Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
18

H1 wint in slotfase van Castricum: 3-2

In het eerste kwart van deze thuiswedstrijd kreeg Hisalis maar liefst 5 strafcorners tegen, maar Castricum verzuimde deze te verzilveren. Pepijn de Zwart zorgde voor een lichtpuntje in het tweede kwart met een fraaie solo langs de rechterachterlijn waarbij hij twee verdedigers passeerde. Daarna scoorde hij met een strakke backhandslag vanuit een kleine hoek  hoog in het net de 1-0.

De resterende tijd tot de rust maakte Hisalis veel individuele fouten en het spel was erg slordig. Uiteindelijk moest Hisalis keeper Stefan Verbeek 7 strafcorners in de eerste helft verwerken waarbij hij meerdere mooie reddingen liet zien zodat zijn team in de wedstrijd bleef. Hisalis slaagde er niet in om zelf strafcorners mee te krijgen en bleef achter de feiten aanlopen. De 8e strafcorner van Castricum op slag van rust kwam onhoudbaar op de plank: 1-1.

In de rust was coach Tabe Roggeveen hard met zijn kritiek en de koppies van het team stonden strak bij terugkomst op het veld. Maar er was duidelijk een kentering in het spel waarneembaar. Hisalis veroverde al snel eindelijk zélf een strafcorner. Helaas voor de thuisploeg werd de bal goed verdedigd door Castricum. De bal kwam tenslotte uit bij Deniz de Jong maar zijn hoog ingeslagen doelpunt werd afgekeurd omdat dit de eerste slag op doel was die op plankhoogte dient te blijven.

Daarna had Castricum een goede aanval waarbij de spits zijn team op voorsprong wist te zetten: 1-2. Maar Hisalis was gedreven om het publiek te laten zien dat het team het echt beter kon doen en de tegenaanval werd met volle kracht ingezet. De thuisploeg kreeg nu meerdere strafcorners mee, na wat varianten die werden gestopt door de stugge verdediging van Castricum, ontving Hidde Kuiper een afschuif die hij hard op de linkerpaal speelde waar Matthijs Wijling klaarstond om de bal attent nog net binnen te tippen zodat de stand weer gelijk stond.

De laatste 10 minuten haalde Hisalis alles uit de kast om ook nog de winst binnen te halen, het aanvallende spel werd steeds aantrekkelijker maar ook erg spannend voor het publiek. Hidde Kuiper kreeg nog twee kansen voor het doel maar raakte de bal niet goed. Met een laatste krachtsinspanning bouwde Pepijn de Zwart drie minuten voor tijd nog een aanval op over de rechterflank. Hij speelde de bal hard halfhoog voor op de inkomende Kuiper die dit keer de bal prachtig direct in het doel wist te slaan; de overwinning was de beloning voor het hardwerkende Hisalis team. Omdat directe tegenstander FIT verloor van Bennebroek, klimt Hisalis op naar de 3e plaats in de competitie.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, foto’s H1:  Auke Hoekstra