Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
20

H1 pakt 4 punten in 2 weken

Op 7 april begon Heren 1 zeer sterk aan de wedstrijd tegen streekgenoot Bennebroek, het team van trainer/coach Tabe Roggeveen  dwong de bezoekers het eerste kwart terug op eigen helft. In het tweede kwart kwam Bennebroek terug en ging de wedstrijd meer gelijk op. Hidde Kuiper wist een hoge bal in het net van de tegenstander te toveren waardoor Hisalis op voorsprong kwam. De rest van de wedstrijd ging de strijd op en neer met gevaarlijke kansen aan beide kanten. Bennebroek maakte de gelijkmaker maar daarna hield Hisalis stand door solide verdedigingswerk zodat de eindstand 1-1 bleef.

14 april reisde Hisalis af naar Ypenburg. Door wat blessures werd het team versterkt door invaller Tijmen Vermeer. Einde eerste kwart kwam Ypenburg op voorsprong na het zetten van hoge druk door de thuisploeg. Het tweede kwart kam Hisalis beter in eigen spel en zette Ypenburg vast op eigen helft. Job van Schieveen speelde de bal vanaf de middellijn naar Boudewijn Broersen, die in een slalom enkele verdedigers wist te omzeilen en uiteindelijk zijn lange aanval met een prachtig doelpunt wist te belonen: 1-1.

Ypenburg gebruikte een bijzondere tactiek door twee spitsen helemaal  bij Hisalis keeper Stefan Verbeek neer te zetten ook al was de bal vaak binnen het eigen 23 meter gebied. De hoop was om hen met verre scoops  of harde ballen te bereiken om zo voor gevaar te zorgen. Maar Hisalis hield het hoofd koel en de verdediging maakte ook enkele strafcorners van Ypenburg onschadelijk.

Maarten de Wit onderschepte een uitname van de tegenstander  en passte naar Job van Schieveen. Die bracht de bal naar Jurriaan Beelen die op de brommer over links naar de achterlijn snelde .Zijn voorzet werd een schot op doel dat werd gestopt door een verdediger,  maar in de rebound wist Beelen alsnog de bal op de plank te leggen en hiermee zijn ploeg op de gewenste voorsprong te zetten.

Het vierde kwart lag de wedstrijd weer helemaal open en beide teams waren fanatiek aan het spelen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte Ypenburg in eerste instantie het beste: na een strafcorner kwam het tot een strafbal die de spits erin pushte: 2-2.

In de laatste seconde werd nog een strafcorner gegeven aan Hisalis onder protest van Ypenburg omdat de andere scheidsrechter al had afgefloten. Hisalis maakte goed gebruik van deze kans: met een een-tweetje tussen aannemer Boudewijn Broersen en afmaker Hidde Kuiper  werd het 2-3 zodat de volle winst mee naar huis genomen kon worden.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s H1:  Auke Hoekstra