Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
23

D1 verliest van Overbos: 1-4

Zondag 21 april speelde Hisalis thuis tegen de nummer twee, Overbos. Die al na 30 seconden hun eerste strafcorner wist te bemachtigen. Maar door Lauren Zandbergen haar uitverdedig kunsten wist Hisalis het doel schoon te houden. De bal werd veel omgelegd en er was balbezit van beide kanten. Ondanks de goede half court verdediging, kreeg Hisalis een zure counter die leidde tot een strafbal..0-1. Hisalis liet het koppie nog niet hangen en kreeg na mooi samenspel een strafcorner in de laatste minuut. Die mooi werd benut door Kaya Duivenvoorden op de rebound. 1-1.

Begin tweede kwart was van Hisalis. Balbezit leidde tot mooie kansen die helaas goed werden uitverdedigd door Overbos. Na een harde bal langs de zijlijn weet Overbos de 1-2 te pakken door slim de cirkel in te werken en de bal hard op de linkerplank te slaan. Door de compacte opstelling van Overbos was het moeilijk voor Hisalis om door hen heen te breken. Een bijzondere tip in van Overbos leidt eind tweede kwart tot 1-3.

Tweede helft, Hisalis begon sterk met hernieuwde energie. Verdedigend stond het goed en er werden mooie combinaties gemaakt. Ondanks de strijd tussen de teams in kwart 3 was het Overbos die balbezit hield in het vierde kwart. Die zij goed benutte waardoor zij wederom het doel konden vinden, 1-4.

Een pittige wedstrijd waarin beide teams hard hebben gevochten voor de punten. Voor Hisalis een wedstrijd waaruit de dames meer had willen halen, maar ook een mooie wedstrijd om leermomenten uit mee te nemen.

Wedstrijdverslag: Myrthe Noordermeer, foto’s: Deniz de Jong