Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
8

D1 verliest van Bennebroek: 1-3

Zondag 7 april speelde Hisalis Dames 1 thuis tegen Bennebroek Dames 1, onder een stralend zonnetje dat de sfeer op het veld extra opvrolijkte. De wedstrijd begon met een vliegende start voor Bennebroek, die al in de eerste 3 minuten van het eerste kwart het doel wist te vinden met een krachtige slag tijdens een strafcorner.

De rest van het eerste en tweede kwart bleven beide teams gewaagd aan elkaar, met kansen aan beide kanten maar geen doelpunten die het net raakten. De verdedigingen stonden sterk en de aanvallen werden goed opgezet, maar het lukte beide teams niet om te scoren.

In het derde kwart kwam Hisalis echter terug met hernieuwde energie en vastberadenheid. Na een prachtige actie van Zoë Duivenvoorden langs de achterlijn, scoorde Sanne Dijkstra met een push de bal het net in, waardoor Hisalis de gelijkmaker scoorde en het spelbeeld veranderde.

Helaas duurde de vreugde voor Hisalis niet lang, want enkele minuten later wist Bennebroek opnieuw het doel te vinden en de voorsprong te herpakken met de 1-2. Het laatste kwart was een ware strijd tussen beide teams, waarbij de spanning voelbaar was op het veld. Beide teams kregen goede kansen, maar het was uiteindelijk Bennebroek die nogmaals toesloeg met een doelpunt uit een strafcorner, waardoor de eindscore 1-3 werd in het voordeel van Bennebroek.

Het was een moeizame maar uiterst spannende wedstrijd waarin beide teams alles gaven. Ondanks de inzet en de strijd van Hisalis, ging Bennebroek uiteindelijk met de drie punten naar huis.

Wedstrijdverslag: Lisanne de Jong, foto’s Tristan Beelen