hisalis-banner-1.jpg
hisalis-banner-10.jpg
hisalis-banner-11.jpg
hisalis-banner-12.jpg
hisalis-banner-13.jpg
hisalis-banner-14.jpg
hisalis-banner-15.jpg
hisalis-banner-16.jpg
hisalis-banner-17.jpg
hisalis-banner-18.jpg
hisalis-banner-19.jpg
hisalis-banner-2.jpg
hisalis-banner-3.jpg
hisalis-banner-4.jpg
hisalis-banner-5.jpg
hisalis-banner-6.jpg
hisalis-banner-7.jpg
hisalis-banner-8.jpg
hisalis-banner-9.jpg
Nieuwsoverzicht
MEDEDELINGEN

26-5-2019
KAMPIOENEN!
 
Gisteren zijn in de jeugdcompetities de laatste wedstrijden gespeeld. Nadat alle uitslagen zijn verwerkt, kunnen we melden dat we 5 kampioenen hebben!

MC4, MB1, MB4 en MB5 zijn eerste geworden in hun poule en daarmee kampioen!

Speciale vermelding voor JA1. Ook zij zijn kampioen geworden, door het hele seizoen geen enkele competitiewedstrijd te verliezen. Een hele knappe prestatie.

Alle spelers, coaches en begeleiders van harte gefeliciteerd!!
 

21-5-2019
Laatste week keeperstrainingen
 
Omdat komend weekend de laatste competitieronde voor de jeugd is zal er aankomende donderdag, 23 mei, voor het laatst met de keepers getraind worden.


 

29-4-2019
Robert Noall stopt aan het einde van dit seizoen
 
Onze hoofdtrainer van de Jongste Jeugd en trainer/coach van MB1 gaat aan het einde van dit seizoen stoppen op Hisalis. De ambities van Robert gaan op dit moment verder dan dat Hisalis hem kan bieden. We wensen Robert veel succes met het najagen van zijn ambitie en dromen en wie weet wat de toekomst ons samen nog gaat brengen.
 

28-4-2019
(Keepers) trainer Casper Klaassen terug op oude nest
 
Casper Klaassen keert na een jaartje van bijna afwezigheid (Casper gaf nog 2 uurtjes keepers training op maandag) weer terug op onze club. Casper wordt met ingang van volgende seizoen de nieuwe trainer/coach van Dames 1 en daarmee de opvolger van Vincent de Vos. Casper gaat ook de uren keeperstraining uitbreiden van 2 naar 5 uur. Hij gaat naast de senioren keepers ook een aantal A keepers onder zijn hoede nemen. Verder zal Casper ook bij enkele jeugdteams een rol gaan vervullen. 
Wij zijn als club heel blij dat Casper weer terug is op Hisalis en hopen dat Casper de ingeslagen weg vervolg gaat geven om Dames 1 in de komende jaren naar de 2e klasse te gaan brengen. 

Casper, heel veel succes op onze mooie club!
 

28-4-2019
Vincent de Vos stopt aan het einde van dit seizoen
 
Vincent de Vos, trainer/coach van ons Dames 1, heeft bij het bestuur bekend gemaakt aan het einde van het seizoen de club te verlaten. Vincent heeft aangegeven een carrière switch te willen maken en daar past het trainen & coachen van een team op zondag niet meer bij. Als bestuur vinden we dit ontzettend jammer want de Dames hebben onder leiding van Vincent hockeyend en als team mooie stappen gemaakt en we hadden graag voor langere periode met elkaar doorgegaan. Ook de speelsters van Dames 1 vinden het erg jammer dat Vincent stopt. Als bestuur willen we Vincent danken voor zijn inzet voor de club en Dames 1 en wensen hem alle succes toe in de volgende fase van zijn carrière.
 

24-4-2019
Laatste herinnering Geraniumactie. Ook leuk voor Moederdag!
 
Inmiddels is het einde van de Geraniumverkoop in zicht. Geef s.v.p. je bestelling voor 27 april a.s. aan ons door, zodat wij achter de schermen alles voor de afhaaldatum in orde kunnen maken.

We zitten nog niet aan de gewenste verkoopaantallen, we rekenen dus echt op jouw inzet! Een hoge verkoop is belangrijk, want Hisalis krijgt namelijk per verkochte plant een bijdrage. Hierdoor kan Hisalis weer nieuwe materialen, zoals ballen, netten, etc., aanschaffen.

Een tip:12 mei is het Moederdag. Ben je op zoek naar een leuk cadeau? Verras jouw moeder of oma met een tegoedbon voor een volle bak geraniums! Maak een leuke tegoedbon, voeg de actiebak toe aan jouw bestelling met onderstaande knop en klaar ben je. 15 mei kun je de geraniums dan ophalen en geven.

Met een klik op de onderstaande bestelknop kan je je (extra) bestelling doorgeven. Tel wel even zelf het aantal bij elkaar op, want dit wordt niet automatisch gedaan.

Je kunt t/m 26 april 2019 je bestelling opgeven. Je ontvangt dan binnen een week de bevestigingsmail ter controle.

Afhaaldatum planten: woensdag 15 mei 2019 (13.30 tot 17.30 uur.

Achterweg-zuid 72, 2161 DZ Lisse (tegenover firma Guldemond)

Vragen? [email protected]

 

23-4-2019
Geen keeperstraining in vakantie
 
In de meivakantie is er geen keeperstraining voor teams zonder vaste keeper
De wedstrijden beginnen wel op 11 mei, dus op 9 mei starten we weer met deze trainingen. 

19-4-2019
Fietsen alleen bij fietsenrekken stallen
 

Zoals jullie gezien hebben zijn de de fietsenrekken aan de kopse kant van het clubhuis flink uitgebreid. Het is dan ook niet meer toegestaan om de fiets ergens anders te plaatsen dan op de daarvoor bestemde plekken; bij de fietsenrekken.

Wij verzoeken jullie om vanaf heden de fietsen niet meer voor de ingang van SKOL te plaatsen en ook niet meer op de weg naar LTC. Wij dienen ervoor te zorgen dat deze weg vrij blijft van fietsen en voertuigen zodat de hulpdiensten er te allen tijde doorheen kunnen rijden.

Let hier alsjeblieft op!

Indien je kind op de fiets naar de club komt, graag deze informatie met hem/haar delen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

 

 

19-4-2019
Tumtummen
 
Afgelopen zondag hadden we alweer voor de 4e keer de tumtummenclinic. Er waren ongeveer 20 kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. Deze leuke clinic wordt gegeven door Jong Dames 1. Helaas is het dit seizoen nog maar 1 keer en dat is op zondag 26 mei a.s. Hopelijk hebben we weer zo'n mooie ochtend met zoveel kinderen. Vanaf volgend seizoen gaan we hier zeker een vervolg aangeven.
 

10-4-2019
Let op: voor 1 mei opzeggen!
 

Indien je volgend speelseizoen (2019 – 2020) geen lid meer wil zijn van Hisalis dien je voor 1 mei 2019 je lidmaatschap per mail aan de ledenadministratie op te zeggen. Onder vermelding van naam en adresgegevens van het betreffende lid.

E-mail: [email protected]

Opzeggingen aan trainers en coaches worden niet geaccepteerd. Alleen schriftelijk aan de ledenadministratie is geldig.

Indien niet tijdig is opgezegd, wordt het lidmaatschap automatisch met een jaar verlengd en is men contributie verschuldigd. Bij tussentijds stoppen blijft een lid contributieplichtig, er vindt geen restitutie plaats.

De opzegging is pas definitief na bevestiging van uitschrijving door de ledenadministratie.

Voor vragen over je lidmaatschap kun je ook contact opnemen met ledenadministratie.

Wij hopen je volgend jaar weer te mogen begroeten!

 

10-4-2019
Notulen ALV 2018 en gewijzigd Huishoudelijk Reglement
 
De notulen van de ALV van 21 november jl. alsmede het aangepaste Huishoudelijk Reglement van HC Hisalis (wegens het nieuwe clubtenue) kunt u vinden op de website onder 'vereniging' en dan doorklikken op 'documenten'. 
 

10-4-2019
Vanaf 1 mei zijn wij rookvrij!
 

Hisalis is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 mei de stap naar een rookvrij sportterrein.

Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Hisalis iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. 

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.  

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 1 mei zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. We rekenen op uw medewerking om samen met Hisalis te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers. 

Voor vragen kunt u terecht bij [email protected]. Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

 

10-4-2019
Privacyverklaring HC Hisalis op website geplaatst
 

Beste leden, ouders en verzorgers van leden van Hisalis,

De privacyverklaring van onze club is op de website gezet. Lees het gerust eens door. Indien u conform de bepalingen in deze verklaring bezwaar heeft tegen het plaatsen van foto's of anderszins laat het ons weten.

Met sportieve groet,

Het bestuur


Vindplaats: Onder 'Vereniging'  en vervolgens doorklikken naar 'Documenten' (bij Algemene Leden Vergadering) of  onder 'Besluiten'. 

 

9-4-2019
Zondag huldiging zaalkampioenen!
 

Aanstaande zondag om 12 uur worden alle zaalkampioenen (J8E1, MD3 en MB1) gehuldigd! Het wordt een leuke en bijzondere dag a.s. zondag want naast deze huldiging spelen de heren 1 & dames 1 thuis. De dag wordt afgesloten met een Thé Dansant op de club.

Kortom, as zondag wordt een gezellige dag bij Hisalis met veel redenen om een bezoekje aan de club te brengen!

Tot zondag!

 

2-4-2019
Geraniumactie gaat weer van start!
 

De jeugdleden starten deze week weer met de "Hisalis Geraniumactie” om zoveel mogelijk planten te verkopen voor de club.

Hebben ze jouw deur gemist en wil je toch graag planten voor in de tuin of op het balkon aanschaffen: het bestelformulier met het aanbod vind je in de bijlage.

Zoals voorheen zijn de planten van goede kwaliteit en kunnen ze niet worden vergeleken met planten die je kunt kopen in de bouwmarkten, supermarkten, etc.. Het is stekgoed waar je veel langer plezier van hebt.

Klik op de onderstaande bestelknop om je bestelling door te geven. Tel svp wel even zelf het aantal bij elkaar op, want dit wordt niet automatisch gedaan.

Je kunt t/m 26 april 2019 je bestelling opgeven. Je ontvangt dan binnen een week de bevestigingsmail ter controle.

Afhaaldatum planten: woensdag 15 mei 2019 (13.30 tot 17.30 uur)

Achterweg-zuid 72, 2161 DZ Lisse (tegenover firma Guldemond)

Vragen? [email protected]

 

1-4-2019
* Herhaalde oproep: Hockeysticks gezocht!
 
Voor een kunstproject in het clubhuis zijn wij op zoek naar oude hockeysticks. 
We hebben al heel wat stick mogen ontvangen, maar hebben er nog niet genoeg. 
 
Dus..., heb nog 1 (of meerdere) oude stick(s) en doe je er niets meer mee? Doneer hem dan aan de club!

Je kunt je stick(s) afgeven bij de bar.

Alvast hartelijk dank!
 

28-3-2019
Verkoop LJ sport op de club
 
A.s.zaterdag, 30 maart, staat onze hoofdsponsor LJ sport met een stand op de club. Naast hockeyartikelen hebben zij Reece kleding en trainingspakken tegen scherpe prijzen bij zich.
Afrekenen kan contant of via pin!
 

25-3-2019
Ernstige verkeershinder 13 april
 
Op 13 april spelen 1 of meerdere teams van jullie vereniging bij ons op Hisalis. Zouden jullie alsjeblieft onderstaand bericht aan de betreffende teams door willen sturen?

In verband met het jaarlijks Bloemencorso is de club op 13 april vanaf 12:00 uur ZEER LASTIG bereikbaar. Vanaf 13:00 wordt de belangrijkste toegangsweg, de Heereweg, afgesloten voor alle verkeer. Reken op een behoorlijke vertraging richting Hisalis en vertrek dus ruim op tijd.

Hisalis is op 13 april het best bereikbaar vanuit de richting Haarlem via Aerdenhout en Vogelenzang vanaf de N206 (de 'Provinciale weg') richting Lisse. Vanaf de Delfweg het spoor over en dan via de Stationsweg langs de Keukenhof. Daarna vóór de (tweede) grote parkeerplaats van de Keukenhof rechtsaf devan Lyndenweg op.Aan het einde van deze weg links de Spekkelaan op. Dan rechts parkeren bij F.C. Lisse of links bij Hisalis (let op: zeer beperkt aantal plaatsen).

We willen iedereen adviseren om zo vroeg mogelijk, het liefst in de ochtend al, naar Lisse te komen, zodat je grote vertraging vermijdt.

 

22-3-2019
Bloemencorso 25 april: Hisalis slecht bereikbaar
 

In verband met het jaarlijks Bloemencorso is de club op 25 april vanaf 10:00 uur lastig bereikbaar. Reken op een behoorlijke vertraging richting Hisalis en vertrek dus ruim op tijd. Ook teams die niet 'thuis' spelen dienen rekening te houden met vertraging.

Naast de gebruikelijke afsluitingen wijzen we ook op de gedeeltelijke afsluiting van de Lisserweg (aansluiting A44 richting Lisserbroek). Deze weg krijgt nieuw asfalt en dat gebeurt tussen 20 april en 15 mei. Gemotoriseerd verkeer kan in die periode de weg niet gebruiken.

Hisalis is op 25 april het best bereikbaar vanuit de richting Haarlem via Aerdenhout en Vogelenzang vanaf de N206 (de 'Provinciale weg') richting Lisse. Zie ook de kaart in de bijlage bij dit bericht. Vanaf de Delfweg het spoor over en dan via de Stationsweg langs de Keukenhof. Daarna vóór de (tweede) grote parkeerplaats van de Keukenhof rechtsaf de van Lyndenweg op.

Bij het einde van deze weg links de Speckelaan op. Dan rechts parkeren bij F.C. Lisse of links bij Hisalis (let op: zeer beperkt aantal plaatsen).
 

6-3-2019
Inleveren zaalmateriaal
 
Het zaalhockey seizoen is voorbij en dat betekent dat de afgegeven materialen (hoezen, bandjes en zaalballen) retour mogen naar de Materialen commissie.
Het inname moment zal zijn op DONDERDAG 7 maart 2019 tussen 19.30 – 20.30 bij het clubhuis van Hisalis in de bestuurskamer. (Deze is bereikbaar via de ingang van SKOL aan de linkerkant van het clubhuis.)

De F-teams die een tas met keepersmaterialen hebben ontvangen mogen deze dan ook inleveren als deze niet meer nodig is.

Ps: let erop dat het aantal uitgegeven zaal ballen ook retour wordt ingeleverd – meer mag uiteraard altijd.
Vragen of opmerkingen graag naar [email protected] 

Bij voorbaat dank.


 

17-2-2019
MD3 zaalkampioen
 
Na een nek aan nek race hebben de meiden van MD3 vandaag met één punt verschil het kampioenschap binnengesleept! De beslissende wedstrijd werd met 3-1 gewonnen.

Gefeliciteerd meiden en begeleiding!
 

17-2-2019
Start keeperstrainigen
 
Vanaf 4 maart starten de keeperstrainingen weer, voor zowel vaste keepers als wisselkeepers.
De trainingen zijn van 17:45 - 18:45 op veld 1.
 

15-2-2019
Benoeming Silvia Kiezenbrink als secretaris
 

Beste leden,


In juni 2018 hebben wij u bericht dat Karen Enneking aan het einde van het toen aflopende hockeyseizoen haar secretarisfunctie heeft neergelegd. We waren naarstig op zoek naar een secretaris, maar tot de ALV in november van het vorige jaar hadden zich helaas nog geen kandidaten gemeld.


We zijn heel blij dat Silvia Kiezenbrink heeft aangegeven secretaris van onze mooie club te willen zijn! Nu moet de benoeming van een bestuurslid volgens de statuten in de ALV geschieden. Een volgende ALV is binnen een korte tijd niet in de planning. Daarom vragen wij u via deze weg of er bezwaar is tegen de benoeming van een bestuurslid op deze wijze: wij zijn heel blij met de versterking van het bestuur en willen graag dat Silvia per direct officieel als onze secretaris kan optreden.


Indien u bezwaar heeft zullen wij alsnog een ALV organiseren. Graag horen wij vóór 1 maart 2019 uw eventuele bezwaren.

 

Het bestuur

 

10-2-2019
MB1 zaalkampioen!
 
Met nog 2 wedstrijden te gaan mocht MB1 zich voor aanvang van de wedstrijden vandaag al kampioen noemen.
Van de reeds 10 gespeelde wedstrijden werden er 9 gewonnen en speelden de meiden er 1 gelijk.
Hoewel er dus niets meer te verliezen was, waren de meiden erop gebrand om ongeslagen kampioen te blijven en dat is ze gelukt. 
Ook vandaag hielden ze de ongeslagen status en hebben ze het meegereisde publiek op een mooi staaltje hockey getrakteerd.
12 wedstrijden, 10 winst en 2 gelijk, een topprestatie!

Gefeliciteerd meiden en coach
 

17-1-2019
Vanavond geen inloopspreekuur
 
Vanavond, 17 januari, is er geen inloopspreekuur van van Oosten fysiotherapie op de club!
Volgende week is Corina weer van 18:00-18:30 aanwezig!
 

13-1-2019
PUBQUIZ op 9 Februari
 
Prijzen geregeld? Check! 
Vragen klaar? Bijna, maar komt zeker goed! 
Deelnemers? Inmiddels staat de teller op 43 dus gaat lekker. 
Wil je je ook nog aanmelden? Dat kan tot en met 4 februari maar vol is vol dus wacht niet te lang!! Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Je kunt je ook gewoon alleen of met zijn tweeën aanmelden dan wordt je aan een team toegevoegd. 
Aanmelden kan via [email protected] (met vermelding van mobiel telefoonnummer) of via 06-15156660.
Wij hebben er zin in!

Hartelijke groet,
Evenementen Commissie
Ilona, Linda, Wendy, Sven, Ron, Marjelle
 

24-12-2018
Kerstgroet
 
Het bestuur wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar!
Wij danken hierbij alle vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen jaar.
 

9-12-2018
Foto's gezocht voor nieuwe website en voor de Hisalis brochure
 
Beste leden,

Voor onze nieuwe website en voor de nieuw te maken brochure van onze club zijn wij op zoek naar leuke foto's. We hebben genoeg foto's in onze archieven maar we willen natuurlijk foto's met spelers in ons nieuwe Hisalis-tenue!


Als je een paar leuke foto's hebt, mogen ook sfeerfoto's zijn of foto's van evenementen van onze club, ontvangen we deze graag per e-mail:

Dank jullie wel alvast!

 

28-11-2018
Training voor wisselkeepers
 
De vaste keepers trainen vanaf deze week in de zaal. Dit betekend dat er GEEN trainingen meer zijn voor "wisselkeepers" (keepers van teams zonder vaste keeper).
Voor hen is er weer training wanneer de veldwedstrijden weer starten.
 

27-11-2018
Dames 2 Kampioen
 
Dames 2 is afgelopen zondag in een hele spannende strijd op doelsaldo kampioen geworden! 
Van harte gefeliciteerd meiden!
 

17-11-2018
Reece Ledenshop
 
Graag brengen wij onze nieuwe ledenshop onder de aandacht.
Deze is door de samenwerking tussen Reece en L.J. Sport, onze hoofdsponsoren, tot stand gekomen.
Als je gaat naar www.hisalis.nl en dan rechts bovenin klikt op "leden” zie je daaronder staan "ledenshop”.
Hier staat de volledige Hisalis kledinglijn inclusief de nieuwe lijn met trainingspakken.
Zeker nu het kouder wordt zijn de trainingspakken een aanrader om aan te schaffen!
De hoodies met rits (rood voor dames, zwart voor heren) kosten €45,49 voor de junior maten en €49,99 voor de senior maten. 
Deze prijzen zijn inclusief 10% Hisalis ledenkorting van L.J. Sport en Hisalis logo.
De trainingsbroeken (zwart, zonder Hisalis logo) kosten €31,49 incl. 10% ledenkorting.
De regenjacks kosten €58,99 inclusief 10% ledenkorting en Hisalis logo.
De trainingspakken zijn ook zeer geschikt om te laten sponsoren en bij team aanschaf geeft L.J. Sport zelfs 15% korting!
Iedere vorm van sponsoring moet wel overlegd worden met de sponsorcommissie, [email protected] 
Alle team (gesponsorde) aanschaf dient te vallen binnen de Hisalis kledinglijn en via L.J. Sport te geschieden aangezien zij onze hoofdsponsor zijn. Ook bedrukkingen uitsluitend via L.J. Sport.

De ledenshop geeft ook toegang tot het volledige assortiment van Reece.
Alles is online te bestellen, zoals hockeysticks, hockeyschoenen, hockeytassen en (zaal)hockeyhandschoenen.
Momenteel is er bijvoorbeeld een aanbieding voor thermoshirts (zwart & wit) van €34,99 voor €19,99. Bij dit alles zitten vast leuke Sinterklaascadeaus!

Bovendien krijgt Hisalis 6% bonus van Reece over alle bestellingen die via de ledenshop geplaatst worden! Deze bonus mag de club besteden aan trainingsmaterialen van Reece.
Alle bestellingen die geplaatst worden in de ledenshop kunnen opgehaald worden bij L.J. Sport, Kanaalstraat 53 in Lisse.

Met sportieve groet,
Kledingcommissie Hisalis 

 

15-11-2018
Stem op Maarten Knaap
 
Ook dit jaar kan er weer gestemd worden op ‘Clubheld van het Jaar’. Onze mooie club heeft ook dit jaar Maarten Knaap genomineerd voor deze felbegeerde titel. Naast dat Maarten de trouwe tweede keeper van Heren 1 is, speelt Maarten al jaren met veel plezier bij de Heren Veteranen. Het werk dat hij voor de club Hisalis doet is ongekend. Maarten kent elke hoek van het clubhuis na veel renovaties, hij leidt scheidsrechters op als fluitcoach en hij weet elke week, in samenwerking met anderen, een fantastische training neer te zetten voor alle jeugdkeepers! Ook zet hij zich op zaterdag vol overgave in voor de G-hockey.
Kortom, Hisalis zou niet zonder Maarten kunnen en voor ons is hij al de grootste Clubheld van de Jaar! Vind jij dat nou ook? Dan kan je tot 30 november stemmen op www.clubheldvanhetjaar.nl 
Als Maarten de grootste clubheld in Nederland wordt, ontvangt de club een mooie prijs van €10000
Meer hoeven wij dus niet meer te zeggen. Maarten Knaap is al onze held, ook die van jou?! Stem dan nu!!
 

8-11-2018
MB4 speelt interland
 
Afgelopen vrijdagheeft MB4  een leuke Interland wedstrijd tegen een team uit Oxford Engeland gehad. Na eerst (lekker) gegeten te hebben, met sponsoring hiervan door Jumbo Weeland, kon de wedstrijd beginnen. Het Engelse team had al warmgedraaid tegen de MB3 maar kon de wedstrijd tegen MB4 niet naar zich toetrekken. Met een 6 - 0 overwinning van onze meiden werd in de kantine voor de Engelse spelers nog eten verzorgd en was het leuk om te zien dat ze met elkaar (in het Engels) nog gesprekken aangingen. 
 

7-11-2018
21 november ALV

1-11-2018
Silvercup Dames 1, nog 1 nachtje slapen....
 
Vrijdag 3 november speelt Dames 1 de 3e ronde van de Silvercup tegen Hoorn Dames 1.

De dames kunnen alle extra support langs de lijn gebruiken om er een echte bekerwedstrijd van te maken en nog een ronde verder te komen… 

De bar is open, dus alle ingrediënten om er een gezellige avond van te maken!

Zien we jullie langs de lijn?
 
Bijlage: dames1(2).jpg

31-10-2018
Inloopspreekuur fysiotherapie van Oosten op de club
 
Met ingang van heden is er voor de leden weer een inloopspreekuur van Sabine van Oosten, onze clubfysiotherapeut.

Op donderdag tussen 18:00 en 19:00 kun je vrijblijvend in het clubhuis bij haar terecht voor advies of (beginnende) blessures.


 

26-10-2018
Bar open tijdens Beker wedstrijden Dames 1 en Heren 1
 
Op vrijdagavond 2 november en vrijdagavond 9 november spelen Dames 1 en Heren 1 weer een wedstrijd in de 3e ronde van de Silvercup.

Op deze avonden zal de bar vanaf 19:30 geopend zijn voor een lekker drankje en hapje.

Uiteraard hopen we op veel publiek langs de lijn om de toppers naar de overwinning te juichen!!
 
Bijlage: image1.jpg

17-10-2018
Keeperstrainingen voor teams ZONDER vaste keeper
 
Voor teams zonder vaste keeper is er op donderdag 18 en 25 oktober geen keeperstraining.

Vanaf donderdag 1 november starten deze trainingen weer.
 

9-10-2018
Silvercup Heren 1
 
Aanstaande vrijdag, 12 oktober, speelt Heren 1 hun 1e wedstrijd in de Silvercup competitie.
Ze spelen om 20:30 in en tegen Voorhout.

Kom ook en schreeuw de mannen naar de overwinning!!
 

25-9-2018
Examen clubscheidsrechter en spelregelavond
 
Op vrijdag 12 oktober vindt het eerstvolgende examen plaats voor aankomend clubscheidsrechters. De leden die verplicht mee moeten doen aan dit examen zijn inmiddels op de hoogte, echter is het examen ook voor andere leden en/of andere geïnteresseerden toegankelijk. 

Waarom je scheidsrechters kaart halen als je niet speelt?
* Je leert de regels van het spelletje
* Je leert begrip te tonen voor de scheidsrechter al je het zelf ook eens probeert
* Je kunt de regels toepassen in je eigen spel
* Tijdens de winterperiode kun je zaalwedstrijden fluiten. Hiervoor worden namelijk geen scheidsrechters ingedeeld door de arbitragecommissie. Elk team moet zelf voor scheidsrechters zorgen!!

De spelregelavond vindt plaats op vrijdag 5 oktober. Deze avond is voor degenen die verplicht aan het examen mee doen een verplicht onderdeel. Daarnaast is deze avond toegankelijk voor alle leden (scheidsrechter of niet) en geïnteresseerden. De belangrijkste regels worden besproken en uiteraard is er alle kans om vragen te stellen.

Spelregelavond
* Uitleg spelregels
* Voor alle leden en geïnteresseerden, maar verplicht voor degenen die ook verplicht examen doen
* 5 oktober: 19.30 uur in het clubhuis (inloop vanaf 19.15 uur)
* Opgeven niet nodig

Scheidsrechter examen
* Examen voor het behalen van de clubscheidsrechter kaart
* Verplicht voor een aantal leden, maar beschikbaar voor andere leden/geïnteresseerden
* 12 oktober: 19.30 uur in het clubhuis (inloop vanaf 19.15 uur)
* Opgeven verplicht voor andere leden/geïnteresseerden

Vragen? Mail: [email protected]
 

21-9-2018
Donderdag 27/09 geen Keeperstraining
 
Op donderdag 27 september is er i.v.m. de kermis in Lisse GEEN keeperstraining.
Dit geld voor zowel vaste als wisselende keepers!

Alle andere teams trainen gewoon volgens het schema.
 

10-9-2018
Keeperstraining vanaf donderdag 13 september
 
Net als andere jaren is er ook dit jaar weer een speciale training voor de spelers die zich op zaterdag in het keeperspak mogen hullen. Deze training is voor zowel jongste jeugd als de jeugd op dezelfde tijd (donderdag 17.45 – 18.45). De spelers zullen worden ingedeeld op niveau/leeftijd en krijgen een gevarieerde training aangeboden.
 

10-9-2018
Reminder: Aanstaande zaterdag Bitjes Hapdag
 

Is je gebit je heilig, sport dan veilig!


Op  zaterdag 15 september 2018 is er de gelegenheid om een afdruk te laten maken voor een professionele gebitsbeschermer tegen gereduceerd tarief.

SPTL is aanwezig van 10.00 -14.00 uur, u kunt vrij binnen lopen in het clubhuis van Hisalis.

Graag wel even van te voren aanmelden zodat u snel aan de beurt bent, uw aanmelding is reeds uitgeprint en u ontvangt een bevestiging.


Aanmelden via: http://shop.gebit.nl/

 

9-9-2018
JB1 trapt seizoen af in nieuwe tenue
 
De JB1 speelde gisteren de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. Zij zijn ook het eerste team dat een officiele wedstrijd in het nieuwe Hisalis tenue speelde. Helaas verloren zij met 0-4 tegen JB1 van Alkmaar. 

Fijn dat ook bij de oefenwedstrijden iedereen in de nieuwe tenues speelde! Een mooie aftrap van het nieuwe hockeyseizoen!

Mocht je nog geen tenue hebben aangeschaft, doe dit dan snel. Zaterdag begint voor iedereen de competitie en spelen in het oude tenue is niet toegestaan. Het tenue is verkrijgbaar bij L.J. Sport in Lisse.
 

6-9-2018
Plan je bardienst in!
 

 

Vele leden hebben zich al ingepland voor de bardiensten, maar er staan nog genoeg diensten open. De openstaande diensten worden 3 weken van tevoren ingedeeld door de barplanning.

Wilt u graag dat de diensten voor u worden ingevuld: u krijgt een paar weken van tevoren een bericht wanneer u verwacht wordt.
Bepaalt u liever zelf wanneer u uw bardienst invult: plan zelf een van de openstaande diensten in.
Via de website: na de inlog met lidnummer en wachtwoord (zie bijlage).
Via de Hisalis-app: onder Hisalis/Meer.

De uitgangspunten voor de bardienst bij Hisalis zijn:
-Alle leden vanaf 18 jaar en ouders van jeugdleden (per kind) draaien verplicht twee keer per seizoen bardienst;
-Voor de seniorenteams geldt dat zij niet bij hun eigen teamwedstrijd de bardienst mogen draaien;
-Tot drie weken vóór de bardienst kunt u zelf nog wijzigen;
-De barplanning roostert hetschema,indien niet volledig gevuld, drie weken van tevoren vol;
-Doordat de coach/manager van de teams het rijden zelf regelen is samenloop met debarniet altijd te vermijden. In dit geval altijd zelf een vervanger zoeken en wijzigingen doorgeven aan [email protected].

Heeft u vragen: stuur een bericht aan [email protected]


 

 

 

23-8-2018
Koopzondag bij LJ Lisse
 
Aankomende zondag, 26 augustus, is het koopzondag bij LJ Spot in Lisse. Een extra mogelijkheid  om je bestelde tenue op te halen dus!

Mocht je nog geen tenue besteld hebben, vergeet dan niet om er een aan te schaffen. Dit kan gewoon Bij LJ sport in het filiaal in Lisse.

Wij willen iedereen erop wijzen dat het vanaf de eerste competitiewedstrijd niet meer is toegestaan om in het oude tenue te spelen. 
 

20-8-2018
Extra koopavond voor afhalen bestelde tenues
 
Woensdag 22 augustus zal de winkel van LJ sport in Lisse tussen 18:00 en 21:00 open zijn voor de leden die hun tenue in de voorverkoop hebben besteld. Tevens is er dan mogelijkheid voor het aanschaffen van andere artikelen zoals sticks, schoenen enz.

Heb je nog geen tenue besteld? Dan kun je vanaf donderdag terecht om er een aan te schaffen.
 

19-6-2018
Bestuursfunctie vacant
 


Vanaf het nieuwe seizoen is de bestuursfunctie secretaris beschikbaar. Wij zijn op zoek naar een kandidaat die het leuk vindt clubbreed mee te denken over lopende zaken en deze waar nodig verder uit te werken. Naast het bestuur maakt de secretaris ook deel uit van het Dagelijks Bestuur.


Het bestuur vergadert 1 maal per maand. Algemene inkomende post (voornamelijk mail) wordt door de secretaris afgehandeld. Bestuursbesluiten worden door de secretaris met de betreffende personen gecommuniceerd. Voor meer informatie over de werkzaamheden neem contact op met Karen Enneking, mail: [email protected]


Wij komen graag met de nieuwe kandidaat in contact!

 

11-6-2018
Nieuw tenue geshowd op Super Sunday!
 

Reece Hockey is met ingang van het seizoen 2018-2019 de nieuwe leverancier voor HC Hisalis. Reece en Hisalis hebben een samenwerking getekend voor de komende 4 jaar.
L.J. Sport is de nieuwe exclusieve verkoper en hoofdsponsor.

Afgelopen zondag was het Super Sunday! Zowel Heren 1 en Dames 1 speelden een thuiswedstrijd. De zonnige dag bracht de thuisploegen klinkende overwinningen. Dames 1 versloeg met verve Pijnacker met 5-0 en Heren 1 won in een spannende wedstrijd met 4-2 van Spijkenisse.

Maar dat was nog niet alles. Het was ook een mooie dag om de nieuwe kledinglijn te presenteren! Eerst tekenden voorzitter Jan Karel Sterkenburg en Richard Landwer Johan, eigenaar van L.J. Sport, de sponsorovereenkomst.

Geflankeerd door de dames en heren van Dames 1 en Heren 1 werden vervolgens de nieuwe tenues en clubtrainingspakken met het vernieuwde, eigentijdse Hisalis clublogo vol trots door 6 leden geshowd. Naast de wedstrijdtenues heeft Hisalis ook voor het eerst een apart tenue voor uitwedstrijden. Met de nieuwe kledinglijn wordt meer uniformiteit op het veld gecreëerd.

Hisalis is blij met L.J. Sport als hoofdsponsor, een sportzaak die zeer toegankelijk is voor de inmiddels ruim 700 leden van Hisalis. Er werden flyers uitgedeeld ter promotie van de nieuwe kledinglijn die ook online besteld kan worden en afgehaald bij L.J. Sport. De nieuwe tenues zullen half augustus met de start van het nieuwe hockeyseizoen verkrijgbaar zijn.

Met het aangaan van deze samenwerking, zal Hisalis afscheid nemen van Stag als kledingleverancier en Hockey Republic als verkoper. Hisalis bedankt beiden voor de prettige samenwerking in de afgelopen jaren.

In het Nederlandse merk Reece en het dichtbij zijnde L.J. Sport  verwacht Hisalis twee vooruitstrevende partners te hebben gevonden die helemaal passen bij de nieuwe ambities van de club.

 

 

  

6-6-2018
Zondag 10 juni, 14.00u presentatie nieuwe Hisalis clubkleding
 
Zondag 10 juni as. spelen Dames 1 en Heren 1 hun laatste thuiswedstrijd.
Dames 1 speelt om 12.45u tegen HC Pijnacker
Heren 1 speelt om 14.45u tegen HV Spijkenisse
Voor aanvang van Hisalis H1, rond 14:00, zal de nieuwe clubkleding van het merk Reece gepresenteerd worden in aanwezigheid van Richard Landwer Johan, eigenaar van L.J. Sport en onze nieuwe hoofdsponsor. 
Hisalis heeft in Reece en L.J. Sport twee vooruitstrevende partners gevonden die helemaal passen bij de ambities van de club.
Aan dit geheel zal een feestelijk tintje gegeven worden, dus kom gezellig naar de club om onze kanjers aan te moedigen en bekijk met eigen ogen het nieuwe tenue!!!
 

31-5-2018
LAATSTE KANS!!
 

Wil je jouw verzamelalbum voor de hockeyplaatjes nog compleet maken? Dat kan! Vrijdag 8 juni as. is er een laatste ruilmiddag van 15.30-17.30 uur op de club.

Neem jouw eigen plaatjes mee. Het is handig als je de plaatjes al op team hebt geselecteerd, dat maakt het ruilen een stuk makkelijker!

Tevens staan er nog een aantal dozen vol met plaatjes, waaruit je ook nog je ontbrekende plaatjes kun halen.

Tot vrijdag 8 juni!

 

31-5-2018
Geen Jongste Jeugddag
 

Beste jongens en meisjes van onze Jongste Jeugd,

 

Helaas zal er op zaterdag 23 juni a.s. geen Jongste Jeugddag worden georganiseerd op onze club.

Deze datum valt samen met de Hisalis Familiedag.

We hopen natuurlijk wel dat jullie daarom allemaal mee gaan doen met deze gezellige Hisalis Familiedag!

 

Met hartelijke groet,

 

Het bestuur van Hisalis

 

14-5-2018
Maak je Hoogvliet hockeyplaatjes album compleet !!
 

De Hoogvliet plaatjes actie is afgesloten, maar heb jij je boek nog niet compleet?

Woensdag 16 mei is de ruilmiddag, in het clubhuis van Hisalis, van 14.30 – 17 uur.

Neem je dubbele plaatjes mee en probeer je boek compleet te maken!!

We zien je graag,

Astrid, Petra en Karen

 

14-5-2018
16 mei: AFHALEN GERANIUMS
 

Woensdag 16 mei 2018 kunnen de geraniums weer opgehaald worden!!

Van 13.30 - 17 uur aan de Essenlaan 5, 2161 VZ Lisse

 

De planten staan per bestelling klaar en kunnen worden opgehaald in de schuur op het terrein van de firma Mens. 
Er zijn daar mensen aanwezig om te helpen, dus niemand hoeft naar zijn eigen plantjes te zoeken.

 

 

9-5-2018
Zweten en eten voor het goede doel
 

Het seizoen afsluiten met je teamgenoten bij Zweten & Eten! Samen ga je de uitdaging aan en geniet na het sportieve gedeelte van de Food Trucks. De organisatie van Zweten & Eten zorgt voor live muziek, gezelligheid en fun. Zorg jij dan voor een team en support?

Wat is het?

Zondag 10 juni wordt voor de tweede keer het event ‘Zweten & Eten’ georganiseerd. Vorig jaar begonnen als hip en modern concept in de Bollenstreek om geld in te zamelen voor kinderen van wie de ouders onvoldoende middelen hebben om ze te laten sporten of bijvoorbeeld muziekles te volgen. Nu al een begrip in de streek waarin sport (Run-Bike-Run), eten (Foodtruckfestival) en gezelligheid worden gecombineerd. Zweten & Eten heeft maar één doel: een dag voor iedereen!

De toegang is gratis. Wel moet je je voor een aantal activiteiten inschrijven.

Zweten…

Deze tweede editie van Zweten & Eten vindt dit jaar plaats op het terrein van de Keukenhof. Op zondag 10 juni om 13.00 uur start de Run-Bike-Runwedstrijd waarin teams of individuele sporters diverse afstanden kunnen afleggen. Het kinderplein is ook vanaf 13:00 geopend. Hier worden kinderen vermaakt met onder andere spelletjes, springkussens en een stoepkrijtwedstrijd. Als laatste activiteit wordt de KidsRun georganiseerd, waar meer dan 100 kinderen zoveel mogelijk rondjes af leggen.

& Eten

Van al dat eten krijg je natuurlijk trek! Foodtrucks zijn dan ook volop aanwezig waarbij bezoekers kunnen genieten van overheerlijke culinaire gerechten. Gedurende het gehele event is er Live Muziek in combinatie met een DJ. Gezelligheid staat voorop! Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen een leuke dag heeft en dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald.

Goede doel

De opbrengsten van het evenement gaan in zijn geheel naar het Jeugdfonds Sport en Cultuur van Lisse. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen van ouders die het niet breed hebben toch kunnen sporten, hun zwemdiploma kunnen halen of mee kunnen doen aan culturele activiteiten. Kortom, een evenement in Lisse waarin het geld dat wordt opgehaald ook in Lisse wordt besteed.

Schrijf je nu in!

Inschrijven voor de Run-Bike-Run, de KidsRun of de stoepkrijtwedstrijd kan via de website www.zweteneneten.nl

 

 

 

2-5-2018
Geen keeperstraining in meivakantie
 
In verband met de meivakantie zijn er op 3 en 10 mei geen keeperstrainingen voor zowel vaste als wisselende keepers.

Op 17 mei straten we weer met trainen!

 

1-5-2018
Nieuwe, stoere Kinderopvang: SKOL Sport Stars Hisalis!
 

Wilt u voor uw kind een geweldig leuke en stoere buitenschoolse opvang? Met voldoende ruimte om zowel binnen als buiten te spelen, te sporten, te chillen? Kom dan naar SKOL Kinderopvang locatie Sport Stars Hisalis!

Na school gauw de tassen wegleggen en lekker spelen of samen buiten ravotten. Sport Stars Hisalis heeft een mooie locatie in het clubgebouw van hockeyvereniging Hisalis. Vanuit daar gebruiken we de vele speelplekken om te sporten, een balletje te trappen en lekker buiten te zijn. Sport Stars Hisalis is elke dag tot 18.30 uur geopend.

Binnenpret en buitenspelen!


Sport Stars is geschikt voor jonge en oudere kinderen. De jongere kinderen van 4 tot 7 jaar hebben eigen speelplekken, zoals een bouwhoek of een huishoek. De oudere kinderen gaan tafeltennissen, tafelvoetballen of spelen een potje Stratego. En als je even nergens zin in hebt, kan je gewoon lekker wegdromen op de bank. Zo is er voor iedereen rust en actie genoeg.


Binnen is genoeg te doen, maar we gaan graag naar buiten. Afgestemd op de jongste buitenspelers is dit een fijne plek om te bewegen en te ontdekken wat je kan. Ideaal dus voor stoere jongens en meiden van de basisschool. 


Vrijheid om te ontdekken!


Ook voor oudere kinderen heeft Sport Stars Hisalis genoeg te bieden om in vrijheid te spelen en bewegen. Natuurlijk kunnen we hockeyen, maar we doen nog veel meer: leren tennissen, mooie homeruns maken of liever een potje touwtrekken. Elke maand laten we de kinderen via workshops kennismaken met een nieuwe sport. Zo ontdekken de kinderen hun eigen favoriete sport.
Het team van Sport Stars bestaat uit enthousiaste sportievelingen, jongens en meiden met pit. Ze inspireren en motiveren kinderen om te ontdekken wat ze kunnen, ieder kind op zijn eigen niveau. Door beleving en beweging ontdekt ieder kind zijn eigen kracht.

Er is een gezond voedingsbeleid om de spieren net dat zetje te geven dat ze nodig hebben. Zo stoomt deze sport BSO kinderen helemaal klaar voor een fit en gezond leven!

Het vervoer van school naar de BSO organiseert SKOL met stoere en milieuvriendelijke stints. De leiding brengt kinderen die hockey- of voetbaltraining hebben, in sportoutfit naar hun training.


We bedienen met Sport Stars Hisalis de volgende scholen:


de Joseph
de Klarinet

de Lisbloem
de Willibrord
de Tweemaster
de Waterval


Waarom SKOL?


SKOL biedt een veilige omgeving waar kinderen zich prettig en vrij voelen. Niet voor niets kiezen ouders in de Bollenstreek al meer dan 25 jaar voor ons. Wij beseffen dat jouw kind het meest dierbare is. Hoe klein ze ook zijn, kinderen zijn veilig bij ons.


Bij SKOL worden kinderen zich bewust van hun sociale omgeving en worden kinderen op een andere manier gestimuleerd dan thuis. Plezier, vreugde en beweging zijn voor ons belangrijke waarden. Ieder kind is anders en kan bij SKOL een plek vinden waar hij zich thuis kan voelen en doen wat-ie fijn vindt: spelen, schilderen, zingen, buiten zijn, gezond koken en lekker in de plassen stampen. Actief zijn of dromerig zijn, samen en in je eentje spelen. Vrolijk en soms een beetje boos. Ze verkennen de wereld om zich heen en ontdekken hoe je met elkaar kunt spelen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.skolkinderopvang.nl/ en schrijf je vrijblijvend in!

 

27-4-2018
Het einde van de Geraniumverkoop komt in zicht
 

Vandaag is het Koningsdag. Een vrije dag en het is meivakantie. Heb je in alle drukte geen tijd gehad om je bestellingen door te geven of verwacht je dit weekeinde nog mensen te zien die ook willen bestellen, dan kan dat!! Op zondag 29 april 2018 kunnen de laatste bestellingen nog worden doorgegeven.

Klik hiervoor op de onderstaande bestelknop (voor lezers van de app: via de website of mail) en vul de aantallen in. Tel wel zelf de aantallen bij elkaar op, want dit wordt niet automatisch gedaan.


 

Na je bestelling ontvang je binnen een week de bevestigingsmail ter controle.

Wij zijn je ontzettend dankbaar voor je inzet. Elke bijdrage helpt Hisalis en is dus van groot belang. Met zijn allen kunnen we een hoop bereiken!

Afhaaldatum planten: woensdag 16 mei (13:30 tot 17:00 uur)

Essenlaan 5, 2161 VZ Lisse

Vragen? [email protected]


 

 

24-4-2018
Meisjes B2 spelen vanavond tegen Zuid-Afrika!
 
De meisjes van de MB2 spelen vanavond om 18.00 uur tegen Zuid-Afrika. Supporters zijn natuurlijk altijd welkom.

De wedstrijd start om 18.00 uur.

 

24-4-2018
Hoeveel planten heb jij inmiddels verkocht?
 

Dit is een hele belangrijke vraag, aangezien de Geraniumverkoop inmiddels in volle gang is. Hopelijk kun je antwoorden met hoge aantallen 😊.

De planten zijn van hele goede kwaliteit, dus daarmee kun je mensen wellicht overtuigen de club te steunen. Zelf kunnen ze dan binnenkort genieten van meer gezelligheid en kleur in hun tuin of op hun balkon.

Probeer SVP nog even een laatste eindsprint te trekken om je totaalaantal omhoog te krikken.

Elke bijdrage is echt van groot belang voor de club, dus ga ervoor! De club is je alvast ontzettend dankbaar voor al je tijd, moeite en inzet en wie weet, word jij binnenkort beloond.

Als je echt van alles en iedereen hebt geprobeerd, kun je met een klik op de onderstaande bestelknop je bestelling doorgeven. Tel wel even zelf het aantal bij elkaar op, want dit wordt niet automatisch gedaan.


Je kunt t/m 27 april 2018 je bestelling opgeven. Na je bestelling ontvang je binnen een week de bevestigingsmail ter controle.

Afhaaldatum planten: woensdag 16 mei (13:30 tot 17:00 uur)

Essenlaan 5, 2161 VZ Lisse

Vragen? [email protected]

 

15-4-2018
Hisalis wordt "cashless" club
 

Na de meivakantie, op maandag 14 mei, zal Hisalis overgaan op het "cashless” betaalsysteem. Vanaf die datum is het niet meer mogelijk om met contant geld af te rekenen. Men kan met PIN of contactloos betalen.

Wij sluiten aan bij meerdere sportclubs, die het "cahsless” systeem hebben geïntroduceerd met het oog op veiligheid en minder administratief werk.

Wij rekenen voorgoed af met cashgeld en hopen dat jullie net zo enthousiast als wij zijn.


 

15-4-2018
Bestel je nieuwe tenue voor 29 april
 
Bestellen van je tenue is mogelijk tot 29 april. Vul het bestelformulier op tijd in, om er zeker van te zijn dat je je tenue in augustus op kunt halen in de winkel!

Om zeker te zijn van de juiste maat is er komende week (tot 22 april) nog mogelijkheid om bij LJ sport in Lisse te passen.


 

13-4-2018
Bitjes van de Bitjes Hapdag zijn klaar
 

De door SPTL op maat gemaakte hockeybitjes zijn klaar. Vanaf aanstaande zaterdag, 14 april vanaf 10.00 uur,  zijn ze aan de bar in het clubhuis af te halen. 

13-4-2018
Laatste kans om jouw aandenken aan de Hoogvliet hockeyplaatjes-actie te bestellen !!
 

Vandaag 13 april 2018laatste kans om jouw aandenken aan de Hoogvliet hockeyplaatjes-actie te bestellen met jouw sport- òf teamplaatje op posterformaat, mok en/of sleutelhanger!

Bestellen via formulier
In de bijlage vind je het bestelformulier om een poster, mok en/of sleutelhanger te bestellen. Je kunt jouw bestelling doorgeven aan [email protected]

Na ontvangst van je bestelling ontvang je een Tikkie op het opgegeven mobiele nummer voor de betaling aan Hisalis, wij zorgen dat die bij Hoogvliet terecht komt. Wanneer het bedrag binnen is, wordt jouw bestelling verder verwerkt.

De poster kost € 9,95, een mok ook € 9,95 en een sleutelhanger € 5,00.

De bestelde artikelen kunnen op woensdagmiddag 16 mei 2018 tussen 14.30-17.00 uur worden opgehaald in het clubhuis van Hisalis.

 

 

13-4-2018
Hisalis-leden doen mee aan Nationale Schoolhockeycompetitie
 

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim deed vandaag mee aan de 16de editie van de Nationale Schoolhockeycompetitie. Ruim 600 schoolteams speelden, verspreid over het land, in deze voorronde tegen elkaar.
Het jongensteam speelde in Gouda bij GMHC en bestond geheel uit spelers van Hisalis. Na een zeer sportieve dag eindigde het Rijnlands als 3e in hun poule.
Het meidenteam speelde in Leiden bij LOHC, met 4 speelsters van Hisalis. Ook zij eindigden als 3e in hun poule.


 

12-4-2018
De geraniumactie 2018 is van start gegaan!!
 

De bestelformulieren voor de "Hisalis Geraniumactie” worden deze week uitgedeeld aan de jeugdleden. Zij gaan weer hard aan de slag om zoveel mogelijk planten te verkopen voor de club.
Immers: Hoog verkoopaantal = extra geld club = goede trainers en materialen

Voor iedereen die ook graag planten voor in de tuin of op het balkon wil aanschaffen: het bestelformulier met het aanbod tref je aan in de bijlage.

Zoals voorheen zijn de planten van goede kwaliteit en kunnen ze niet worden vergeleken met planten die je kunt kopen in de bouwmarkten, supermarkten, etc.. Het is stekgoed waar je veel langer plezier van hebt.

Om je bestelling door te geven klik je op de bestelknop op de website of die in de mail. Tel svp wel even zelf het aantal bij elkaar op, want dit wordt niet automatisch gedaan.


Je kunt t/m 27 april 2018 je bestelling opgeven. Je ontvangt dan binnen een week de bevestigingsmail ter controle.

Afhaaldatum planten: woensdag 16 mei (13:30 tot 17:00 uur)

Essenlaan 5, 2161 VZ Lisse

Vragen? [email protected]

 

11-4-2018
Super Sunday met huldigen Zaalkampioenen
 

Aanstaande zondag is het Super Sunday met een extra feestelijk randje. Om 12 uur huldigen wij onze zaalkampioenen van afgelopen zaalseizoen. Kom gezellig naar de club om onze teams aan te moedigen en onze kampioenen te feliciteren.


Programma Super Sunday van 15 april:

10.30 uur:        Dames Jong 1 - HC Athena DJ2

11.00 uur:        Heren Veteranen - AH & BC HE

12.00 uur:       HULDIGING ZAALKAMPIOENEN

12.45 uur:        Dames 1 - OMHC D1

13.15 uur:        Dames 2 - U.H.C. QUI VIVE D3

14.45 uur:        Heren 1 - HC Waddinxveen H1

15.15 uur:        Heren 2 - K.H.C. Strawberries H2


Tot zondag!

 

9-4-2018
Jouw sport- (of team) plaatje op posterformaat, mok en/of sleutelhanger!
 

Nog tot en met vrijdag 13 april 2018: bestel jouw sportplaatje op posterformaat, mok en/of sleutelhanger! Of nog beter: met de teamfoto, dat kan ook!

In de bijlage vind je het bestelformulier om een poster, mok en/of sleutelhanger te bestellen. Je kunt jouw bestelling doorgeven aan [email protected]

Na ontvangst van je bestelling ontvang je een Tikkie op het opgegeven mobiele nummer voor de betaling aan Hisalis, wij zorgen dat die bij Hoogvliet terecht komt. Wanneer het bedrag binnen is, wordt jouw bestelling verder verwerkt.

Voor alle duidelijkheid: NABESTELLEN KAN NIET!

Hisalis verdient hiermee een leuk extraatje, dit kan dan weer besteed worden aan bijvoorbeeld nieuw trainingsmateriaal.

De poster kost € 9,95, een mok ook € 9,95 en een sleutelhanger € 5,00.

De bestelde artikelen kunnen op woensdagmiddag 16 mei 2018 tussen 14.30-17.00 uur worden opgehaald in het clubhuis van Hisalis.

 

5-4-2018
Aanstaande zondag lastig parkeren tijdens "Hollen door de Bollen"
 

Aanstaande zondag vindt het evenement "Hollen door de Bollen” plaats. Een loopevenement door de Bollenstreek. Met vertrek- en eindpunt de atletiekvereniging "De Spartaan”.  De  activiteiten vinden tussen 8.00 en 15.00 uur plaats. Wij verzoeken iedereen er rekening mee te houden dat het parkeren tijdens dit evenement zeer lastig zal zijn. Als je naar de club wilt komen, kun je het beste op de fiets gaan.


 

5-4-2018
Ook de keepers in het nieuw!
 
Met ingang van het nieuwe hockeyseizoen zal er ook voor de keepers een nieuw shirt van Reece zijn.
Dit shirt heeft standaard lange mouwen, maar is, tegen een kleine meerprijs, ook met korte mouwen te verkrijgen!
 

2-4-2018
Win €1000 voor de club
 
Naar aanleiding van de plaatjesactie organiseert 100% NL, in samenwerking met Hoogvliet een winactie.
Laat via onderstaande link een bericht achter op Facebook en wie weet winnen we voor €1000 aan trainingsmateriaal! 

30-3-2018
Sportplaatje als poster, op mok en/of als sleutelhanger
 

Laat je sportplaatje op posterformaat, mok en/of sleutelhanger afdrukken. Een mooi aandenken aan een leuke en unieke actie!

Bestellen via formulier
In de bijlage vind je een bestelformulier, hiermee kun je een poster, mok en/of sleutelhanger bestellen. Je kunt tot uiterlijk vrijdag 13 april 2018 jouw bestelling doorgeven aan [email protected]

Na ontvangst van je bestelling ontvang je een Tikkie naar jouw mobiele nummer of die van jouw ouders voor de betaling aan Hisalis. Wanneer het bedrag binnen is, wordt jouw bestelling verder verwerkt.

Voor alle duidelijkheid: NABESTELLEN KAN NIET!

Verdiensten club
Hisalis verdient hiermee een leuk extraatje, dit kan dan weer besteed worden aan bijvoorbeeld nieuw trainingsmateriaal.

De poster kost € 9,95, een mok ook € 9,95 en een sleutelhanger € 5,00. 

De bestelde artikelen kunnen op woensdagmiddag 16 mei 2018 tussen 14.30-17.00 uur worden opgehaald in het clubhuis van Hisalis.

Ruilmiddag Hoogvliet/Hisalis hockeyplaatjesactie
Op 16 mei 2018 tussen 14.30-17.00 uur vindt ook de ruilmiddag plaats in het clubhuis van Hisalis.

 

23-3-2018
Nieuw Hisalis tenue!
 
Zoals reeds eerder aangekondigd krijgt Hisalis met ingang van het nieuwe seizoen 2018/2019 een nieuw tenue. Hisalis heeft dan een nieuwe hoofdsponsor en kledingleverancier: L.J. Sport in Lisse. 

Een eigentijds tenue

Wat kunnen we al verklappen? Het tenue is van het merk Reece, in de kleuren rood/zwart met witte accenten en heeft een eigentijds ontwerp. We laten je alvast een sneak preview zien, maar de kledingcommissie werkt nog aan de finishing touch. Meer informatie krijg je binnenkort via de mail.

 

23-3-2018
Reminder: zaterdag Bitjes Hapdag
 


Aanmelden via: http://shop.gebit.nl/ Het veldseizoen is weer van start gegaan, vandaar dat wij zaterdag 24 maart de mogelijkheid bieden om een afdruk van je gebit te laten maken, voor het aanschaffen van een professioneel hockeybitje. Er is gebleken dat een op maat gemaakte gebitsbeschermer de hoogste mate van bescherming biedt. Firma "SPTL” zal hiervoor deze dag van 10.00 tot 14.00 uur in het clubhuis aanwezig zijn. 


SPTL biedt verschillende soorten gebitsbeschermers aan: voor melkgebit, wisselgebit, gebit met beugel, uitgewisseld gebit en reserve gebitsbeschermer. Diverse kleuren en effecten mogelijk,  zelfs een Hisalis bitje. Kijk voor informatie op  http://shop.gebit.nl


Meld je van te voren aan via deze site, zodat je snel aan de beurt bent. Je aanmelding is dan reeds uitgeprint je ontvangt nog een bevestiging.

Uiteraard word je zonder afspraak ook geholpen, alleen is er kans dat je langer dient te wachten.   

18-3-2018
21 maart: Kick-off Hoogvliet/Hisalis hockeyplaatjesactie
 

Kom jij ook naar de Kick-off van de Hoogvliet/Hisalis hockeyplaatjesactie? 

Woensdagmiddag 21 maart van 14.00 uur – 16.00 uur bij Hoogvliet Lisse.

Neem een hockeystick en hockeybal mee en laat je verrassen!

 

16-3-2018
17 maart: verzamelalbums ophalen!
 

Veel wedstrijden op 17 maart zijn afgelast, maar de verzamelalbums van de Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie worden gewoon uitgedeeld!!

De bedrijfsleider van Hoogvliet Lisse is zaterdag om 09.45 uur op de club aanwezig, hij zal dan de eerste albums uitdelen aan de Jongens D2.

Alle coaches en teambegeleiders wordt gevraag om van 10.30 tot 13.00 uur de verzamelalbums van hun team op te halen in het clubhuis van Hisalis en daarna de albums aan hun team uitdelen, zodat iedereen vanaf 21 maart de plaatjes in kan plakken.

De hockeyplaatjes zijn verkrijgbaar bij zowel Hoogvliet Lisse als Hoogvliet Sassenheim.


 

 

16-3-2018
*WIN* een professioneel wedstrijdverslag.
 
Laat Hoogvliet in een gek, gaaf enthousiast of ontroerend filmpje zien waarom juist jouw team dit verdient.
Wie weet wordt jullie wedstrijd met camera’s opgenomen en krijgen jullie een mooie compilatie van je wedstrijd, ingesproken door een echte sportverslaggever.
Meedoen kan tot 2 april. #clubtoppers 

12-3-2018
Zaterdag 17 maart: verzamelalbums Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie
 

Zaterdag 17 maart is het zover! De verzamelalbums van de Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie worden uitgedeeld.

De bedrijfsleider van Hoogvliet Lisse is zaterdag om 09.45 uur op de club aanwezig, hij zal dan de eerste albums uitdelen aan de Jongens D2.

Alle coaches en teambegeleiders kunnen van 10.30 tot 13.00 uur de verzamelalbums van hun team ophalen in het clubhuis van Hisalis en daarna de albums aan hun team uitdelen.

De hockeyplaatjes zijn verkrijgbaar bij zowel Hoogvliet Lisse, als Hoogvliet Sassenheim!

Wij wensen jullie veel spaarplezier met het compleet maken van het verzamelalbum!

 Aan het einde van de actieperiode komt er nog een ruilmiddag, hierover volgt later verdere informatie.

 

8-3-2018
Hoogvliet Hockeyplaatjesactie 2018
 
Nog 2 weken.. dan kun je bij Hoogvliet gaan sparen #clubtoppers
 

22-2-2018
Training afgelast (vanaf 18:30) *UPDATE*
 
In verband met de temperatuur en veldcondities lasten we alle trainingen van donderdag 22-02-2018 startend na of op 18:30 af. Iedereen die voor die tijd begint moet zelf even inschatten of het verantwoord is om door te gaan tot de eindtijd van de training. Blijf de site goed in de gaten houden; we plaatsen dagelijks een update...
 

16-2-2018
Hoogvliet Hockeyplaatjesactie 2018
 

Kun je niet wachten om je eigen sportplaatje in handen te hebben?

Zet 21 maart in je agenda en vraag iedereen om met je mee te sparen.

 

8-2-2018
Velden weer bespeelbaar
 
Velden zijn weer bespeelbaar, alle buiten trainingen zullen vanmiddag weer hervat worden.
 

27-1-2018
Uitverkoop clubkleding
 
Vanaf heden wordt het huidige tenue tegen uitverkoopprijzen verkocht.
Shirt/broek/rok €15, sokken €7,50.
De huidige kleding kun je bijvoorbeeld blijven gebruiken voor de training!

Als je iets wilt bestellen, stuur dan een mail naar [email protected], met daarin wat je wilt bestellen, in welke maat en je telefoonnummer, zodat we je een Tikkie betaalverzoek kunnen sturen.
Vervolgens wordt een ophaalafspraak gemaakt om de kleding af te halen in Lisse, dus je hoeft hiervoor niet meer naar Hockey Republic in Haarlem.

Niet alle maten zijn nog beschikbaar en OP=OP, dus wacht niet te lang met bestellen.
 

26-1-2018
Nieuwe clubkleding
 
Omdat de Rabobank is gestopt met shirtsponsoring, heeft de club ervoor gekozen om met ingang van seizoen 2018/2019 over te gaan naar een nieuw tenue. De kledingcommissie is hier druk mee bezig.
De sponsorcommissie is naarstig op zoek naar sponsoren, zodat het nieuwe tenue voor een zo laag mogelijke ledenbijdrage geleverd kan worden.
Mocht je met je bedrijf interesse hebben in shirtsponsoring, of iemand kennen die dit wellicht wil, stuur dan een mail naar [email protected]

Medio april volgt meer informatie over de nieuwe clubkleding...

 

3-1-2018
Organiseer jij de Geraniumactie 2018?
 

Voor het organiseren van de jaarlijkse Geraniumactie ben ik op zoek naar iemand die het coördineren van deze actie wil overnemen. Na 6 jaar is het tijd om het stokje door te geven!

Als je het leuk vindt om deze uitdaging aan te gaan, neem dan contact met mij op, zodat ik je kan vertellen wat erbij komt kijken. Natuurlijk sta je er niet alleen voor, naast mij zijn er enthousiaste vrijwilligers die je graag helpen bij deze altijd succesvolle actie en goed nieuws: Er is een draaiboek. Het organiseren van de actie begint rond de voorjaarsvakantie en heeft als piekmoment de periode eind april, begin mei, dit is afhankelijk van de meivakantie.

Het is leuk om de Geraniumactie te organiseren; opa's, oma's, vrienden, kennissen en buurtjes kijken ernaar uit om weer planten van Hisalis-leden te kopen, omdat ze weten dat het kwalitatieve goede planten zijn. Ieder jaar is het een drukte van belang tijdens het ophalen van de bestellingen, hierdoor leer je veel jeugdleden en ouders kennen! Jouw inzet voor deze actie levert een waardevolle bijdrage aan de inkomsten van onze vereniging en een kleur- en bloemrijke bijdrage aan de tuinen van alle kopers!

Een duo organisatie kan natuurlijk ook of misschien heb je een ander idee om deze vervanging goed geregeld te krijgen.

Tot binnenkort, op de club of aan de telefoon,

Jocelyn Flippo
06-20443853

 

14-12-2017
Vacature secretaris
 

Tijdens de ALV van 22 november is er aangegeven dat de functie van ‘secretaris van het bestuur’ vacant is. De huidige secretaris stelt haar functie beschikbaar aan een volgende enthousiasteling.


Het bestuur bestaat uit de volgende personen

Voorzitter                                   : Jan Karel Sterkenburg

Bestuurslid Technische Zaken: Frans Duivenvoorden

Bestuurslid Algemene Zaken  : Susanne Immink

Bestuurslid Accommodatie     : Koen Dijkhuis

Penningmeester                        : Henk Cozijn


Heb je interesse om meer betrokken te worden bij HC Hisalis, spreekt het je aan om op bestuursniveau na te denken over ontwikkelingen van de club? Dan is deze functie een mooie gelegenheid om hier invulling aan te geven.


In de bijlage tref je de functieomschrijving aan. De gebruikelijke zittingsduur van deze functie is één of twee termijnen van 3 jaar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij geweldige kandidaten binnen onze club hebben, graag komen wij met hen in contact. 


Mocht je nadere informatie willen, dan wel je aanmelden als nieuwe secretaris kun je contact opnemen met secretaris Karen Enneking. Mail: [email protected]


 

7-12-2017
In memoriam
 
Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van de moeder van Ilja van Nobelen (MB3). Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Ilja en haar familie en wij wensen hen veel sterkte met dit grote verlies. 
 

23-11-2017
ALV 2017
 

De Algemene Leden Vergadering 2017 die op 22 november in het clubhuis plaatsvond had een goede opkomst van onze leden. Tijdens de vergadering is er teruggeblikt op het seizoen 2016-2017. De vergadering heeft onder leiding van de Kascommissie decharge aan het bestuur verleend met betrekking tot de bijhorende jaarcijfers.


Met veel dank is er afscheid genomen van Robbert Sprenkeling als bestuurslid evenementen. Robbert blijft als vrijwilliger aan de club verbonden.
De voorzitter Jan Karel Sterkenburg is voor zijn 2e termijn van 3 jaar benoemd als voorzitter van Bestuur en Dagelijks Bestuur.
Secretaris Karen Enneking is niet afgetreden in haar functie, maar stelt haar functie wel vacant.
Wij zijn blij met de toetreding van Susanne Immink – Van Dijk als bestuurslid algemene zaken. Zij gaat zich onder andere bezighouden met communicatie.


Trots zijn wij dat wij kunnen mededelen dat wij een lid van verdienste erbij hebben. Wij zijn Kees van Schieveen jr. zeer dankbaar voor wat hij voor de club heeft gedaan. Hij heeft zich altijd intensief ingezet voor andere leden van de club.


De Wim Schwarzbeker is dit jaar overhandigd aan Maarten Knaap. Fantastisch om als club iemand te hebben waar je altijd op kunt bouwen. Maarten heeft zich het afgelopen jaar intensief ingezet met diverse activiteiten voor de club. Zeer dankbaar zijn wij daarvoor.


De kledingcommissie is samen met de sponsorcommissie druk bezig met het kledingplan goed te structureren en de juiste leveranciers uit te kiezen. Dit vergt meer tijd. Wij zullen later in het seizoen met specifieker informatie komen. Indien men interesse heeft in shirtsponsoring graag contact opnemen met [email protected]


De Vrienden van Hisalis stelt jaarlijks een financiële bijdrage ter beschikking die gebruikt kunnen worden voor jeugdactiviteiten. Daarnaast komen er ook verzoeken binnen ter bevordering van het familiekarakter van de club, bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe koelkast, audioapparatuur, trainingsmaterialen of dergelijk. Draag je de club een warm hart toe of wil je graag op persoonlijke titel onze vereniging sponsoren ter ondersteuning van verdere ontwikkelingen? Neem voor meer informatie contact op met: [email protected]. Linda de Bruin is contactpersoon hiervoor.


 

23-11-2017
Sportiviteit op het veld
 

Sportiviteit, gezelligheid en prestatie gaan hand-in-hand. Sportief een wedstrijd beginnen en afsluiten is hierbij zeer belangrijk. Dit doen we door middel van "Shake Hands”.

Shake Hands is niet alleen voor het team bedoeld, maar ook voor de coaches en scheidsrechters.


Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:


1.  Voor de start van iedere wedstrijd schudden de aanvoerders, coaches en de scheidsrechter elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen

2.  Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen beide teams en de scheidsrechters een line up en geven elkaar een hand bij de middenlijn

3.  Na de wedstrijd geven alle spelers en scheidsrechters elkaar een hand om elkaar te bedanken of te feliciteren

4.  Na de wedstrijd drinken beide teams en de scheidsrechters een drankje met elkaar 

Eenvoudige acties waarmee we de goede hockeycultuur behouden. 


 

23-11-2017
Aanstaande zondag lastig parkeren
 

Aanstaande zondagochtend vindt er een groot hardloopevenement bij de atletiekvereniging De Spartaan plaats. De zondagsspelers dienen er rekening mee te houden dat hierdoor het parkeren tot ca. 13.00 lastig zal zijn.


 

7-11-2017
ALV 2017
 

Het bestuur van HC Hisalis nodigt al zijn leden en ouders van jeugdleden graag uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op woensdag 22 november 2017 om 20.15 uur. De vergadering vindt plaats in het clubgebouw van HC Hisalis,  Spekkelaan 2, 2161 GH Lisse.


De agenda alsmede de onderliggende stukken voor de vergadering worden in week 45 op de website www.hchisalis.nl onder de respectievelijke titel: "Vereniging”, "Documenten”, "Algemene Leden Vergadering” geplaatst.


Wij hopen u 22 november te mogen begroeten.


 

7-11-2017
Hockeybitjes liggen klaar
 

De op maat gemaakte hockeybitjes van de "Bitjes Hapdag” zijn klaar. Vanaf aanstaande zaterdag zijn ze aan de bar in het clubhuis af te halen.


 

2-11-2017
Voor alle fans van Maarten Knaap
 

Maarten is van een 10e positie op de landelijk lijst vorige week uiteindelijk bij sluiting op een knappe 4e plek geëindigd!
Helaas net te weinig, maar wel goed om te zien waarin een relatief kleine club als Hisalis groot kan zijn! Om in een hele korte tijd bijna 200 fans achter Maarten - en dus Hisalis - te krijgen is een prestatie op zich.
Hierbij bedanken wij iedereen die de moeite hebben genomen om te stemmen en te spammen! ;=)

 
Bijlage: Afbeelding2.png

30-10-2017
Hockeyplaatjesactie - 2e deel Fotoschema bekend
 
Op 4 en 19 november zijn de overige teams ingedeeld voor het maken van de foto’s voor de Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie.

De coaches, teambegeleiders en spelers van deze teams zullen hierover bericht ontvangen. Graag vragen wij de coaches en teambegeleiders om ook op de foto te komen, voor een teamfoto is het zeker leuk als zij hier ook op staan.

Voor diegenen, die waren verhinderd op de ingeplande datum voor hun individuele foto, is er een inhaalmoment op zondag 19 november van 10.45 uur tot 12.00 uur.

Wij willen alvast iedereen bedanken die op 28 en 29 oktober zijn gekomen voor het maken van hun individuele foto en teamfoto!

De opkomst was grandioos!!

Natuurlijk hopen wij ook op een grote opkomst op zaterdag 4 november en zondag 19 november, daardoor zal de Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie een groot succes worden!

 

20-10-2017
Hockeyplaatjesactie - 1e deel Fotoschema bekend
 

Op 28 en 29 oktober zijn verschillende teams ingedeeld voor het maken van de foto’s voor de Hisalis/Hoogvliet hockeyplaatjesactie. De coaches, teambegeleiders en spelers van deze teams hebben hierover bericht ontvangen.

Zodra het nieuwe KNHB-wedstrijdschema bekend is, worden alle andere teams ingedeeld. Wanneer dit schema gereed is, worden ook deze teams ingelicht over het tijdstip waarop ze verwacht worden. 

12-10-2017
Hisalis en Hoogvliet hockeyplaatjesactie 2017-2018
 

Na het grote succes van 5 jaar geleden, krijgt Hisalis dit seizoen weer de gelegenheid om mee te doen met de Hoogvliet hockeyplaatjesactie. De supermarktketen bestaat 50 jaar en geeft in haar winkels bij de aankoop van boodschappen zes weken lang plaatjes weg van leden van lokale sportverenigingen. 

Als vereniging zien wij deze actie als een geweldige kans om Hisalis extra te promoten en dat willen wij onze (jeugd)leden niet ontnemen. Hoe cool is dat: je eigen hockeyplaatje, het plaatje van je favoriete speler of speelster en een heel album vol met je teamgenootjes en alle andere (jeugd)spelers van Hisalis!

Wij gaan van alle leden, coaches en teambegeleiders een foto maken om in het album te plakken. Daarnaast komt er ook van ieder team een foto in het speciaal voor ons en door ons gemaakte verzamelalbum.

De spaaractie bij Hoogvliet gaat in het voorjaar van 2018 van start. De foto’s worden al in de komende periode op de club gemaakt, te weten op zaterdag 28 oktober, zondag 29 oktober en zaterdag 4 november 2017. Noteer deze data in je agenda!

Er wordt rekening gehouden met het wedstrijdschema, maar omdat de competitie pas op 4 november 2017 weer van start gaat, kan het zijn dat je wordt gevraagd om op 28 of 29 oktober 2017 toch met je hele team naar het clubhuis te komen. Je moet in je Hisalis-tenue op de foto, dus niet in andere (sport)kleding. 

Zodra het fotografieschema met data en tijdstippen bekend is, wordt deze op de site geplaatst. De coaches en teambegeleiders ontvangen een bericht met daarin de datum en het tijdstip waarop jullie worden verwacht.

Als je jezelf laat fotograferen, zie je af van je portretrecht en geef je HC Hisalis toestemming om je foto te gebruiken voor deze actie.Er is overigens geen verplichting om deel te nemen aan deze plaatjesactie. Wanneer je niet wilt deelnemen aan de Hoogvliet hockeyplaatjesactie, bekijk dan de bijlage met betrekking tot portretrecht.

Wij kijken ernaar uit om alle leden, coaches en teambegeleiders in het verzamelalbum te zien staan. Mis deze unieke kans niet!

Tot ziens bij het fotograferen,

Astrid van Leeuwen

Petra van der Vleuten

[email protected]

 
Bijlage: Portretrecht.pdf

2-10-2017
Reminder: aanstaande zaterdag "Bitjes Hapdag"
 

Aanstaande zaterdag, 7 oktober, zal in het clubhuis de firma "SPTL” van 9.30 tot 13.30 uur aanwezig zijn.  Je kunt bij hen een afdruk van je gebit laten maken voor een professionele gebitsbeschermer, die je tegen gereduceerd tarief kunt aanschaffen. Prijzen zijn vanaf € 30,- inclusief factuur, opbergdoosje en garantie. Een op maat gemaakte gebitsbeschermer biedt de hoogste mate van bescherming.


Graag ontvangt SPTL van te voren jouw aanmelding, zodat de wachttijden minimaal zijn.  Zonder aanmelding word je uiteraard ook geholpen, alleen kan het langer duren voordat je aan de beurt bent.


SPTL biedt verschillende soorten gebitsbeschermers aan: voor melkgebit, wisselgebit, gebit met beugel, uitgewisseld gebit en reserve gebitsbeschermer. Diverse kleuren en effecten mogelijk, zelfs een Hisalis bitje. 


Aanmelden en meer informatie via de site: http://shop.gebit.nl


 

28-9-2017
Geen training Hockeyschool D 28/09
 
In verband met de kermis is er vandaag, donderdag 28/09, geen training voor de Hockeyschool D.
Alle andere trainingen gaan, tenzij je trainer/coach anders besluit, gewoon door!

 

3-9-2017
Keeperstraining voor teams zonder vaste keepers
 
Vanaf 9 september start de competitie weer voor de (jongste) jeugd. Niet ieder team heeft het voorrecht om te beschikken over een vaste keeper. Voor deze teams heeft elke week een andere speler het voorrecht om het doel te mogen verdedigen. Om ervoor te zorgen dat de speler goed is voorbereid op zijn/haar taak, gaat deze speler de donderdag voor de wedstrijd naar de speciale keeperstraining.

De keeperstraining is onderdeel van het keepen op zaterdag. Wanneer deze training gelijk valt met de training van het team, dan gaat de keeperstraining voor op de teamtraining. 

De trainingstijden zijn als volgt:

17.30 - 18.15 uur 6/8-tallen
18.15 - 19.00 uur 11-tallen

Zijn er vragen over de training, dan horen wij het graag!

Tot op het veld!!
De keeperstrainers van HC Hisalis
 

6-7-2017
Tabe Roggeveen nieuwe trainer/coach Heren 1
 
Met trots kunnen wij melden dat Heren 1, met ingang van komend seizoen, een nieuwe trainer/coach heeft.

Tabe Roggeveen zal aan het roer staan van ons mannelijke vlaggenschip.

Tabe heeft al een heel hockeyverleden achter zich. Na 10 jaar spelen in de overgangsklasse, zowel bij Rood-Wit als bij HBS en 1 jaar Premier League ervaring in Nieuw-Zeeland, mogen we gerust stellen dat hij een hoop kennis meebrengt.

Naast zelf hockeyen heeft hij jarenlang training gegeven aan zowel jeugd als senioren teams. Zo heeft hij afgelopen jaar met Bennebroek Heren 1 de kwartfinale van de SilverCup weten te bereiken.

Naast dit alles heeft hij zich ook ingezet voor het project One Million Hockey Legs (meer informatie over dit project is te lezen op de site www.onemillionhockeylegs.com) en is hij druk met het opstarten van zijn eigen bedrijf in wijn en kunst.

Het bestuur en de TC wensen Tabe en de mannen van Heren 1 heel veel succes.

 

23-6-2017
Speeldagenkalender 2017-2018
 
In de bijlage de speeldagenkalender voor komend seizoen. 
Trainers/coaches houd goed de speeldagen rondom de vakanties in de gaten! 
 

23-6-2017
Club Kleding
 
Beste Hisalis leden,

Mocht je voor volgend seizoen toe zijn aan nieuwe clubkleding dan besparen wij jou een ritje naar Haarlem. Morgen tijdens de familie dag is de clubkleding op de club verkrijgbaar.

Senioren Heren en Dames "Shirt" van 45,= voor 40,=
Junioren Jongens en Meisjes "Shirts" van 40,= voor 35,=
 
Senioren Dames "Rokjes" 
Junioren Meisjes "Rokjes" 
Senioren Heren"Broeken" 
Junioren Heren "Broeken" 

Sokken 15,=

Met vriendelijke groet,
Kleding Commissie HC Hisalis 

16-6-2017
In memoriam Michel Punte
 
Gisteren bereikte ons het bericht dat Michel Punte, vader van Mila (MA2) en Luka (MB2) en partner van Mariëtte Geerdes, geheel onverwacht is overleden.
Wij kennen Michel als zeer betrokken vader die, naast de wedstrijden van zijn dochters, waar hij in de begin jaren als coach en later als toeschouwer wekelijks aanwezig was, ook regelmatig op zondag bij Dames 1 en Heren 1 langs de lijn te vinden was.

Wij wensen Mariëtte, Mila en Luka alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.
 

15-6-2017
Hisalis Jubileumkrant
 

Er is een feestelijke 45-jaar jubileumkrant gemaakt. Absoluut leuk voor onze leden, en zeker ook voor al de omwonenden om te lezen. Een eerste afleversessie is geweest, helaas heeft dit niet iedereen bereikt. De krant wordt opnieuw in een oplage van 25.000 stuks gedrukt en zal in het weekend van 23 juni worden bezorgd. Behalve Lisse wordt deze krant uiteraard ook in Hillegom, Sassenheim, De Zilk en een stuk Noordwijkerhout afgeleverd. De jubileumkrant wordt afgeleverd ingevouwen in de Weekendkrant.


Degenen die een "ja/nee sticker" op de brievenbus hebben zullen het krantje wel ontvangen, degenen met een "nee/nee sticker" ontvangen hem helaas niet. Voor hen ligt er op de club achter de bar een exemplaar klaar om af te halen.


Wij wensen jullie veel leesplezier.

 

14-6-2017
Robert Noall verlengt contract bij Hisalis
 
Het bestuur van Hisalis is verheugd te kunnen melden dat , na een mooi seizoen waarin er, vooral in de jongste jeugd opleiding, grote stappen zijn gezet, Robert Noall voor volgend seizoen heeft bijgetekend.

Robert was afgelopen seizoen trainer/coach van MB1 en Dames1. Daarnaast was hij hoofdtrainer voor de jongste jeugd en opleider voor de jongste jeugd trainers.

Aankomend seizoen zal Robert, naast MB1, dames1 en de Jongste jeugd, ook als hoofdtrainer verantwoordelijk zijn voor de D-lijn en de D jeugdtrainers. Doel is dat hij wekelijks bij zoveel mogelijk D trainingen aanwezig zal zijn als assistent trainer om zo ons doel te bereiken; "groeien vanuit de breedte", waarbij we zowel op spelers als trainers doelen.

Namens het bestuur en de Technische Commissie wensen wij Robert en zijn trainers heel veel succes aankomend seizoen.
 

24-5-2017
HC Hisalis 45 jaar
 

Hoera, vandaag bestaat Hisalis 45 jaar! Wij willen alle leden feliciteren, want dankzij jullie mogen wij dit vieren. Wij hopen dan ook dat jullie het trotse gevoel op deze bloeiende vereniging met ons delen!

Wij gaan een zeer gezellig lustrumjaar tegemoet. Waarin allerlei feestelijke activiteiten door het jaar heen zijn gepland. Informatie hierover volgt uiteraard nog.

Op een mooi lustrumjaar!


 

10-4-2017
Een nieuw gezicht in de PR Communciatie voor Hisalis! Interesse?
 
Na een jaar of tien schrijven is het de hoogste tijd om plaats te maken voor iemand met een nieuwe frisse publiciteitsblik op onze hockeyvereniging! Wie lijkt het leuk om na de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1 op zondag een wedstrijdverslag te schrijven en te plaatsen op de site, de materialen door te sturen naar de lokale kranten en te posten op social media? 

Schiet wat actiefoto's er bij (of laat dit  voor je doen, er lopen vaak genoeg kijkers met enooooorme telelenzen rond veld 1), en maak af en toe een praatje met spelers en trainer/coaches voor wat toegevoegde human interest. Zo nu en dan componeer je ook natuurlijk iets over een Hisalis evenement voor de broodnodige afwisseling. 

Kortom, word onsterfelijk, want wie schrijft, die blijft!

Caroline van den Bosch
(stopt aan het eind van dit seizoen definitief)

Bij interesse graag mailtje aan [email protected]
 

26-3-2017
Nationale Opschoondag ook bij HISALIS een succes!
 

Afgelopen zaterdag 25 maart was het weer tijd voor de jaarlijkse Opschoondag, georganiseerd door Nederland Schoon. Hockey vereniging Hisalis deed vanzelfsprekend ook mee. Met meer dan 70 jeugdleden en hun ouders is het zwerfvuil op het hockey complex in Lisse opgeschoond. Alle flesjes, blikjes, bekertjes etc werden verzameld in vuilniszakken en werden na afloop allemaal opborgen in de afvalcontainers.

Iedereen die meehielp werd na afloop getrakteerd op een broodje knakworst en een glaasje limonade. Met een opbrengst van ruim 600 liter aan zwerfafval was de actie enorm geslaagd.


Hisalis bedankt alle opschoners voor hun inzet om mee te helpen met dit leuke en nuttig initiatief!

Bianca van der Lans  en Robbert Sprenkeling

HC Hisalis

 

12-3-2017
Verloren: vier strafcornermaskers HC Catwijck
 
De MB3 van HC Catwijck zijn vier maskers kwijtgeraakt (meest waarschijnlijk) tijdens de laatste zaalwedstrijd in de Waterkanten. In twee van de maskers is een naam geschreven (Isabel en Caroline). Is er iemand die deze maskers heeft gevonden? In dat geval graag een mailtje naar [email protected]. Alvast bedankt!

 

19-2-2017
Warm Winterfeest
 

Zaterdagavond 18 februari was het eindelijk zover: de aftrap van het 1e Hisalis Winterfeest. De organisatie had het zeer sfeervol voor elkaar. De 30+ van Hisalis zijn door Marjelle, Karen, Bianca en Nadja absoluut warm verwelkomd!

Door de sfeervol ingerichte lounge en de gezellig gedekte tafels kwamen de 100 gasten snel in de stemming. Een originele foodtruck serveerde heerlijke kaasfondue. Boerenkool en zelfs Apfelstrudel mochten op het winterfeest niet ontbreken.

Na het diner gingen de tafels aan de kant en werd er volop gedanst. Met dank aan sponsoren die ervoor gezorgd hebben dat er passende hapjes tijdens de DISCO werden geserveerd.

Er is intens genoten, herhaling wordt warm aanbevolen. Zorg dat je er (dan weer) bij bent!

 

13-1-2017
Actie ‘Sparen voor je sportvereniging’ zeer succesvol afgesloten
 

Wij willen jullie ontzettend bedanken voor het massaal mee(r) boodschappen doen. HC Hisalis heeft dankzij deze actie € 1.070,- verdiend. Wij zullen dit bedrag aan trainingsmaterialen uitgeven. Deze materialen zijn hard nodig, wij zijn dan ook super dankbaar dat wij dit aangeboden krijgen.

Fantastisch dat iedereen zo goed mee heeft geholpen in het doen van boodschappen, het inleveren van de punten en zelfs het invoeren van de punten!


 

17-11-2016
Riet Austieplein
 

Tijdens de ALV 2016 hebben wij afscheid genomen van "De Moeder van de Club” Riet Austie. Na 7 jaar bestuurslid te zijn geweest, heeft zij na goed overwegen besloten uit het bestuur van HC Hisalis te treden. Een fantastisch mens die met haar creativiteit en daadkracht dingen voor elkaar kreeg die onmogelijk leken. Onze club heeft zij hiermee naar een nieuw level gebracht. Wij zijn haar intens dankbaar voor al de energie die zij in de club gestoken heeft. Deze Gouden vrijwilligster hebben wij vereeuwigd. Tijdens de ALV 2016 hebben wij het "Riet Austieplein” onthuld. Het terras voor het clubhuis hopen wij in de toekomst als inspiratiebron voor al onze vrijwilligers te zien.

Wij wensen Riet heel veel geluk en succes in de toekomst, want zij zal zeker voor een andere interessante vrijwilligers job worden gevraagd.

 

17-11-2016
ALV 2016
 

De Algemene Leden Vergadering 2016 die op 16 november in het clubhuis plaatsvond had een mooie opkomst van onze leden. Tijdens de vergadering is er teruggeblikt op een succesvol seizoen 2015-2016, en heeft de vergadering decharge verleend op de bijhorende cijfers.

Met héél veel dank en memorabele woorden van oud voorzitters is er afscheid genomen van Riet Austie als bestuurslid Algemene Zaken en lid Dagelijks Bestuur. Zij is benoemd tot erelid van HC Hisalis.

Bjørn Hubert, die eerder afgetreden is als voorzitter TC, is tijdens de ALV afgetreden als bestuurslid Hockeyzaken. De vergadering stemde in dat Frans Duivenvoorden de taak als bestuurslid Hockeyzaken overneemt, tevens treedt Frans toe in het Dagelijks Bestuur.

De Wim Schwarzbeker is overhandigd aan Nanda Ruigrok – Janssen, omdat wij altijd zeer blij zijn met vrijwilligers die zich zo divers voor de club inzetten.

In 2017 bestaat HC Hisalis 45 jaar. De eerste commissie die hierop inspringt is al ontstaan: Clubhuis45. Zij houden zich bezig met de verbouwing van de keuken en bekijken het plan om meerdere delen van het clubhuis te verbouwen.

In de vergadering heeft de commissie toegezegd dat zij een nieuwsbrief voor de leden opstellen waarin de plannen worden toegelicht.

 

14-11-2016
Algemene Ledenvergadering
 

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van HC Hisalis op woensdag 16 november 2016, aanvang 20.15 uur. De vergadering vindt in het clubhuis plaats. 

De agenda en onderliggende stukken worden in de week van 31 oktober op de website van Hisalis onder de titel: ‘Vereniging’, ‘Documenten’, ‘Algemene Leden Vergadering’ geplaatst.

 

Wij hopen jullie 16 november te mogen begroeten.

 

10-11-2016
Zondag Dames-1 en Heren-1 thuis
 
Aanstaande zondag spelen zowel Dames 1 als Heren 1 thuis. Zij staan op dit moment beiden 9e in hun poule. Ze hebben de punten hard nodig om op een comfortabele positie de winterstop in te gaan.

12:45 Dames 1 - Catwijck D1 (nummer 5)
14:45 Heren 1 - Muiderberg H1 (nummer 10)

Zien we jullie langs de lijn om de teams aan te moedigen?

 

2-11-2016
Doe Mee(r) Boodschappen
 

Maak van je boodschappen doen een feest en spaar mee voor extra sport- en trainingsmaterialen voor HC Hisalis. Van woensdag 2 november tot en met dinsdag 6 december 2016 loopt er bij supermarkt Jumbo in Lisse een actie "Sparen voor je Sportvereniging” waar HC Hisalis aan deelneemt. Tijdens deze actieperiode ontvang je bij iedere € 10,- uitgave aan boodschappen een voucher met een unieke code. Deze voucher "sportpunt” kun je toekennen aan een sportvereniging van jouw keuze. 

Voor Hisalis is deze actie heel waardevol. Wij kunnen extra inkomsten voor sport- en trainingsmaterialen goed gebruiken. Wij hopen dan ook van harte dat jullie optimaal van deze actie gebruik gaan maken.

De ontvangen voucher "sportpunt” kun je inleveren bij de Jumbo in Lisse, daar staat een  ‘dropbox’ onder vermelding van HC Hisalis. Je mag ze ook op de hockeyclub bij de bar inleveren. Je kunt ook zelf de punten op internet verzilveren. Dit doe je door naar de website: www.jumbosparenvoorjesportvereniging.nl te gaan. Op deze site kun je eenvoudig met je unieke code jouw punten aan HC Hisalis toewijzen.

Laten we samen met familie en vrienden voor deze sportpunten sparen. Hoe meer punten HC Hisalis verzamelt, hoe groter het bedrag dat de vereniging kan besteden aan sport- en trainingsmaterialen. Aan het einde van de actie wordt per regio het beschikbare budget verdeeld over alle deelnemende sportverenigingen op basis van het aantal ontvangen punten. Op naar een succesvolle actie!

Locatie Jumbo: Winkelcentrum Poelmarkt, Vivaldistraat 13 Lisse

Tot ziens bij de Jumbo!

 

21-10-2016
Bekerhockey bij Hisalis
 
Zondag 23 oktober gaat de hockey bekercompetitie van start. Voor het eerst in ongeveer 30 jaar wordt deze weer georganiseerd. En wat een mazzel, de groepsfase wordt gespeeld op ons eigen sportpark ter Specke! In drie wedstrijden van veertig minuten gaat ons eigen Heren-1 laten zien dat zij thuishoren in de volgende ronde van de beker. Maar dit kunnen zij niet zonder jullie support. Zorg dus dat je erbij bent!

Het programma:

13:00 - Culemborg H1 vs WFHC Hoorn H1 (Veld 2)
13:00 - Hisalis H1 vs Gouda H1 (Veld 1)
14:30 - Culemborg H1 vs Gouda H1 (Veld 2)
14:30 - Hisalis H1 vs WFHC Hoorn H1 (Veld 1)
16:00 - Hisalis H1 vs Culemborg H1 (Veld 1)
16:00 - WFHC Hoorn H1 vs Gouda H1 (Veld 2)
 

7-10-2016
Hockeyvelden veilig: GEEN rubbergranulaat
 
Deze week was er veel nieuws over de zogenaamde SBR rubberen korrels die verwerkt zijn in veel voetbal-kunstgrasvelden. We kunnen alle Hisalis leden (en ouders van jeugdleden) geruststellen: op onze velden liggen geen rubberen korrels. Bij alle hockeyvelden in Nederland wordt alleen met zand of water gewerkt als "infill". Beide materialen zijn uiteraard volledig veilig voor de spelers.

Zie ook dit bericht op hockey.nl:

 

18-9-2016
Cashless Clubs
 

Wij willen jullie voor het gemak graag informeren dat een aantal hockeyclubs in ons district is overgegaan naar cashless betalen. Het betreft de clubs: UHC Qui Vive, Pinoké, WFHC Hoorn, Amsterdam (AH&BC) en De Reigers. Handig om te weten voor als je hen bezoekt. Zij nemen geen contant geld meer aan.

 

31-8-2016
Doe mee met de Corso Electric Run en help!
 

Bij deze vragen we jullie aandacht voor de Corso Electric Run die op 7 oktober in het park van Kasteel Keukenhof zal plaatsvinden. Het is een door de Lionsclub Bollensteek georganiseerde sponsorloop voor jongeren vanaf 12 jaar uit de Bollenstreek. Maar er gaat nog veel meer gebeuren, zoals bijvoorbeeld de Celebration Party.

Johnny de Mol, ambassadeur van de stichting Het Vergeten Kind, zal op 7 oktober het startschot geven. Hij heeft een video-oproep op Facebook geplaatst. Wil je meehelpen, dan dus zeker even kijken:

https://www.facebook.com/corsoelectricrun/videos/942171952595998/

De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Stichting het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor de duizenden kinderen in Nederland die niet opgroeien in een veilige en stabiele omgeving. Dat zijn de vergeten kinderen. Ze zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Het doel van de sponsorclub is een grote financiële bijdrage aan een Vergeten Kind project in de Bollenstreek te leveren. 

Op de speciale event website kan je nog meer terugvinden over de Corso Electric Run:


 

24-8-2016
Voorkom een parkeerbon
 

De gemeente Lisse heeft ons geïnformeerd dat er tijdens het nieuwe seizoen regelmatig BOA’s zullen controleren op foutparkeerders bij HC Hisalis.

Voorkom een boete en parkeer de auto op het grote parkeerterrein bij FC Lisse.

Op het ongeasfalteerde stuk grond parallel aan Veld 1 en De Spekkelaan wordt parkeren gedoogd.

Parkeren in de berm, achter het clubhuis, aan de zijkant van het clubhuis zal worden beboet.

 

7-7-2016
Zomeravondtraining A&B en senioren
 

Ondanks dat het seizoen inmiddels is afgelopen, blijft het natuurlijk leuk om te blijven hockeyen! Daarom zal er komende weken gewoon door getraind worden op vrijdagavond vanaf 20.30 uur.

Deze training is bedoeld voor iedereen die zin heeft om te hockeyen (A&B-jeugd, senioren, veteranen en trimmers). De opzet is als volgt: een simpele warming-up, wellicht een enkele oefening en een super lang wedstrijdje als afsluiting. Niveau is niet belangrijk, het gaat om het plezier!

Om toegevoegd te worden aan de Whatsapp groep of voor vragen kan er contact opgenomen worden met Daan Rutgrink, 06-25 34 61 98

 

13-6-2016
Heren 2 Kampioen!
 
Met slechts twee verloren wedstrijden zijn de mannen van Heren 2 kampioen geworden in hun poule. Gefeliciteerd mannen!
 

7-6-2016
Vervolg wedstrijd Heren 1
 
Na het wat verwarrende eind van de wedstrijd Hisalis Heren 1 - Voorhout Heren 1 van afgelopen zondag, zal aanstaande vrijdag, 10 juni om 20:00 de wedstrijd alsnog uitgespeeld worden. De laatste 19 minuten zullen uitwijzen of onze mannen kampioen worden.

Laat onze mannen niet in de kou staan en kom ze naar de overwinning juichen! De bar is open, dus het kampioenschap kan daarna uitgebreid gevierd worden!
 

4-6-2016
Meisjes B4 Kampioen!
 
Tot op de laatste dag was het spannend, maar vandaag mogen ze zich dan kampioen noemen!
Gefeliciteerd meiden en begeleiding!
 

4-6-2016
Meisjes C1 Kampioen!
 
Met even veel punten, maar een beter doelsaldo als de nummer 2 is meisjes C1 kampioen in de subtop. Klasse meiden en begeleiding! Gefeliciteerd!
 

2-6-2016
Friendsday bij Hisalis
 
Op 11 juni aanstaande is het vriendjesdag op Hisalis voor alle jongste jeugdleden. Zorg dat je erbij bent!
 

30-5-2016
Werkbezoek gemeenteraadsleden Lisse aan Hisalis
 

Vijf gemeenteraadsleden uit Lisse kwamen afgelopen zaterdag op werkbezoek bij Hisalis. Riet Austie van het bestuur van Hisalis hield een korte presentatie over alles wat er gaande is bij Hisalis. Daarna volgde een rondgang over de velden waarbij het voltallige bestuur van Hisalis acte de presence gaf.

Vanuit de gemeente Lisse werd  het werkbezoek begeleid door de heer Wim  Slootbeek, fractievoorzitter VVD,  Michael van der Laan van Nieuw Lisse, Bert van Santen van SGP/CU, en Rob van Reisen en Marianne Bergman van het CDA.

Hisalis gaf in het gesprek aan enorm blij zijn met de hockeyvelden maar hebben daarnaast hun zorgen geuit over de kwaliteit van het onderhoud ervan. Daarnaast werd er gesproken over de onveilige situatie bij het in- en uitrijden vanaf de 'gedoogzone', dat is de niet-officiële onverharde strook naast het hoofdveld. Voor de hockeyvereniging is het een uitdaging om het onderhoud zelf te gaan doen. Ook is er van gedachten gewisseld om tot vermindering van geluidsoverlast voor de buurt van de Achterweg-Zuid te komen.

Het werkbezoek werd feestelijk afgesloten met de huldiging van het G-hockeyteam van Hisalis die hun kampioenschap vierden met een grote taart.

Het enthousiasme en blijdschap van dit team speciale hockeyers en hun begeleiders vormde een mooi slotakkoord van dit bezoek.

 

30-5-2016
Meisjes C4 Kampioen!
 
Na 9 gewonnen wedstrijden en geen enkel verliespunt zijn ook deze meiden kampioen! Gefeliciteerd meiden en begeleiding!
 

30-5-2016
G-hockey team van HISALIS kampioen!
 

Afgelopen zaterdag werd na de wekelijkse training van het G-hockey team samen met het hele begeleidingsteam gevierd dat het team dit seizoen kampioen is geworden van regio noord! G-hockey is hockey voor spelers met een verstandelijke beperking, maar die niet afhankelijk zijn van een rolstoel.

Deze discipline heeft een vaste plek gekregen binnen de hockeybond KNHB, dit wil zeggen dat trainingen en competitie gelijktijdig plaats vinden met het reguliere hockey. Dit alles onder het motto: wat normaal kan, doen we normaal en wat aangepast moet worden passen wij aan.

Sinds 2006 biedt Hisalis G-hockey aan onder aanvoering van de initiator van het eerste uur Pieter-Jan de Bruijn. Sinds enige tijd is het stokje overgenomen door Michel de Groot. Het plezier in het samen hockeyen is nog steeds bij de spelers onverminderd groot en ook de begeleiders vinden het leuk om zich in te zetten voor deze groep speciale sporters.

Het kampioenschap werd gevierd met een grote taart en het feestelijke moment werd opgeluisterd door de aanwezigheid van vijf gemeenteraadsleden uit Lisse die op deze zaterdagochtend op werkbezoek waren bij Hisalis. 

 

29-5-2016
Meisjes B3 Kampioen!
 
Met nog 1 wedstrijd te gaan is ook MB3 kampioen! Met slechts 1 verloren wedstrijd en  1x gelijk spel hebben de dames een super seizoen gedraaid. Gefeliciteerd!
 

29-5-2016
Meisjes D3 kampioen!
 
Meisjes D3 is kampioen geworden! Met 7 gewonnen wedstrijden en een flink doelsaldo kunnen ze niet meer gepasseerd worden. Gefeliciteerd meiden en begeleiding!
 

28-5-2016
Meisjes D4 kampioen!
 

Meisjes D4 is kampioen geworden! Al per eind april met nog drie wedstrijden te gaan waren de toppers al niet meer in te halen (de nummers twee en drie hadden punten hadden laten liggen). Goed gedaan, gefeliciteerd meiden!


 

20-5-2016
Bijzondere ALV
 

In de bijzondere Algemene Leden Vergadering van 18 mei heeft HC Hisalis met veel dank afscheid genomen van Jocelyn Flippo. Na 4,5 jaar met plezier secretaris geweest te zijn, heeft zij haar functie overgedragen aan Karen Enneking. Wij danken Jocelyn voor haar geweldige positieve inzet en loyaliteit naar HC Hisalis.

Tijdens deze vergadering is het voorstel voor de contributieverhoging met algemene stemmen aangenomen, en is er akkoord gegeven voor het communiceren via elektronische weg. 

 

5-5-2016
Bijzondere Algemene Leden Vergadering
 

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering van HC Hisalis op woensdag18 mei 2016, aanvang 20.15 uur in het clubhuis.


De agenda en het voorstel contributie zijn te vinden op de website onder Vereniging/Documenten/Algemene Leden Vergadering.

 

 

Tijdens de ALV op treedt Jocelyn Flippo af als secretaris. Zij heeft Karen Enneking bereid gevonden de taak van secretaris op zich te nemen en plaats te nemen in het dagelijks bestuur. 


 


 

5-5-2016
Verstrekken van informatie via elektronische weg
 

Tijdens de bijzondere ALV van 18 mei 2016 vraagt het bestuur om instemming van haar leden tot het verstrekken van informatie via de elektronische weg. Het betreft alle informatie die voor u belangrijk is als lid, waaronder de oproep voor de ALV met de bijbehorende stukken. Hiermee komt de correspondentie per reguliere post te vervallen.

Het e-mailadres dat in LISA bij uw lidnummer staat vermeld fungeert hierbij als ‘elektronisch adres’. Het is de verantwoordelijkheid van de leden om het juiste adres te registreren.

 

Indien u niet in de gelegenheid bent aanwezig te zijn en geen volmacht geeft aan een aanwezig lid, stemt u in met het elektronisch corresponderen. Bij goedkeuring door de vergadering zal dit per direct ingaan.

 

14-4-2016
Velsertunnel 9 maanden dicht vanaf 15 april
 

Van 15 april 2016 tot medio januari 2017 is de Velsertunnel afgesloten vanwege een grootscheepse renovatie. Rijkswaterstaat werkt aan het vergroten van de doorrijhoogte, bouwt nieuwe vluchtwegen en vervangt alle technische installaties. De doorstroming en de veiligheid van de 60 jaar oude tunnel worden hierdoor sterk verbeterd. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de hockeyclubs rond het Noordzeekanaal. Het verkeer wordt negen maanden lang omgeleid via de Wijkertunnel en zogenaamde 'keerlussen'. Daarom moet rekening worden gehouden met extra reistijd. Zeker de eerste weken wordt het voor iedereen even puzzelen om van A naar B te komen. Teams die o.a. bij Overbos en de Strawberries spelen zullen alternatieve routes moeten kiezen.

Beverwijk en dus BHC Overbos zijn via A9 en A22 uit zuidelijke richting alleen bereikbaar via keerlussen en omleidingsroutes. Na de sluiting op 15/4 wordt in dat weekend nog gewerkt aan die omleidingen. Doordat die routes nog niet alle beschikbaar zijn en men nog zal moeten wennen aan de gewijzigde omstandigheden is er extra risico op oponthoud. Hou daarom rekening met extra reistijd van 20 tot 30 minuten.

Routeadvies naar Overbos: zowel uit het Noorden en het Zuiden neem op de A9 de afslag 9 Heemskerk. In Heemskerk bij 1e stoplicht linksaf de Tolweg op. Vervolgens bij 3e stoplicht linksaf Laan der Nederlanden en dan 3e rechts de Büllerlaan in. Daarna 4e links de Van Loenenlaan. Voorbij de 1e weg links vindt u BHC Overbos. Bordjes Sporthal Beverwijk volgen is ook goed, want die ligt naast het hockeycomplex. Vanaf Heemskerk, bebouwde kom zal de routeplanner weer zijn werk doen. Bezoekadres instellen op van Loenenlaan 21 in Beverwijk.

 

11-4-2016
Earlybirds voor Geraniumactie in de Meivakantie
 

Ivm de start van de meivakantie bieden we voor degenen die op 29 april met vakantie gaan de mogelijkheid om de planten vroeg in de ochtend op te halen. Stuur een bericht naar [email protected] met vermelding van de naam die op je bestelling staat, zodat duidelijk is om welke bestelling het gaat. In de bevestiging staat de tijd waarop de bestelling kan worden opgehaald. Het kan zijn dat je dan nog even moet wachten, maar er wordt door onze vrijwilligers hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben.

De bestelling voor de Geraniumactie 2016 kan hier in het Opgave Formulier worden opgegeven, inzenden is mogelijk tot en met 15 april 2016.

 

7-4-2016
Noteer alvast in je agenda: ALV 18 mei 2016
 

Het bestuur is overeengekomen om een Algemene Ledenvergadering te houden op 18 mei 2016, aanvang 20.15 uur. De uitnodiging met de agenda en het voorstel contributieverhoging worden in de week van 25 april 2016 verstuurd en op de website geplaatst.

 

Wij hopen jullie op 18 mei 2016 te mogen begroeten!

 

7-4-2016
Heb jij al geraniums verkocht?
 

De formulieren zijn uitgedeeld, de eerste bestellingen zijn binnen, heb jij al aan familie, vrienden en buren gevraagd of ze planten willen kopen? Hiermee kleur je de hele zomer en het najaar tuin of balkon èn ondersteun je de leden van Hisalis. Ook dit jaar hopen we weer op jullie enthousiaste medewerking om de actie tot een succes te maken.

Jouw bestelling voor de Geraniumactie 2016 kan via de link in de mail die alle leden hebben ontvangen worden opgegeven, inzenden is mogelijk tot en met 15 april 2016. Binnen een paar dagen ontvang je een bevestiging, met ter controle het totaal aantal bestelde planten en het te betalen bedrag.

Iedereen die zijn bestelling al heeft ingestuurd willen we hartelijk bedanken, jullie bijdrage is van groot belang voor Hisalis!!

 

3-4-2016
Inname zaalhockey materiaal
 
Het zaalhockey seizoen is alweer even voorbij, en dat betekent dat de afgegeven materialen (hoezen, bandjes en zaalballen) weer retour mogen naar de Materialencommissie.
 
Het inname moment zal zijn op DONDERDAG 7 april 2016 tussen 19:15 en 20:30  bij Hisalis.
 
Vragen of opmerkingen graag naar [email protected]
 
Bij voorbaat dank.
 
Met vriendelijke groet,
Materialen commissie
 

1-4-2016
Laat zien waar je als team voor staat!
 
Het begint ... bij jou! Laat als team zien dat jullie staan voor sportiviteit, respect, fair play en spelplezier. Doe mee met de shake-hands line-up en spreek op die manier uit waar je voor staat. Zo versterken en "bewaren" we de hockeycultuur waar we allemaal zo trots op zijn!


 

23-3-2016
Geen trainingen op tweede Paasdag
 

Op maandag 28 maart zijn er geen trainingen.

De Technische Commissie

 

12-3-2016
Video-docu: (bepaald geen) hockeymeisjes
 
Een leuke docu over plezier, inzet en samenwerking bij de hockey. Must see: https://youtu.be/GuFLryB9Rys
 

15-2-2016
Geen trainingen in de voorjaarsvakantie
 

Tijdens de voorjaarsvakantie van maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari zijn er geen trainingen voor de Jongste Jeugd en de breedte-teams. De selectieteams trainen wel, in overleg met hun trainer/coach. Denk er dan wel aan een sleutel te regelen! Vanaf maandag 29 februari gaan we er weer vol tegenaan, volgens het nieuwe rooster (check website!).

 

15-2-2016
Wie wordt de nieuwe Secretaris van Hisalis?
 

Na 4 jaar met heel veel plezier de functie van Secretaris te hebben vervuld, wordt het tijd dat iemand het stokje van mij overneemt. Tijdens de ALV in november heb ik aangegeven dat ik op zoek ben naar iemand die verder gaat als secretaris, om samen met de andere leden van het bestuur onze vereniging aan te sturen. Lijkt het je leuk om meer betrokken te zijn bij Hockeyclub Hisalis, dan is dit een mooie gelegenheid om hier invulling aan te geven.

In augustus 2011 werd ik benaderd voor deze functie, mijn kinderen begonnen aan hun 2e seizoen bij Hisalis, wij woonden net 1,5 jaar in Lisse. Ik heb meteen "ja” gezegd, zonder goed te weten waar ik aan begon. Terugkijkend kan ik zeggen dat mijn werk als secretaris ervoor gezorgd heeft dat ik een club heb leren kennen met heel veel enthousiaste mensen, die met elkaar het reilen en zeilen van onze vereniging organiseren. Daarnaast heb ik veel mensen leren kennen in de wijde omgeving.

Als secretaris ben je aanspreekpunt van de vereniging, voor leden, ouders en niet-leden. Het verzorgen van mail, bestuursvergaderingen en de Algemene Leden Vergadering zijn vaste punten, net als het ondersteunen van iedereen binnen de Hisalis-organisatie, met raad en soms ook met daad. In de bijlage worden de taken nader omschreven.

Voor meer informatie kan je een bericht sturen aan [email protected] of bellen met mij, Jocelyn Flippo, 06-20 44 38 53.

Ook bij Jan Karel Sterkenburg (06-54654573) en Riet Austie (06-54984917) kun je terecht met vragen over deze functie.

 

16-1-2016
Hockeyclub Hisalis al sinds 2015 alcoholvrij op zaterdag
 

Eind 2014 heeft Hisalis op haar Algemene Ledenvergadering besloten om op zaterdagen helemaal geen alcohol meer te schenken, ook niet aan 18+. Wat zijn nu de bevindingen van de hockeyclub na een jaar met dit strenge beleid?

De aanleiding van dit besluit kwam mede tot stand door het actieve beleid van de Gemeente Lisse. Gesprekken tussen burgermeester Lies Spruit en Riet Austie van het Hisalis bestuur hebben hier zeker toe bijgedragen. Vanuit de overheid en allerlei organisaties worden de laatste jaren veel initiatieven genomen om het drankgebruik onder jongeren aan te pakken. Ook organisaties die veel met jongeren te maken hebben worden aangesproken. De sportverenigingen vormen daarbij een bijzondere doelgroep omdat sport en ontspanning daar bij elkaar komen. Een uitdaging is dat veel sportverenigingen alleen kunnen bestaan door de inzet van vrijwilligers, veelal ouders van de jeugdleden, voor allerlei taken waaronder de barbemanning.

Zoals gezegd werd eind 2014 besloten om op zaterdagen helemaal geen alcohol meer te schenken, alleen op zondagmiddag tijdens de wedstrijden van de senioren zijn bier en wijn te verkrijgen voor 18+. De gedachte daarbij was dat Hisalis een duidelijk statement wilde maken dat de club achter een streng alcohol beleid staat, maar ook om het voor de vrijwilligers gemakkelijker te maken. De regels rond het schenken van drank zijn vrij ingewikkeld, als bijvoorbeeld  tijdens de schenktijden van het clubhuis 50% of meer van de aanwezigen jonger is dan 18 jaar, mag er sowieso géén alcohol geschonken worden. De barmedewerkers zijn verantwoordelijk als een jongere toch ongeoorloofd drank kan verkrijgen en de club kan daarvoor zwaar beboet worden.

Na een jaar kan Hisalis vaststellen dat de opzet goed werkt. Vooral op zaterdag is het druk op de vereniging doordat alle jeugdwedstrijden op de drie velden zorgen voor een constante stroom van ouders en kinderen van thuis- en uitspelende teams. Door het duidelijke non-alcoholbeleid op zaterdag worden de vrijwilligers niet meer geconfronteerd met de regels hieromtrent. Daarmee worden eventuele discussies voorkomen. Iedereen op de club is hier nu aan gewend en ook voor bezoekende clubs is de opzet helder. Desondanks waren er leden die de maatregel als  betuttelend ervoeren en die het jammer vonden dat nu ouders en coaches na de wedstrijd  geen bier of wijn meer konden drinken.

Voor Hisalis vormt de omzet van de bar net als voor vele andere clubs een inkomstenbron. De gemiste alcoholomzet van ongeveer 20% wordt deels gecompenseerd door andere consumpties. Maar ook zeer relevant: Hisalis voorkomt het risico op boetes wanneer het mis zou gaan. De boetes kunnen oplopen tot meer dan € 1000 bij herhaling. Hisalis moet erg bewust omgaan met de baten en lasten om te zorgen dat de boekhouding blijft kloppen. Het sluiten van de tap op zaterdag is wat de club betreft een succesvolle beslissing gebleken.

Veranderingen in regelgeving en toenemende kosten op alle vlakken hebben de nodige impact. Met allerlei initiatieven wil Hisalis voorkomen dat de contributie sterk verhoogd moet worden. Ook is de sterk verouderde keuken in het clubhuis aan vervanging toe. Zaterdag 16 januari organiseert Hisalis daartoe in het clubhuis een nieuwjaarsborrel met aansluitend een veiling met gevarieerde en aantrekkelijke kavels. De club gaat uit van een hoge opkomst van leden en ouders van leden, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom!


 

24-11-2015
Meisjes A1 in het nieuw gestoken door Ruigrok Productie
 
Afgelopen zaterdag toonde Meisjes A1 zich trots in hun nieuwe trainingspakken op het clubhuis. Dit werd mogelijk gemaakt door sponsor Peter Ruigrok van Ruigrok Productie. Peter poseert hier bescheiden op de laatste rij tussen de meiden van zijn sponsorteam. Rechtsachter staat trainer/coach Martijn van Minderhout.
 

23-11-2015
Vrijwilligers in het zonnetje bij ALV Hisalis
 

Afgelopen woensdag 18 november werd de jaarlijkse ALV gehouden in het clubhuis van Hisalis. Het was een goede meeting met een grotere opkomst dan normaal. Dit zou te maken kunnen hebben met het voorstel dat gepresenteerd werd voor een nieuw contributie systeem. Er waren veel meningen en discussies hierover. Daarom werd besloten dat een nieuw voorstel zal worden gemaakt waarbij de geleverde input uiteraard zal worden meegenomen. In een nog te beleggen extra bijzondere ALV zal het onderwerp (en voorstel) dan aan de orde komen.

Daarnaast was er speciale aandacht voor drie speciale vrijwilligers bij de club.


Pieter-Jan de Bruijn

Lid van Verdienste voor inzet G-Hockey

Pieter-Jan de Bruijn werd benoemd tot Lid van Verdienste en kreeg hiervoor van secretaris Jocelyn Flippo-Berger een medaille opgespeld.

Pieter-Jan heeft bij Hisalis het G-Hockey opgezet en daarna uitgebreid voor de hele Bollenstreek. Om G-hockeyleden te werven heeft hij zelfs clinics gegeven bij verschillende zorginstellingen.

Van Rabobank Bollenstreek ontving hij een Nederlands elftal shirt omdat hij nu tot het Nederlands Elftal van vrijwilligers behoort.

Elian Cozijn

Dank voor inzet als wedstrijd-secretaris junioren

Elian Cozijn werd bedankt voor haar jarenlange inzet als wedstrijd-secretaris Junioren.

Zij werd dit seizoen opgevolgd door Mariëlle Hulshegge.
Anje Hepkema

Wim Schwarz beker

Vervolgens werd de Wim Schwarz beker uitgereikt aan Anje Hepkema. Anje is momenteel secretaris van de TC, hulp bij de Lijncoördinatie en Barhoofd. Zij staat model voor de vrijwilliger in hart en nieren. Als ouder is zij sinds haar kinderen zijn gaan hockeyen allerlei taken gaan uitvoeren. Van begeleiden en coachen naar de aansturing van de gehele jongste jeugd. Dat betekende iedere zaterdag aanwezig zijn op de club, en dat is ze overigens nog steeds heel vaak. De hele familie van Anje is namelijk Hisalis-lid (en actief voor de club). Anje zelf zet zich voor de volle 100% in voor Hisalis. Kortom een rolmodel ouder en vrijwilliger!


De Wim Schwarz beker is vernoemd naar een voormalig actief lid van Hisalis. Hij was helicopterpiloot en kwam in 1974 op 37-jarige leeftijd om bij een helicoptercrash boven de Noordzee. Behalve keeper bij Heren 1 was Wim Schwarz zeer actief binnen Hisalis onder het motto "niet ik, maar de club staat centraal". Na zijn onverwacht overlijden is de Wim Schwarz Beker in het leven geroepen. Bestemd voor teams en individuen die zich volgens het gedachtegoed van Schwarz op enig gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor Hisalis.
 

16-11-2015
Herinnering: Algemene Leden Vergadering
 
Tijdens de  Algemene Ledenvergadering van HC Hisalis wordt een voorstel gedaan voor een wijziging in de contributiestructuur vanaf het het seizoen 2016-2017. 
Daarnaast brengt het bestuur de statuten, het huishoudelijke reglement en het tuchtreglement in ter goedkeuring van de leden. 
De bijbehorende documenten zijn te vinden op de website onder Vereniging, Documenten, Algemene Ledenvergadering.
Aanvang van de vergadering is om 20.15 uur, in het clubhuis.
 

12-11-2015
Statuten en Reglementen
 
Tijdens de ALV 2014 heeft het bestuur het voorstel gedaan een zittingstermijn voor bestuursleden op te nemen in de statuten. Dit was aanleiding om de complete statuten te herschrijven naar een document van deze tijd, met daarbij een huishoudelijk reglement en een tuchtreglement. 
 
Het bestuur brengt de statuten, het huishoudelijke reglement en het tuchtreglement in ter goedkeuring van de leden van de Algemene Ledenvergadering van HC Hisalis op 18 november 2015.
Aanvang van de vergadering is om 20.15 uur, in het clubhuis.
 
De statuten en reglementen zijn ter inzage geplaatst op de website onder Vereniging, Documenten, Algemene Ledenvergadering
 

11-11-2015
Voorstel Contributiewijziging voor ALV 2015
 
Tijdens de ALV op 18 november 2015 wordt een voorstel gedaan om de contributie structuur van Hisalis vanaf het het seizoen 2016-2017 te wijzigen. 
De uiteenzetting hiervan vindt u hier, op de website onder Vereniging, Documenten, Algemene Ledenvergadering, ALV 2015 Voorstel Contributiewijziging 2016-2017
 

6-9-2015
In memoriam: Frank Vreeken
 
Vandaag, zondag 6 september, ontvingen wij het bericht dat Frank Vreeken is overleden. Frank is voor velen een bekende Hisalisser. Als vader van Pim, keeper van Heren 2 en oud dames 1 speelster, Kelsey. Frank was altijd een enthousiast toeschouwer en zelf als vrijwilliger actief op onze club. We wensen Jacqueline, Kelsey en Pim veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur HC Hisalis
 

1-9-2015
Bij storingen opnieuw installeren/inloggen Hisalis App
 
Een aantal leden heeft de laatste tijd problemen ondervonden met de App - bijvoorbeeld het niet meer kunnen ontvangen van push-berichten. De oplossing is de Hisalis App te verwijderen en daarna opnieuw te installeren (plus inloggen). Een en ander heeft te maken met de seizoenswisseling in ons hockey-administratiesysteem.
 

1-9-2015
Storing responstijden hisalis.nl verholpen
 
De laatste tijd waren de responstijden van hisalis.nl (alsmede van vele andere clubs) erg slecht. Dit is zojuist voor onze website gelukkig opgelost. Na onderzoek bleek de oorzaak te liggen in het ophalen van de hockey.nl nieuwsberichten. Een en ander had te maken met de overgang naar hun nieuwe site. Op dit moment kunnen wij daarom de laatste nieuwsberichten van hockey.nl niet meer integraal op onze site tonen. De newsfeed kan weer worden geactiveerd zodra de problemen bij hockey.nl zijn opgelost. Execuses voor de overlast!
 

25-6-2015
Inname keepersmateriaal op 30 juni 19:00-20.30
 

Alle keeperstassen en bijbehorende locker sleutels van seizoen 2014-2015 dienen ingeleverd te worden op dinsdag 30 juni tussen 19:00 en 20:30 (bij het clubhuis van Hisalis). Een aantal vaste keepers van de junioren en senioren teams hebben reeds contact met ons gehad of krijgen persoonlijk een bericht per email. Indien dit niet het geval is gaan we ervan uit dat de tas dinsdag wordt ingeleverd.

De uitgifte datum voor seizoen 2015/2016 zal op de website en Hisalis App vermeld worden. 

Vragen/reacties kunnen gemaild worden aan [email protected]

Met vriendelijke groet,
Materialen-commissie

 

25-6-2015
Locker sleutel (jeugd) trainers inleveren op 1 juli 19:00-20:30
 

Alle jeugdtrainers die nu deel uitmaken van de carrousel training kunnen hun locker sleutel inleveren op woensdag 1 juli tussen 19:00 en 20.30 uur in het clubhuis van Hisalis. De trainers die ballen in bruikleen hebben gekregen en die ophouden met training geven moeten de hockey ballen en locker sleutel ook inleveren op deze avond.

De trainers die doorgaan met het geven van training kunnen hun locker sleutel behouden. Jullie ontvangen een bericht met daarin de opgave van het aantal ballen dat sinds het begin van het seizoen 2014-2015 in hun bezit is.

De uitgifte datum voor seizoen 2015-2016 zal op de website en Hisalis App vermeld worden.

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om je sleutel in te leveren, graag een bericht aan [email protected]

Met vriendelijke groet,
Jocelyn Flippo

 

8-6-2015
Hockeyen op dinsdagochtend bij Hisalis: speelsters gezocht!
 

Bij Hockeyvereniging Hisalis is er een aparte competitie voor Hockey veterinnen op de dinsdagochtend. Deze competitie is open voor speelsters vanaf 30 jaar. Het team dat al jarenlang in Lisse en omstreken speelt zoekt enthousiaste en sportieve vrouwen die dit leuk lijkt. De gemiddelde leeftijd van de huidige speelsters is ongeveer 50 jaar, maar alle leeftijden zijn meer dan van harte welkom!

Het accent in deze competitie ligt naast het sportieve gedeelte ook op de gezelligheid. Deze komt tot uiting in de gezamenlijke koffie voor de wedstrijd en na de wedstrijd wordt vaak geluncht  met de tegenstanders.Iedereen die het leuk vindt om weer te gaan hockeyen in competitieverband, maar niet ieder weekend gebonden wil zijn, is welkom om het dinsdag veterinnen team te versterken. Trainen (facultatief) kan op donderdagavond bij de één van de trimgroepen.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar [email protected], in verband met aanmelding voor volgend seizoen graag voor half juni.

 

22-5-2015
Spelen jullie in het sportiefste D/C-team van Nederland?
 
Speel jij in het sportiefste D- of C hockeyteam van Nederland? Laat dat dan zien door een foto of filmpje te plaatsen op de speciale Facebook pagina: https://www.facebook.com/sportiefsteteam. Je maakt dan kans op een verzorgde busreis naar een van de 3 interlands van de Oranje dames in juni!
 

10-5-2015
Hisalis Uitblinkers genomineerd voor Rabosport
 
Geen hockeyclub kan zonder ze: de onvermoeibare vrijwilligers die er week in week uit voor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Omdat de Rabobank deze stille krachten graag in het zonnetje wil zetten heeft Hisalis drie van onze Uitblinkers genomineerd. 

Het bestuur heeft breder gekeken dan enkel individuele inzet en daarom vrijwilligers genomineerd die representatief zijn voor families die al langere tijd voor de vereniging actief zijn. Onze Uitblinkers zijn de families Cozijn (nominatie: Sven), Schieveen (nominatie: Anje) en Paul (nominatie: Falco). 

Op de website van Rabosport (http://www.rabosport.nl/event/uitblinkers/overzicht) kan je meer informatie over de genomineerden lezen en laten weten wie volgens jou onze 'ultieme' (familie-) Uitblinker is! Wie weet win je ook een geheel verzorgde reis naar het EK hockey!
 

4-5-2015
Geraniumactie 2015: IBAN nummer
 

Bij de bevestiging van de bestelling voor de Geraniumactie is per abuis het IBAN nummer niet vermeld: NL74 RABO 0336541872.

Het totaalbedrag van de bestelling kan voor 30 mei 2015 worden overgemaakt t.n.v. Hockeyclub Hisalis, o.v.v. naam verkoper/verkoopster, lidnummer (zie onderwerp bevestigingsmail) en de omschrijving "Geraniumgeld 2015".

Voor aanvullende vragen kan je een e-mail sturen naar [email protected].

 

29-4-2015
29 april afhalen bestellingen Geraniumactie 2015
 

Vandaag worden de planten voor de geraniumactie 2015 uitgeleverd! Ophalen kan van 13:30 t/m 17:00 uur op de Essenlaan 5, 2161 VZ in Lisse. 

Het totaalbedrag van de bestelling kan voor 30 mei 2015 worden overgemaakt op IBAN NL74 RABO 0336541872 t.n.v. Hockeyclub Hisalis onder vermelding van naam verkoper/verkoopster, het lidnummer en "Geraniumgeld 2015".

 

28-4-2015
Zaterdag 9 mei: jaarlijkse "Ter Specke Bokaal"
 
Zaterdag 9 mei is er bij de Spartaan de jaarlijkse "Ter Specke Bokaal". Een grote belangrijke atletiekactiviteit met veel publiek. De Spartaan mag die dag de kleedkamers en veld 3 gebruiken om in te lopen.
 

20-4-2015
Hisalis goes Brasil…
 

Op 12 maart vertrok ik met een extra koffer gevuld met oude sponsorkleding van Heren 1 naar Sao Paulo. Deze keer was de kleding bestemd voor het project "Sitio Agar”: een opvanghuis voor kinderen die verstoten zijn door hun ouders. Dit project wordt gesteund door Wings of Support (WoS). WoS is een particulier initiatief van de KLM en Martinair Cargo. Getracht wordt kinderen in landen waar deze maatschappijen op vliegen te helpen met onderdak en onderwijs maar ook met goederen en kleding.

Vliegend personeel komt in veel landen. Hierdoor kunnen vele projecten maximaal bezocht worden en kunnen goederen voordelig op de plaats van bestemming komen. In vele gevallen is een project van WoS een actie bij een organisatie zoals een weeshuis, school of kinderdagverblijf. Tevens worden er kampen georganiseerd ter educatie van kinderen. Gemiddeld worden er 2 à 3 keer per jaar klus- en/of opknapbeurten gedaan door vrijwilligers van een KLM of Martinair bemanning.

Veel projecten van WoS zijn ook blij met donaties in de vorm van goederen. Deze worden door de bemanningen zelf naar de projecten gebracht. Dit zijn vrijwilligers, aangesloten bij WoS, die als cabine- of cockpitbemanning vliegen. Zo gebeurde dit dus ook met de oude Hisalis H1 shirts en -trainingspakken. Deze werden door Joyce Snijder ingezameld en bij mij thuis afgegeven. De kinderen van Sitio Agar in Sao Paulo waren er superblij mee !

          

Er kan dus op vele manieren geholpen worden, zoals Hisalis als sportclub laat zien.

Binnenkort hoop ik ook de oude sponsorkleding van Dames 1 een mooie nieuwe bestemming te geven ! Voor meer informatie zie www.wingsofsupport.org

Linda de Bruin-Geuzinge

 

3-3-2015
Vrijwilligers gezocht Hockey World League Antwerp 2015
 
Hockeyclub KHC Dragons uit Brasschaat zal dit jaar de Hockey World League Antwerp 2015 organiseren. Van zaterdag 20 juni t/m zondag 5 juli 2015 kan iedereen bij de Dragons genieten van 2 weken tophockey.

Tijdens dit prestigieuze tornooi, waaraan 20 landen deelnemen (10 bij de mannen en 10 bij de vrouwen), vallen tickets te verdienen voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. De 20 wereldtop teams, waaronder de Red Lions en de Red Panthers, zullen ons verwennen met inspirerend, spannend hockey van de bovenste plank. Zie www.road2rio.be voor meer informatie over dit Top Hockey Event.

Voor het vlekkeloze verloop van dit Top Event is men bij de Dragons op zoek naar méér dan 1200 vrijwilligers. Wil je meehelpen om één van de grootste sportevents in 2015 te organiseren? Registreer jezelf dan via www.road2rio.be.

Iedere vrijwilliger maakt kans op een VIP-pakket voor 2 personen op de finaledag!

Sportieve groeten namens KHC Dragons (Brasschaat)
Website: www.dragons.be


 

11-2-2015
Weekendafsluitingen N207 in maart
 
De N207 gaat in maart diverse weekenden weer dicht. Dit zal invloed hebben op de reistijden vanuit en naar Hisalis.

De N207/Leimuiderweg tussen de N205/Drie Merenweg (Nieuw-Vennep) en de N208/Leidsestraat (Hillegom) alsmede de rijbaan op de N208 vanuit Lisse naar Hillegom zijn afgesloten van:
 • Vrijdag 6 maart 21:00 uur t/m maandag 9 maart 05:00 uur
 • Vrijdag 13 maart 21:00 uur t/m maandag 16 maart 05:00 uur
Tijdens beide weekendafsluitingen kan het verkeer wel gebruikmaken van de rijbaan op de N208 vanuit Hillegom naar Lisse.
 

8-2-2015
Voormalig Hisalis goalie Laurens Goedegebuure wereldkampioen!
 
Dat je het als Hisalis goalie ver kan schoppen bewees Laurens Goedegebuure vandaag. De keeper van de Oranje indoor mannen heeft zich vandaag met zijn team tot wereldkampioen gekroond! Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de WK indoor titel behaalde. Als club zijn we uiteraard supertrots op Laurens!


 

24-1-2015
LISA team bijgewerkt met veel nieuwe mogelijkheden
 
Naast de bijgewerkte App is er ook een grote update op onze LISA team omgeving doorgevoerd. LISA team is onze web-omgeving om teams te ondersteunen. Daarnaast is er in dit systeem voor leden ook heel veel "self-service” mogelijk. Je kan LISA team vinden onder het menu "leden” of direct via deze link.

Nieuwe mogelijkheden:
 • Voor teambegeleiders: zet zelf een verzoek voor een oefenwedstrijd uit!
 • Vernieuwde persoonlijke startpagina.
 • Mogelijkheid om teamnieuws aan te maken (en hierop te reageren).
 • Meer inzicht in familieactiveiten.
 • Vraag en aanbod voor leden.
 • Knop 'Laatste updates' om alle nieuwe updates te zien.
 • Verzoeken uitzetten voor IBAN incasso-machtiging.
 • En nog veel veel meer ...

Als je nog niet eerder bekend was met LISA team dan is het goed te weten dat er naast het bovenstaande ook nog veel mogelijk is zoals:
 • Alle teamfunctionaliteiten via één omgeving.
 • Volledige integratie met de Hisalis App.
 • Alle teamfuncties zoals presentie, taken, bierpot, verslagen, e-mailen, documenten gemakkelijk uit te voeren.
 • Persoonlijke (familie) agenda..
 • Uitslagen, wedstrijden en standen van alle teams.
 • Inplannen op fluit- en bardiensten.
 • Facturen bekijken.
 • Voor teambegeleiders: spelers beoordelen op basis van zelf ingestelde criteria.
 • Voor trainers: registratie van uren.
 

22-1-2015
Nieuwe versie Hisalis App!
 
Vanaf heden is de nieuwe versie van de Hisalis App (versie 3.4.1) te downloaden. De App is geheel vernieuwd en is voor Apple devices gebaseerd op het design van iOS 8. De Android versie is ook geheel herzien en werkt met de zogenaamde ‘native’ Android componenten. Behalve veel verbeteringen op het gebied van snelheid, menu-structuur en vormgeving zijn er ook diverse nieuwe mogelijkheden verwezelijkt in deze versie.

Teamnieuws

De teamondersteuning kan nu zelf nieuwsberichten aanmaken en deze verspreiden onder de leden van het team (inclusief push-messaging). Hierbij kan worden aangegeven of er door de teamleden en -ondersteuners op het bericht mag worden gereageerd.

Favoriete teams

Naast de teams van onze eigen club kun je nu ook teams van andere clubs toevoegen. Zo kun je op de hoogte blijven van de wedstrijden en uitslagen van teams uit de Hoofdklasse of van het team van je familie aan de andere kant van het land.

Presentie

In aanvulling op de presentie-registratie bij wedstrijden kun je nu ook voor trainingen aangeven of je er bent of niet. De trainers kunnen zo de presentie bijhouden. Daarnaast is het nu mogelijk voor de coaches om (via de LISA-team module) zelf een team-event aan te maken, denk hierbij aan een teamuitje of een oefenwedstrijd. De leden van het team kunnen vervolgens eenvoudig laten weten of ze er wel of niet bij kunnen zijn.

Agenda-export

De agenda export is geheel vernieuwd, je kunt nu de export uitvoeren en zo nodig herhalen zonder dat items dubbel worden toegevoegd. Ook ‘taken’ zijn vanaf nu zichtbaar in de agenda.

Pushinstellingen

De push instellingen zijn aangepast. Bij het installeren van de app kan worden aangegeven of berichten wel of niet moeten worden ontvangen. Hierna kan via de instellingen op de telefoon ("berichtencentrum", onderdeel "instellingen") zelf aangeven worden of je wel of geen push berichten wilt ontvangen van de app. 

Tablets

De app kon al worden gebruikt op iPads, nu is ook aan de Android tablets gedacht!

Vanzelfsprekend blijven we werken aan updates. Belangrijk onderdeel voor de toekomst wordt bijvoorbeeld de mogelijkheid om snel oefenwedstrijden te regelen tussen teams van verschillende clubs.  Daarover vertellen wij in de loop van 2015 meer.

De nieuwe App is als update verkrijgbaar in de appstores. Voor Windows phone gebruikers verwijzen we naar dit bericht.

 

16-1-2015
Notulen Algemene Leden vergadering 2014
 
De notulen van de ALV 2014 zijn te vinden in de bijlage en op de website onder Vereniging / Documenten / Algemene Leden Vergadering
 

11-12-2014
Hockey app voor Windows Phone
 
Zoals bekend is de officiële Hisalis App alleen beschikbaar voor Android en iOs toestellen. Voor de bezitters van Windows toestellen kunnen we melden dat er door een onafhankelijke ontwikkelaar een generieke Windows Phone club-App is gemaakt. 

Dit is een zogenaamde "onofficiële versie" en de App is dus geen inititatief van de vereniging, dan wel van onze leverancier LISA. Omdat we toch over de Windows Phone versie de nodige positieve geluiden horen leek het ons nuttig om dit alternatief voor Windows Phone bezitters ter overweging mee te geven.
 

10-12-2014
Foto's Olmenhorst Hisalis familiedag 2014 online
 
We hebben een foto-album van de familiedag 2014 op de website geplaatst. Je kunt de afbeeldingen terugvinden onder 'foto-albums' (of via http://goo.gl/e6z93e).

 

24-10-2014
WFHC Hoorn is verhuisd
 
Het nieuwe adres voor WFHC Hoorn is Westfriese Parkweg 5, Hoorn. Bij gebruik van een navigatiesysteem de Bobeldijkerweg aanhouden omdat sommige navigatiesystemen het juiste adres nog niet kennen.

Het parkeerterrein is nog niet klaar en parkeren dient derhalve bij De IJsbaan de Westfries te gebeuren. Dit parkeerterrein is betaald parkeren, tarief € 1,20 voor de hele dag. Parkeerautomaten staan op het parkeerterrein. 

Vanaf hier wordt WFHC aangegeven en is het 3 minuten lopen. Let op met oversteken het is een onoverzichtelijke drukke weg. De kantine en kleedkamer zijn helaas ook nog niet gereed, wel is er een tijdelijke keet waar koffie en limonade verkrijgbaar zijn.


 

15-10-2014
Shake hands gaat nationaal!
 
Het Shake Hands-programma is na de zeer succesvolle campagne in Noord Holland een nationaal initiatief geworden! Hisalis blijft uiteraard ook dit seizoen actief meedoen met de Shake Hands actie. We verzoeken scheidsrechters en coaches om ook dit seizoen weer goed toe te zien op de navolging van het inmiddels bekende protocol.

De spelers van beide teams schudden elkaar voor en na de wedstrijd elkaar de handen en wensen elkaar een sportieve wedstrijd. Na het duel worden de tegenstanders en de scheidsrechters bedankt waarna er gezamenlijk een drankje wordt gedronken in het clubhuis.


 

23-9-2014
Voorgesteld: de vetrouwenspersonen van Hisalis
 
Beste leden van Hisalis. Sinds 2013 zijn wij de vertrouwenspersonen van Hisalis. Wij zijn er voor jullie. Als je het idee hebt dat je op een onjuiste manier behandeld wordt door bijvoorbeeld een trainer, een coach, een medespeler, een teambegeleider of  een van de ouders, en hier zelf niets over wilt (of durft) te zeggen, dan kan je bij ons terecht. Wij zorgen er dan als onafhankelijke partij voor dat er op gepaste en vertrouwelijke manier een oplossing voor het probleem komt.

Jullie kunnen ons vinden op de site onder het menu 'vereniging' via het kopje 'wangedrag' (of direct via deze link).

Wij wensen jullie een sportief seizoen toe en natuurlijk een jaar zonder incidenten!

Met sportieve groet,
Marjolein Vergouwen, Jeroen Koppert en Joyce Snijder


 

19-9-2014
Velden gereed, met dank aan velen!
 
De velden zijn klaar! Er moeten uiteraard de komende tijd nog een aantal puntjes op de spreekwoordelijke 'i' worden gezet maar er is fenomenaal veel werk verzet deze week. Zelfs de blokhut van het G-hockey team heeft weer een fraaie plek gevonden!

De gemeente en de aannemer hebben er werkelijk alles aan gedaan om het mogelijk te maken dat we dit weekend de eerste wedstrijden kunnen gaan spelen. Uiteraard is de club ook een dankwoord aan Riet Austie verschuldigd voor haar werk in de bouwcommissie. Hisalis wil in het bijzonder de vele vakmannen bedanken die de laatste tijd zo hard hebben gewerkt om tot dit fraaie resultaat te komen!
 

14-9-2014
Mini van de week: aanmelden weer mogelijk!
 
Als sinds 2004 hebben onze jongste jeugdleden uit de meisjeslijn de kans om wedstrijden van Dames 1 van heel dichtbij mee te maken. Bij elke thuiswedstrijd wordt er een meisje uit de E-jeugd benoemd tot Mini van de Week.
 
Deze Mini van de Week heeft een zeer belangrijke taak op de wedstrijddag. De Mini van de Week komt 75 minuten voor aanvang van de wedstrijd (Dames 1 begint altijd om 12.45 uur) in hockeykleding met stick en bitje naar het clubhuis om de teammanager of aanvoerder van Dames 1 te ontmoeten.
 
Na een drankje voor jou en jouw ouders zal de Mini van de Week worden voorgesteld aan het hele team. Vervolgens ben je aanwezig bij de teambespreking en hoor je dus alle geheime afspraken die de spelers of speelsters onderling maken. Daarna ga je samen met de dames warm lopen en mag jij natuurlijk de keeper inslaan.
 
 
De Mini van de Week mag officieel de eerste afslag doen, daarna begint pas de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd mag de Mini van de Week in de dug-out zitten bij de coaches en de wisselspelers. Als er iemand geblesseerd raakt, moet de Mini van de week zo snel mogelijk met de waterzak of een ijscompresse de betreffende speler weer fit zien te krijgen.
 
Na afloop bedankt de Mini van de Week namens onze vereniging de scheidsrechters en de coaches van de tegenpartij. Daarna ga je gezellig met de spelers van Dames 1 lunchen in het clubhuis!

De belangrijkste taak moet dan nog komen, de Mini van de Week mag namelijk de WOMAN OF THE MATCH kiezen. Dus zij mag bepalen wie die middag het beste heeft gespeeld. Van deze persoon krijgt de Mini van de Week vervolgens de wedstrijdbal overhandigd met zijn of haar handtekening die mee naar huis mag worden genomen als mooie herinnering aan een fantastische hockey-middag!
 
 
Wil jij ook Mini van de Week worden? Dan kan dus als je in de ME-jeugd speelt! Om je aan te melden moet je een emailtje sturen naar Ilona Duivenvoorden. Indien jij wordt uitverkozen ontvang je van ons een officiële uitnodiging.
 
Bedenk wel dat er bij Hisalis heel veel ME-junioren zijn en er per seizoen maar 11 Mini's van de Week bij Dames 1 kunnen worden gekozen. Niet iedereen kan dus worden uitgekozen. Maar een goede en leuke e-mail helpt zeker!
 

31-8-2014
Test
 

Dit is een test

 

31-8-2014
N207 en N205: meerdere afsluitingen in september
 

 

Op de N207 in Nieuw-Vennep en Hillegom vinden in september 2 weekendafsluitingen plaats. Deze afsluitingen zijn relevant voor zowel uit-spelende teams als ook veel bezoekende teams omdat het kan leiden tot vertraging. Het betreft het weggedeelte tussen de Getsewoudweg en de N208/Leidsestraat. Ook een gedeelte van de N205 (Drie Merenweg) is in deze periode afgesloten.

Tussen 5 september en 15 september is de weg tussen de Getsewoudweg en de N208/Leidsestraat als volgt afgesloten:
 1. van vrijdag 5 september 20.00 uur tot maandag 8 september 6.00 uur
 2. van vrijdag 12 september 20.00 uur tot maandag 15 september 6.00 uur
Het verkeer tussen Amsterdam (A4) en Hillegom/ Lisse wordt omgeleid via de A44/N208.

Noord-Holland pakt ook de kruising van de N207/Leimuiderweg met de N205/Drie Merenweg aan. In verband met deze werkzaamheden is de N205 tussen de N207 en de Noordelijke Randweg afgesloten van vrijdag 5 september 20.00 uur tot maandag 15 september 6.00 uur. Deze afsluiting geldt dag en nacht tijdens de hele periode. De omleidingsroute loopt via de Noordelijke Randweg en de Spoorlaan.

 

 

28-8-2014
Let op: bij Rood-Wit EN MHC Kikkers alleen nog cashless en PIN
 
Bij zowel Rood-Wit als bij MHC de Kikkers is het niet meer mogelijk om met kontant geld af te rekenen. Vanaf 6 september kan alleen nog "Cashless" en met PIN in de clubhuizen van deze verenigingen worden betaald. Zeker iets om rekening mee te houden als je binnenkort Rood-Wit of de Kikkers bezoekt.
 

15-8-2014
LISA team geheel vernieuwd
 
Met de start van het nieuwe seizoen lanceren we ook  de geheel herziene LISA Team omgeving! Je kan deze module vinden onder het menu leden (optie LISA team). Er is een geheel vernieuwde startpagina waar spelers direct inzicht krijgen tot taken, wedstrijden, presentie, teamnieuws, clubnieuws, kunnen reageren op evenementen, verslagen kunnen schrijven en nog veel meer. De vernieuwde module is niet alleen een opmaat naar meer interactiemogelijkheden voor teams. LISA team zal ook steeds meer een 'self-service' omgeving worden voor leden.

Tussen nu en eind september zal LISA team zelfs nog verder worden verreikt met nog meer nieuwe functionaliteit. Zo staan onder meer de volgende nieuwe functies al op de tekentafel.
 
Oefenwedstrijden - een ondersteuner kan zelf een verzoek voor een oefenwedstrijd uitzetten. Alle andere clubs kunnen hierop reageren, zodat onderling een wedstrijd kan worden afgestemd.

Materialenbeheer - inzicht voor een lid welke materialen in bruikleen zijn. Denk hierbij aan sleutels, keepersspullen, ballen, pionnen etc.

Fotoalbums - binnenkort zijn de teamfoto's in LISA Team eenvoudig te bekijken. Dit zijn niet alleen de foto's welke met de Hisalis App zijn gemaakt, maar ook foto's die door spelers via Lisa Team zelf zijn geplaatst.

Teamnieuws en teamchat- elk team heeft straks een eigen chatfunctie waar berichten geplaatst kunnen worden (en op gereageerd kan worden door het team).

Het geven van een aangepaste incassomachtiging - via LISA Team kan een lid straks betaalwijze en IBAN aanpassen.

 

13-8-2014
Sportiviteit en respect langs de lijn
 
De competitie start binnenkort weer. Vele ouders zullen weer met veel plezier naar de wedstrijden van de jeugd gaan kijken. Dat gaat meestal heel goed, maar ook bij hockey kunnen soms de emoties tijdens wedstrijden oplopen (zowel onbewust als ook bewust). Sportiviteit en respect staan hoog in het vaandel bij Hisalis - ook langs de lijnen. Vandaar dat we de navolgende KNHB video met verschillende perspectieven rondom dit fenomeen bijgaand bij dit bericht hebben opgenomen...


 

20-6-2014
Familiedag: neem SVP fluitje mee!
 
Neem SVP een fluitje mee naar de familiedag!
 

20-6-2014
Familiedag: inloop vanaf 10:00 uur, start 10:45
 
Inloop familiedag om 10:00 uur , start 10:45
 

15-6-2014
Meisjes E2 kampioen op Hurley E-toernooi
 
Zondag 15 juni zijn de Hisalis E2 meisjes kampioen geworden op het "Groot Hurley E-Toernooi"! De meiden hebben met goed en gedegen spel de eerste prijs behaald - een fantastische teamprestatie. Complimenten voor het resultaat!
 

31-5-2014
WK is echt van start!
 
Het WK hockey is vandaag dan eindelijk echt gestart - twee weken top hockey! De Oranje dames hebben hun toernooi geopend met een 6-1 overwinning op Japan, een mooie start! Mocht je geen kaartje hebben kunnen vinden: alle wedstrijden kan je live op TV-West bekijken. Zo geniet je van alle WK wedstrijden vanuit je luie stoel!
 

2-5-2014
Bovelander Beachsport Festival in Noordwijk.
 

Tijdens het weekend 11,12 & 13 Juli vindt de 3e editie van het Beachsport Festival plaats in Noordwijk. Dit jaar op het strand bij BeachBreak, zeereep 106, strandafrit 21. Er is op zaterdag een groot toernooi met verschillende Beachsporten zoals Beach hockey, - volleybal, -tennis en korfbal. Als afsluiting is er een beach party.


Het programma is als volgt:

Zaterdag 12 juli
 • 10.00 uur - Ontvangst alle deelnemers
 • 10.30 uur - Start alle Beachsport toernooien
 • 17.00 uur - Finales
 • 19.00 uur - Diner alle deelnemers
 • 21.00 uur - Beachsportparty

Je kan je met jouw team inschrijven en wie weet worden jullie de kampioen van het Beachsport Festival 2014. Je kan je opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected].

De inschrijfkosten voor het toernooi bedragen € 17,50,- per persoon (inclusief een pasta maaltijd en entree voor de Beach Party).
 

23-4-2014
Geraniums vandaag af te halen tussen 13:30 en 17:30
 
Vandaag (woensdag 23 april) kunnen de geraniums afgehaald worden tussen 13:30 en 17:30. Veel succes met het afleveren!
 

21-4-2014
M8E1 wint LOHC E-itjes toernooi
 
De M8E1 werden afgelopen zaterdag winnaar van het LOHC E-itjes toernooi. De eerste match verliep wat moeizaam maar "de nul" kon wel worden gehouden. In de opvolgende wedstrijden konden de meiden overtuigend winnen. Aan het einde van de dag waren genoeg matchpunten bij elkaar gespeeld om het "gouden ei" (goed passend bij het paasthema) mee naar Lisse te mogen nemen. De trofee zal binnenkort in de prijzenkast van het clubhuis komen te schitteren!
 

20-4-2014
JD1 en MD1 toernooikampioenen!
 
De Lente is niet alleen de periode dat de bollenvelden er weer fantastisch bijstaan; het is ook traditioneel weer de start van het toernooienseizoen. Buren MHC de Kikkers organiseerden dit paasweekend een groot toernooi voor D- en C-jeugd. Voor het zaterdagtoernooi (D-lijn) waren zowel de JD1 als ook de MD1 ingeschreven. Na een intensieve dag vol met hockey konden zowel de jongens EN meisjes van Hisalis zich toernooikampioenen noemen! Beide teams keerden huiswaarts met trofeeën die tot de rand toe gevuld waren met paaseieren!

Heb je ook vermeldenswaardig Hisalis toernooinieuws? Laat het de redactie weten!
 

17-3-2014
Hisalis Super Sunday!
 
Afgelopen zondag speelden alle seniorenteams in Lisse. Een grote groep supporters was naar de club toegestroomd en de sfeer was mede door de prettige lentezon opperbest. De aanmoedigingen langs de zijlijn hebben zeker geholpen want alle seniorenteams wisten klinkende overwinningen binnen te halen! Met recht dus een Hisalis Super Sunday!

Uitslagen:
 • D1 - Eemvallei (5-2)
 • D2 - Overbos (5-2)
 • D3 - Pinoke (4-1)
 • D4 - Myra (2-1)
 • H1 - Eemvallei (6-1)
 • H2 - AMVJ (7-1)
 • H3 - Haarlem (4-2)
 • HA - Pinoke (3-0)

 

4-3-2014
WK hockey - nog 100 dagen te gaan!
 
Het aftellen is begonnen! Nog maar 100 dagen tot de start van de Rabobank Hockey World Cup 2014. De voorbereidingen voor het grootste sportevenement van 2014 in Nederland zijn in volle gang! In deze update veel toernooi nieuws...

100 dagen te gaan!

Het laatste nieuws:
 • Verschillende Haaglanden clubs zijn druk met de organisatie van side events
 • De WK Ambassadeurs brengen het toernooi onder de aandacht binnen hun club en ruim 100 verenigingen hebben interesse getoond om een WK clubdag te organiseren.
 • De officiële WK-kleding is nu te koop en de webshop met unieke WK-merchandise gaat in maart online.
 • De bouw van het tweede stadion, het GreenFields Stadion, is gestart.
 • Veel vrijwilligers hebben zich inmiddels aangemeld om van het WK een succes te maken.
 • Ook de kaartverkoop gaat hard! Inmiddels zijn al acht speeldagen uitverkocht
Komende maanden staat onder andere de lancering van de WK-tune, het slaan van de medaille en de opbouw van het Hockeypark op de agenda.

This is Argentina!

Meld je aan als vrijwilliger!

Ben jij voor elke functie inzetbaar, oftewel: de alleskunner? Meld je dan nu aan voor de functie Super Suppoost en wordt onderdeel van onze vrijwilligerscrew! De inzet van vrijwilligers is onmisbaar en het is bijzonder om het evenement op deze manier mee te maken. Gerdy van Bellen, lid van Mixed Hockey Club Castricum was eerder vrijwilliger bij het EK: "Het is ontzettend leuk om bij te dragen aan zo'n topsportevenement. De vrijwilligers en de mensen van de KNHB werken in een hecht team samen in een goede sfeer. Er wordt goed voor je gezorgd, met volop eten en drinken en een kledingpakket. Het is geweldig dat we met z'n allen in Nederland zo'n topevenement kunnen neerzetten!"

Bedrijfshockey mixed 5-a-side toernooi

Op de openingsdag van het WK organiseert hockeyclub HGC een grootschalig 5-a-side bedrijventoernooi. In deze nieuwe competitievorm spelen teams met maximaal 5 spelers op een kwart veld. De teams vertegenwoordigen een WK-land en sluiten daar bij aan met kleuren of klederdracht. Het hockeyniveau kan varieren van beginners tot prestatiehockeyers. Het toernooi sluit af met een internationaal buffet en het kijken van de wedstrijd Nederland-Japan. Bedrijfshockeyteams met spelers vanaf 25 jaar kunnen zich aanmelden voor dit gezellige toernooi.

WK kleding te koop!

Vanaf 1 maart ook beschikbaar in de webshop!


 

2-3-2014
Gezocht: hockeyouders met mening
 

Student Rick Meulenbroeks is bezig met zijn eindscriptie om af te studeren binnen de studierichting Commerciële Economie-Sportmarketing aan de Avans Hogeschool Breda. Binnen zijn afstudeeropdracht doet hij onderzoek naar de behoeften, wensen en beweegredenen van hockeyouders om hun kinderen wel of niet deel te laten nemen aan een hockeykamp.

Rick zoek ouders die een bescheiden enquête (bestaande uit 23 vragen) willen invullen, met een geschat tijdbeslag van circa vijf tot tien minuten. 

Wanneer de vragenlijst correct en volledig ingevuld is maken de kinderen van de ouders die het ingevuld hebben kans op:

1. Een gratis deelname aan een Sportivity Service Jeugd Hockeykamp (zomer 2014)
2. Een bon t.w.v. € 50,00 te besteden in een sportzaak naar keuze.

De enquête kan worden ingevuld via:

www.thesistools.com/hockeykamp

Rick Meulenbroeks is zo nodig te bereiken op 06-10929826 (of via mail: [email protected]).

 

 

 

25-2-2014
Terugblik workshop ‘Een beetje opvoeder’ met Tischa Neve
 
Sportiviteit en Respect. Mooie woorden en waarden die we ongetwijfeld allemaal heel belangrijk vinden bij HC Hisalis. Maar hoe werkt dat nou in de praktijk? Hoe geef je handen en voeten aan deze waarden en hoe draag je dit uit binnen de club?

De praktijk is immers weerbarstig… Wie herkent het niet: je maakt de teamindeling bekend voor de wedstrijd en een van de spelers loopt kwaad weg omdat hij achter moet spelen. Of tijdens de wedstrijd gaat een speler toch weer tekeer tegen de scheidsrechter terwijl je nog zo duidelijk had gezegd dat dat niet mocht. Of er staat een ouder langs te lijn aanwijzingen te schreeuwen die totaal afwijken van jouw plan als coach. Wat te doen?

Om ons een eindje op weg te helpen met het concreet maken van sportiviteit en respect, kwam Tischa Neve op bezoek. Met de workshop ‘een beetje opvoeder’ werden aan de hand van sprekende voorbeelden nuttige tips gegeven voor trainers, coaches en andere (hockey) liefhebbers.

Eerst een kleine warming up met stellingen, waarbij je moest gaan staan als je het eens was met de stelling en moest blijven zitten als je het oneens was, waardoor iedereen meteen alert was en benieuwd naar het vervolg.

Een goede, maar ook lastige opdracht die Tischa ons gaf, was om iemand (kind/ouder) in gedachten te nemen die je lastig vindt. Daarna moesten we 1 minuut lang alleen maar positieve dingen te noemen over deze persoon. Dat viel nog niet altijd mee. Het werd hierdoor erg duidelijk dat we ook bij de hockey erg de neiging hebben om ‘stempels’ te drukken en daarna vooral het gedrag te zien dat deze stempel bevestigt. Andere, mooie kanten van de persoon zien we niet meer, terwijl iemand toch echt meer is dan een stempel!

Het blijkt sowieso dat we erg vaak gericht zijn op wat er niet goed is. Met het oog op sportiviteit en respect dus een uitdaging om dit toch vooral anders te doen! Wat kan hierbij helpen? Kort en krachtig een aantal tips op een rij:
 • Gebruik Tips en Tops: geef aan wat er goed ging en benoem een verbeterpunt voor de volgende keer. Nog beter is om de teamleden dit zelf te laten benoemen! Dit kan ook al heel goed tijdens de rust! Gek genoeg benoemen we meestal alleen wat er niet goed ging…. hoe motiverend is dat eigenlijk?
 • Geef eerlijke en concrete complimenten: beschrijf iets wat (al een beetje) gelukt is. Opmerkingen als ‘goed gelopen’, ‘mooie bal’, zijn zeker voor de jonge spelers veel te abstract.
 • Gebruik zo min mogelijk de woorden ‘nee en niet’. Waarom? Denk niet aan een roze olifant… Precies!
 • Maak concreet wat je bedoelt: als de kinderen niet doen wat je zegt, is de kans groot dat ze je niet begrijpen. Laat ze eventueel herhalen wat je gezegd hebt.
 • Draag uit dat alle posities in het veld belangrijk zijn! Het gaat er niet om wie er gescoord heeft (toch?). Verdedigen en opbouwen is minstens net zo belangrijk als aanvallen, en iedereen draagt waarde bij vanaf zijn/haar positie. Op deze manier voorkom je dat iedereen per se vóór wil staan.
 • Aanmoedigen mag, maar wel positief! Handig is om aan het begin van het seizoen een bijeenkomst te organiseren met spelers en ouders. Hierin maak je gezamenlijk afspraken over wat er wel/niet van de spelers verwacht wordt, maar ook wat er wel/niet van de ouders langs de lijn verwacht wordt. Zo kun je tijdens het seizoen teruggrijpen op deze gemaakte afspraken. Mocht het toch nog mis gaan, spreek de persoon hier dan 1-op-1 aan en niet te midden van iedereen.
 • Doe wat je zegt! Houd je aan de afspraken, onder alle omstandigheden en tegenover iedereen. Dus denk goed na wat je zegt.
De workshop werd door 26 mensen gevolgd, maar eigenlijk is dit van belang voor elke trainer/coach. Na afloop klonk het vaak: ‘Een heel nuttige avond! Eigenlijk is het allemaal best logisch en weten we het ook wel, maar het is zo goed om je er weer even bewust van te zijn’.

Kortom, zeker de moeite waard en voor herhaling vatbaar!
Rian de Nie 
 

18-2-2014
Meisjes D1 zaalkampioen!
 
Afgelopen zondag zijn de meisjes D1 kampioen in de zaal geworden. De meiden wonnen maar liefst negen van de tien wedstrijden met meer dan overtuigende cijfers. Het kampioenschap staat zeker niet op zichzelf. Het team was ook (ongeslagen) winnaar van achtereenvolgens de Voorcompetitie en Herfstcompetitie. Door de uitstekende resultaten wisten de dames te promoveren naar de subtop. 

Proficiat dames, super gedaan en succes bij de volgende stap!

Hisalis-HIC (7-0 en 7-1), Hisalis-Amsterdam (15-0 en 8-0), Hisalis-Amstelveen (3-1 en 5-0), Hisalis-Terriërs (7-2 en 4-1), Hisalis-Castricum (4-2 en 3-4)

 

18-2-2014
Meisjes 8E1 zaalkampioen
 

Zondag 16 februari zijn de 8E1 meisjes kampioen geworden in de zaal! Hisalis speelt niet vaak met teams van deze leeftijdscategorie in de zaal, maar dat moeten we wellicht vaker gaan doen gezien het uitstekende resultaat! Coach/trainers Julie Vergroessen (niet op de foto), Anne van Tol en Zoë Duivenvoorden hebben duidelijk prima werk verricht!

Sanderijn, Kaya, Francesca, Alice, Sancí, Pien, Margot, Meike en Kate: super gedaan en blijf zo doorgaan!

Voor de familie Omvlee was het overigens dubbel feest - ook het zusje van Pien (Lieve) wist met de MD1 zaalkampioen te worden!


 

 

12-2-2014
Geen training in voorjaarsvakantie voor JJ en breedte-teams
 
Tijdens de voorjaarsvakantie van maandag 17 februari tot vrijdag 21 februari zijn er geen trainingen voor de Jongste Jeugd en de breedte-teams. De selectieteams trainen in overleg met hun trainer/coach. Denk er dan wel aan een sleutel te regelen, of zorg voor eigen materiaal. Vanaf maandag 24 februari gaan we er weer vol tegenaan!
 

10-2-2014
Nationale Hockey- en Keepersdag 22 februari
 
Op zaterdag 22 februari vindt tussen 10:00 en 17:00bij de Nationale Hockey- en Keepersdag plaats op het terrein van hockeyclub Laren. Een dag met clinics, demo’s en workshops van de beste trainers en spelers van Nederland. Zo komen onder meer Joyce Sombroek (keepster van het Nederlands elftal), Willemijn Bos (Nederlands Elftal), Lisanne de Lange (Nederlands Elftal), Jan Willem Buissant (Nederlands Elftal), Thierry Brinkman (Jong Oranje), Piet Noordam (keeper Jong Oranje) en Jan de Wijkerslooth (keeper Jong Oranje).

Meer informatie en inschrijven kan via deze site. Met de VIP-pas (verschenen bij de februari editie van het magazine hockey.nl) kan je voor €19,95 meedoen aan de Nationale Hockey- en Keepersdag. Heb jij geen VIP-pas ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]


 

2-2-2014
12 april: feestavond voor alle vrijwilligers van de club!!!
 
Op 12 april is er een feestavond voor alle vrijwilligers van Hisalis!
Nadere details volgen nog, maar noteer de datum zeker alvast in je agenda...
 

31-1-2014
Fysio spreekuur voor leden bij Boekestein fysiotherapie
 
In 2014 is er elke woensdagavond vanaf 18:30 tot 19:00 uur (gratis) blessureadvies in de praktijk van Boekestein Fysiotherapie. Heb je last van een (beginnende/chronische) sportblessure? Wendy, Lisette, Hans Siemons en Hans Boekestein zullen je klacht bekijken en advies geven. Indien nodig kunnen zij je ook intapen.

Aanmelden is niet meer nodig!

Het adres van Boekestein fysiotherapie is:

Kapelstraat 5a
2161HD Lisse
T 0252-412934


 

27-1-2014
Komend weekend landelijke zaalhockey finales A/B/C in Amsterdam
 
De liefhebbers van zaalhockey kunnen aankomend weekend in Amsterdam hun hart ophalen tijdens de landelijke kampioenschappen voor A, B en C jeugd. In de "Sporthallen zuid" strijden de Nederlandse toppers om de titel. Het speelprogramma is als bijlage opgenomen. We wensen alle enthousastelingen natuurlijk heel veel plezier tijdens het kijken!
 

26-1-2014
Trimmers-2 kampioenen Wintertoernooi!
 

Afgelopen zaterdag beleefde het nieuw trimteam Trimmers 2 in Wijde Wormer haar vuurdoop tijdens het Kraaien Wintertoernooi. Het team bestaat uit introductiecursus-doorstarters en trainen elke donderdagavond fanatiek onder (de zeer capabele) leiding van Annemarie Westerbeek. De afvaardiging bestond uit zes dames en drie heren die weigeren te accepteren dat hun sportieve leven voorbij is (red: wij dachten dat dit alleen voor de spelers van HA opging, maar het gevoel blijkt toch breder te leven). Ondanks het gemis van een volle bezetting ging men, zoals alle teams van onze vereniging, natuurlijk voor de volle honderd procent winst!

Buiten was het frisjes, maar zoals bekend doet een dosis Glühwein tijdens het inspelen wonderen. Het vooruitzicht op de fraaie authentieke houtkachel in het gezellige clubhuis van de Kraaien was uiteraard ook iets om naar uit te kijken!

Aangezien er nog niet eerder in deze samenstelling was gespeeld, was het even wennen tegen de geoliede teams van Hurley, Castricum, Purmerend en de Kraaien. Het doelsaldo kwam (ondanks fenomenaal keeperswerk) uit op 2-voor en nogal-wat-tegen. Het nieuwe trimteam was echter niet voor een gat te vangen en men wist (ondanks het doelsaldo) de organisatie te vermurwen hen toch tot winnaar van het toernooi uit te roepen. Dit alles onder luid toejuichen van de tegenstanders, die eerder hun lachspieren nog verrekten toen zij het nieuwste team van Hisalis collectief alle hoeken van het veld (en eigen doel) lieten zien. 

En dat is dan toch het mooie van trimtoernooien: meedoen is belagrijker dan winnen!

Na de huldiging ging de organisatie over tot de prijsuitreiking; deze is daarna dankbaar samen opgedronken. Een heerlijke maaltijd moest als bodem gaan dienen voor het muzikale slot, waar bleek dat sommigen zich blijkbaar hadden gespaard tijdens de wedstrijden. Het was namelijk een drukte van jewelste op de dansvloer. Dit alles met dank voor de formidabele DJ die het lastig maakte om stil te blijven staan. Op de terugreis zijn in de auto’s natuurlijk nog veel wijze woorden gesproken (geheel in lijn met de waardige leeftijden van de spelers).

Ten slotte kan gemeld worden dat er al uitnodigingen zijn ontvangen van Castricum om op 21 juni wederom aan te treden. De organisatie was namelijk vol lof over het dansen van de formatie uit Lisse!

 

 

21-1-2014
Ben jij de cameraman/vrouw van dames-1?
 
Dames-1 is op zoek naar iemand die de westrijden wil gaan filmen. De trainer en spelers van Dames-1 willen de videos met name gebruiken voor wedstrijdanalyses. Bij topsport zijn videoanalyses al geruime tijd de normaalste zaak van de wereld. Om als team optimaal te kunnen presteren is het van belang de goede en slechte momenten terug kunnen kijken. Door wedstrijdanalyse kan dames-1 een belangrijke stap voorwaarts gaan maken.

Heb jij verstand van hockey, ben je goed met een camera, durf je vanaf een videotoren te filmen en wil je een onderdeel zijn in het succes van Dames-1? Dan zijn wij op zoek naar jou! Liefst natuurlijk bij zowel de uit- als thuiswedstrijden. Mocht je alleen af en toe kunnen, schroom dan niet om je aan te melden. Alle beetjes helpen! Als je het leuk zou vinden om montages te maken dan zijn wedstrijdreportages (voor website/app) een eventuele vervolgstap.

Heb jij interesse in deze superbelangrijke rol in het begeleidingsteam van Dames-1? Stuur dan een e-mail naar Piet Marbus voor meer informatie!

De dames, teambegeleiders en club zouden je bijzonder erkentelijk zijn voor jouw inspanningen!
 

16-1-2014
Workshop ‘Een beetje opvoeder’
 
In het kader van Sportiviteit en Respect zal Tischa Neve op 28 januari in het clubhuis een gratis workshop geven voor teambegeleiders, trainers, coaches en andere geïnteresseerden. Tijdens de workshop leer je de basis van een goede omgang met kinderen en hun ouders. Je zal hierdoor in staat zal zijn om de aandacht van de kinderen in de groep vast te houden en de orde beter te handhaven. Op deze manier blijft het voor iedereen op het hockeyveld leuk, en met name ook sportief. 

Hoewel de workshop theoretisch is zit het vol praktijkvoorbeelden, opdrachten en handige tips. Kortom, een echte aanrader, zeker als je een 'lastige' groep hebt!

Tischa Neve heeft klinische kinder- en jeugdpsychologie gestudeerd en is als opvoeddeskundige regelmatig te gast bij radio- en tv-programma’s, zoals RTL Koffietijd en Dit is de Dag. Daarnaast is ze met grote regelmaat actief als spreker op congressen en geeft ze sinds 1995 sociale vaardigheidstrainingen aan kinderen, gecombineerd met cursussen aan docenten en ouders.

Onderwerpen:

 • Positief benaderen van kinderen en ouders; elkaar versterken, helpen en ondersteunen

 • Regels en grenzen stellen

 • Omgaan met emoties van kinderen

 • Omgaan met verschillende karakters en kwaliteiten binnen een team

 • Teamvorming

 • Omgaan met ouders langs de lijn

 • Hoe houd je het leuk voor een kind?

Primaire doelgroep:

Coaches, trainers, begeleiders, betrokken ouders

Tijd:

20:00 - 22:00 uur (inclusief pauze)

Maximaal aantal deelnemers:

35

Inclusief:

Hand-outs


Laat weten of je komt door een e-mail te sturen naar [email protected]

 

12-1-2014
Regel oefenwedstrijden via www.teammatch.eu
 
Voor coaches van een nieuw team of ouders die nog geen netwerk hebben in het hockey is het soms lastig om oefenwedstrijden te regelen. Voor hen is er nu een (gratis) website waar het makkelijk is om oefenwedstrijden aan te bieden, op te zoeken of berichten te ontvangen indien er een oefenwedstrijd wordt toegevoegd die voldoet aan eigen wensen.

De Hisalis wedstrijdsecretariaten wijzen er met klem op dat het verplicht is om alle oefenwedstrijden (te spelen bij Hisalis) aan te melden in verband met planning en veldreserveringen. Je zult bij oefenwedstrijden ook zelf scheidsrechters moeten organiseren.
 

5-1-2014
Trainingen weer begonnen!
 
Alle trainingen zijn weer aangevangen, dus op naar de 2e helft van het seizoen! Blijf de komende maanden de site goed in de gaten bij vorst en sneeuw. Als trainingen (en/of wedstrijden) afgelast worden dan zal dit op de site worden aangegeven.
 

1-1-2014
Hisalis wenst jullie allemaal een gelukkig, gezond en sportief 2014!
 
Hockeyclub Hisalis wenst alle leden (en ouders/verzorgers), werknemers, trainers, coaches en alle vrijwilligers een gelukkig, gezond en natuurlijk sportief 2014 toe! 

We willen in het bijzonder al onze vrijwilligers bedanken voor alle inzet (zowel voor als achter de schermen), betrokkenheid en enthousasme! Samen verenigen we!

Laten we er ook in 2014 opnieuw een mooi, gezellig, veilig en vooral sportief jaar van maken!

HAPPY NEW YEAR!

 

13-11-2013
Speel de hoofdrol in Hockeyheld van Oranje!
 
Speciaal voor het WK hockey komt het boek 'Hockeyheld van Oranje' uit! Het spannende boek staat helemaal in het teken van het WK. Het verhaal gaat over een jeugdhockeyspeler die er tijdens het WK achter komt dat er een plan is om de bekers voor de winnaars te stelen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden! 

Bijzonder aan het boek is de wijze waarop het is te personaliseren. Je kunt het bestellen met de naam van jouw kind en zijn of haar vriendje of vriendinnetje. Zo spelen jonge hockeyers de hoofdrol tijdens het WK! Er komen ook twee algemene versies te koop in de boekhandel: Fleur, hockeyheldin van Oranje voor meisjes en Thijs, hockeyheld van Oranje voor jongens.

Volgens on een superleuk idee voor de aanstaande feestdagen! Het (eventueel gepersonaliseerde) kinderboek is direct via de site van de KNHB te bestellen.


 

12-11-2013
Uitreiking Wim Schwarzbeker aan Florian de Clercq
 

Tijdens de ALV op 6 november 2013 is de Wim Schwarz beker uitgereikt aan Florian de Clercq voor zijn inzet voor de vereniging. Als scheidsrechter heeft Florian jarenlang voor Hisalis gefloten en als bondsscheidsrechter trekt hij het hele land door.

Ondanks het beëindigen van zijn zeer langdurige lidmaatschap (als spelend lid) wil Florian betrokken blijven bij de vereniging. Florian zal een rol spelen bij het begeleiden van scheidsrechters in opleiding. De vereniging hoopt natuurlijk nog jarenlang te kunnen genieten van Olmenhorst-barbecues tijdens de familiedag !

 

12-11-2013
Mirjam van der Borg geëerd als Lid van Verdienste
 

Op 6 november 2013 is tijdens de ALV door voorzitter Hidde van der Wal aan Mirjam van der Borg de titel "Lid van Verdienste" uitgereikt. Mirjam heeft naast het jarenlang spelen bij Hisalis verschillende functies vervuld, van het organiseren van de gevonden voorwerpen tot en met vele activiteiten voor de Jubileumcommissie 40 jaar Hisalis. 

Afgelopen seizoen is Mirjam gestopt met spelen bij de Veterinnen en gaat nu verder als coach van Dames 2. In aanwezigheid van familie, vrienden en clubgenoten werd de penning door haar dochter opgespeld.

 

7-11-2013
Trainingsstages naar de zon
 
Wil je de komende winter niet alleen in de zaal of de koude velden doorbrengen, maar jezelf in het heerlijke zonnetje klaarstomen voor de tweede seizoenshelft op het veld? Dan zijn de trainingslocaties in Malaga, Valencia, Rome of Lissabon wellicht een leuke optie voor je! 

Op de website van Hockey-Travel (een initatief van onze strategische partner Bovenlander) kan je deze alsmede vele andere toplocaties voor een supermooie trainingsstage terugvinden!
 

3-11-2013
HC Noordwijk organiseert keepersclinic met Joyce Sombroek
 
De Noordwijkse Hockey Club heeft in de aanloop naar het WK een leuk en sportief WK-programma samengesteld. Onderdeel hiervan is een keepersclinic met Joyce Sombroek, keepster van onze Oranje-vrouwen. Vanaf 18:00 is er voor vaste keepsters. 

Tijdens deze topsessie  wordt gekeken naar je techniek en houding. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij! 

Voor de keepers buiten Noordwijk zijn de kosten Euro 10 per keeper. In de bijlage kan je meer informatie hierover vinden.
 

28-10-2013
Trainingen Junioren / Senioren gaan gewoon door!
 
De trainingen voor de Junioren en Senioren teams gaan gewoon door.
 

28-10-2013
Opening Tennishal Ter Specke op 3 november
 

De Gemeente Lisse en LTC Lisse openen zondag 3 november de nieuwe Tennishal 'ter Specke'. De tennishal is uniek in zijn soort en overdekt de vijf bestaande probounce banen op het tennispark van LTC Lisse. Dankzij de verwijderbare zijwanden heeft men in de zomer toch het buitensportgevoel. De nieuwe tennisaccommodatie vervangt de tennishal aan de Sportlaan in Lisse aangezien deze door de herontwikkeling van dit gebied niet meer terug komt. 

Het programma

12.30:
Inloop, hal geopend voor publiek

13.00:
Officiële opening door de burgemeester van Lisse met medewerking van oud tennistopper Jacco Eltingh. Aansluitend een tennisdemonstratie en tennisclinic.

13.45:
Start clinic voor jeugd t/m 15 jaar

14.30:
Start clinic voor deelnemers vanaf 16 jaar


Tevens is er de gehele dag een springkussen aanwezig voor de allerkleinste en wordt de opening op muzikale wijze ondersteund door de Pretnoten.

 

 

10-10-2013
De sponsor-commissie is op zoek naar nieuwe leden!
 
De sponsorcommissie houdt zich bezig met het aantrekken en behouden van sponsors. De sponsorinkomsten zijn een belangrijk onderdeel van de begroting van Hisalis. We zijn op zoek naar (zeker twee) nieuwe leden om het huidige team te versterken.

De sponsorcommissie vergadert tijdens het hockyseizoen maandelijks bij een van de leden thuis. Daarnaast organiseert de commissie evenementen voor Sponsors van Hisalis, waarbij de leden van de commissie aanwezig zijn. Er zijn veel activiteiten waar je je tanden in kan zetten. We verdelen onderling de taken zo passend mogelijk naar ieders sterke kanten.

We zoeken mensen met vooral goede communicatieve eigenschappen. Natuurlijk deel je het 'clubgevoel', maar boven alles heb je een echte hands-on mentaliteit. Heb je interesse om een bijdrage te leveren? Neem dan contact op met Wesley Maas (0252-413227 / 06-50518328).

 

8-10-2013
Trimmers komen terug met prijs!
 
De trimmers van Hisalis hebben meegedaan met het Kwakkoe Kwakel toernooi bij HC Qui Vive in de Kwakel. De enthousaste trimmers hebben door hun prima spel hierbij een fraaie beker in ontvangst mogen nemen! Binnenkort is deze beker natuurlijk te bewonderen in de prijzenkast. 

Binnen onze Hisalis trimgroep zijn er spelers en speelsters die regelmatig meedoen aan wedstrijden en toernooien. We spelen altijd mixwedstrijden, wat inhoudt dat er minimaal vier dames speelsters aangevuld met heren spelers in het veld moeten staan. 

Daarnaast zijn er extra spelregels om bijvoorbeeld gevaarlijk spel te voorkomen.
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen of wil je meer informatie, neem dan contact op met Petra Zuiderduin via [email protected] (SVP met vermelding van je telefoonnummer).

 

2-10-2013
Wil jij helpen op het WK hockey 2014?
 
Het Rabobank Hockey World Cup 2014 toernooi komt steeds dichterbij! Tot het zover is moet er nog wel veel gebeuren. De voorbereidingen voor het WK zijn daarom al in volle gang. Er zijn veel vrijwilligers nodig tijdens dit grootschalige evenement. Daarom is de organisatie van het WK op zoek naar JOUW hulp! Doe je mee? Als WK vrijwilliger ben je onderdeel van het team dat het grootste sportevenement in eigen land van 2014 gaat organiseren!

Op de WK site worden verschillende functies aangeboden. Per vrijwilligersfunctie is er een korte omschrijving gegeven van de taken en werkzaamheden per functie, wat er van jou als vrijwilliger verwacht wordt en welke vaardigheden/kwaliteiten gewenst zijn bij een functie.

Elke functie heeft zijn eigen kenmerken, en er is altijd wel een functie te vinden die past bij jouw persoonlijkheid en capaciteiten! Houd de website derhalve goed in de gaten en blijft zodoende op de hoogte. Als een functie jou interesse heeft kan je je direct aanmelden.

Hopelijk zijn jullie nog steeds enhousiast en hebben jullie net zoveel zin in het WK als wij!

We houden jullie natuurlijk op de hoogte, maar je kunt het laatste nieuws ook volgen via de website, Twitter, Facebook en natuurlijk hockey.nl.

De Rabobank Hockey World Cup 2014 brengt de beste hockeyers en hockeysters van de wereld in Nederland. Een topsportspektakel dat je niet wilt missen! Veroveren de Oranje-vrouwen na Olympisch goud ook de wereldtitel? En pakken de Oranje-mannen WK-goud in eigen huis, net als in 1998? Er zijn maar liefst 76 wedstrijden en talloze muziek- cultuur- en sportevenementen buiten de stadions. Maak het mee in Den Haag!


 

19-9-2013
Hisalis App beschikbaar voor iPhone en Android!
 
Vanaf vandaag is de Hisalis App verkrijgbaar in de App stores! Voor de vereniging is dit een belangrijke stap om leden en club verder met elkaar te verbinden. Met de App is je favoriete club toegankelijker dan ooit - veel Hisalis informatie is nu rechtstreeks en supereenvoudig benaderbaar vanuit je mobiel! De App is er voor iPhone en Android telefoons.

(Gezins-) agenda

Heb je een gezin met meerdere hockeyende kinderen dan zal je de gezinsagenda heel handig gaan vinden. In één overzicht alle hockey-activiteiten van het gezin overzichtelijk in beeld. Met trainingen, wedstrijden (inclusief verzameltijden, standen, uitslagen, programma), bardiensten, fluitbeurten en team/club-activiteiten.

Uitslagen

Veel spelers zullen het erg leuk vinden dat de Hisalis App de uitslagen die via het Digitaal Wedstrijd Formulier doorkomen direct beschikbaar maakt. Zodra een scheidsrechter een uitslag heeft ingevoerd zal deze in de Hisalis App gepubliceerd worden. Via push-messaging worden indien gewenst direct de uitslagen van je favoriete teams in beeld gebracht. Dus nooit meer tot 's avonds laat of maandag wachten hoe de andere teams het hebben gedaan! Daarnaast is alle informatie uit de standenmotor volledig geintegreerd!

Teammanager op je telefoon

Voor coaches en aanvoerders is de directe toegang tot het Digitaal Wedstrijd Formulier heel handig. De Hisalis App koppelt het DWF direct aan jouw profiel. Scheelt steeds weer inloggen en op zoek gaan naar de juiste link. Verder hebben coaches, begeleiders (of aanvoerders) meteen een teammanager op zak. Met een bierpot, taken, presentie, spelerslijst, contactgegevens en zelfs functies voor wedstrijdanalyse!

Hisalis, maar dan mobiel

De Hisalis App geeft een 360-graden overzicht van alles wat er op en rond de club speelt: pushberichten bij afgelastingen, direct het laatste nieuws van je favoriete club, de verjaardagkalender, speciale sponsoracties, fotoboeken voor je team, clubgegevens, de laatste updates van hockey.nl en zelfs de social media updates van de hockey internationals!

We wensen jullie heel veel plezier met de Hisalis App! 

Falco Paul
ICT coordinator Hisalis

PS:
 • Een beknopte handleiding is als bijlage beschikbaar.
 • Een HTML-5 variant voor andere telefoons volgt mogelijk later.
 

19-9-2013
Rij jij als supporter mee in de spelersbus van H1 en D1?
 
Deze zondag spelen Heren-1 en Dames-1 uit tegen Eemvallei. Er is een echte spelerbus geregeld, en er zijn nog tien plekken vrij voor enthousaste fans! Voor een tientje rij je op en neer en ondersteun je onze helden tegen hockeyend Amersfoort! Verzamelen om 10:15 op de club. Heb je interesse in dit avontuur? Geef je dan op bij Jolien van Schieveen (0252-420929 | 06-20651746)!
 

10-9-2013
Alle trainingen van 10 september afgelast door wateroverlast!
 
Helaas is geen van de velden op dit moment bespeelbaar door wateroverlast. Alle trainingen van 10 september zijn derhalve afgelast.
 

4-9-2013
Digitaal wedstrijd formulier
 
Net als vorig seizoen moeten de uitslagen van de wedstrijden in het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) ingevoerd worden. Op tijd invoeren is belangrijk omdat de KNHB anders een boete geeft van vijf euro per wedstrijd. Coaches/begeleiders ontvangen deze week nog aanvullende informatie over het DWF. 

De scheidsrechters zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van de wedstrijd, en daarbij hoort ook dat de uitslag direct na de wedstrijd in het DWF wordt ingevoerd.

Daarnaast is ook de coach/begeleider van de thuis- en uitwedstrijd verantwoordelijk om het DWF na de wedstrijd in te voeren. Een instructie is hier te vinden.

Succes allemaal aanstaand weekend!
 

3-9-2013
Staat jouw Hisalis-feel-good-picture straks in de foto-carousel?
 
Ondertussen ken je vast wel de foto-carousel bovenaan de website. Heb jij een mooie foto waar het clubgevoel van Hisalis duidelijk uit naar voren komt? Stuur deze dan naar de webmaster.

Als jouw afbeelding de kernwaarden als verenigen, sportiviteit, familieclub, respect en saamhorigheid goed tot uitling laat komen, dan plaatsen wij hem voor jou in de carousel. Het is wel belangrijk dat 'Hisalis' op de foto duidelijk zichtbaar is. Stuur dus geen foto's van team-uitjes en dergelijke situaties. Het terrein of clubhuis van Hisalis moet duidelijk herkenbaar zijn. Als het gaat om personen dan bij voorkeur in Hisalis tenue. Omdat de carousel nogal imago-bepalend is zijn we best streng bij de selectie van foto's.

Let op: afbeeldingen enkel aanleveren in 'carousel formaat' (= 974 pixels breed bij 240 pixels hoog). Bijsnijden kan prima met een programma als 'Paint'.


 

28-8-2013
Oefenwedstrijd M8d1 en M8d2 tegen de Lambrook School
 
Vanavond spelen onze Meisjes 8-tallen een oefenwedstrijd tegen twee Engelse teams van de Lambrook School. Altijd spannend een Internationale tegenstander. Kom en moedig onze teams aan. De wedstrijd start om 17:30 uur bij Hisalis in Lisse.
 

18-7-2013
Vertrouwenscommissie bij Hisalis
 
H.C. Hisalis wil een vereniging zijn waar iedereen met veel plezier bezig kan zijn met de hockeysport. We doen er met elkaar dan ook alles aan om grensoverschrijdend gedrag binnen onze vereniging te voorkomen. Wangedrag, zoals pesten, discriminatie of intimidatie kunnen en willen we niet bij H.C. Hisalis tolereren. Voor de vereniging staan kernwaarden als respect, integriteit en aangepast gedrag centraal in hoe we met elkaar omgaan.

De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft echter uitgewezen dat grensoverschrijdend gedrag niet altijd kan worden voorkomen. Ondanks alle preventie kan er ook bij H.C. Hisalis wangedrag plaatsvinden dat strijdig is met onze eigen normen en waarden.

Dat is één van de redenen waarom H.C. Hisalis een vertrouwenscommissie heeft ingesteld. Een centraal aanspreekpunt voor iedereen om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan, leuk en vooral veilig blijft.

Aanvullende informatie over de nieuwe vertrouwenscommissie kan je vinden op deze pagina.
 

26-6-2013
Huldiging kampioenenteams en geraniumtoppers!
 
Dit jaar zijn er maar liefst twaalf jeugdteams die kampioen zijn geworden! Bij de junioren de MA4, MC1, MC4, MD1, JC2 en de JD1. Bij de Jongste Jeugd zijn de M8D1, M8E1, ME6, MF1, J8E1 en de JE4 winnaars. Je kunt hier de foto's van de huldiging bekijken! Zonder meer een topresultaat en een bevestiging dat het ingezette beleid vruchten begint af te werpen! Zeker omdat sommige teams zelfs in de sub-top uitkwamen!

De kampioenen van de Geraniumactie waren onbetwist de tummen! Zij wisten een overweldigende 1001 plantjes te verkopen. De toppers bij de tummen waren Siem Sprenkeling, Anne Zandvliet, Jente Reeuwijk, Marijn Jacobs, Sophie Hultzer, Marit van der Voort, Melissa Claassen, Anouk Bel, Claire Piek, Teun Moerman, Sofie de Wolf, Britt van der Holst, Anne van der Putten, Lauren Zandbergen. Zij kregen als dank allemaal een paar fraaie hockeysokken!

De hoogste nieuwe binnenkomer, op de derde plaats, met 243 planten is Siem Sprenkeling. Hij mag volgend jaar tijdens pinksteren met een ouder naar de WK Hockey in het Kyocera stadion in Den Haag. De tweede plaats, voor het tweede jaar, is voor Ties Flippo, met 255 planten. ook hij kan naar het WK afreizen met een ouder. En de winnaar, voor het derde jaar op rij, met een overweldigend aantal van 412 verkochte geraniums: Rens Heemskerk. Rens gaat samen met een vriendje en ouder naar  het WK Hockey!

Namens het bestuur bedankt allemaal!

 

26-6-2013
5 juli opening openbaar fitplein van Lyndenweg
 

Vrijdag 5 juli aanstaande om drie uur opent wethouder de Roon het openbare fitplein aan de Van Lyndenweg. In de scherpe bocht ter hoogte van het tennispark zullen fitnesstoestellen worden geplaatst die vrij te gebruiken zijn. De fitnesstoestellen worden voorzien van een QR-code. Door de code met een smartphone te scannen zijn specifieke instructiefilmpjes te bekijken. Het unieke concept is mede-ontwikkeld door Mike Kortekaas (coach Hisalis MF2) van Train4Life!
 

26-6-2013
Foto's familiedag 2013
 
Kijk mee met deze impressie van de Olmenhorst Hisalis familiedag 2013!  
 

17-6-2013
Familiedag: inschrijven kan nog tot en met dinsdagavond!!
 
Heb je jouw vrienden- en/of familie-team nog niet ingeschreven voor de familiedag? Vergeet dan niet om het inschrijfformulier nog in te zenden! Dit kan nog tot uiterlijk dinsdagavond (18 juni). 

 

13-6-2013
Heren veteranen geven meubilair en terras een opknapbeurt!
 
Dat Hisalis afhankelijk is van de goede wil van vele vrijwilligers, dat weten we - en we zijn al deze vrijwilligers dan ook enorm dankbaar! De sfeer bij HC Hisalis is die van een familieclub waar verenigen en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Kijk maar eens terug op het afgelopen jubileumjaar - ook daar hebben de vrijwilligers van de Jubileum commissie, in samenwerking met het Jeugdbestuur, gezorgd voor een fenomenaal leuk jaar! De heren veteranen wilden niet achter blijven en hebben afgelopen weekend enorm enthousiast geholpen om het terras van de club helemaal in stijl te brengen voor de Olmenhorst Famliedag op 22 juni aanstaande. Het terrasmeubilair is geschuurd / gebeitst en het onkruid en overtollige rommel is overal verwijderd. Accommodatiebeheerder Riet Austie is superblij met deze mannen en heeft gezorgd voor een biertje en een bittergarnituurtje om het harde werken te belonen. HA bedankt - jullie zijn een superteam!
 


 

11-6-2013
Fotoalbum jubileumborrel
 
We hebben een superleuke fotoserie ontvangen van de jubileumborrel. Als je bepaalde foto's uit deze serie wil afdrukken (of de hoge-resolutie bestanden wil ontvangen) neem dan contact op met Lieneke Laan van fotokamer.nl. Er zijn overigens meerdere fotoalbums te bekijken via de FotoApp aan de rechterzijde van de site.

 

10-6-2013
M8D2 winnen JJ dag bij Athena!
 
Afgelopen zaterdag hebben de meiden van de M8D2 onder leiding van coach Paul Bontenbal het Jongste-Jeugd toernooi bij Athena  gewonnen! Na de spannende poulefase volgden een zinderende kruisfinale tegen de Kraaien met een spannende strafballenserie na gelijkspel. Gelukkig wist het team van Hisalis koel te blijven en konden zo met verdiende winst de finale te bereiken. In de finale moesten de meiden op het hoofdveld tegen de thuisclub aantreden. Ook deze strijd liep uit op een strafballenserie, ondanks de oorverdovende aanmoedigingen van het thuispubliek. Athena kreeg echter geen enkele strafbal in het doel van Hisalis, terwijl de M8D2 speelsters alle strafballen wisten te verzilveren! Elise, Fabienne, Paul, Nadine, Jil, Beker, Linda, Puck, Loes, Mila, Marjolein: super goed gedaan, proficiat!


 

4-6-2013
MC4 kampioen derde klasse!
 
Na een prima start van het jaar (waar de meisjes C4 de voorcompetitie hadden gewonnen) is afgelopen zaterdag ook het kampioenschap in de derde klasse behaald! De meiden wisten dit mooie resultaat te behalen in een  fantastische reeks van maar liefst negen gewonnen wedstrijden!

Tot het einde van het seizoen is het spannend gebleven, maar na een 11-0 overwinning op Purmerend was het pleit eigenlijk wel beslecht. Alleen een eventueel verlies van MC4 in de laatste ronde, in combinatie met een monster-overwinning van de concurrenten, kon mogelijk nog roet in het eten gooien. In deze laatste wedstrijd was Amsterdam de tegenstander van Hisalis. Gelukkig konden de meiden al binnen enkele minuten twee keer te scoren zodat het kampioenschap een feit was. De uiteindelijke 8-1 overwinning was slechts voor de statistieken! 

3-6-2013
Jongens D1 kampioenen subtop!
 
De D1 jongens zijn zaterdag geworden in de subtop. Een geweldig resultaat! De jongens konden afgelopen zaterdag door een fraaie 4-1 overwinning op de bezoekende Terriërs het kampioenschap verzilveren. Op de eindbalans staan negen winstpartijen en een enkel verlies: een prachtig eindresultaat. Daan, Tristan, Wouter, Rik, Jens, Ralph. Nathan, Jim, Job, Jochem, Mitch, Stijn, Robin, Kevin en Freek: proficiat!

 

 

 

 

 


 

30-5-2013
Hisalis 2.0 live!
 
De nieuwe website van Hisalis is live! De afgelopen maanden hebben we samen met LISA , de leverancier van het ledenadministratiesysteem, hard gewerkt aan de nieuwe site (met veel dank aan Koen Vierveijzer). Het resultaat van deze inspanning mag er absoluut zijn!

We hebben veel nieuwe mogelijkheden en sociale functies aan de site toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe 'clubcompetitie' en 'keepercompetitie'. Verder geven we continue de nieuwste relevante Twitter berichten op de site weer. Last, maar zeker niet least is alle informatie van je favoriete club helemaal opnieuw geordend.

We hopen dat iedereen goed met de nieuwe layout overweg kan.
Mocht je nog puntjes van aandacht vinden schroom dan niet om ze te melden.

Veel plezier! 
Falco Paul

 

27-5-2013
Hisalis MD1 kampioen in subtop klasse
 
Afgelopen zaterdag zijn de meiden van de MD1,ongeslagen, kampioen geworden in de subtop! De supporters waren in grote getale toegestroomd om de meiden naar hun overwinning te juichen. De wedstrijd begon wat haperend, maar in de 2e helft wisten de meiden de voorsprong te behalen door te scoren uit een mooie strafcorner variant. Nu de druk er vanaf was konden ze vrijer gaan spelen en dat resulteerde in een 2-0 overwinning! Gefeliciteerd meiden, een topprestatie!!
 

27-5-2013
Hisalis jubileumballen
 
Heb je al één van de fraaie en unieke Hisalis jubileumballen bemachtigd? Zo niet, dan is het goed te weten dat je ze nu voor een 'lousy' twee Euro bij de bar kunt kopen. Een absolute vriendenprijs, met dank aan sponsor Second Nature (leadership & change specialisten). Het zijn prima ballen die geschikt zijn voor wedstrijden en trainingen. Met het mooie jubileumlogo weet je ook gelijk zeker dat je bij uitwedstrijden altijd je ballen na het inspelen kan terugvinden. De eerste 75 ballen gingen afgelopen zaterdag al als warme broodjes van de hand - wees er dus snel bij en zorg dat je hem niet mist!
 

27-5-2013
Hockeyplaatjesshop open: ook losse plaatjes te koop!
 

Om de hockeyplaatjesactie op een leuke manier af te sluiten geeft Hoogvliet je de mogelijkheid om je eigen sportplaatje op een mok, op een sportshirt of op posterformaat te bestellen via een speciale webshop. Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke plaatjes na te bestellen. Als je het wilt kan je De mok of het sportshirt bestellen met ALLE plaatjes van jouw team er op (plus een eigen tekst). Zo heb je een geweldig aandenken aan een geweldig sportseizoen. Details hierover vind je in de webshop ‘Hoogvliet ClubToppers’.

De poster kost € 11,95, de mok € 8,95 en het sportshirt € 15,95 (let op: alle bedragen zijn exlcusief afhandelingskosten). Van ieder besteld artikel gaat er ook nog een bedrag naar de club dus je hebt niet alleen een leuk aandenken, maar je helpt ook Hisalis weer verder!

Je kunt deze artikelen t/m 27 juni 2013 bestellen via de webshop www.hoogvlietclubtoppers.nl. Zorg dus dat je op tijd je bestelling plaatst, want na deze periode is bestellen niet meer mogelijk!
NB: de club ontvangt per bestelde poster / sportshirt € 1 en per bestelde mok € 0,50.
 

23-5-2013
MC1 kampioenen!
 
De MC1 is met nog één wedstrijd te gaan ongeslagen kampioen geworden. Afgelopen zaterdag werd door het team van coach André Langeveld met 1-8 uit gewonnen van nummer 2 Bloemendaal. Onder luid applaus van de in grote getale aanwezige supporters uit Lisse werden door de meiden de bloemen en champagne in ontvangst genomen. Ook was er een mooi spandoek gemaakt. Fantastisch gedaan allemaal!!


 

21-5-2013
Terugblik / foto's Tentennacht
 

Vorig weekend organiseerde het jeugdbestuur onder aanvoering van Wouter Driessen en Alex Warmerdam een tentennacht voor de D- en C-jeugd, met ondersteuning van Hoogvliet en Bovenlander Hockeykampen. Met meer dan honderd inschrijvingen kon het evenement een groot succes genoemd worden! Gelukkig viel het weer mee; ondanks de sombere voorspellingen liet de zon zich op zaterdag en zondag regelmatig zien.

De organisatie had een hockeytoernooi voor de gelegenheidsteams opgezet, afgewisseld met een hindernisbaanactiviteit. Daarnaast konden alle individuele spelers meten wie het hardst op doel kon slaan met een speciale snelheidsmeter. Zaterdagavond was een disco georganiseerd en er waren vijf grote tenten achter op het terrein opgezet waar de deelnemers konden overnachten. Natuurlijk werd dat heel laat (vroeg) met een hoop lol onderling.

Hisalis kan terugkijken op wederom een zeer geslaagd evenement!

Een selectie uit ons fotoarchief is voor de liefhebbers hier te bekijken!

 

21-5-2013
Hisalis ontvangt 1000 euro Volvo bonus!
 

Afgelopen zaterdag ontving Hockeyclub Hisalis een waardecheque van Euro 1.000 van Svala Hillegom. Deze zogenaamde Volvo Clubbonus is een bonus van € 1.000,- die Volvo Cars Nederland uitkeert aan een hockeyvereniging indien een lid van die vereniging een nieuwe Volvo koopt of least bij een erkende Volvo dealer. Die dealer moet op zijn beurt weer een structurele samenwerking (minimaal 2 jaar) hebben met de betrokken hockeyvereniging. Op de foto ontvangt de kersverse Volvo-eigenaar Rene Elfering, geflankeerd door kampioensteam JC2, de eerste Volvo cheque uit handen van verkoopadviseur Peter de Jong van Svala Hillegom! 

21-5-2013
JC2 kampioen!
 
Jongens C2 zijn afgelopen zaterdag met nog één wedstrijd te gaan kampioen geworden. Het team van coach Saskia Joosten en teambegeleider Rene Elfering wist met maar liefst 14-0 de JC2 van Bennebroek te verslaan. De jongens zijn niet alleen ongeslagen, ze hebben zelfs alle wedstrijden gewonnen! Joey, Ben, Robin, Rik, Tijs, Jesse, Bas, Nils, Maurits, Luuk, Thijs, Thijn, Lucas, Martijn, Colin en Matthijs: superprestatie, dikke pluim en gefeliciteerd!

 

21-5-2013
Herinnering geld Geraniumactie
 
Voor degenen die het geld van de Geraniumactie nog niet hebben overgemaakt: graag voor 31 mei het bedrag overmaken op rekeningnr. 33.65.41.872 t.n.v. Hockeyclub Hisalis o.v.v. naam verkoper + "Geraniumgeld 2013".
 

1-5-2013
Rabobank Hockey World League (*Update*)
 
Van 13-23 juni wordt de Rabobank Hockey World League gespeeld op H.C. Rotterdam. De RHWL is een groot en belangrijk internationaal hockeytoernooi dat tevens een kwalificatietoernooi is voor de Rabobank Hockey World Cup 2014 (in Den Haag). Het Nederlandse Elftal Dames én Heren zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor dit toernooi. In de bijgevoegde flyer kan je een indruk krijgen van de toernooi "formule". Als je hockey van het allerhoogste niveau wilt bekijken dan kunnen we dit toernooi van harte aanraden!

Meer informatie kan je vinden op: de hockey.nl site.

Er is ook een speciale FaceBook pagina.

 

 

29-4-2013
Sfeerimpressie start Hoogvliet actie
 
Op 24 april was het dan eindelijk zover: de start van de Hoogvliet actie met "hockeyplaatjes" van Hisalis leden die in een fraai album bij elkaar kunnen worden gespaard. Een sympathieke en originele actie van Hoogvliet, die hiermee ook de club flink sponsort! Onder grote belangstelling en in bijzijn van Wethouder Adri de Roon werd op ceremoniële wijze de officiële kick-off van de actie gegeven!

De hockeyplaatjes van onze vereniging zijn verkrijgbaar bij de Hoogvliet-winkel aan het Hortusplein te Sassenheim en de winkel aan de Grachtweg te Lisse. Bij iedere € 10,- * aan boodschappen ontvang je een setje met sportplaatjes. Aan de kassa geef je aan van welke club je plaatjes spaart. Ook zullen er wekelijks setjes gratis verstrekt worden bij aankoop van een groot aantal interessante actieartikelen. Hou hiervoor de actiefolders van Hoogvliet, facebook.com/Hoogvliet.supermarkten én de lokale Hoogvliet Facebook-pagina goed in de gaten.

 

27-4-2013
Honderste TWITTER volger is een feit!
 
We hielden het natuurlijk goed in de gaten en vanochtend was het dan zover: de eerste honderd volgers van @Hisalis zijn een feit! In verband met de privacy mogen we niet al te veel prijsgeven maar ZE heet Madelief en we nemen natuurlijk even contact met haar op voor gepaste felicitaties! Wil je ook @Hisalis volgen? Goed idee want dan ontvang je supersnel al het laatste nieuws van je favoriete club! Je bent dus altijd helemaal up-to-date met wat er speelt op de club (activiteiten, evenementen, de verslagen van onze eerste teams en noem maar op). Abboneer je dus snel op onze Tweets via de button in het artikel, of ga direct naar ons Twitter kanaal!


 

18-4-2013
Koop Buttonpop kaarten en steun Hisalis!
 
Koop kaarten voor het Buttonpop Tribute Festival en steun de club! Twintig procent van de kaartprijs gaat namelijk direct naar de clubkas (mits je dit bij de bestelling aangeeft). Het werkt heel eenvoudig. Ga naar www.buttonpop.nl/acties, selecteer "Hisalis" en voer de promotiecode "clubactie” in. Rond daarna de bestelling af en je slaat twee vliegen in één klap: je gaat naar een superleuk evenement EN je helpt je favoriete hockeyclub!

Buttonpop is het eerste echte Tribute Festival van Nederland en neemt je mee terug in de tijd met de beste tribute bands van Europa. Dit allemaal op een fantastische locatie: Landgoed Keukenhof! Op zaterdag 1 juni vindt de tweede editie plaats.

Kijk voor meer informatie op www.buttonpop.nl
 

13-4-2013
Hisalis 20 april slecht bereikbaar i.v.m. bloemencorso
 
In verband met het jaarlijks bloemencorso is Lisse op 20 april vanaf 10.00 uur slecht bereikbaar. Hisalis is vanuit de richting Haarlem bereikbaar via Aerdenhout en Vogelenzang. Ga vanuit deze richting naar de provinciale weg N206. Neem bij De Zilk de eerste afslag. Aan het einde van de afslag linksaf. Bij de rotonde rechtdoor. Je rijdt nu op de Delfweg. Over het spoor via de Stationsweg langs de Keukenhof. Voor de tweede grote parkeerplaats van de Keukenhof rechtsaf de van Lyndenweg op. Bij het einde van de weg links de Speckelaan op. Parkeren rechts bij FC Lisse of links bij Hisalis.
 

13-4-2013
Hockeyplaatjesactie HC Hisalis op woensdag 24 april 2013 van start!
 
Het is bijna zo ver. Woensdag 24 april a.s. start dan eindelijk de hockeyplaatjesactie van HC Hisalis in samenwerking met Hoogvliet supermarkten. De hockeyplaatjes van onze vereniging zijn verkrijgbaar bij de Hoogvliet-winkel aan het Hortusplein te Sassenheim en de winkel aan de Grachtweg te Lisse. Bij iedere € 10,- * aan boodschappen ontvang je een setje met sportplaatjes. Aan de kassa geef je aan van welke club je plaatjes spaart. Ook zullen er wekelijks setjes gratis verstrekt worden bij aankoop van een groot aantal interessante actieartikelen. Hou hiervoor de actiefolders van Hoogvliet, facebook.com/Hoogvliet.supermarkten én de lokale Hoogvliet Facebook-pagina goed in de gaten.

Hoogvliet supermarkten is 45 jaar en wie jarig is trakteert. Daarom krijgt ieder individueel gefotografeerd lid een fraai Hisalis-verzamelalbum gratis! De albums worden vanaf het weekend van 20 en 21 april via de vereniging verspreid. Hou hiervoor de website van de club goed in de gaten. Zorg dat je het album tijdig in je bezit hebt, zodat je woensdag 24 april a.s. direct kunt beginnen met het sparen van de plaatjes van je club. Overige leden en geïnteresseerden kunnen het album voor slechts € 3,99 aanschaffen bij de klantenservice van bovengenoemde Hoogvliet-winkels.

Kan jij niet langer wachten en ben je erg nieuwsgierig hoe het album er uit komt te zien? Like dan vandaag nog de lokale Hoogvliet Facebook-pagina door op de actiebanner te drukken of door op deze link te drukken: Hoogvliet Lisse. Bij iedere 75 likes wordt er vanaf maandag 15 april een deel van de cover van het album onthuld.

Vraag aan familieleden en kennissen of ze ook voor je willen sparen. Op deze wijze wordt het voor iedereen haalbaar om alle verschillende plaatjes van je eigen club bij elkaar te sparen. Aan het einde van de actie, op 29 mei a.s., zal er een ruilbeurs plaatsvinden, zodat je ook nog dat laatste ontbrekende plaatje kunt bemachtigen.

Namens het bestuur van HC Hisalis en Hoogvliet supermarkten, veel spaarplezier toegewenst!

* exclusief emballage, tabak- en slijterijproducten.


 

9-4-2013
Opzeggen lidmaatschap? Dan voor 1 mei!
 
Opzegging van het lidmaatschap van Hisalis voor het volgende seizoen kan tot en met 1 mei van het huidige seizoen. Heb je een vraag die van invloed is op het opzeggen van je lidmaatschap? Stuur je vraag dan naar [email protected], zodat we kunnen kijken hoe we je komend seizoen met plezier kunnen laten hockeyen.

 

9-4-2013
Bij jij onze honderdste Twitter volger? Nog 1 te gaan!
 
In korte tijd hebben we maar liefst ** 99 ** volgers op Twitter gekregen! Ben jij binnenkort de honderdste? Dan zetten we je namelijk zeker even in het zonnetje! Als volger van @Hisalis ontvang je supersnel al het laatste nieuws van je favoriete club! Je bent dus altijd helemaal up-to-date met wat er speelt op de club (activiteiten, evenementen, de verslagen van onze eerste teams en noem maar op). Abboneer je dus snel op onze Tweets via de button in het artikel, of ga direct naar ons Twitter kanaal!


 

9-4-2013
Tips en tops voor sportiviteit en respect
 
Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je sporters? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met lastige ouders? In de bijlage komende de belangrijkste lessen uit de theatervoorstelling 'Wel winnen, hè!' kort en bondig aan je voorbij (gestoeld op praktijkervaringen van topcoaches en wetenschappelijk onderzoek). 

De tips en tops geven handvatten om samen met elkaar (trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en bestuurders) een cultuur neer te zetten waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers groeit.

De voorstelling 'Wel winnen, hè!' is onderdeel van het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’ (o.a. met de KNHB als initiatiefnemer), en kan nog steeds bezocht worden.
 

18-3-2013
Maatwerk bitjes zaterdag 23 maart af te halen
 
De bestelde maatwerk bitjes zijn zaterdag 23 maart tussen 12:00 en 14:00 af te halen in het clubhuis.
 

15-3-2013
Trainingen gaan door
 
Alle trainingen gaan gewoon weer door. Blijf echter wel de site in de gaten houden. De avonden zijn nog koud en als het blijft sneeuwen het kan zijn dat de trainingen alsnog afgelast worden...
 

13-3-2013
Hockeykampen
 
Elk seizoen zijn er verschillende aanbieders die hockeykampen organiseren. Hisalis heeft geen samenwerkingsverbanden met deze partijen. De club kan derhalve geen specifieke hockeykampen aanraden (of afraden). Toch vinden we het als Hisalis belangrijk om als echte jeugdclub informatie over deze kampen aan onze leden te verstrekken.

Daarom hebben we een nieuwe pagina gemaakt waar wij per periode de door ons ontvangen informatie verzamelen met betrekking tot deze hockeykampen. Zodra er updates zijn zullen we dit via een nieuwsbericht aan jullie kenbaar maken.

Voor de aanstaande meivakantie hebben we de eerste aanmelding ondertussen mogen ontvangen (Meikamp Bennebroek). Voor meer informatie zie onze hockeykampen pagina.

 

10-3-2013
FUNKEY sporttraining voor kinderen van 5 tot 7 jaar
 
Funkey is een brede sporttraining die als voorbereiding voor het hockeyspel gevolgd kan worden. Wil je jouw kind op een spelende manier kennis laten maken met hockey? Meld hem/haar dan aan voor Funkey! Tijdens een Funkey training doen we verschillende spelvormen, met en zonder bal. Het gaat om bewegen, coördinatie en samenspelen..

Funkey is geen hockey en het wordt dus zonder hockeystick gespeeld. Wel zijn het leuke spelvormen met oefeningen die je later helpen om beter te hockeyen. Doordat het zonder hockeystick en -bal wordt gespeeld, kan dit al vanaf vijf jaar worden gedaan. De lessen duren 45 minuten per keer en na afloop is er limonade. Voor de papa's en mama's is de kantine open zodat je van heerlijke versgezette koffie kan genieten!

De lessen zijn op zondagochtend van 11:00 uur tot 11:45 uur. 

Interesse? Stuur dan een email naar [email protected]. 

4-3-2013
Voorlopig geen keeperstraining voor Jongste Jeugd
 
Door roosterwijzigingen van onze keeperstrainers kunnen zij helaas geen training meer geven op de woensdagmiddag. Tot nader order zullen deze vervallen. We gaan op zoek naar een oplossing, dus houd de site in de gaten!
 

2-3-2013
Gemeente Lisse kiest MA1 2012 tot SPORTPLOEG VAN HET JAAR
 
De gemeente Lisse huldigde vrijdag 1 maart Lissese sporters die vorig jaar belangwekkende resultaten hebben behaald. De gemeente heeft de dames van de (2012) MA1 verkozen tot SPORTPLOEG VAN HET JAAR. Zonder meer een fantatische prestatie van een geweldig team. Proficiat! Marcel van den Bos heeft een fraaie fotoserie van de verkiezing beschikbaar gemaakt (Marcel bedankt)!

Het team wist hun eerdere nominatie te verzilveren dat mede dankzij hun kampioenschap in de eerste klasse tot stand was gekomen. Bekijk ook onze eerdere berichtgeving op onze website.

  

 

 

28-2-2013
KNHB op zoek naar enthousiaste jeugdbesturen!
 
De KNHB is op zoek naar het meest enthousiaste jeugdbestuur! Dit jeugdbestuur kan als 'jeugdpanel' samen met Bovenlander en Bovelander de KNHB helpen met de organisatie van de Hockey Sensation 2013 en het Beach Hockey festival tijdens het WK in 2014. In de bijlage zijn alle details te vinden. Ongeacht of ons jeugdbestuur naar deze titel wil meedingen, leek deze uitdaging van de KNHB ons de gelegenheid om dit belangrijke 'team' van Hisalis extra in de spotlights te zeten!

Vertegenwoordiging jeugdleden

Hisalis heeft naast het gewone bestuur ook een Jeugdbestuur. Het doel van het Jeugdbestuur is enerzijds om de jeugdleden meer te betrekken bij de club, en anderzijds om hen met zo veel mogelijk plezier naar de hockeyclub te laten komen. Immers, je komt natuurlijk in de eerste plaats om te hockeyen, maar in de tweede plaats toch zeker ook voor de gezelligheid! 

Veruit de belangrijkste taak van het Jeugdbestuur is het organiseren van mooie/leuke/gezellige activiteiten voor de diverse jeugdlijnen. Denk bijvoorbeeld aan Sinterklaasviering en minidisco voor de F-jes, filmavonden of feesten voor de E, D en C jeugd, de Sport-Leer-Lol dagen en tal van andere jeugdevenementen.

Het jeugdbestuur van Hisalis bestaat (per 2013) uit de volgende personen:

 • Sophie van der Linden (voorzitster)
 • Sofie Bet
 • Maarten Verspoor
 • Mille van der Drift
 • Nathalie Rietkerk
 • Loeke Nieuwenhuis
Het Jeugdbestuur hoort graag van jullie wat er beter kan, wat er goed gaat of wat jullie graag anders zouden willen zien. Zit je in de C, B of A jeugd, en lijkt het je leuk om mee te denken/helpen met het Jeugdbestuur, dan horen we natuurlijk ook graag van je!

Je kunt het Jeugdbestuur via email benaderen. Daarnaast is het Jeugdbestuur ook aanwezig op Facebook (klik op de afbeelding hieronder).


 

20-2-2013
Nieuwsberichten Hisalis voortaan ook via Twitter te volgen
 
De belangrijkste nieuwsberichten gaan we vanaf heden direct naar het officiële Hisalis Twitter kanaal (@Hisalis) publiceren. Abboneer je op onze Tweets via de button in het artikel of ga naar ons Twitter kanaal. Aanvullend kunnen we verklappen dat we vanaf de zomer alle Tweets met hashtag Hisalis (#Hisalis) 'live' naar de website gaan streamen.

 

14-2-2013
Nominatie sportploeg van het jaar (Lisse) voor 2012 MA1!
 

De gemeente Lisse heeft drie sportteams genomineerd die in 2012 een bijzondere sportieve prestatie op regionaal, nationaal of internationaal niveau hebben geleverd. Met gepaste trots kunnen we melden dat de meisjes van de voormalige MA1 (seizoen 2011-2012) dankzij hun kampioenschap in de eerste klasse zijn genomineerd voor de titel sportploeg van Lisse 2012! 

Op vrijdag 1 maart zullen de sportprijzen 2012 worden uitgereikt, en we hopen uiteraard dat de meiden de prijs in ontvangst mogen gaan nemen! 

(Zie ook dit eerdere bericht op onze website).

 

10-2-2013
MD12 kampioen in de zaal!
 
Met slechts 3 verliespunten in 10 wedsrtijden is de MD12 zondag kampioen geworden in de zaal! Tot op de laatste speeldag stond Hisalis 3 punten voor op zowel HBS als op de Kikkers. Na een ruime winst van de Kikkers op HBS kon de Hisalis het beslissen tegen de Kikkers. In een bloedstollend spannende wedstrijd heeft Hisalis met 3-1 gewonnen van de Kikkers, en is daarmee terecht kampioen geworden. Super goed gespeeld van de dames!!
 

4-2-2013
Hisalis JD1 kampioen in de zaal!
 

Zondag 3 februari zijn de D1 jongens kampioen geworden in de zaal! Met 6 punten voorsprong op de nummer twee had het team genoeg aan 1 punt op de laatste wedstrijddag. De eerste kans voor dit punt was tegen Zandvoort, een sterke tegenstander waar al eerder in de competitie een gelijk spel uit is gekomen.

Hisalis begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel met 3-0 voor door doelpunten van TristanBeelen en Rik ter Haak. 5 seconden voor rust kon de uitstekend keepende Ralph Janssen niet voorkomen dat de 3-1 werd gemaakt. Na rust maakte Hisalis het zichzelf onnodig moeilijk: in korte tijd stond het 3-3. Hisalis wist dit weer om te zetten in een 4-3 voorsprong, maar moest toch weer een fraai doelpunt van Zandvoort incasseren. Jochem van Schieveen kon nog net in de zoemer de 5-4 te scoren, waardoor de winst op zak was en het kampioenschap gevierd kon worden.

Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen met 6-5 van QuiVive. Het kampioenschap kon nu echt gevierd worden met champagne, taart, bloemen en medailles.

Daan, Tristan, Wouter, Rik, Rens, Ralph, Nathan, Jim, Sam, Job, Jochem, Mitch, Stijn, Robin, Kevin, Freek, Maarten en Sven: gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!!

 

3-2-2013
Meiden MC3 zaalkampioen 2012/2013!
 

Zaterdag 2 februari zijn de MC3 meiden zaalkampioen in de 2e klasse geworden! We hebben in het artikel (klik op 'lees meer...') een videomontage met de hoogtepunten uit de kampioenswedstrijd van vorige week tegen Kraaien MC1.

Het kampioenschap is een fantastische prestatie voor dit opleidingsteam en trainer/coach Kees van Schieveen is natuurlijk erg trots op zijn dames. Zeker omdat de meiden maar liefst negen van de tien wedstrijden wonnen! 
 

8-1-2013
Bestuurswissel
 

Er zijn enkele wijzigingen in het algemeen bestuur van H.C. Hisalis. René Elfering is bereid gevonden toe te treden tot het bestuur als verantwoordelijke hockeyzaken. Henk Cozijn is bereid gevonden de functie van penningmeester op zich te nemen. Hij heeft geen zitting in het bestuur. Het dagelijks bestuur bestaat uit Hidde van der Wal, Jocelyn Flippo en Riet Austie.

 

12-11-2012
Uitreiking Wim Schwarz beker 2012-2013
 

Tijdens de ALV op 7 november 2012 is de Wim Schwarz beker uitgereikt aan Riet Austie, als vertegenwoordiger van "Alle Vrijwilligers van H.C. Hisalis”. Hidde van der Wal reikte de beker uit met de woorden dat in Riet veel verschillende aspecten van vrijwilligers verenigd zijn. 

"De barbezetting is sinds haar aantreden als verantwoordelijke voor het clubhuis goed geregeld. Vele mensen binnen de club kennen haar, door haar enthousiasme en haar tomeloze inzet weet ze veel leden aan de vereniging te binden. Riet besteedt een bijzonder groot deel van haar vrije tijd aan onze vereniging, het is niet vreemd om een mail te ontvangen die ’s nachts om 2 uur verstuurd is.” 

Riet werd volkomen verrast door de uitreiking en nam de beker in ontvangst met de woorden "dat zij buiten dit bestuursbesluit was gehouden!”

 

20-9-2012
7 november 2012 Jaarlijkse ALV (nu met complete documentatie)
 
Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering van HC Hisalis op woensdag 7 november 2012, aanvang 20.15 uur in het clubhuis. De notulen van de voorgaande ALV zijn in het menu links onder "Documenten / Algemene Ledenvergadering 2011 en 2012" te vinden. Hier is ook de agenda voor de ALV 2012 te vinden, alsmede de financiële rapportage 2011-2012. Graag tot 7 november!

 

6-8-2012
Hisalis heren veteranenteam
 

Ben je 30+, woonachtig in de buurt van Lisse, en nog lang niet van plan om de hockeystick in de wilgen te hangen? Dan ben je van harte welkom bij ons gezellige (heren) veteranenteam. Je bent bij ons verzekerd van een regelmatige pot hockey in topsfeer! En, niet onbelangrijk, hockey is natuurlijk ook de manier om je persoonlijke netwerk verder uit te breiden!

Veteranenhockey

De hockeybond hanteert 35 jaar als formele leeftijdsgrens voor veteranenhockey. Echter, de KNHB staat per team twee 30+ spelers toe. Ons team kan nog een beroep doen op deze ‘vrijstelling’. Schroom dus niet om je als ‘jongeling’ bij ons te voegen!
 

Meedoen?

Het veteranenteam is op dit moment goed op sterkte, maar er is nog ruimte voor circa twee spelers. Naast individueel toetreden staan we ook zeker open om met kleinere spelersgroepen in gesprek te komen. Speel je bijvoorbeeld momenteel in een bestaand veteranenteam dat niet meer voldoet aan de 'normen' voor een gezonde teamomvang? Neem in dat geval contact op met Falco Paul (zie hieronder). We kunnen onderzoeken of we gezamenlijk een tweede veteranenteam kunnen opzetten binnen onze club. Dit kan ook interessant zijn voor een groep gevorderde spelers in een trimgroep die een volgende stap wil maken.

Leuk! Hoe doe ik mee?

Je kunt uiteraard een aantal keer meedoen met de trainingen om te kijken of het wat voor je is. Wellicht wil je gelijk (proef-) lid wilt worden, of gewoon wat informatie over het lidmaatschap nalezen: klik dan op deze link. Instromen als spelend lid kan op elk moment, en je betaalt lidmaatschap 'pro rato'. Mocht je specifieke informatie willen over het veteranenteam, of een keer meetrainen, dan kun je ook contact opnemen met onze teammanager (Falco Paul, email [email protected] of bel met 06-51515453).


Wanneer wordt er gespeeld?

Op zondag spelen we wedstrijden in de derde klasse van de KNHB veteranencompetitie regio Noord Holland. Een seizoen bestaat uit totaal twintig wedstrijden (tien voor én tien na de winsterstop). We spelen vooral tegen clubs in de 'driehoek' Lisse, Alkmaar en Amsterdam. De trainingen zijn op donderdagavond tussen 20:30 en 22:00 onder leiding van Heren-1 spelers.


Ik wil eerst mijn hockeyvaardigheid / conditie op peil brengen…

Hockey is een sport die je (eenmaal aangeleerd) eigenlijk niet meer verleerd. Al in de eerste training krijg je het ‘gevoel’ van de stick weer erg snel terug.

Mocht je je zorgen maken over het niveau van je conditie dan heb je natuurlijk zeker een goede reden om weer te gaan hockeyen! Het is natuurlijk prettig als je al een behoorlijke basisconditie hebt, echter, als dat niet zo is dan kan je gewoon rustig beginnen met de trainingen. Je kunt aanvullend met enige looptraining de ergste conditieschade relatief snel te repareren.


Wat is Hisalis voor club?

Hisalis is een groeiende en bloeiende hockeyclub met veertig jaar geschiedenis gelegen in het hart van de Bollenstreek. De club heeft uitstekende faciliteiten voor zowel het 'brede' hockey als ook het prestatieve hockey. Hisalis is financieel gezond en kent een gestaag groeiend ledenaantal (+/- 650) en veel vrijwilligers. De club richt zich vooral op inwoners uit Hillegom, Lisse, Lisserbroek, Sassenheim, de Zilk en Voorhout.

Ons streven is om een club te zijn waarbij prestaties en vooral plezier in sport in harmonie naast elkaar bestaan. Wij vinden dat iedereen, van jong tot oud, op zijn eigen niveau bij Hisalis moet kunnen hockeyen. De technische commissie werkt continue aan de verdere versterking van zowel het prestatieve hockey als ook het recreatieve hockey. Beide stromingen zijn voor de club even belangrijk.


Het complex van Hisalis

Vanaf het begin heeft Hisalis zijn wedstrijden gespeeld aan het complex op de Ter Spekkelaan in Lisse. In 2014 is het complex vernieuwd en de club heeft nu de beschikking over twee semi-watervelden en een zandingestrooid veld. Semi-watervelden (ook wel "droogwatervelden" genoemd) worden gemaakt van korte polyethyleen vezels waarbij de mat half is gevuld met een dunne zand-instrooi laag. Deze velden kunnen worden besproeid en spelen dan nagenoeg net zo snel als een waterveld. Hisalis had in 2006 de primeur als eerste hockeyvereniging in Nederland te beschikken over een semi-waterveld. Het zegt veel over het ambitieniveau van de club.


 

21-6-2012
Maak een tekening voor Oranje en win mooie prijzen
 
Nog even en de Nederlandse elftallen vertrekken naar de Olympische Spelen in Londen. Maak jij ook een mooie tekening om ze succes te wensen? De leukste 10 tekeningen krijgen een plaatsje in de verblijven van de Nederlandse elftallen in het Olympische dorp, oftewel in het eigen Holland House van de teams. Daarnaast ontvangen de makers van de 10 winnende tekeningen een prijzenpakket, bestaande uit een gesigneerd NL shirt, handtekeningkaarten van internationals, een vriendenboekje en een 'hockey.nl' abonnement voor een half jaar. Klik hier voor meer informatie.
 

14-6-2012
Overdracht voorzittershamer
 
Donderdag 11 juni 2009 heeft de overdracht van de voorzittershamer plaatsgevonden. Marc Geerts, van wie wij eind 2008 al afscheid hadden genomen, gaf de symbolische hockeystick, via onze interim-voorzitter Harry Persoon, door aan de nieuwe roerganger Hidde van der Wal.
 

7-6-2012
Na de zomervakantie lekker hockeyen?
 

Sporten is gezond; dat geldt voor volwassenen, maar nog meer voor de jeugd. Hockey is een snelle balsport met een enorme diversiteit aan mogelijke speeltechnieken: van pushen, klaverturns, shaves, hammeren en low-forehands tot chops, flatsen en lifttechnieken. Hockey is niet alleen heel leuk en uitdagend om te doen, maar het zal ook je lichaam sterker, soepeler en leniger maken. Daarnaast zal je ook zeker gaan merken dat je uithoudingsvermogen, coördinatie, balgevoel en zelfvertrouwen sterk verbeteren. En... last, but not least, in een teamsport als hockey leer je om in groepsverband doelen te bereiken! Allemaal superpositief dus!

Mocht je nog niet zeker zijn of hockey jouw sport is dan kun je bij ons drie keer 'op proef' meetrainen. Daarna kan je beslissen of je definitief lid wil worden. Via deze link kom je op een pagina waar je alles kunt lezen over het lidmaatschap van H.C. Hisalis. Je kunt daar ook meer informatie vinden over de genoemde proeftrainingen. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, dan zal je daar ook relevante contactinformatie vinden. In vakantieperiodes kan het voorkomen dat sommige contactpersonen op vakantie zijn; probeer het dan later nog een keer...

H.C. Hisalis is een groeiende en bloeiende hockeyclub midden in het hart van de Bollenstreek met uitstekende faciliteiten voor het jeugdhockey. Ons streven is om een club te zijn waarbij prestaties en vooral plezier in sport in harmonie naast elkaar bestaan. Wij vinden dat iedereen, maar met name de jeugd, op zijn eigen niveau bij Hisalis moet kunnen hockeyen. Bij H.C. Hisalis bieden we hockeyvormen aan vanaf vijf jaar.
 

 

12-5-2012
Parkeerdrukte (14/05)
 

Traditiegetrouw opent AV De Spartaan het Nationaal Baancircuit met de wedstrijd om de ‘Ter Specke Bokaal’. Dit jaar is de datum van deze landelijke atletiekwedstrijd door de KNAU vastgesteld op zaterdag 14 mei.

Zoals andere jaren verwachten wij op deze dag veel drukte rondom het sportpark. Parkeren kan dus wat problemen opleveren.

 

21-3-2012
OPROEP: Hockeystick
 
Afgelopen zaterdag was ik op de hockey, en had mijn stick buiten op een van de twee banken gelegd (rond 16.00 uur). Toen ik daarna met het jeugdbestuur aan de slag ging voor de F- en tummenavond kwam ik terug bij de banken en was mijn stick weg.
Een wit met rode voodoo stick, met een zeemgrip.  
 
Heeft iemand deze stick perongeluk mee naar huis genomen of gevonden?

Groetjes en bedankt,

Simone Augustinus (Hisalis Dames1)
 

9-3-2012
Opzeggen lidmaatschap 2012/2013
 

Wij hopen natuurlijk dat iedereen volgend jaar gewoon verder gaat met hockeyen bij Hisalis. Onderstaand de spelregels indien je overweegt het lidmaatschap bij Hisalis op te zeggen.

Je opzegging dient voor 1 mei 2012 bij de ledenadministratie binnen te zijn. Dit kan door het sturen van een email naar [email protected]onder vermelding van naam lid en adresgegevens. De opzegging is pas definitief na bevestiging van uitschrijven door de ledenadministratie. Houd dus in de gaten dat je deze ontvangt! Indien na 1 mei 2012 wordt opgezegd, is de volledige contributie verschuldigd voor het eerstvolgende seizoen.

 

4-3-2012
Zijn jullie het sportiefste team van het land???
 
Voor alle A/B/C teams: Zijn jullie het sportiefste team van het land?
Laat dit zien op zaterdag 10 & 17 maart! Zorg voor een sportieve wedstrijd en maak kans op een vette prijs: Win je eigen spelersbus naar de EHL in Rotterdam, samen met je tegenstander! (Zie de bijlage voor verdere info.)
 

29-2-2012
Oud-Hisalis-ers zaalkampioen
 
Rosalie Geerts (dochter van oud-vz Hisalis) staat op de foto (zie link) linksonder voor de coach, Lisette van Alewijk (dochter van Geert van Alewijk van de voormalige sponsorcie) torent boven de speelster uit op de achterste rij.
 
In de Weekendkrant van 24 feb staat ook een uitgebreid interview met de twee dames, die ook Hisalis als professionele maar ook gezellige vereniging roemen. Rosalie (16) speelt bij HDM in zowel A1 als in D1 (Hoofdklasse!). Beide dames speelden tot de C bij Hisalis en gingen daarna via Leiden naar HDM.
 
 
 

2-1-2012
Sportverkiezing 2011
 

Op vrijdag 9 maart 2012 wordt, in Sociaal Cultureel Centrum 't Poelhuys, voor de derde keer de jaarlijkse Sportverkiezingen georganiseerd! U bent van harte welkom! Tijdens de sportverkiezingen worden de sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar 2011 gekozen en uitgebreid gehuldigd.

Lissese sporters die in 2011 een (inter)nationale sporttitel hebben behaald kunnen zich uiterlijk vóór 25 februari 2012 aanmelden. U kunt ons ook informeren over Lissese sporters die in 2011 een (inter)nationale sporttitel hebben behaald. Daarnaast kunt u vóór 25 februari 2012 een Lissese sportman, -vrouw, -ploeg, -talent en/of –vrijwilliger nomineren.

U kunt zich aanmelden en/of het nominatieformulier toesturen aan dhr. (Kees) K. van Ruiten, tel. 0252-215840 / [email protected]of mevr. (Pieternel) P.J.M. Smit, tel. 0252-433250 / [email protected]

 

21-12-2011
Uitreiking Wim Schwarz-prijs
 
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 14 december 2011 is de Wim Schwarz-prijs uitgereikt aan Pieter Jan de Bruijn, voor zijn bewonderenswaardige inzet voor de G-Hockey bij Hisalis.
 
 

4-12-2011
Coachavond A t/m D teams (22/11)
 

Vorige week dinsdagavond, 22 november, is er een coachavond gehouden voor alle coaches van de jongens en meisjes A tot en met D teams. Reiner Slotemaker was aanwezig namens de TC om de avond in te vullen. Er waren met name vragen over tactisch inzicht en hockeyregels. Reiner heeft alle vragen beantwoord, uitleg gegeven en praktische tips aangedragen. De coaches hebben aangegeven behoefte te hebben aan een avond over spelregels en tactisch inzicht. Deze avond zal in januari georganiseerd worden en wederom ingevuld worden door Reiner. Uiteraard zijn alle coaches van bovengenoemde teams dan ook weer welkom. Jullie krijgen bericht wanneer deze avond gepland zal worden. Wij willen Reiner bedanken voor de invulling van de avond en de coaches voor hun aanwezigheid. Wij kunnen terugkijken op een bijzondere prettige en zinvolle bijeenkomst.

 

Ellen Zandbergen (lijncoördinator meisjes D), Ellen van Looij (lijncoördinator meisjes C)    

 

2-12-2011
Op 24 november zijn 27 leden geslaagd voor hun scheidsrechtersexamen !!
 

Op deze bijzondere avond hebben de cursisten die onder leiding van Onno Peeperkorn zijn opgeleid het examen gedaan. Dit werd afgenomen door Lodewijk Bekkers (Examinator namens de KNHB).

Wij feliciteren alle geslaagden van harte en hopen hen nog actiever fluitend op het veld aan te treffen.

 

De geslaagden : A.E. Verkolf, L. Bijsterbosch, R. Klinge, C.J.H. Kramer, S.A.L. van Breda, N.C.J. van Breda, L.J. Haver, E.E.M. de Wit, R.A.W. Wessels, M.D. van der Voort, A. Hepkema, M. Knaap, R. Aangeenbrug, Y. Brocken,. S. Joosten, A. Marbus, F. Paul, R. Sprenkeling, D.R. Vos, D.S. Vos, J.J. van Schieveen, E. Bloem, E. Overbeeke, M. van der Drift, K. van der Kroft, A. van Tol, L. Putter.

 

29-11-2011
5 december, geen (jongste)jeugd trainingen
 
Komende maandag vieren velen in de bollenstreek de verjaardag van de Sint. Daarom gaan alle trainingen van 5 december niet door, tenzij een trainer anders aangeeft. Op deze manier kan iedereen met zijn familie of vrienden de pakjesavond vieren. De andere dagen gaan de trainingen gewoon door.
 

21-11-2011
14 december 2011 Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering
 

Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 14 december 2011, aanvang 20.00 uur in het clubhuis. De agenda en notulen van de voorgaande ALV zijn te vinden door in te loggen op de website met lidnummer en wachtwoord. Vervolgens links op de pagina

Documenten aanklikken en daarna Algemene Ledenvergadering 2011 en 2012. De financiële rapportage zal op een later tijdstip eveneens na de inlog beschikbaar zijn.

 

10-10-2011
Hockeyverslagen in 'De Lisser'
 

Sinds een paar weken is er in lokale gedrukte media substantieel minder ruimte voor nieuws uit Lisse. Het katern “De Lisser” is opgeven, er bestaat nu nog 2 pagina’s ruimte voor al het gemeentelijke en sport nieuws uit Lisse in de Woensdagkrant van de Duin en Bollenstreek. Besloten is om bij gebrek aan ruimte al het hockeynieuws alsmede de wedstrijdverslagen op de lokale nieuwssite www.nieuwsvanhier.nl te plaatsen. In het Witte Weekblad kunnen we nog wel gedrukte plaatsingen verwachten wanneer er genoeg ruimte is.

 

6-10-2011
KNHB vacature Manager Verenigingszaken & Competitie
 

Binnen de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is een vacature ontstaan door de benoeming van Marijke Fleuren tot voorzitter van de Europese Hockey Federatie. Voor deze vacature is de KNHB op zoek naar een geschikte kandidaat voor de functie van Manager Verenigingszaken & Competitie. De ervaring leert dat met name mensen die actief zijn in het hockey interesse hebben in dit soort functies.

 

Daarom willen wij vragen of u op uw clubwebsite een bericht wil plaatsen over de vacature. De volledige beschrijving van de vacature en het profiel vindt u hier. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.
 

5-10-2011
Doorgeven uitslagen junioren zaterdag 8 oktober 2011
 

In verband met de indeling voor de competitie (veld en zaal) moeten de uitslagen van zaterdag ook al zaterdag in het systeem gezet worden.

Aan ieder team het verzoek om het wedstrijdformulier zaterdag voor 20.00 uur in te leveren bij het wedstrijdsecretariaat (Veldhuyzen van Zantenpark 4 te Lisse).

Inleveren mag ook voor zondag 19.00 uur, maar dan moet de uitslag zaterdag alvast gemaild worden naar [email protected].

Namens het wedstrijdsecretariaat junioren bedankt voor jullie medewerking.

 

24-9-2011
Geen trainingen vanwege de kermis
 
In verband met de kermis in Lisse worden de trainingen voor de jongstejeugd (Tummen, E, F, D8) op woensdag 28 september en donderdag 29 september in prinicpe afgelast. De ervaring leert dat de opkomst op deze twee dagen erg laag is, waardoor de trainers voor slechts een paar kinderen komen. Met twee of drie kinderen kunnen de oefeningen niet goed uitgevoerd worden. Als de trainers van de jongstejeugd van deze regel afwijken, delen zij dat zelf aan het team mee.

De afgelasting geldt ook voor de keeperstrainingen voor de jongstejeugd (Tummen, E, F, D8) van woensdag 28 september.

Voor de overige jeugdteams (ABCD) en seniorenteams geldt: Op 28 en 29 september wel training, tenzij anders met de trainer is afgesproken!
 

16-9-2011
Win een hockeystick
 

Hockeytrainingen zijn alleen mogelijk met veel hockeyballen. Dus lever alle ballen in die je thuis hebt liggen of ergens vindt. We organiseren een Superballenzoekersactie.

Deze loopt gedurende de maand September. Iedereen die hockeyballen inlevert loot mee met de loterij op  1 oktober. Per 5 ballen ontvang je één lot. Wie meer dan 25 ballen in één keer inlevert ontvangt als bonus 2 loten extra. Dus voor 50 ballen ontvang je niet 10 maar 14 loten. Maar liefst 14 keer kans op een mooie STICK!!

Hoofdprijs: een prachtige stick van DITA / GRAYS / ADIDAS . Als er velen van jullie ballen inleveren zijn er leuke extra prijzen te winnen.

 

Ballen inleveren op 17 en 25 september bij de bar op zaterdag in het clubhuis! Grijp je kans om deze stick te winnen en eventuele troostprijzen!

 

Veel succes de materialencommissie

 

13-9-2011
Even voorstellen - Willem en Hans
 
In deze Even voorstellen komen Willem Slinger en Hans Edgington aan het woord.
(Zie de bijlage voor de volledige tekst.)
 

7-9-2011
Aanstaande zondag genieten van hockey en Hisalis hamburgers (11/09)
 

Op zondag spelen D1 EN H1 de eerste competitiewedstrijd thuis, onder leiding van

hun nieuwe trainer/coach. Vanaf 12.45 uur kan er genoten worden van hockey.

Om de inwendige mens te verwennen worden er weer overheerlijke

Hisalis burgers gebakken. Genoeg redenen om beide teams te komen aanmoedigen

 

4-9-2011
HEB JIJ DE STIX-FACTOR EN BEN JE TUSSEN DE 8 EN 13 JAAR?
 

De hockeycompetitie is nog niet begonnen of de leukste en meest leerzame dag van de herfstvakantie staat al weer voor de deur: het Rabo NK Hockey Techniek 2011. Na het succes van vorig jaar kan er dit jaar gekozen worden uit maar liefst twaalf dagen verdeeld over het land, dus er is plaats en plek genoeg. Alle hockey(st)ers in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar zijn welkom en je kunt ook altijd met teamgenoten of leeftijdsgenoten ingedeeld worden in een trainingsgroep.  

Je krijgt een dag lang techniektraining en wedstrijdvormen onder begeleiding van speciaal opgeleide techniektrainers. Als deelnemer ga je hoe dan ook naar huis met een Rabo-bidon, een NK Dita-hockeybal, een NK-shirt en een medaille. Per leeftijdscategorie gaan er per locatie een aantal finalisten door naar de Champions Day. Tijdens deze speciale dag maken hockeyinternationals de Nederlandse Kampioenen Hockey Techniek 2011 bekend.
Ben jij handig met bal en stick en tussen de 8 en 13 jaar, schrijf je dan nu snel in en wie weet heb jij de ‘STIX-FACTOR’ en word jij de
Nederlands Kampioen van jouw leeftijdscategorie en win je onder andere een Dita Kledingpakket van € 250,-.

Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.nkhockeytechniek.nl.

 

31-8-2011
Max [email protected] huiswerkbegeleiding 17 september op de club voor info
 

Max [email protected] verzorgt ook vanaf het komend schooljaar huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding van cito tot bul in het clubhuis van H.C. Hisalis.

Zaterdag 10 en 17 september staan onze studiecoaches u graag te woord op de hockeyclub.

 
Bijlage: 2011 Max.pdf

29-8-2011
SLL-dag 2011 (29/08)
 

Ter voorbereiding van het Hockeyseizoen organiseerde  een groep van enthousiaste vrijwilligers en het Hisalis Jeugdbestuur, nu voor het derde jaar de zogenaamde SLL -dagen: de Sport Leer Lol dagen. Voor de B en C jeugd bestond  dit uit 1 dag hockey en 1 dag sport en spel, voor de D- jeugd  uit 1 dag met voornamelijk spel.  Het was gelukkig  mooi weer, en dit bleek een goede gelegenheid om voor de deelnemers om  iedereen drijfnat te maken met allerlei spellen en activiteiten die te maken hadden met water.  Water in wankele bekertjes op een dienblad verplaatsen  terwijl je bekogelt wordt met natte sponzen was het hoogte punt van de middag, en iedereen had de grootste lol.
In totaal deden er  100 jeugdleden mee zodat er teruggekeken kan worden op een zeer geslaagd evenement.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 
Bijlage: 2011 SLL dag.jpg

29-8-2011
Hisalis D1 wint beker Beach hockey Noordwijk (28/08)
 

Zaterdag 27 augustus vond in Noordwijk het Rabobank Kampioenschap Beachhockey van de Bollenstreek plaats. Gelukkig werkte het weer in de loop van de dag mee, maar in de ochtend werden de wedstrijden in verband met het slechte weer uitgesteld. Na deze vertraagde start werd er volop fanantiek gehockeyd. Beachhockeyteams bestaan uit 5 spelers en er wordt 2x 6 minuten gespeeld. Veel korter dus dan op gras maar het spel is op mul zand enorm zwaar.
Het evenement vond plaats op de boulevard van Noordwijk waar een heus beachstadion was gebouwd  voor de Hotels van Oranje, gevuld met 150 m3 zand.  Hisalis Heren 1 moesten  HC Noordwijk en Voorhout voor laten gaan maar de dames van Hisalis namen de grote wisselbeker mee naar Lisse. Volgend jaar mogen zij terugkomen om de wisselbeker te verdedigen.

Foto (zie bijlage): Rob Heeremans , Manager Klantcontact Centrum Zakelijk,  met het Dames 1 Beachhockeyteam van Hisalis

Met vriendelijke groet,

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

14-8-2011
Vertrek Martijn van Minderhout
 
Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan bij LOHC, daarom kan ik mijn taken bij Hisalis niet meer voort zetten. Binnenkort zal bekend worden gemaakt wie mijn taken zal overnemen.
 
Martijn van Minderhout
 

11-7-2011
EK <18jr. SV Kampong in Utrecht (12/07 t/m 17/07)
 

Wedstrijdschema

 Dinsdag 12 juli 

12:00 Jongens Belgie v Spanje
12:05 Meisjes Duitsland v Frankrijk
14:00 Meisjes Engeland v Spanje
14:05 Jongens Engeland v Frankrijk
16:00 Jongens Duitsland  v Rusland
16:05 Meisjes Nederland v Ierland
18:00 Meisjes Belgie v Schotland

18:05 Jongens Nederland v Ierland
     
Woensdag 13 juli

12:00 Meisjes Engeland v Duitsland
12:05 Jongens Spanje v Frankrijk
14:00 Jongens Engeland v Belgie

14:05 Meisjes Frankrijk v Spanje
16:00 Meisjes Ierland v Schotland
16:05 Jongens Nederland v Duitsland
18:00 Jongens Rusland v Ierland
18:05 Meisjes Belgie v Nederland
     
Donderdag 14 juli

12:00 Jongens Belgie v Frankrijk
12:05 Meisjes Duitsland v Spanje
14:00 Meisjes Frankrijk v Engeland
14:05 Jongens Spanje v Engeland
16:00 Jongens Duitsland v Ierland
16:05 Meisjes Nederland v Schotland
18:00 Meisjes Ierland v Belgie
18:05 Jongens Rusland v Nederland
     
Vrijdag 15 juli  

RUSTDAG   
     
Zaterdag 16 juli 

10:00 Meisjes #4 poule A  v #4 poule B
10:05 Meisjes #3 poule A v #3 poule B
12:00 Jongens #4 poule A v #4 poule B
12:05 Jongens #3 poule A v #3 poule B
14:00 Jongens kruisfinale 1 #1 poule A v #2 poule B
14:05 Meisjes kruisfinale 1 #2 poule A v #1 poule B
16:30 Meisjes kruisfinale 2 #1 poule A v #2 poule B
16:35 Jongens kruisfinale 2 #2 poule A v #1 poule B
     
Zondag 17 juli 

09:00 Meisjes #4 poule A v #3 poule B
09:05 Meisjes #3 poule A v #4 poule B
11:00 Jongens #4 poule A v #3 poule B
11:05 Jongens #3 poule A v #4 poule B
13:15 Meisjes 3/4 plaats Verliezer kruisfinale 1 v Verliezer kruisfinale 2
13:45 Meisjes Finale Winnaar kruisfinale 1 v Winnaar kruisfinale 2
15:30 Jongens 3/4 plaats Verliezer kruisfinale 1 v Verliezer kruisfinale 2
16:15 Jongens Finale Winnaar kruisfinale1 v Winnaar kruisfinale 2

 

26-6-2011
Trimmers winnen een prijs!
 
Afgelopen zaterdag hebben enkele trimmers van Hisalis meegedaan met het Beachtoernooi bij HC Castricum. Het is niet te geloven maar ze zijn met een prijs naar huis gegaan! De trimmers kunnen niet anders zeggen dan dat het reuze gezellig was. Wordt vervolgd....

 

13-6-2011
2 maal selectie districtsteam Noord-Holland
 
Matthijs Jurg en Folkert van der Wal  zijn definitief geselecteerd voor het Districtsteam C van Noord-Holland. Volgens seizoen spelen ze bij Hisalis in de C1, maar daarnaast zullen ze ook trainen met en uitkomen voor Noord-Holland.
 

Hisalis wenst hen veel succes volgend jaar bij het Districtsteam!

 

3-6-2011
Hisalis vertegenwoordigd bij het Districts hockey Noord Holland
 

Lisette Bakker, Matthijs Jurg (JD1) en Folkert van der Wal (JD1) zijn doorgedrongen tot de tweede ronde van het District Noord-Holland.

Hisalis wenst hen veel succes volgende week bij de selectie voor de derde ronde.

 

31-5-2011
Trainingen en vakantie
 
Alle trainingen zijn afgelopen en op 15 augustus starten we weer met de trainingen voor de selectieteams. Mocht een team nog willen trainen dan kan dat altijd maar dan moeten ze zelf voor ballen zorgen.
 

30-5-2011
Verloren - Rijbewijs (28/05)
 
Afgelopen zaterdag (28/05) heeft iemand een rijbewijs verloren. Het gaat om een rijbewijs in credit card formaat. Mogelijk is het verloren rond veld 1B.
 
Als iemand dit rijbewijs gezien of gevonden heeft laat dit dan weten aan Mirjam van der Borg ([email protected]).
 

15-5-2011
Hisalis MC1 kampioen!!! (15/05)
 
Afgelopen zaterdag speelde MC1 hun kampioenswedstrijd. Deze voorlaatste wedstrijd van de competitie hebben de meiden onder toeziend oog van heel veel supporters overtuigend gewonnen. Niet zozeer door een gigantische score maar juist door technisch consequent sterk te spelen. Na de huldiging en diverse toespraken en bedankjes is het kampioenschap tot laat in de avond gevierd.
 

15-5-2011
JB1 kampioen 2010-2011 (15
 
In de 1e klasse B zijn de JB1 kampioen geworden van seizoen 2010-2011.  Vanaf het begin van het seizoen hebben de JB1 de ranglijst aangevoerd, met slechts één verlies wedstrijd. Alliance en Rood-Wit bleven echter in de achtervolging, maar wisten niet langszij te komen. Op 15 mei moest er gespeeld worden tegen de hekkensluiter Bloemendaal.  Uiteindelijk deed het team wat ze moesten doen. Kalm blijven en drie punten binnenhalen om verzekerd te zijn van het kampioenschap.  De openingstreffer werd gemaakt door Menno Goertz. Met een magere voorsprong van 1-0 gingen ze de rust in. In de tweede helft echter werd de voorsprong uitgebreid door een doelpunt van Dorus Sporken gevolgd door de 3-0 van Michael Post op een mooie assist van Sven Cozijn. Bloemendaal wist echter terug te komen tot 3-1, maar met nog 2 doelpunten van Doris Sporken werd de eindstand bepaald op 5-1. Een fraaie overwinning welke werd gevierd met bloemen, champagne en taart. Helaas kon coach Wouter Driessen niet bij de kampioenswedstrijd aanwezig zijn, maar hij werd wel op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijd.  Een goed team en een terecht kampioen met dank aan de coach/trainer Wouter Driessen en begeleider Lex Wanders.
 

9-5-2011
Jongens B1 gaan zondag 15 mei 2011 voor het kampioenschap!
 

De JB1 speelt zondag 15 mei om 10.30 uur thuis en kan kampioen worden.
Onder leiding van hun enthousiaste coach Wouter Driessen hebben ze het afgelopen seizoen 11 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. Zondag spelen ze tegen Bloemendaal JB2. Aan gelijkspel heeft de JB1 genoeg om kampioen te worden. Maar de uitdaging is winnen en een oprechte kampioen worden. Toeschouwers zijn van harte welkom. De JB1 rekent op een hoge opkomst supporters.

 

2-5-2011
Broederstrijd JA1 - JB1 (26/04)
 
Dinsdagavond, 26 april ontmoetten JA1 en JB1 elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Eerder dit seizoen wist JA1 maar net  een nederlaag te voorkomen en eindigde een spannend duel in een 2-2 gelijkspel. Belust op een revanche was het team gebrand op een overwinning.
 
Zie de bijlage voor het gehele verslag.
 

1-5-2011
OPROEP - colbertjasje en schoenen (23/04)
 
Bij deze een oproep voor Evi Goudswaard.

Zij heeft zaterdag 23 april: 
-haar spiksplinternieuwe rose colbertjasje van H&M maat S en
-haar UGGS maat 38
laten liggen in het clubhuis van Hisalis.
 
Wie o wie heeft dat per ongeluk meegenomen? Graag een telefoontje naar 0252-519539
om af te spreken waar en wanneer je het terug kunt brengen.
 

26-4-2011
Hisalis MB4 Kampioen!!!
 
Twee wedstrijden voor het einde van het seizoen is het de meiden MB4 gelukt om kampioen te worden.  De afgelopen weken lieten ze  niet veel heel van hun tegenstanders. De directe concurrenten werden met  5-0 en 3-0 aan de kant gezet.  Er werden zelfs  3 wedstrijden achter elkaar met  5-0 gewonnen. De strafcorners werden een geducht wapen, maar ook de verdediging was niet te kloppen. Afgelopen zaterdag moesten ze thuis tegen het altijd lastige Xenios en werd het 2-1 en daarmee was de zege binnen. Met in totaal 39 doelpunten voor en slechts 8 tegen werd het kampioenschap binnen gesleept.  De MB4 speelt als team dit jaar voor het eerst samen. Samen met een aantal enthousiaste ouders die de coaching, training en begeleiding op zich namen is het doel bereikt.
Coach Marcel de Lijster
 

20-4-2011
Trainingen Jongste Jeugd en Tummen (20/04)
 

Maandag 25 april a.s. geen training in verband met Pasen.

Vanaf dinsdag 26 april tot en met 29 april zijn er wel trainingen (uiteraard in overleg met de trainers).

 

Vanaf 2 mei tot en met 13 mei: geen training in verband met de meivakantie.

De trainingen starten weer op maandag 16 mei en zullen doorgaan tot vrijdag 27 mei  (tot zaterdag 28 mei: jongste jeugddag).

 

Daarna zijn voor de jongste jeugd alle trainingen afgelopen.

 

Op 4 juni hebben we nog wel de Rabo-clinic voor ouder/kind voor de jongste jeugd! Geef je snel op (de plaatsen zijn beperkt):

[email protected].

 

14-4-2011
Vrijdag 15 april de laatste keeperstraining voor de JJ
 
 

14-4-2011
Gevonden: stick Adidas HS4 Center 24 (13/03)
 
Beste Lezer.
 
Afgelopen Woensdag middag heb ik op het Hockey veld een Adidas stick gevonden.
Ik vermoed dat deze dinsdagavond is blijven liggen op het veld.
Ik heb de stick me maar huis genomen, maar zou graag zien dat deze weer bij de eigenaar terecht komt. Zou het zelf ook prettig vinden als het anders om zou zijn.
 
Het gaat om de volgende Hockey Stick.
 
Adidas HS4 Center 24.
Gevonden op Woensdag 13 April.
 
 
Mijn gegevens.
Frans Duivenvoorden.
[email protected]
06-51040913.

 
Met vriendelijk groet,
 
Frans Duivenvoorden
 

14-4-2011
Kampioenschap Hisalis Jeugd JD1 (16/04)
 
Deze zaterdag heeft de JD1 de kans om kampioen te worden. Voor JD1 is het de laatste wedstrijd tegen de koploper Reigers JD2. Bij winst is ons JD1 team kampioen subtop klasse. 
 

Kortom: we hopen dat er veel ouders en belangstellenden om 9.00 uur (JD1) naar de club zullen komen om de jongens aan te moedigen!

 
Bijlage: JD1.jpg

14-4-2011
Laatste wedstrijden voor de jongste jeugd op 16 april
 
 

14-4-2011
Max Studiepartner
 

Max Studiepartner biedt eindexamentrainingen in de vakken wiskunde A en B, scheikunde, natuurkunde, economie, M&O, Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Voor meer informatie en het rooster: http://www.maxstudie.nl/nl/page_studiepartner/340
(Zie de bijlage voor meer informatie)
 

4-4-2011
Vriendjesmiddagen bij Hisalis: maak eens kennis met de hockeysport
 

Op de komende drie woensdagmiddagen: 13, 20, 27 april, kunnen alle

kinderen uit de streek van 6 tot 10 jaar die willen kennis maken met de

hockeysport langskomen bij Hisalis op de Ter Spekkelaan 1 in Lisse.

Kinderen die al op hockey zitten kunnen deze middagen hun vriendjes en

vriendinnetjes meenemen om te laten zien hoe leuk hockeyen is.

Er worden  spelletjes en oefeningen uitgezet zodat de kinderen zich zeker

zullen vermaken. Graag sportschoenen met liefst profielzolen aantrekken

met sportieve kleding, voor hockeysticks zorgt Hisalis.

 

Kinderen van 6 - 7 jaar kunnen terecht van15.00 tot 16.00 uur, kinderen van 8-10 jaar van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden bij voorkeur vooraf bij Monique ten Holter op 06 51 640 999 of door middel van een mailtje naar Anje Hepkema op [email protected] . Het kan ook ter plekke op de eerste woensdag 13 april.  Er zijn geen kosten verbonden aan meedoen aan deze 3 middagen.  De Jongste Jeugd commissie van Hisalis verheugt zich erop om zo veel mogelijk enthousiaste kinderen te mogen ontvangen.

 

Caroline Beelen-van den Bosch

PRCOM Hisalis

 

1-4-2011
Rabo Hockey Now
 
Rabobank heeft het nieuwe real-time platform gelanceerd rondom hockey in Nederland; Rabo Hockey Now.Op dit platform wordt content, die anders verspreid zou staan over verschillende Social Media websites, (Facebook, Hyves, Twitter) verzameld op een centrale plaats. Alle foto's, video's, Twitter berichten, het laatste nieuws, standen en uitslagen samen op één plek. Vrienden kunnen reageren, tophockeyers delen foto's en statusupdates, en fans beleven mee. Zo is rabosport.nl/hockeyde plaats om te zien wat er 'nu' gebeurt op het hockeyveld.
 

26-3-2011
Opzeggen lidmaatschap voor 1 mei a.s.
 
Wij hopen natuurlijk dat iedereen volgend seizoen gewoon verder gaat met hockeyen bij Hisalis. Onderstaand de spelregels indien je overweegt het lidmaatschap bij Hisalis op te zeggen. Je opzegging dient voor 1 mei 2011 bij de ledenadministratie binnen te zijn. Dit kan door het sturen van een email naar [email protected] onder vermelding van naam lid en adresgegevens. De opzegging is pas definitief na bevestiging van uitschrijven door de ledenadministratie. Houdt dus in de gaten dat je deze ontvangt! Indien ná 1 mei wordt opgezegd, is de volledige contributie verschuldigd voor het eerstvolgende seizoen. 
 

6-3-2011
LJ Sport neemt filiaal Intersport van Gerven de Jong over
 

In verband met bedrijfsbeeindiging hebben de 3 filialen van Intersport van Gerven de Jong zeer recent een nieuwe eigenaar gekregen. Het filiaal in Lisse is overgenomen door LJ Sport. De sponsorovereenkomst met Hisalis is onderdeel van deze overname, daarom is vanaf nu onze clubkleding te koop bij de bekende winkel van LJ Sport aan de Koninginneweg 101 in Lisse.  Het pand van Intersport is inmiddels al leeg, LJ Sport denkt na over de toekomstige bestemming van deze locatie. Voormalig Intersportpersoneel zoals  Bob en Sabrina werken nu bij LJ Sport aan de Koninginneweg.

We  adviseren onze leden om bij de aankoop van o.a. hockeysticks, hockeyschoenen en hockeykleding  te kiezen voor onze nieuwe contractpartner L.J. SPORT, waar inmiddels al een leuke hockeycorner is ingericht.

Bestuur Hisalis

 

15-2-2011
JD1 Kampioen zaalhockey (12/02)
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van het JD1 Zaalhockey kampioenschap.
 

15-2-2011
MB1 Kampioen zaalhockey (12/02)
 

Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van het MB1 Zaalhockey kampioenschap.

 

13-1-2011
KEEPERSTRAINING JONGSTE JEUGD!!!!!!!
 
Er is morgen 14-01-2011 nog GEEN keeperstraining voor de jongste jeugd.
 

27-12-2010
Overlijden van de moeder van Wouter Driessen
 
Op 24 december is de moeder van onze speler en trainer Wouter Driessen overleden. Op 30 december zal er afscheid van haar worden genomen.
Wouter laat weten dat iedereen welkom is.
 
 
Wij wensen Wouter en zijn familie veel sterkte toe om dit grote verlies te dragen.
 
Bijlage: Rouwkaart.pdf

16-12-2010
Notulen van de ALV van 15 december 2010 beschikbaar
 
De notulen van de ALV van 15 december 2010 zijn na de inlog zichtbaar onder Documenten en vervolgens ALV 2009 en 2010.
 

11-10-2010
MC1 ongeslagen
 

Het is MC1 gelukt om de voorcompetitie in de tweede klasse ongeslagen door te komen.

De eerste vier wedstrijden gingen lekker maar de laatste tegenstander, Alliance, maakte het de meiden nog moeilijk. Alliance was op papier een zwakkere ploeg maar het lukte de dames toch om onze meiden op afstand te houden.

De ruststand was dan ook 1-1. Daarna waren de meiden erop gebrand om te scoren waardoor het een beetje rommelig werd. Zeven minuten voor het einde werd het 1-2. Gelukkig was dat ook de eindstand en konden we met gejuich weer naar huis.

 
Meiden fantastisch gedaan. Klaartje ga zo door met training geven dan wacht ons als toeschouwers een prachtig seizoen. Martijn ook bedankt voor jou inzet, en op naar de volgende ronde.

Meiden zet'm op.

 

Een trouwe fan.

 

16-9-2010
Filmavond D en D8! (25/09)
 

Hai Jongens en Meiden uit de D en D8! 25 september heeft het jeugdbestuur voor jullie een filmavond georganiseerd. Van 5 tot 9, lekker op de club eten en vervolgens een leuk filmpje kijken. Toegang is €4,-. Mail je naam even naar [email protected] als je komt.

Tot dan allemaal! (Zie ook de bijlage)

 
Bijlage: D filmavond.jpg

7-9-2010
Verwisselde hockeyschoen!!!
 

Beste ouders,

 

Niet helemaal zoals het hoort, emailadressen gebruiken voor een oproep, maar ik wil met deze mail toch een kleine oproep doen. En dan met name aan de ouders van kinderen van de jongste jeugd. Het gaat namelijk om de hockeyschoenen van mijn zoontje Finn Mostert. Hij heeft nog geen training gehad en 1 van zijn schoenen is al kwijt. Bij het springkussen afgelopen zaterdag tijdens de opening, heeft iemand de rechter schoen van zichzelf en de linkerschoen van mijn zoon aangedaan, zonder dit in de gaten gehad te hebben.

 

Mijn zoon Finn kwam hier achter omdat het overgebleven paar 1 schoen van zichzelf en 1 schoen van een ander kind (in een kleinere maat) bevatte. We hebben het nog laten omroepen, maar geen reactie gekregen, dus vandaar mijn mail.

 

Ik zal voor de zekerheid mijn telefoonnummer doorgeven, mocht iemand zich melden met het andere onvolkomen paar schoenen ()

 

Bijgevoegd ook de foto van de schoenen, de linker schoen op de foto is van mijn zoon en is een DITA, maat 31 . De rechterschoen is een GRAYS maat 28 en is dus van degene die per ongeluk het verkeerde paar heeft aangetrokken.

 

Hopelijk meldt iemand zich, want iemand moet toch ook een incompleet paar hebben. En Finn heeft zaterdag voor het eerst hockeytraining en dan zou hij heel graag zijn schoenen weer compleet willen hebben.

 

Alvast bedankt voor uw reactie!

 

Groeten,

Niels & Astrid Mostert, ouders Finn Mostert
 

2-9-2010
Voorzichtigheid geboden na verkrachting in de Bollenstreek!
 
Hoogstwaarschijnlijk is de dader gepakt. Toch willen we het aanraden voor meisjesteams om minimaal met z'n tweeën van en naar de trainingen te rijden, zeker nu het weer vroeger donker gaat worden!!!
 
Oorspronkelijk bericht: Vandaag is in de media uitgebreid bericht over de verkrachting van een 24-jarige vrouw in Hillegom. We raden alle meisjesteams aan om naar en van de trainingen niet alleen te fietsen, zeker niet ‘s–avonds.

http://www.nu.nl/binnenland/2324162/vrouw-verkracht-in-weiland-hillegom.html

 

20-8-2010
Het hockeyseizoen begint!
 
De belangrijkste punten de komende tijd:
  
Coach-avonden/uitdelen keeperstassen
Coach-avond Junioren teams: onder voorbehoud op maandag 30 augustus. Eventueel uitwijk naar iets latere datum (houd de site in de gaten!).
Coach-avond Jongste Jeugd: dinsdag 31 augustus. Locatie: op het clubhuis. Aanvang en kennismaken 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Doel: informatie over coaching van de teams, wisselbeleid, uitdelen keeperstassen, uitdelen coachmappen. Let op: coaches die nog een coach map van vorig seizoen in hun bezit hebben, deze graag zo snel mogelijk inleveren bij Anje of de Technische Commissie (TC).

Start competitie
Jongste Jeugd: 4 september
Junioren teams: 4/11 september
Senioren teams: 12 september (H1 en D1 spelen dan beide thuis!)

Sommige teams spelen voor aanvang van de competitie al een oefenwedstrijd.

Tenslotte: leden en ouders moeten meedoen om de club te laten draaien!
Zonder voldoende vrijwilligers kunnen we Hisalis niet draaiende houden. Het meedoen aan een teamsport verlangt meer van ouders dan alleen een kind afzetten voor een training of wedstrijd, het rijden van uitwedstrijden en het draaien van bardiensten. Neem deze zin eens goed in je op en bedenk dan of jij zelf ook alleen aan de zijlijn staat te kijken of alles rondom het lidmaatschap van jezelf/jullie kind(eren) goed geregeld wordt. Vrijwel alles binnen Hisalis gebeurt door vrijwilligers, en daar kunnen er nooit genoeg van zijn om het voor iedereen leuk te houden. Lees hiervoor ook de TC–update op de site.
 
Coaches /trainers tekort
Zoals bij vrijwel alle hockeyclubs hebben we nog niet voor elk team een coach en/of trainer gevonden. Wij vragen alle ouders om te kijken of het team van hun kind/kinderen al een coach heeft. Dit is noodzakelijk voor allerlei praktische redenen (regelen rijden, wat te drinken) maar zeker ook om de kinderen te begeleiden bij de wedstrijden en ze het gevoel te geven dat er een aanspreekpunt voor hen is. Zeker bij de jongere teams hoef je als coach niet perse hockeyervaring te hebben. Met een sportieve inslag, enig spelinzicht en interesse in de sport kun je al goed uit de voeten. Nieuwe coaches en trainers zijn dan ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden bij de TC!

We wensen iedereen een sportief en leuk seizoen toe!

Bestuur Hisalis

 

19-8-2010
Intersport - Speciale hockeymiddag voor Hisalis leden
 
Volgende week zondag 29 augustus houden wij speciaal voor de leden van Hisalis een hockeymiddag. De leden ontvangen op de gehele collectie een korting van 15 % en tevens zullen er speciale acties zijn.
 

De middag vindt plaats van 12.00 tot 17.00.

 

10-5-2010
Parkeerproblemen verwacht aankomende zaterdag 15 mei
 
Atletiek vereniging de Spartaan organiseert de “Ter Specke Bokaal” op bovengenoemde datum. Vanwege dit grote evenement wordt er een parkeerprobleem verwacht.
Vriendelijk verzoek aan alle Hisalisers om zoveel mogelijk gebruik te maken van tweewielig vervoer of lopend naar de club te komen.
 

28-4-2010
Scheidsrechters in het zonnetje
 
Nog een paar weken te gaan en dat zit het hockeyseizoen er weer op.
Vooral van de scheidsrechters werd dit jaar weer veel gevraagd. Inmiddels zijn jullie wel op de hoogte van het tekort aan scheidsrechters waar wij als club mee te kampen hebben. De arbitrage commissie hoopt dit op te lossen, maar zoals jullie zullen begrijpen, is dit een lange termijn proces.
Het afgelopen wekend hebben ewe weer een onverwacht beroep kunnen doen op scheidsrechters die niet ingepland waren. Door het helaas niet opkomen dagen van 1 van de scheidsrechters bij de JD2, is dit toch weer opgelost door de flexibiliteit van: Femke Austie, Fabian Wanders, Simone Augustinus, Kim Persoon, Femke Jurg en Kevin van der Wijden. Dank daarvoor.

Daarbij wil de arbitrage commissie zeker niet voorbij gaan aan alle andere scheidsrechters, waarop we het afgelopen jaar, vaak ook nog op het laatste moment, een beroep op konden doen. Jullie worden nu niet bij naam genoemd, maar dit is zeker bij ons bekend. Bedankt!

Gertrud Suurmond
Arbitragecommissie

 

27-4-2010
Trainingen Jongste Jeugd
 
Er is uiteraard GEEN training in de meivakantie (3 t/m 14 mei).
Na de meivakantie starten de trainingen weer, echter alleen de eerste trainingen van de week (dus alleen op maandag, dinsdag, woensdag. De donderdag- en vrijdagtrainingen vallen af).

We gaan door tot woensdag 26 mei, tenzij door de trainers anders wordt aangegeven!

Uiteraard is er geen jongste jeugdkeeperstraining op vrijdag 30-04. Na de meivakantie zullen er geen GEEN keeperstrainingen meer plaatsvinden.

 

20-4-2010
De grootste hockeyfan!!!
 

Beste Hockeyfan,


De Europese top is in zicht! Denk jij de beker in handen te kunnen krijgen? Mij gaat het helaas niet meer lukken, maar laat jij het maar eens zien!

 

Ga snel naar www.degrootstehockeyfan.nl, doe mee aan de vierde ronde en win een VIP ontvangst voor jou en je team tijdens de EHL finale op 23 mei in Amsterdam!

 

Tot welk niveau groei jij uit dit seizoen?

 

Veel succes!

 

Teun de Nooijer

 

20-4-2010
BDO Young Umpire Challenge (13/06)
 

Ben jij die jonge scheidsrechter die op zondag 13 juni 2010 mee wilt doen aan de BDO Young Umpire Challenge?

Een gave dag voor jonge, enthousiaste clubscheidsrechters (14 t/m jaar 18 jaar) vol met activiteiten die in het teken staan van teambuilding, spelregelkennis, communicatie/weerbaarheid en wedstrijdanalyse. Top bondsscheidsrechters uit de Hoofd- en Overgangsklasse zijn deze dag aanwezig om jou de tips en tricks van het fluiten te leren.

 

Meld je nu aan via het aanmeldingsformulierop de KNHB site, want vol is vol.

 

Klik hiervoor meer informatie.

 

12-4-2010
SBHC Xenios - Aangepaste verkeersituatie
 
Bij SBHC Xenios is er door een aanpassing van de verkeersituatie rond het veld minder parkeerruimte direct bij het veld beschikbaar. Er is een inrijverbod ingesteld voor de weg na het toegangshek van Xenios. Bezoekers worden verzocht alleen in de vakken te parkeren en niet langs de linkerkant (kant hockeyvelden), want dit maakt uitparkeren vanuit de vakken onmogelijk. Verder is er voldoende parkeerruimte beschikbaar naast de Molen van Sloten.
 

8-4-2010
JD1 kampioen Dik Trom subtop toernooi bij Reigers Hoofddorp
 
Op 2e Paasdag is JD1 kampioen geworden van een sterk bezet subtop toernooi bij De Reigers. Het team heeft 4 wedstrijden gespeeld en deze allemaal gewonnen: Amsterdam JD2 (4-1), SCHC JD1 (1-0), Amsterdam JD3 (1-0) en Reigers JD2 (2-0).

Het waren zwaarbevochten overwinningen, waarin het goede veldspel, de aanvallende instelling en het goede keeperswerk van Hans werden beloond met de maximale 12 punten en een doelgemiddelde van 8 voor en 1 tegen. Moe maar voldaan vertrokken de spelers en hun ouders aan het einde van de middag weer richting de Bollenstreek, met voor elke speler een medaille en voor het team / de club een prachtige beker.
JD1: van harte gefeliciteerd! Ouders, bedankt voor de enthousiaste belangstelling! En Marcus, bedankt voor het coachen!

Manouk en Peter
 

8-4-2010
KNHB - Scheidsrechters gezocht voor schoolcompetitie
 
De organisatie van de Nationale Shell Schoolhockeycompetitie 2010 is in volle gang.
Maar liefst 780 schoolteams gaan op vrijdag 16 april tegen elkaar strijden.
 
Om deze wedstrijden in goede banen te leiden zijn al veel scheidsrechters die zich hebben aangemeld. Wij zijn nog op zoek naar enkele scheidsrechters en vragen daarbij uw hulp.
 
(Zie bijlage voor verdere info)
 

7-4-2010
Meisjes F2 winnen Kuikentoernooi (03/04)
 

Na een spannende nek aan nek race hebben de meisjes met een prachtig doelsaldo de tegenstanders achter zich gelaten. Afgelopen zaterdagmorgen 3 april om 10.00 uur begon het toernooi.  De mama's en papa's waren aanwezig en hebben de meisjes enthousiast aangemoedigd. Het weer bleek beter dan de voorspellingen. Het bleef het grootste deel van de dag droog. Tijdens de laatste wedstrijden begon het toch te regenen, maar de meisjes gingen kranig door. Toen kwam de verlossende uitslag over de microfoon: "De eerst prijs is voor Meisjes F2 van Hisalis". En daarna luid gejuich!! Ze hebben een mooie prijs ontvangen.

Groet
Gemma
Coach MF2  

 

16-3-2010
Voor de iPhone- bezitters onder onze leden hier een tip!
 
In de App-store van Apple is sinds 2 weken een geweldige gratis app verkrijgbaar: de KNHB standenmotor. Hierin vind je alle informatie omtrent:
- je wedstrijdprogramma
- de uitslagen van iedereen
- competitiestand
- alle adressen van de nederlandse clubs
- informatie over hun clubtenue kleuren
- hun locatie op een Google kaart
 

7-2-2010
JA1 zaalkampioen!
 
Vandaag is de JA1 zaalkampioen geworden.
Dit hebben zij bereikt door twee spannende wedstrijden te winnen.
 

7-12-2009
De KNHB - district Noord Holland zoekt scheidsrechters
 
Zie de bijlage voor de inhoud.
 

30-11-2009
Veteranen (29-11)
 
Vet-A Pinoke-E 

Hoofd op ’t hakblok van de door de competitie jagende koploper. De gesel van de statistiek, die na 25 min. al op 1 goal per 4 min. lag, ondergingen we gewillig, benieuwd naar eigen kunnen: 1team dat zich zelf wou zien. Martijn M’s haar droop alras maar ook de anderen draafden erop los als om zich niet op de kop te laten zitten. Dat brachten we er aardig vanaf zeker tot begin 2e helft bleven we bouwen en zoeken en werken en hopen op een tegenpuntje maar achterin zat het dicht en ze konden hun ballen goed kwijt aan hun snelle middenveld die een paar heel handige voorspelers uitstekend bedienden en Robbert de leggers van zijn benen sloegen. Om de 4 minuten een doelpunt , we lachten over iets dat er niet meer was, zowel bij hen als bij ons. De onherbergzame wouden van de onhockey wereld begonnen te gloren terwijl Pinoke-E als een stel afrikaanse gelovigen over het veld krioelde,  onder luid strijdgebral  van aanwijzigen  hun doel brandschoon hielden en geen moment wilden denken aan dat wat er niet meer was, zodat hun fanatisme gevaarlijke ballen op begon te leveren en de gezelligheid met de staart tussen de benen van ’t veld sloop om pas weer terug te keren nadat de tegenstander met kannen de deur was uitgespoeld.
Zalig uiteinde.
Mogelijke rookworsten kunnen persoonlijk opgehaald worden op ……… en gereed gehouden worden voor de stamppot opening in februari van de tweede helft van dit nu al gedenkwaardige seizoen.
Peter eet de hele week nog nassi.
Groet Gerard
 

29-11-2009
Woensdag 16 december ALV aanvang 20.00 uur
 
Het bestuur nodigt alle leden en ouders van jeugdleden uit voor de Algemene Ledenvergadering op woensdag 16 december a.s. aanvang 20.00 uur in het clubhuis.
De agenda met onderliggende stukken en de notulen van de voorgaande ALV zijn te vinden door in te loggen met lidnr en ww.
Vervolgens links aanklikken documenten en daarna Algemene Leden Vergadering 2009.
 

23-11-2009
Heren Veteranen op expeditie
 
Met zijn 7-en naar Amstelveen, hoe zou ’t zijn om te kerken langs een snelweg,  bij rob out naar rechts en dan het bruggetje over.
Tussen publiek door naar het op de sloop staande chalet  (van mooie dikke palen) en terug naar veld 15, langs juichende hockeykontjes want heren 1 speelt thuis. Warm dansen,  R. inslaan, beginnen met  8-man en Jelle, zijn Bourgondische wangen, leren jassie, hoe ziet een echte man er uit! die ons kwam helpen zoals een vet-L betaamd, Zoals oplettende lezertjes van mijn verslagen weten is met 10 man spelen helemaal niet perse een handicap. In en uit elkaar schuivende linies alsof we ‘tdagelijks deden een petje langs de lijn, Floor,  een schuivende ruggewervel, Bum en waarempel, Jelle trekt Peets roze vest uit en mag terug naar de dug+out. (Daar hadden ze er overigens maar eentje van en zolang het licht op het hoofdveld brandde kon het bij ons niet aan, maar dit terzijde(mdt)).
 
Zo stonden we met zijn 10-en sterk en ik liep routes voor ’t doel langs die ik met zijn 11-en niet neem, zo spreek je nog eens iemand: Er komt een nieuw clubhuis en ze moesten 150 eu pp lappen en dan te bedenken dat dat clubhuis eigenlijk op het Europeesch Erfgoed thuis hoort als een uiting van Zwitschers Levens Gevoel Avant le lettre, (Ischa Meyers interview met Dick Scheringa nu op DVD beschikbaar! ). Floor, 3 minuten int veld vangt een bal met de zijkant van zijn kuit en Robbert houdt daardoor het doel tot ver in de tweede helft dicht maar eerst nog stond Marc op de cirkelrand te kijken , naar wie,  tot Schuivend Werveltje riep “Hak ‘m erin” en waarempel met een machtige zwaai groeide er een man,   1-0 !   In mijn benevelde beschouwingen valt het me toch elke keer weer op hoe de individuele beleving in hakt op het verloop van de wedstrijd en zo  zie ik persoonlijke fouten  verwerkingstijden van de drie seconden halen die beter gebruikt kunnen worden voor het terug pakken van de bal want de tegenstander weet ook vaak niet wat hem over komt! Mede hierdoor verloren we int laatste kwartier onze lol en verdiend speelden ze Robbert één keer door de benen, 1-1. Int donker bedankten we de scheidsen en togen ter derde helfte. Waar dan in de vorm van de babbel in de Auto ook nog een staart aan zit, zodat ik genoot van het gastarbeiders stemmetje van diejé en de Belse kinderhond van R. En HJ maar sturen, geen wonder dattie niet aan kinderen toekomt, hij heeft ons.
Liefs G.
Langs
 

15-11-2009
KNHB - Belangrijke informatie i.v.m. griepverschijnselen
 
In de bijlage staat een communicatie van de KNHB m.b.t. sporters en griepverschijnselen.
 

15-11-2009
KNHB - Verenigingsbrief 13-11-2009
 
In de bijlage zit de KNHB Verenigingsbrief van 13 november 2009.
 

23-6-2009
Rare snoeshanen gesignaleerd bij Hisalis!
 
Er werd hevig gespeculeerd waar dit team vandaan kwam……? Bleek het onze eigen MC1 te zijn die het jaar ludiek afsloten met hun begeleiders Koen en Petra. Zij hebben een jaar van goed presteren prima weten te combineren met veel onderling plezier. MC1 en begeleiders wensen alle leden een héééééérlijke vakantie toe.
 

14-6-2009
Hockeykamp 2009
 
Beste jeugdleden van Hisalis,
Graag attendeer ik jullie op het mini hockeykamp dat SportWays van 17 t/m 19 augustus organiseert op de Noordwijkse Hockeyclub. In de bijlage staat alles uitgelegd. Wij hopen Hisalis jeugdleden in de zomer te mogen begroeten!
Vincent Tichelman
 

27-5-2009
Kampioenschap Hisalis Veteranen
 
Saksenburg hisalis vet 17-5-09. We begonnen fris en hielden de druk erop. Saksenburg stond nummer twee en als ze de wedstrijd tegen Purmerend niet verkocht hadden hadden ze vandaag nog een kans gemaakt op het kampioen schap. Het elan van vorige week toen 9 man zonder Niek de Kikkers versloegen was nog bij menigeen zichtbaar maar nu met 14 man werd het oude spel weer dominant en was het Niek die scoorde. Onno, onze vaste keep volgend jaar,hield het saldo gelijk door af en toe een oogje dicht te knijpen. Marc in overwinningsroes ging met reuzenstappen over ’t veld en creëerde enkele prachtkansen ook ik kreeg een prachtkans maar kwam niet tot schot. Aad liep ’s morgens nog een marathon maar wilde de pret niet missen want ook voor hem was het afscheid nakende, alhoewel we hem volgend jaar op vrijwillige basis nog kunnen verwachten. Ook Niek hangt zijn stick in de wilgen maar sloeg er nog snel een paar in om de 500 doelpunten in 10 jaar vol te krijgen. Kuno gaf weer als vanouds maar nu voor het laatst, zijn aanwijzingen aan iedereen waardoor de aandacht voor eigen ballen weleens tekort schoot maar door superieur spelinzicht, wat we volgend jaar moeten missen, gaf hij toch cachet aan de wedstrijd . Sander, langdurig geplaagd en daardoor afwezig , wilde dit allemaal niet missen en sloeg er voor een keer weer vrolijk oplos terwijl zijn broer M. met lange acties vanachteruit, zijn laatste partijtje speelde op rechts geflankeerd door de wedergeboren hockeyer Ph v/d M. die vorige week wel scoorde maar nu iets minder opviel. Middenlinks onze nieuwe Captain, de teeltkeuzeadvocaat P. die groeiend in een bloedvorm ook volgend jaar ’t vaandel voert. Voorin haalde Joep de ballen op die te ver lopen waren voor de Saksen en deed tussendoor nuttig werk door bij hoog en laag ’t vertrouwen in volgend seizoen vol te houden. Zijn we er vlgnd jaar nog? Bij Heren 1 en twee schijnen ze niet ouder te worden zodat de leeftijd kloof groeit en de toestroom stagneert. Ooit is er een H2 team geschorst en nu jaren later werkt dat nog door bij de Vet. Zou de penningmeester niet als eerste alarm moeten slaan nu deze inkomstenbron voor de vereniging dreigt te verdorren? Immers contibutie betalende, weinig trainingskosten vragende en respectabel innemend zijn wij een schragende factor die met elkaar de mogelijkheid voor hockey nà de senioren openhoudt. Hoever dat gaat zagen we aan de witgekuifde oud international M.K. die met omgekeerde stick langs het veld wandelend hier en daar de toegestroomde Vet-egaa’s oppoetste. Ja er is leven na de dood.
Gerard Schoemaker 18-5-09


 

15-5-2009
Vrijdag 15 mei: Trainingen afgelast op oude veld!!!
 
In verband met het weer is het oude veld onbespeelbaar. Daarom zijn alle trainingen op dit veld afgelast!
 

11-5-2009
Laatste week om de Hisalis ‘clubwijnen’ te bestellen
 
Inmiddels beginnen de bestellingen voor de Hisalis‘clubwijnen’ binnen te komen. Voor iedereen die zijn of haar bestelling nog niet heeft doorgegeven hierbij het verzoek dit vóór 18 mei door te mailen naar [email protected] zodat de wijnen tijdig besteld kunnen worden. De wijnen kunnen zaterdag 23 én zondag 24 mei tussen 10.00 en 16.00 uur in het clubhuis worden opgehaald.
 

28-4-2009
Ex-HISALIS speelster naar selectie Nederlands B Team
 
Rosalie Geerts (13 jaar) en voorheen speelster van het MC1 subtop kampioensteam (06-07) is op de laatste KNHB DOD-dag (Districts Ontmoetings Dag) in Rotterdam door de selectiecommissie van de KNHB geselecteerd om mee te doen met het Nederlands team voor meisjes van de B leeftijd. Zij zal de komende maanden trainen om haar plaats definitief in deze selectie te bemachtigen. Rosalie begon als tummetje bij Hisalis onder leiding van Mary Rosman. Ook was zij in 2004 nog mini van de week. In 2007 heeft Rosalie Hisalis verlaten en zij speelt nu bij HDM. Wij feliciteren haar met dit mooie resultaat en wensen haar succes tijdens de voorbereidingen voor een definitieve plek.
 

28-4-2009
3 Kampioenen in de zaalhockeycompetitie
 
De topgerichte teams hebben dit jaar heel succesvol deelgenomen aan de zaalhockeycompetitie! Omdat zaalhockey "6 tegen 6" gespeeld wordt, is ervoor gekozen uit ieder T-team twee zaalhockeyteams te formeren (van één veldteam zijn dus twee zaalteams gemaakt). Gedurende de winterstop wordt door deze teams een volledige competitie gespeeld; dit betekent dat er in het weekend meestal meerdere wedstrijden op een dag gespeeld worden.
Dat het doorzetten en buiten trainen met de balken niet voor niets is geweest blijkt uit de resultaten: 3 kampioenen! Super!
Gefeliciteerd Dames1, Meisjes A1, Jongens C1 !!!!!
 

22-4-2009
Gevonden voorwerpen
 
Op de site staat de bijgewerkte lijst met alle gevonden voorwerpen, zie linkerkolom Gevonden. Diegene die denkt hier wat van zich tussen te hebben kan zich melden bij Mirjam Van der Borg-Hartman.
De gevonden voorwerpen die niet opgehaald zijn zullen met het familietoernooi in de verkoop gaan. Alles wat daar niet verkocht is, maar wel goed bruikbaar is voor de club breng ik naar het 2e handswinkeltje bij de Olmenhorst en de rest gaat de Humanitasbak in.
 

20-4-2009
6e editie van het ABN AMRO E-toernooi
 
Zaterdag 11 april werd bij HV Abcoude de 6e editie van het ABN AMRO E-toernooi gespeeld. Aan dit toernooi namen 48 E-teams deel waarvan 24 jongens- en 24 meisjes teams. Het thema van het toernooi was dit jaar Carnaval en de meeste teams waren dan ook prachtig uitgedost. Hisalis werd vertegenwoordigd door de JE1, ME1 en de ME3. De deelnemende teams werden verdeeld over 8 poules en dit hield in dat iedere ploeg 5 wedstrijden speelde van 25 minuten. De ME3 was afgereisd met precies 6 speelsters en dus enigszins kwetsbaar. Dit bleek direct de eerste wedstrijd toen de ME3 op “gewoon gras” mocht aantreden tegen MHV Maarssen ME2. Helaas bleek één speelster meer last te hebben van de beginnende keelontsteking dan gehoopt en moest na 10 minuten het strijdtoneel verlaten. Dit hield in dat de meiden een kwartier lang met 5 speelsters op het loodzware gras de wedstrijd tot een goed einde moesten brengen. Maar de wonderen waren de wereld niet uit want toen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal was de stand 1-0 voor ons.
Een knappe overwinning maar voor de rest van het toernooi één speelster te kort. Gelukkig had de ME1 voldoende spelers en zo werd afgesproken dat zij voor de 4 resterende wedstrijden steeds één speelster aan ons afstonden, Fantastisch!!
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen de ME3 van het organiserende HV Abcoude. Over deze wedstrijd kunnen we kort zijn, in 25 minuten werd het 7-0 en onze keeper heeft niet één bal aangeraakt. Vervolgens stond Strawberries ME2 op het programma. Dit werd een hele leuke wedstrijd waarbij wij ook de enige tegengoal van dit toernooi incasseerden. Maar omdat wij er zelf 3 wisten te scoren bleef de ongeslagen status recht overeind. De 4e wedstrijd mochten wij aantreden tegen Amsterdam ME4. Ook deze wedstrijd werd er zeer sterk gespeeld en scoorden wij 4 keer en wederom had de keeper van ons niets te doen. De laatste wedstrijd werd weer op het zware gewone gras gespeeld en wel tegen Reigers ME2. De meiden van de ME3 gingen zeer fel van start en scoorden de 1-0. Daarna volgden er diverse mooie aanvallen maar Reigers wist de bal met kunst en vliegwerk tegen te houden. Tot 5 minuten voor tijd, want toen was het wel raak, de 2-0 op het scorebord en zo werd ook de laatste wedstrijd gewonnen.
Een prachtige prestatie van de meiden van Hisalis ME3. Het hele seizoen zijn er 3 wedstrijden gelijkgespeeld en is de rest gewonnen en als kroon op het werk mocht na dit prachtige zonovergoten toernooi ook nog de beker opgehaald worden. CHAPEAU!!
 

16-4-2009
Zondag 19 april proeven van sfeer en “clubwijnen” bij Hisalis
 
A.s. zondag spelen H1, H2, D1, D3 en DA allen een thuiswedstrijd. Daarbij spelen D1 de altijd spannende streekderby tegen Voorhout en D3, tweede in hun poule, tegen de nummer 1. Ook H1 kan steun van publiek goed gebruiken. Naast het proeven van de wedstrijdsfeer is er de mogelijkheid van het proeven van de “clubwijnen”.  Dit ter promotie van de verkoopactie. Genoeg redenen dus om zondag gezellig langs te komen.
 

10-4-2009
Hisalis ‘Clubwijnen’ verkoopactie gestart
 
Om organisatorische redenen heeft het bestuur besloten niet langer door te gaan met de geraniumactie. De netto opbrengst van de geraniumactie is voor onze vereniging echter substantieel en daarom hebben wij gekozen voor een alternatieve activiteit. En wel de verkoop van ‘clubwijnen’. Het culinaire genieten staat steeds meer in de belangstelling. De diverse kookprogramma’s op tv en de vele uitgebreide wijn/spijs beschrijvingen in allerlei bladen wakkeren de interesse voor wijn aan. Onze wijnleverancier d’Vino heeft een selectie van kwalitatief uitstekende wijnen gemaakt waarbij de opbrengsten ten goede van de club komen. Voor de geraniumactie waren het vooral de jeugdleden die op pad zijn gegaan om de geraniums aan de man te brengen. Nu wordt er heel duidelijk een beroep gedaan op alle seniorleden én ouders van de jeugdleden om hun steentje aan deze actie bij te dragen. Alle informatie over de verkoopactie ‘clubwijnen’ staat in de bijlage.

 

6-4-2009
Kinderen via de jeugdsportpas welkom bij Hisalis
 
Informatie voor kinderen die mee trainen via de jeugdsportpas.
Nog 1 training te gaan en wel op woensdag 22 april.
6 jarigen trainen van 16.00 - 17.00 uur bij Monique
7 jarigen trainen van 17.00 - 18.00 uur bij Monique
8 t/m10 jarigen trainen van 16.00 - 17.00 uur bij Femke en Simone
Veel hockeyplezier gewenst.
 

1-4-2009
SLL- dagen van 26 t/m 28 aug 2009 voor meisjes B/C seizoen 2009/2010
 
De SLL- dagen staat voor Sport-, Lol- en Leerdagen. Een aantal ouders heeft de handen in een geslagen om voor de meisjes junioren die in het seizoen 2009/2010 in de B of C spelen een driedaags evenement te organiseren. Zoals de naam al aangeeft gaat het om sporten, lol maken en leren. Het nieuwe seizoen staat voor de deur, de vakantie is achter de rug en de conditie is niet optimaal. Door oefeningen en wedstrijdjes willen we hier aan gaan werken. Het zijn dagen om weer met elkaar gezond bezig te zijn, alvast de sloomheid uit de spieren te lopen en de leeftijdgenoten, eventueel teamgenoten, op een ontspannen/sportieve manier te leren kennen.
Velen zullen het komende seizoen te maken krijgen met het begeleiden/fluiten van wedstrijden. Op ludieke en sportieve wijze willen we hier aandacht aan besteden. Begeleiders zijn beschikbaar om hen de kneepjes van het scheidsrechtersvak te leren.
Het bestuur ondersteunt dit iniatief van harte en stelt velden en het clubhuis beschikbaar.
Inmiddels hebben zich 51 meiden voor dit evenement aangemeld waarbij zij overdag sporten en ‘s avonds thuis uitrusten om de volgende dag weer fit aanwezig te kunnen zijn.

Het organisatie comité SLL-dagen.

Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar [email protected]


 

16-3-2009
Dankbetuiging van de familie van Jörg Butz
 
Van de familie van Jorg hebben wij begrepen dat alle mensen die met naam en adres bekend waren bij de familie een dankbetuiging hebben gehad. Voor hen waar men geen adres van had is een algemene boodschap geschreven op de dankbetuiging. De familie wil graag haar dank uitspreken over de steunbetuigingen die zij heeft mogen ontvangen bij het overlijden van Jörg. Zie de bijlage voor de dankbetuiging.
 

11-3-2009
District Noord-Holland zoekt scheidsrechters
 
Er worden mensen gezocht in het bezit van een clubscheidsrechterskaart die zich willen laten opleiden tot bondsscheidsrechter. Geïnteresseerden kunnen zich direct wenden tot de in de bijlage genoemde persoon. Lees de bijlage voor meer informatie.
 

10-3-2009
Paula van Elburg moeder Lodewijck Schermer Voest (JB1) overleden.
 
Zondagavond bereikte ons het verdrietige bericht van het overlijden van Paula van Elburg, moeder van onze JB1 speler Lodewijk Schermer Voest. Onze gedachten gaan uit naar Frank en de kinderen Rein en Lodewijk. Wij wensen hen veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.
 

6-2-2009
Veld 2 (oude veld) weer bespeelbaar
 
Inmiddels is het oude veld opgedroogd. Alle trainingen gaan door. WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR MENSEN DIE DOOR DE WEEKS EN/OF IN HET WEEKEND DE VELDEN WILLEN KEUREN. HOCKEY ERVARING IS NIET VEREIST. Voor informatie bent u welkom op maandagavond vanaf 20.00 uur bij commissie DOEN of mail naar [email protected]
 

29-1-2009
Afgelastingen wedstrijden op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari
 
Beste Hisalissers, voor dit weekend zijn alle wedstrijden afgelast, zowel op zaterdag als op zondag.
 

17-1-2009
Uitvaartplechtigheid Jorg Butz woensdag 21 januari
 
De uitvaartplechtigheid van Jorg Butz heeft woensdag 21 januari om 09:30 plaatsgevonden in de Pfarrkirche St Michael zu Schalmtal-Waldniel. Een afvaardiging van het bestuur heeft de uitvaart bijgewoond. Zie bijlage; IN MEMORIUM.
 

16-1-2009
Met ingang van maandag 19 januari worden de trainingen hervat
 
Nog niet voor alle teams is er een vervangende trainer gevonden. Betreffende teams worden hierover geinformeerd via de teambegeleiders.
 
 

11-1-2009
HOOFDTRAINER JORG BUTZ PLOTSELING OVERLEDEN
 
Het is mijn droeve plicht u te moeten meedelen dat volkomen onverwachts onze hoofdtrainer Jorg Butz als gevolg van een hartaanval tijdens een zaalhockeywedstrijd afgelopen zondag 11 januari is overleden. Onze gedachten gaan in deze uit naar zijn echtgenote en dochter. Als bijlage vindt u het IN MEMORIUM geschreven door Bert de Jong. Harry Persoon, voorzitter a.i.
 
Bijlage: IN MEMORIAM.pdf

8-1-2009
ALLE VELDHOCKEY WEDSTRIJDEN OP 10 EN 11 JANUARI ZIJN AFGELAST.
 
Vanmorgen is door de competitieleiding besloten om de midwintercompetitiewedstrijden voor het gehele weekend 10 en 11 januari 2009 centraal af te gelasten.
Dit geldt ook voor de combinatiepoules Noord-Holland/Zuid-Holland in de categorie ABCD11.

De zaalcompetitie gaat gewoon door
 

5-1-2009
TRAININGEN EN G-HOCKEY TRAINING DEZE WEEK AFGELAST
 
In verband met bevriezing van Veld 1, 2 en het G-Hockeyveld en het aanhoudende koude weer zijn alle trainingen voor deze week, 5 tot en met 10 januari, afgelast. TRAINING G-HOCKEY gaat dus ook niet door.

 

2-1-2009
VERVOLG SEIZOEN 2008-2009
 

Aanstaande maandag 5 januari beginnen de trainingen weer. Het zaal/veld trainingschema is nog steeds van kracht. Hou de site goed in de gaten daar het de komende week gaat vriezen en er op bevroren velden niet getraind of gespeeld kan worden. Vanaf zaterdag 10 januari start de Mid Winter Competitie.

 

18-12-2008
BERT DE JONG STOPT MET AL ZIJN WERKZAAMHEDEN BIJ HISALIS
 
Bert de Jong stopt met onmiddellijk ingang met al zijn vrijwilligerstaken bij H.C. Hisalis
 

18-12-2008
SPECIALE KERSTACTIE BIJ INTERSPORT VAN GERVEN DE JONG
 

Afgelopen week is een nieuwe zending clubkleding van Hisalis binnengekomen bij INTERSPORT Van Gerven De Jong. De hockeykousen hebben een aangepaste maatvoering en pasvorm conform de aanbevelingen van de club. Als speciale Kerstactie kunnen leden van Hisalis bij Van Gerven De Jong de clubkousen kopen voor een sterk gereduceerde prijs. In plaats van EURO 11,50, betaalt men nu EURO 7,50 per paar. De actie duurt nog tot en met 3 januari 2009. Voor meer informatie surf naar www.vangervendejong.nl

 

17-12-2008
GRATIS KINDEROPVANG BIJ B4KIDS OP 29 EN 30 DECEMBER
 
Op maandag 29 en dinsdag 30 december kunnen ouders die nog moeten werken gebruik maken van gratis kinderopvang bij B4KIDS op ons complex. Op deze eerste 2 dagen van de Kerstvakantie organiseert B4KIDS gedurende de gehele dag tal van extra activiteiten om de aanwezige kinderen twee zeer leuke dagen te bezorgen. Wilt u van deze unieke faciliteit gebruik maken, dan wordt u verzocht even contact op te nemen met B4KIDS De Kanjers, tel. 427350 of [email protected] .
 

16-12-2008
MARC GEERTS BENOEMD TOT ERELID VAN HISALIS
 

Tijdens de A.L.V. van 15 december heeft voorzitter Marc Geerts voor het laatst de voorzittershamer gehanteerd. Per 1 januari 2009 legt hij zijn functie als voorzitter neer. Gedurende 25 jaar heeft Marc zich op verschillende vlakken enorm ingezet voor de club, een reden voor de aanwezige leden om Marc te benoemen tot Erelid. Aan het eind van de vergadering werd hem onder een daverend applaus de Hisalis erelidspeld overhandigd.

 

9-12-2008
DEZE WEEK LAATSTE VELDTRAININGEN
 

In de week van 8-12 december worden de laatste veldtrainingen van dit jaar gegeven. Het eerste deel van de reguliere veldcompetitie wordt bij de junioren en JJ afgesloten op zaterdag 13 december. Vanaf zaterdag 10 januari start de Mid Winter Competitie. De trainingen hiervoor beginnen weer pas vanaf maandag 5 januari 2009. De teams die zaalhockey spelen, trainen wel gewoon door. In overleg tussen de trainers en de aanwezige spelers wordt bepaald of er in de Kerstvakantie ook wordt doorgetraind.

 

6-12-2008
Maandag 26 januari wordt het Veldhockey trainingschema weer van kracht
 

 

4-12-2008
LAATSTE
 

Zoals eerder aangekondigd, zal voorzitter Marc Geerts op 1 januari 2009 de voorzittershamer van Hisalis neerleggen. In de Bijlage vind je de laatste "Van de Voorzitter", waarin Marc terug kijkt op hetgeen hij bij Hisalis heeft gedaan. Een stukje dus met een hoog vrijwilligers-gehalte, veel plezier, gezelligheid en betrokkenheid. De ALV van 15 december wordt waarschijnlijk de laatste officiele activiteit van Marc. Klik op de bijlage voor zijn verhaal.

 

Back to Top

Agenda komende week
1-6    JB1 teambijeenkomst me...
Hele agenda
Hisalis app
iOS app Android app
Snelkoppeling
Fotoalbums


Verslagen
Nog geen verslagen.
Verslag schrijven
Club Prestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 31% |week: 48%

Clubcompetitie
Seizoen
# T RP P # w # d
1 Jongens A1 6,737 128 19 191
2 Meisjes A2 4,316 82 19 68
3 Meisjes B4 4,211 80 19 69
4 G-Hockey 2 4,143 29 7 29
5 Meisjes B3 4,000 76 19 81
Gehele clubcompetitie
Keeperscompetitie
  Keeper # tegen
1 P Vreeken 6
2 L Vos 7
3 R van der Vlis 16
4 J Lohman 17
5 M van den Berg 19
6 L Omvlee 23
7 S de Bart 23
8 M de Nes 25
9 M Sloos 32
10 M van der Linden 38
# tegen = aantal doelpunten tegen
Gehele keeperscompetitie
Laatste reacties
Statistieken
Zondag 26 mei 2019
Aantal leden (info) 691
Nu online 312
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 71,6%
Hockey.nl

Powered by LISA