hisalis-banner-1.jpg
hisalis-banner-10.jpg
hisalis-banner-11.jpg
hisalis-banner-12.jpg
hisalis-banner-13.jpg
hisalis-banner-14.jpg
hisalis-banner-15.jpg
hisalis-banner-16.jpg
hisalis-banner-17.jpg
hisalis-banner-18.jpg
hisalis-banner-19.jpg
hisalis-banner-2.jpg
hisalis-banner-3.jpg
hisalis-banner-4.jpg
hisalis-banner-5.jpg
hisalis-banner-6.jpg
hisalis-banner-7.jpg
hisalis-banner-8.jpg
hisalis-banner-9.jpg
Nieuwsoverzicht
WEDSTRIJDVERSLAGEN H1/D1

22-5-2019
Heren 1 haalt net Gouda niet bij: 4-3 verlies uit
 

Hisalis was op bezoek bij Gouda die op gelijke hoogte stond in de competitie. De eerste tien minuten had Gouda het betere van het spel, maar Hidde Kuiper wist toch een strafcorner binnen te halen. Sven Cozijn scoorde in de rebound de 0-1. Het tempo werd opgevoerd en Hisalis zette goede druk op het doel van Gouda, maar er vielen in deze fase voor rust geen verdere doelpunten.

 

De tweede helft kwam Gouda assertief uit de startblokken wat resulteerde in een snelle gelijkmaker.

Even waren de ploegen aan elkaar gewaagd maar toen kreeg Gouda een sterke fase met snelle counters en nadat de rook was opgetrokken stond Hisalis met 4-1 achter. Met nog tien minuten te gaan liet Hisalis dit niet op zich zitten. In een machtig slotoffensief werd het nog 4-3 door succesvol genomen strafcorners van Boudewijn Broersen en Deniz de Jong. Maar de wedstrijd duurde net te kort om nog de gelijkmaker te kunnen scoren.

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

22-5-2019
Baarn wint op thuishonk net van Dames 1 Hisalis met 2-1
 

 Afgelopen zondag stond voor de dames de uitwedstrijd tegen Baarn dames 1 op het programma. De thuiswedstrijd werd eerder met 3-0 gewonnen, maar Baarn is altijd een lastige ploeg en dat bleek ook in de loop van de wedstrijd.

 

Hisalis begon sterk en wist in de eerste helft Baarn goed onder druk te zetten. Hierdoor maakte Baarn veel fouten en dit leverde veel kansen op voor Hisalis. Helaas werden deze door de bezoekers niet benut. Halverwege de eerste helft kreeg Hisalis een strafbal door een mooie aanvalsactie die helaas met de voet werd gestopt op de doellijn door een verdediger van Baarn. Anne van Tol wist de strafbal te benutten: 0-1. Een aantal minuten later werd door een mooi schot de 1-1 gemaakt door de thuisploeg. Helaas viel vlak voor rust de 2-1 in het voordeel voor Baarn.

 

In de tweede helft lukte het Hisalis niet meer om veel kansen te creëren en dus ook niet om te benutten. Dit leverde wat spanningen op in de wedstrijd. Gelukkig kwam Baarn in de tweede helft ook niet meer tot scoren.

 

Het is nog mogelijk voor Dames 1 om de derde plek te bemachtigen, maar dan zullen de laatste twee wedstrijden gewonnen moeten worden en moeten de concurrenten punten laten liggen.

 

Verslag Dames 1: Kim de Munk, foto Christopher Olie

 

13-5-2019
Dames 1 verplettert hekkensluiter Heerhugowaard met 7-0
 

Zondag stond de thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard op het programma van Dames 1 Hisalis. De uitwedstrijd tegen Heerhugowaard had Hisalis met 0-3 gewonnen, de doelstelling was nu om nog meer doelpunten te scoren tegen deze hekkensluiter van de competitie.

 

Direct vanaf de start kreeg Hisalis al veel kansen. De thuisploeg zette veel druk op de tegenstander, waardoor ze veel opbouwende acties van Heerhugowaard wisten te onderscheppen. De kansen werden echter niet goed afgemaakt, bovendien stond er een sterke keeper van Heerhugowaard in de goal die meermalen goed ingreep.

 Gelukkig voor Hisalis viel dan toch vrij snel  de 1-0, doordat Michelle Wijnhout scherp klaar stond op de stip en in de rebound wist te scoren. Na nog vele kansen viel uiteindelijk, vlak voor rust, de 2-0 door een mooie actie van Tess van Bochove die ze zelf wist af te maken.

 

Trainercoach Vincent de Vos benadrukte in de rust dat er weliswaar goed werd gehockeyd en dat er mooi werd samengespeeld, maar dat nog veel te weinig kansen werden verzilverd in doelpunten. Met deze opdracht op zak kwam Hisalis sterk gemotiveerd het veld weer op.  Al snel viel de 3-0 door een sterke aanname gevolg door een gecontroleerde hoge push op goal van Anne van Tol.  Tess van Bochove breidde de score uit tot 5-0 met twee doelpunten, de één vanuit de strafcorner en de ander vanuit een goede aanval.


 


De 6-0 viel doordat Saskia Joosten een harde flats de cirkel in gaf, terwijl er mooi ruimte werd gemaakt. Anne van Tol stond precies daar gepositioneerd klaar om de bal te ontvangen en wist  de bal gedecideerd over de keeper heen de goal in te tippen.

De laatste goal werd gescoord vanuit een strafcorner, waarbij Dominique Hoogendoorn hard en strak de bal op de plank sloeg, wat zorgde voor een prachtige eindstand van 7-0.

 

 

Verslag Dames 1: Lisa Uffen, foto’s Sam Hoekstra

 

 

13-5-2019
Heren 1 verliest thuis van nummer 2 Weesp met 1-7
 

 In de top van de herencompetitie hebben Hoorn, Weesp en Muiderberg alle drie nog kans op het  kampioenschap. Deze ploegen moeten dan elke wedstrijd winnen en zo veel mogelijk doelpunten maken voor het doelsaldo. Gisteren werd Hisalis Heren 1 slachtoffer van deze dadendrang van in dit geval Weesp. De start was nog heel fraai toen JA1 invaller Jochem van Schieveen de score leek te openen. Maar de bal die hij met een fraaie backhandslag diep vanaf de achterlijn gaf bleek de achterlijn gepasseerd te hebben, zodat zijn doelpunt werd afgekeurd.


 


Daarna kwam Weesp goed in de wedstrijd en Hisalis kon niet voldoende tegenstand bieden. Koen Wubbe redde de eer van zijn team met zijn fraaie doelpunt  zodat de eindstand 1-7 werd.  

Foto’s Heren 1: Jan Karel Sterkenburg


Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis


 

6-5-2019
Heren 1 verliest uit van Muiderberg met 7-3
 

Het eerste herenteam van Hisalis was bij Muiderberg op bezoek die momenteel nummer drie in de competitie staat. Bij rust stond het 4-2 voor de thuisploeg maar leken er nog kansen te zijn om de wedstrijd te draaien. Helaas voor Hisalis drukte Muiderberg in de tweede helft verder door en werd de eindstand 7-3.

 

6-5-2019
Dames 1 verliest uit van Kieviten met 5-0
 

Afgelopen oktober had Hisalis maar nipt met 1-2 thuis van de Kieviten verloren, dus het team was erop gebrand om deze keer in Wassenaar de drie punten mee terug naar Lisse te nemen.

 

Hisalis begon vanaf de eerste minuut scherp aan de wedstrijd en wist in de eerste helft goed het spel te maken. Het team zette goed druk op de bal, er werd goed gecombineerd en de ruimtes werden goed opgezocht. Hieruit ontstonden een aantal scoringskansen, maar helaas werden deze niet door Hisalis verzilverd. In de loop van de eerste helft kwamen ook de Kieviten beter in het spel en kregen ook zij meer kansen. Dit resulteerde in de 1-0 voor de thuisploeg vlak voor rust.

 

In de tweede helft lukte het Hisalis niet meer om in het eigen spel te komen. Het team begon meer fouten te maken waar Kieviten van wist te profiteren. Hisalis bleef er hard voor vechten  maar wist uiteindelijk de tegendoelpunten niet  meer te voorkomen. De eindstand werd uiteindelijk  5-0.

 

Deze wedstrijd verliep niet zoals gepland. Het team zal daarom deze week hard met de aandachtspunten aan de slag gaan.  Volgende week zondag is er gewoon weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen!

 

Verslag Dames 1: Laura Vos, foto’s Christopher Olie

 

17-4-2019
Heren 1 Hisalis houdt Nieuwegein op 3-3
 

Hisalis Heren 1 ontving het eerste herenelftal van Nieuwegein. Na wat aanvalsacties over en weer werd een overtreding van Hisalis zeer streng verzwaard tot een strafcorner tegen na vermeend te weinig afstand houden. De gasten wisten deze kans te verzilveren en de 1-0 te maken. De 20 minuten daarna was het geboden spel niet wereldschokkend, met een opleving toen de doorgebroken speler van Hisalis Bruno Juray werd gehinderd door een Nieuwegein verdediger. Hisalis kreeg wat gelukkig een strafcorner mee en Boudewijn Broersen scoorde hieruit de 1-1 wat ook de ruststand werd.


 


Na de rust kwam Hisalis zeer gretig uit de startblokken, maakte het spel en zette Nieuwegein vast op eigen helft. Er waren toch twee counters van de bezoekers die beide direct gevaarlijk waren dus Hisalis moest goed blijven opletten.  Hisalis kreeg een strafcorner mee maar de sleeppush van Sven Cozijn scheerde net over het doel.  Kort daarop kreeg Nieuwegein een strafcorner en bij die slag ging de bal via een verdedigende stick hoog het net in: 1-2. De keeper van Nieuwegein was goed in vorm en hield nog enkele ballen van Hisalis uit zijn doel. Cozijn waagde nog een poging met een hoge slag op doel nadat hij diep de cirkel in was gedrongen maar zijn bal ging naast.

 


De strafcorner die kort daarna volgde ging via een variant van Broersen direct links naar Hisalis spits Hidde Kuiper, die wist de gelijkmaker te scoren. Hisalis zette maximale druk op het doel van de bezoekers en kwam kort daarop bijna op voorsprong maar Kuiper kreeg de tip in niet goed op zijn stick zodat de bal over de achterlijn verdween in plaats van in het doel.


 


De ontzetting bij het Hisalis-publiek was groot toen Nieuwegein in de slotfase opnieuw op voorsprong kwam door een goed genomen strafcorner. Hisalis zette nu alles op alles om een nederlaag te voorkomen, aangevuurd door trainercoach Tabe Roggeveen. Deze druk op Nieuwegein leidde tot een strafcorner drie minuten voor tijd. Broersen schoof opnieuw direct af op topscorer Kuiper die kalm de 3-3 wist in te pushen. Meer dan een punt zat er vandaag niet in voor Hisalis maar het publiek had in ieder geval een spannende wedstrijd gezien, met name de tweede helft.

 

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

17-4-2019
Dames 1 verslaat overtuigend Purmerend thuis met 3-1
 

Het eerste dames team van Hisalis zit momenteel in een zeer goede flow. De ploeg met trainer/coach Vincent de Vos, dwong vorige week bij koploper Hoorn al een gelijkspel af en moest deze zondag aantreden tegen de nummer 3 Purmerend. Afgelopen oktober werd Hisalis nog door dit team met 4-0 verslagen, dus er werd een moeilijke wedstrijd verwacht.


 


Hisalis begon direct goed aan de wedstrijd en wist veel druk op Purmerend te leggen. Aanvaller Tess van Bochove kreeg de bal scherp vanaf het middenveld aangespeeld en wist door te lopen tot de achterlijn. In plaats van een voorzet wist ze vanuit de korte hoek zelf de 1-0 hoog in het net te scoren. Hisalis behield veldoverwicht  en zette de een na de andere aanvalscombinatie op. Michelle Wijnhout brak door de verdediging van Purmerend en de keeper zag geen andere mogelijkheid dan de aanvalster onreglementair onderuit te halen. De terechte strafbal die volgde werd strak ingepusht door Anne van Tol: 2-0. Vlak voor rust kreeg Purmerend nog een strafcorner mee die raak was, dus met 2-1 konden de teams thee gaan drinken. 

Na de rust lukt het Purmerend niet om zich te herpakken en Hisalis bleef de wedstrijd controleren. Er volgden nog meerdere goede aanvalscombinaties van de thuisploeg waarvan een eentweetje van Tess van Bochove met Dominique Hoogendoorn. Het duo kwam vanaf de middellijn samen op in de aanval en het was Tess die uiteindelijk knap vrijgespeeld haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. De eindstand werd zo een verdiende overwinning van 3-1 voor Hisalis.

 Foto’s:  Heren 1: Jan Karel Sterkenburg

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

10-4-2019
Heren 1 verliest uit van nummer 2 WFHC Hoorn: 6-1
 

 Het eerste herenteam van Hisalis was bij WFHC Hoorn op bezoek. Om nog kampioen te kunnen worden wilde de thuisploeg absoluut winnen en Hoorn maakte  vanaf het begin het spel. Toch had Hisalis na een kwartier een mooie kans toen Sam Hoekstra een scoop van zeker 40 meter gaf, die keurig in de stick van Deniz de Jong kwam. Zijn aanval in de cirkel resulteerde in een strafcorner voor Hisalis maar helaas zonder resultaat. Keeper Pim Vreeken stopte nog enkele gevaarlijke aanvallen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft maakte Boudewijn Broersen zelfs de 0-1 uit een strafcorner. Kort daarop kreeg Hoorn na een twijfelachtige belissing van de arbitrage een strafcorner tegen die de thuisploeg direct benutte: 1-1.  Na nog enkele aanvallen en strafcorners over en weer gingen de ploegen met gelijke stand de rust in.


 


In de tweede helft ging het al snel de verkeerde kant op voor Hisalis, binnen 10 minuten stond het 3-1 voor Hoorn uit een strafcorner en een strafbal na shoot op de doellijn. Hoorn bleef veel in balbezit en wist de score nog verder uit te bouwen tot 6-1.

   

Caroline van den Bosch

 

PRCOM HC Hisalis

 

 

10-4-2019
Dames 1 wint bijna van koploper Hoorn: 3-3 gelijkspel
 

In alle vroegte vertrok Hisalis Dames 1 naar de West-Friese Hockeyclub Hoorn voor een moeilijke wedstrijd tegen de koploper van de poule. Met 20 graden en een zonnetje was het  een heerlijke hockeymiddag.

 

Aan het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen hard van start. Hisalis moest even wennen aan het waterveld, maar wist al snel haar eigen spel te spelen en te kunnen anticiperen op acties van Hoorn. Na een mooie pass naar voren kwam de bal bij Tess van Bochove die hem strak en hard voor de keeper sloeg waar Kim de Munk met een fraaie tip-in de 0-1 wist te scoren.

 

Daarna waren er acties over en weer en wist ook Hoorn  kansen te creëren. Na een goede opbouw kwam de bal bij Dominique Hoogendoorn en zij wist de 0-2 te maken. Dit was een onverwachte voorsprong wat voor een prima sfeer in de Hisalis ploeg zorgde.

Vlak voor rust had Hoorn een mooie kans en wist deze te benutten zodat Hisalis met een 1-2 stand  de rust in ging.

 

Het bleek moeilijk te zijn voor Hisalis om de spirit van de eerste helft vast te houden in het begin van de tweede helft. De focus leek een beetje weg en Hoorn kon met een snelle opbouw profiteren en al snel de gelijkmaker scoren: 2-2. Het bleef de hele tweede helft spannend met aanvallende acties van beide partijen. De Hisalis verdediging passte na een counter strak op Michelle Wijnhout die drie spelers van Hoorn voorbij sprintte richting de cirkel. De aanvalster sloeg de bal beheerst in het net over de keeper heen die liggend  tevergeefs probeerde deze aanval af te weren.

 

Hoorn zette een tandje bij en creëerde kans na kans, maar Hisalis keeper Laura Vos was in grote vorm en hield met legguards, handschoen en stick alle ballen uit haar doel. Zij werd "woman of the match”. Helaas voor Hisalis lukte het Hoorn in de slotfase toch nog om een kans te benutten waardoor de eindstand 3-3 werd.

 

Met een voldaan gevoel kon Hisalis het veld verlaten en plaats maken voor Hisalis Heren 1  die ook de strijd tegen WFHC aan gingen.

 

Verslag Dames 1: Veerle de Nes

 

1-4-2019
Heren 1 ten onder bij gedreven Catwijck: 4-1 verlies uit
 

Na de 9-0 winst op Hoevelaken vorige week, leek een uitwedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie geen grote hindernis voor Hisalis. Eind september werden bij Hisalis thuis de mannen uit Katwijk nog met 5-0 naar huis gestuurd, maar zondagmiddag was het een heel ander verhaal in de returnwedstrijd. Op het zware zandveld bleek het erg lastig spelen voor Hisalis, terwijl het gedreven Catwijck daar geen moeite mee leek te hebben. De eerste helft kwam Hisalis nog op voorsprong door een prachtig doelpunt van Sven Cozijn uit de strafcorner. Daarna ging het spel over en weer waarbij geen van beide teams het verloop kon bepalen. Maar vlak voor rust waren er twee uitbraken van Catwijck die beide resulteerden in een doelpunt, zodat Hisalis met 2-1 achterstand de rust in ging.

 

Na rust leken de bezoekers weinig geïnspireerd terwijl de thuisploeg voor eigen publiek fel op elke bal was. Hisalis leed veel balverlies en kreeg geen grip op het spel. De 3-1 was discutabel maar de 4-1 was weer overtuigend van Catwijck dat vol vertrouwen bleek in eigen kunnen.

Twee kaarten gingen naar Hisalis wegens obstructie, de frustratie over het geboden spel was voelbaar.  Verdediger Andi  Lehmann was onvermoeibaar in het aanvuren van zijn ploeg, en ook Dirk Jan Remmerswaal en Sven Cozijn bleken zoals altijd harde werkers. Maar de teamspirit kwam er niet in op het trage veld en daarom bleven de drie punten verdiend achter bij de heren van Catwijck.

 

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra


Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis


 

1-4-2019
D1 neemt punt mee naar huis uit Katwijk: 1-1 gelijk spel
 

De laatste keer dat Dames 1 van Hisalis tegen Catwijck speelde werd verloren met 1-4, dus het team vertrok nu voor een andere uitslag van deze streekderby naar Katwijk. 


Nadat de tweede scheidrechter verlaat was gearriveerd kon de wedstrijd beginnen. Hisalis creëerde een paar mooie aanvallen, maar wist deze helaas niet af te maken. Uiteindelijk wist Michelle Wijnhout bij een strafcorner tegen de bal te onderscheppen en kon Hisalis snel omschakelen naar de aanval. Dominique Hoogendoorn  anticipeerde daarop en ging de diepte in waaruit zij een doelpunt wist te scoren: 0-1. Meer mooie aanvallen volgden, maar helaas kon Hisalis de voorsprong niet verder uitbouwen. Catwijck scoorde uiteindelijk nog de  1-1 en dat werd tevens de eindstand. Een betere uitslag dan de vorige keer, maar helaas kon Hisalis niet de volle drie punten mee naar huis  nemen.

 Verslag Dames 1: Sophie van der Linden, Foto's  Dames 1: Sam Hoekstra

 

25-3-2019
Heren 1 verplettert thuis Hoevelaken met 9-0
 

Het leek wel lente op sportpark Ter Specke in Lisse waar Hisalis Heren 1 hun gasten uit Hoevelaken ontvingen. Deze tegenstander staat weliswaar in de onderste regionen van de competitie, maar in de uitwedstrijd afgelopen september was het Hisalis team met trainercoach Tabe Roggeveen niet verder dan een schamele 2-2 gekomen op een drijfnatte middag. 


 

 

Hisalis ging direct offensief van start en kreeg zo ongeveer in de tweede minuut een strafcorner mee. Aanvoerder Boudewijn Broersen gaf direct zijn visitekaartje af en legde de bal hard op de plank: 1-0. Jock Kessler maakte daarna een velddoelpunt, Sven Cozijn sleepte nog een strafcorner hoog in het net en Hidde Kuiper scoorde op slag van rust  in de rebound van een strafcorner. Hisalis kon dus met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust in. 

Na rust werd het vrij snel 5-0: Broersen was doorgebroken op de rechterflank en bereikte de mee opgekomen Kuiper ter hoogte van de strafbalstip. Die wist wat hij moest doen en schoof eenvoudig de bal in het doel. Dit werd kort daarop herhaald in de combinatie Maarten de Wit die Boudewijn Broersen op kop cirkel aanspeelde, diens harde slag kwam onhoudbaar op de plank: 6-0. De sfeer bij het team van Hoevelaken was begrijpelijkerwijs niet positief en de arbitrage moest het team enkele malen waarschuwen voor protesteren tegen de wedstrijdleiding. Aan beide zijden vielen enkele kaarten.


 


Deniz de Jong wist een kwartier voor tijd opnieuw Hidde Kuiper te bereiken die zijn derde doelpunt van de wedstrijd intikte. Broersen maakte zijn bijnaam BoomBoomBou meer dan waar met zijn strafcorner die hij onhoudbaar hard op de plank pegelde: 8-0.


 


Jurriaan Beelen speelde zich knap vrij op kop van de cirkel maar hij raakte de bal daarna niet goed waarmee Hoevelaken goed weg kwam. Vlak voor tijd lieten Maarten de Wit en Hidde Kuiper voor het enthousiaste thuispubliek achter het doel van de bezoekers zien hoe je een perfect ééntweetje opzet: na 3x over en weer spelen resulteerde dit combinatiespel in het vierde doelpunt van Kuiper en de 9-0 eindstand. Ondanks de pittige nederlaag van Hoevelaken was het na afloop gelukkig toch weer gezellig met beide teams en de toeschouwers op het zonnige terras van Hisalis. 

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra

 

Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

20-3-2019
Dames 1 Hisalis verliest met 2-1 uit van Abcoude
 


Zondag was weer de eerste uitwedstrijd van de tweede seizoenshelft voor Dames 1 van Hockeyvereniging Hisalis. Om 11 uur vertrok het team naar Abcoude.

 

Ondanks de harde wind begon Hisalis uitgerust aan de wedstrijd en kwam het team goed uit de startblokken. Hisalis had meerdere kansen die er maar niet in gingen. Ook een mooie bal van Zoë Duivenvoorden richting de kruising en een mooie tip in van Tess van Bochove konden de keeper van Abcoude niet passeren. Na 35 minuten ging Hisalis met een 0-0 stand de kleedkamer in.

 

In de tweede helft hadden de bezoekers moeite met het spel van Abcoude en forceerden de thuisploeg een strafcorner. Het was hun  eerste kans van de wedstrijd en deze ging er helaas meteen in. 10 minuten voor tijd wist Hisalis zelf een strafcorner te halen. Deze werd benut door een tip in van Zoë. Maar helaas viel 5 minuten later toch nog een tegen doelpunt zodat de eindstand 2-1 voor Abcoude was.

 

Helaas dus zonder punten weer terug naar Lisse. Komende weken gaat het team weer hard trainen om over 2 weken weer te knallen. Volgende weekend is er namelijk geen wedstrijd. Op 31 maart zal Hisalis het opnemen tegen Catwijck in Katwijk

 

Verslag Dames 1: Jolien van Schieveen, Foto Dames 1: Christopher  Olie

 

20-3-2019
Heren 1 houdt Rijnvliet in Utrecht op 2-2 na spannende inhaalslag
 

Afgelopen september won Hisalis nog overtuigend met 4-2 van deze Utrechtse ploeg, maar op eigen grondgebied had Rijnvliet veel vertrouwen in eigen kunnen. Hisalis had wat moeite met het springerige nieuwe waterveld van Rijnvliet waardoor de bal moeilijk onder controle te krijgen was. De spits van de thuisploeg kreeg veel ruimte door snel spel van zijn ploeg en scherpe passes die goed aankwamen en kansen creëerden. Dat bleek ook uit het verloop van de eerste helft: Rijnvliet kwam 2-0 voor te staan. Net voor rust zette Hisalis een aanval over de rechterkant op, de bal werd naar Deniz de Jong gepasst die zich naar links vrijdraaide en met zijn backhand de 2-1 scoorde.


 In de tweede helft ging Hisalis op jacht naar de gelijkmaker. Jurriaan Beelen wist een scoop van Sam Hoekstra te ontvangen binnen het 23 meter gebied. Een Rijnvliet speler speelde deze bal echter onreglementair weg in zijn verdedigende actie,  deze overtreding werd bestraft met een strafcorner voor Hisalis. De bal ging er niet direct in, maar in de scrimmage voor het doel wist Hidde Kuiper uiteindelijk toch de bal op de plank te leggen: 2-2. 

 In de slotfase voerde Hisalis de druk op en kreeg nog meerdere strafcorners mee, maar de keeper van Rijnvliet had een super dag en werkte alle aanvallen er met legguards, stick en handschoen uit en wist zijn doel verder schoon te houden.

 Rijvliet kreeg nog een strafbal wegens obstructie van de Hisalis keeper Pim Vreeken, maar Pim zelf dook in de goede hoek en wist de bal uit zijn doel te slaan tot opluchting van zijn teamgenoten.  De eindstand bleef gehandhaafd op 2-2.

 

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra en Ron Wijling

 

13-3-2019
Heren 1 Hisalis zet thuis Woerden opzij met 2-0
 

De bezoekers uit Woerden gingen offensief van start in storm- en regenachtige omstandigheden tegen Hisalis Heren 1 die hun eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie speelden in Lisse. Toch had Hisalis weinig moeite met dit spel en kon zelf de aanval telkens solide opbouwen. In eerst instantie ging het spel gelijk op met kansen en counters voor beide teams. Aanvaller Maarten de Wit (op foto rechts) is teruggekeerd bij de selectie van Hisalis na een buitenlandse stage en speelde direct weer een goede wedstrijd.


 

Boudewijn BroersenNa 20 minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg Hisalis toen Sven Cozijn zijn push met de strafcorner hoog in het net kon slepen. De scheidsrechters lieten veel toe, zodat beide teams nogal fysiek konden spelen met af en toe wat gevaarlijk spel.

 

Kort na rust speelde de linksvoor van Hisalis de bal vanaf de achterlijn richting de strafbalstip. Hidde Kuiper wist met kunst en vliegwerk in duel met de keeper de bal over de doellijn te krijgen: 2-0. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.


Sam Hoekstra


Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra
 

13-3-2019
Dames 1 Hisalis pakt thuis punten tegen Shinty: 2-1 winst
 

In de thuishaven van Shinty in Driebergen won de club vorig jaar nog met 5-0 van Hisalis, maar afgelopen zondag was het een heel andere wedstrijd in Lisse.

 

De eerste helft kwam Shinty nog tot een 0-1 voorsprong, maar net voor rust wist Hisalis de gelijkmaker te zetten. Kim de Munk bracht haar team op voorsprong door een fraai velddoelpunt in de tweede helft van de wedstrijd. Met deze winst maakt Hisalis een goede start na de winterstop en staat nu  in de bovenste regionen in de competitie.

 

 

26-11-2018
Dames 1 boekt vierde zege op rij: Loenen met 2-0 verslagen
 

Op een koude zondag verzamelden de dames om zich voor te bereiden op de laatste veldwedstrijd van dit jaar: de kraker tussen de middenmoters. Loenen D1 was dit weekend de tegenstander en zij stonden maar 1 plekje onder Hisalis.

Gefocust aan de wedstrijd starten was dan ook de afspraak en na de tactiek nog even goed doorgenomen te hebben stapten de dames het veld op.

 

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Loenen een strafcorner mee, maar keepster Laura Vos hield deze netjes tegen. Hisalis had meerdere aanvallen, maar helaas zonder resultaat.

De eerste helft ging gelijk op en met 0-0 gingen de dames de rust in.

 

In de tweede helft was Hisalis scherper. Jolien van Schieveen flatste haar bekende strafcorner hard in de korte hoek: 1-0. Na een mooie aanval passte Michelle Wijnhout de bal naar Anne van Tol, die op de stip stond. Van Tol draaide goed weg en pushte zo de bal het goal in: 2-0! Met goed verdedigend werk hield Hisalis voor de vierde wedstrijd achter elkaar de 0.

 

Zo kunnen de dames en coach van Hisalis Dames 1 met een tevreden gevoel de zaalcompetitie ingaan.


Verslag: Laura Vos, Foto: Christopher  Olie


 

26-11-2018
Heren 1 Hisalis houdt Kraaien op 4-4 na zenuwslopende strijd
 De bezoekers uit Wijdewormer scoorden binnen vijf minuten de 0-1 na een snelle aanval die de verdediging van Hisalis wist te verrassen. Daarna bleef het spel lange tijd gelijk op gaan, met enkele gevaarlijke uitbraken van de Kraaien. Maar in de loop van de eerste helft kwam Hisalis onder de druk van de tegenstander uit en kregen ze ook verschillende strafcorners mee na hun goed opgebouwde aanvallen. Boudewijn Broersen scoorde kort voor rust de gelijkmaker met een harde slag op de plank uit de strafcorner: 1-1. Dirk Jan Remmerswaal kreeg bij een verdedigende actie de bal op zijn voorhoofd wat een flink bloedbad opleverde, hij moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Het verlies van deze ervaren speler was een aderlating maar werd goed opgevangen door het team.Kort na aanvang tweede helft kwamen de Kraaien op voorsprong door hun velddoelpunt. Na een kwartier kreeg Hisalis opnieuw een strafcorner, de sleeppush van Sven Cozijn werd in eerste instantie gestopt door de keeper, maar in de rebound kon Cozijn kordaat de 2-2 maken. Maar weer kwam de tegenstander op voorsprong na een gevaarlijke counter en opnieuw moest Hisalis op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam in de vorm van een strafcorner die opnieuw succesvol ingeslagen werd door Broersen. Het kleumende publiek volgde met ontzetting hoe de Kraaien met een uiterste krachtinspanning weer op 3-4 voorsprong kwamen.


 


De opluchting was daarom des te groter toen Cozijn bij de laatste strafcorner voor Hisalis de bal met zijn harde sleeppush hoog het net injoeg. De 4-4 werd tot op de laatste seconde verdedigd tegen het ontketende team van de Kraaien die de volle winst mee naar huis wilden nemen. Ook Hisalis liet zich niet onbetuigd en zette meermalen nog druk op het doel van de Kraaien door harde ballen die van de 23-meter lijn in de cirkel geslagen werden, maar deze wedstrijd lukte het de aanvallers niet om er nog een stick tegenaan te leggen. Het team van Tabe Roggeveen wist ook de strafcorner van de Kraaien in de laatste minuut goed te verdedigen zodat iedereen op en langs het veld opgelucht en redelijk tevreden met 1 punt naar het warme clubhuis kon gaan. In maart komen de teams terug het veld op, vanaf december start de zaalcompetitie.

 


 Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra

 

19-11-2018
H1 kan het spel niet bepalen in winderig Castricum: 2-1 verlies
 

Heren 1 was op bezoek in Castricum. Het waterveld was even wennen en de laagstaande zon maakte het spelen lastig. Castricum zette direct volle druk en Hisalis had moeite om hier onderuit te komen. Toch wist Castricum het overwicht in eerste instantie niet om te zetten in doelpunten. Vijf minuten voor rust kwam dan toch het eerste doelpunt voor de thuisclub uit de tweede strafcorner: 1-0.

De tweede helft had Hisalis de zon in de rug wat het iets gemakkelijker maakte. Een kwartier voor tijd scoorde Sven Cozijn de gelijkmaker, ook uit de de strafcorner. Maar kort daarna deed Castricum hetzelfde zodat Hisalis met lege handen naar huis moest.

 


Foto’s H1: Ron Wijling

 

19-11-2018
Flevoland geen partij voor Dames 1: 0-4 winst in Dronten
 

Zondag 18 november reed Hisalis Dames 1 naar Flevoland om een pot te hockeyen. Hisalis had een goede start en behaalde veel kansen. Na tien minuten werd er uit een mooie kans over rechts een strafcorner gehaald. Deze strafcorner sloeg Zoë Duivenvoorden strak in de linkerhoek: 0-1 voor Hisalis. De bezoekers bleven kansen creëren en haalden hier weer een strafcorner uit. Deze sloeg ditmaal Tess van Bochove weer strak in de linkerhoek: 0-2. Hisalis domineerde het spel en was goed bezig gedurende de eerste helft. Dit werd nog even mooi benadrukt met opnieuw een corner. Deze wist Jolien van Schieveen erin te flatsen via een voet van de tegenstander. De dames van Hisalis gingen de rust in met 0-3 voorsprong, dat gaf een goed gevoel!

 

De tweede helft wist Hisalis het spel weer goed te spelen en dit werd opnieuw beloond met een strafcorner. Weer Jolien van Schieveen  wist deze te scoren uit een rebound van de keep, hoog in het net. De dames van Lisse namen 3 punten mee naar huis met een mooie uitslag van 0-4.

 

Tekst verslag D1: Tess van Bochove, foto: Christopher Olie

 

13-11-2018
Heren 1 wint spannende wedstrijd tegen Gouda met 3-1
 

 Na twee zware partijen tegen de top van de competitie die verloren gingen was het eerste herenteam van Hisalis erop gebrand om weer punten te pakken. Gouda was echter niet van plan om daaraan mee te werken en beide ploegen maakten het elkaar vanaf het eerste moment lastig. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en waren er al diverse spannende momenten waarbij Hisalis keeper Pim Vreeken enkele sterke reddingen demonstreerde.

 Pas na 20 minuten spelen was er een kentering: Dirk Jan Remmerswaal onderschepte een bal van zijn tegenstander en omspeelde twee verdedigers om daarna de bal op volle snelheid maar beheerst in het doel van Gouda te leggen: 1-0. Bij de volgende strafcorner scoorde Sven Cozijn met een variant middels een harde push op de plank. Na zijn 2-0 kwam Cozijn nog meerdere keren in actie in combinatie met de uitblinkende keeper Vreeken om de aanvalsacties van Gouda af te slaan. Vlak voor rust slaagde Gouda er toch nog in om de aansluitingstreffer te maken vanuit de strafcorner: de sleeppush kwam genadeloos vlak en verrassend heel laag over de mat op de plank. Met 2-1 gingen de teams de rust in.

 Na rust stond een opgeladen Gouda op de mat die het Hisalis direct weer lastig maakte. Maar weer redde keeper Vreeken zijn team door keer op keer zeer aanvallend op de bal te gaan wanneer een aanvaller van Gouda door de verdediging was gebroken. Halverwege de tweede helft kreeg Hisalis een vrije slag vanaf de zijlijn net achter de  23 meter lijn. Boudewijn Broersen sloeg met zijn gebruikelijke techniek de bal overwacht snoeihard van ver direct de cirkel in. Spits Hidde Kuiper stond attent klaar bij de strafbalstip en wist de schijnbaar onmogelijke harde bal met zijn stick nog te raken, zijn spectaculaire tip-in betekende de 3-1. 


 

Sam Hoekstra haalde nog een bal van de doellijn wat anders een zeker doelpunt voor Gouda was en uitloperspecialist Jurriaan Beelen kon nog een strafcorner uithaal van de tegenstander voorkomen. Kuiper speelde in een overtal situatie diep de inkomende Koen Wubbe aan die liggend de bal in het doel van Gouda kon spelen. Maar dat doelpunt werd afgekeurd omdat hier voorafgaand een overtreding door Hisalis was geconstateerd in een scoopaanname door de tweede scheidsrechter. De eindstand bleef 3-1 en uitblinker Pim Vreeken werd met ieders instemming tot man of the match verklaard.foto's Heren 1: Henk Cozijn
 

12-11-2018
Dames 1 Hisalis wint met ruime cijfers van Baarn: 3-0
 

Hisalis Dames 1 won overtuigend met 3-0 van Baarn. Alle doelpunten vielen in de eerste helft en werden  gescoord door Loeke Niewenhuis, Jolien van Schieveen en Nerissa Heemskerk.

 


De tweede helft herpakte Baarn zich maar door goed verdedigend werk van Hisalis kon de thuisploeg de ruime voorsprong behouden.

 

Op de foto: Lisa Uffen

 

5-11-2018
Heren 1 verliest uit maar net van nummer 1 Weesp: 2-1
 

Heren 1 was op bezoek bij Weesp die samen met Muiderberg momenteel bovenaan de ranglijst van de competitie staan. Al na 3 minuten stond het 1-0 door een goed genomen strafcorner door de ontvangende ploeg. Hisalis leek in de beginfase wat moeite te hebben met het snelle en springerige waterveld, maar toch zorgde Hidde Kuiper kort daarna voor de gelijkmaker na een goed opgezette aanval via laatste man Cozijn naar vervolgens Remmerswaal en Lehmann: 1-1. Twee minuten daarna kwam Weesp weer op voorsprong na een snelle counter die uitmondde in een doelpunt. Ondanks felle strijd over en weer kwamen er daarna geen doelpunten meer bij. Weesp joeg voortdurend op de bal en zette daarmee haar tegenstander onder druk, Hisalis wist hierdoor niet goed in haar eigen spel te komen.


 


In de tweede helft ging het spel razend snel over en weer, beide teams leken niet van plan iets aan elkaar toe te geven. Hisalis keeper Pim Vreeken had nog enkele fraaie reddingen in goede samenwerking met laatste man Sven Cozijn. Hisalis voerde de druk op en Tristan Beelen had nog een goede doelpoging uit een zeer moeilijke hoek maar zijn bal ging hoog over.

 

In de slotfase wisselde coach Tabe Roggeveen zijn keeper Vreeken voor vaste verdediger Cozijn, wat altijd wat gezonde spanning in een wedstrijd oplevert. Hisalis kreeg een strafcorner mee maar ook die werd gehouden door de keeper van Weesp. Er kwam nog een gevaarlijk moment voor het keeperloze doel van Hisalis; de spits van Weesp sprintte tot voorbij de achterlijn en wilde met de punt van zijn stick de bal in het lege doel tikken. Gelukkig voor Hisalis ging dat balletje via de lat over het doel.


 

 De laatste minuut stonden er 22 spelers op de helft van Weesp en werd maximale druk door Hisalis op de tegenstander gezet maar helaas kwam de verdiende gelijkmaker niet. Beide teams speelden een goede en spannende wedstrijd.

 

 Foto's: Ron Wijling

 

5-11-2018
Dames 1 zegeviert met 0-3 uit tegen Heerhugowaard
 

In de kleedkamer spraken de dames van Hisalis af om de felheid waarmee zij de afgelopen vrijdag de bekerwedstrijd speelden mee te nemen naar de competitiewedstrijd van zondag.
Dit gebeurde aanvankelijk niet helemaal zoals het team gehoopt had. De speelsters waren niet snel genoeg en gingen mee in het spel van Heerhugowaard. De aanval liep wel goed en Hisalis brak telkens vrij gemakkelijk door de verdediging van de thuisploeg heen. Na een mooie actie van Zoë Duivenvoorden kon Anne van Tol een doelpoging wagen. De bal werd echter gestopt door de keeper maar kwam toen bij Tess van Bochove terecht, haar hoge bal uit de rebound eindigde in binnenkant  zijnet: 0-1.


Hisalis kwam daarna met een volgende actie in een overtal situatie, Michelle Wijnhout kon daarvan profiteren, speelde zich vrij en sloeg hard op goal. Ook deze bal had de keeper waarbij de bal terug kwam op Anne van Tol  die met haar backhand alsnog in kon tikken: 0-2.

 

In de rust werd duidelijk gemaakt door coach Vincent de Vos dat het spel sneller moest en dat Hisalis meer haar eigen spel moest gaan spelen.  De tweede helft ging Hisalis feller van start en kwam er  meer beweging in het spel. Tess van Bochove haalde een strafcorner en sloeg deze snoeihard op doel. De keeper wist de bal in eerste instantie uit haar doel te houden maar Michelle Wijnhout ging het duel aan met de doelverdediger, wist haar uit te spelen en kon de bal alsnog in het doel  leggen. Dus 0-3 voor Hisalis zodat de volle winst mee naar huis genomen kon worden.

 

 

Verslag Dames 1: Dominique Hoogendoorn, foto Christopher Olie

 

29-10-2018
D1 komt net tekort tegen top 3 team Kieviten: nipt 1-2 verlies
 

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de Kieviten op het programma. Na een weekend rust en een week hard trainen waren de Hisalis dames er klaar voor om de drie punten te pakken.

 

Hisalis begon erg sterk aan de wedstrijd, speelde haar eigen spel en had mooie aanvallen. Dit harde werken werd beloond met een doelpunt van Dominique Hoogendoorn vanuit een hele mooie aanval van Tess van Bochove. De Kieviten wisten nog een strafbal te creëren, gelukkig wist Hisalis keepster Laura Vos deze knap met de stick uit het doel te houden. Zo ging Hisalis met 1-0 de rust in.

 

In de eerste fase van de tweede helft  leken de dames van Hisalis de focus even kwijt te zijn. Het werd een fysieke wedstrijd, hierdoor werden ook een aantal kaarten uitgedeeld aan beide teams. In een rumoerige periode wisten de Kieviten de gelijkmaker te scoren: 1-1. Helaas maakte Hisalis wat meer foutjes en kwamen niet meer in het juiste ritme. Uit een strafcorner wisten de Kieviten nog de 1-2 te scoren. Hisalis kreeg in de slotfase wederom  een strafbal tegen. En weer wist Laura Vos deze gevaarlijke grote kans voor de Kieviten  te keren door de bal te stoppen. Door haar goede acties bleef het verlies beperkt tot een eindscore van  1-2. Maar helaas hebben de dames dus geen punten kunnen pakken.

 

Verslag Dames 1: Benice Wielinga, foto Christopher Olie

 

29-10-2018
H1 moet koploper Muiderberg voor laten gaan: 1-3 verlies
 

Hisalis ontving koploper Muiderberg thuis in een zonnig maar koud Lisse.

Na tien minuten braken de bezoekers door de verdediging van Hisalis en wisten de 0-1 te maken. Kort daarna had Hidde Kuiper een kans op de gelijkmaker maar zijn tip-in ging naast. Muiderberg speelde berekenend en snel en Hisalis had wat moeite om te volgen. Toch veroverde de thuisploeg een strafcorner, de boomlange keeper van Muiderberg dook in de goede hoek, maar de rebound van Sven Cozijn trof wel doel: 1-1. Een kwartier voor rust kreeg Hisalis nog enkele strafcorners tegen maar keeper Pim Vreeken verdedigde vol vertrouwen zijn doel en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Muiderberg voerde de druk op voor rust en Hisalis moest alle zeilen bijzetten om de voortdurende aanvallen te pareren.

 

Na rust kwam Hisalis goed uit de startblokken, een fraaie aanvalscombinatie van Kuiper en Deniz de Jong leidde uiteindelijk net niet tot een doelpunt. Bruno Juray veroverde met slim spel een strafcorner voor zijn ploeg. Maar deze en ook de daaropvolgende corner werden niet verzilverd. Muiderberg drong aan en haalde zelf wel rendement uit de aanval: 1-2. Het laatste kwartier wist Hisalis de aanval niet meer goed op te zetten: de ballen werden te snel naar voren gegeven met als gevolg regelmatig balverlies in plaats van een rustige opbouw via de linies. Vijf minuten voor tijd gaf Muiderberg een listige scoop naar hun spits op de rand van de cirkel, die nam de bal knap aan en wist direct zijn doelpunt te maken. Protest over de aanname van de scoop was vruchteloos en Hisalis moest uiteindelijk de eerste nederlaag van dit seizoen accepteren.

 

Foto Heren 1: Auke Hoekstra

 

15-10-2018
H1 bekert verder in Silver Cup na ruime winst op Voorhout: 1-7
 

De KNHB organiseert sinds een paar seizoen weer bekerwedstrijden. Hisalis stroomde in de tweede ronde in en trof daar vierdeklasser Voorhout als tegenstander, het werd dus een echte Bollenstreek derby.

 

Hisalis had veel promotie gemaakt op Instagram en Facebook, en betraden onder luid geluid van het thuispubliek en de meegereisde schare supporters het veld afgelopen vrijdagavond in Voorhout.

 

Vanaf de eerste minuut zette Voorhout volle druk op de achterhoede van de bezoekers in de hoop op een snel doelpunt, wetende dat de openingsfase niet het sterkste punt van Hisalis is. Maar naarmate de minuten voorbij tikten kreeg Hisalis steeds meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in kansen en strafcorners. Strafcornerspecialist Boudewijn Broersen maakte de 0-1 met een typische BOOM BOOM BOU slag op de plank. Daarna was Hisalis voortdurend gevaarlijk in de cirkel van Voorhout.  Na een aanval over rechts werd er door de aanvoerder van Voorhout een overtreding gemaakt op Bruno Juray. Na een slimme snelle zelfpass van Broersen kon die zo de cirkel in lopen en uithalen links op de zijplank: 0-2. En opnieuw uit de strafcorner maakte hij kort daarna zelfs de 0-3, dus een onvervalste hattrick! Vlak voor rust wist Voorhout de 1-3 te maken na een goed uitgespeelde strafcorner.

 

Coach Tabe Roggeveen gaf in de rust aan zijn spelers mee dat zij goed focus moesten houden en ook nog meer goals moesten maken omdat dat echt mogelijk was tegen Voorhout. De openingsfase van de 2e helft leek erg op de 1e helft:  Voorhout die alles of niets speelde, en Hisalis die daar in het begin even op moest anticiperen. Maar na 10 minuten was die fase voorbij en nam Hisalis weer de leiding. Aanval na aanval kon Hisalis creëren en dat resulteerde uiteraard in doelpunten. De 1-4 kwam uit een strafcorner die Hidde Kuiper droog op de plank sloeg. Kort daarna wist Jock Kessler de bal na een slag op doel in de rebound netjes in het doel te tikken. In de zoveelste strafcorner daarna kon Sven Cozijn  na de eerste slag op doel en de redding van de keeper van Voorhout, de bal alsnog vanaf kop cirkel hoog in het net pushen. Om de wedstrijd te beëindigen zoals hij begonnen was scoorde aanvoerder Broersen de 1-7 met zijn specialiteit: hard op de plank slaan uit de strafcorner.

 

Heren 1 bedankt hartelijk alle meegereisde supporters zonder wie zij nooit zo’n prachtige wedstrijd op de mat hadden kunnen leggen. Op naar de volgende ronde!


 

 

 

15-10-2018
H1 wint uit met relatief gemak van Nieuwegein: 2-4
 

Met zo’n 24 graden was bijna te warm voor een hockeywedstrijd midden oktober, maar het publiek kon het heerlijke weer in Nieuwegein wel waarderen.

 

Na enkele minuten kreeg Hisalis een strafcorner mee door een goede actie van Jock Kessler. Strafcornerspecialist Boudewijn Broersen scoorde met een harde bal op de plank de 0-1 wat het team direct vertrouwen gaf.

 Kort daarna ontsnapte Hisalis aan een een strafbal na obstructie van verdediger Andi Lehmann jegens de doorgebroken spits van Nieuwegein, maar de lichtere strafcorner tegen gaf geen problemen voor keeper Pim Vreeken. Het spel kwam daarna meer in evenwicht.
 

Nieuwegein kwam op 1-1 na een strafcorner. Kort daarna werd er blijkbaar voor een strafcorner gefloten tegen de keeper van de thuisploeg die aanvaller Hidde Kuiper onreglementair afstopte. Kuiper had liggend de bal met een listig backhandje nog het doel in getikt maar na arbitrair overleg werd het toch een strafcorner in plaats van een doelpunt. Die ging er niet in, maar de volgende werd wel op prachtige wijze verzilverd door sleepspecialist Sven Cozijn: zijn hoge sleep verdween via onderkant lat onhoudbaar in het net: 1-2.


1e sleeppush Sven Cozijn


 Na rust kreeg Hisalis de overhand in het spel. Cozijn herhaalde zijn kunstje en scoorde nu met een loeiharde sleep in de kruising. Na de 1-3 werd Hisalis iets slordiger en liet een aanvaller van Nieuwegein te veel vrij nadat de scheidsrechter liet doorspelen op voordeel. De 2-3 stand was nog niet zeker genoeg met nog 10 minuten te spelen. Maar een paar minuten voor tijd speelde Thijs Legel zich knap vrij van zijn tegenstander en legde de bal bij Broersen. Die speelde direct strak op de inkomende Koen Wubbe die beheerst hard de bal in 1 beweging kon doortikken en zo de 2-4 op het scorebord zette. Dat gaf Hisalis niet meer weg en zo kon de ploeg tevreden naar Lisse terug.

 

Foto: Auke Hoekstra
 

15-10-2018
Dames 1 Hisalis erkent meerdere in Purmerend: 4-0 verlies uit
 

Het was heerlijk weer en een mooie dag voor een potje hockey op het waterveld van Purmerend. Tijdens de voorbespreking werd er nog even teruggeblikt op de wedstrijd van vorig jaar tegen Purmerend, voor de beker. Hisalis kwam toen binnen 30 seconden op 1-0 achterstand, vanwege een vroege scoop van Purmerend over de ploeg van Lisse waarna hun spits kon scoren.

 

Om kwart voor 1 klonk het startsignaal en ja hoor, daar was de bekende scoop! Maar ditmaal startte Hisalis  scherp, onderschepten de bal en begonnen direct aan een mooie aanval. De eerste tien minuten waren speelde Hisalis sterk. Ze waren alert, fel en wisten elkaar met korte passes goed te vinden. Na een sterk begin zakte Hisalis wat in en gingen ze de rust in met een 1-0 achterstand.


 


Na de rust konden de dames zich niet helaas herpakken en was Purmerend in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. De uiteindelijk uitslag werd 4-0.

 

Verslag: Saskia Joosten, foto's: Christopher Olie 

 

8-10-2018
H1 herovert gelijkspel op Hoorn in zinderende strijd thuis:3-3
 

Hisalis trad aan tegen opponent Hoorn, een zware tegenstander dit seizoen.

Zoals wel vaker leek de thuisploeg in de eerste fase van de wedstrijd nog niet helemaal scherp. Zo kwam een messcherpe steekpass van een middenvelder van Hoorn opeens bij de vrijgelaten spits die weergaloos hoog intipte: 0-1. 
Daarna kwam de wedstrijd langzaam wat meer in balans. Hoorn kreeg een dubieuze strafcorner mee die snoeihard met de sleeppush via binnenkant rechterpaal naar binnenkant linkerpaal en vervolgens in het doel werd gecaramboleerd: 0-2 voor Hoorn. Gelukkig bleef Hisalis erin geloven en dat werd snel hierna beloond door een een strafcorner voor Hisalis die door specialist Boudewijn Broersen onhoudbaar hard op de plank werd geslagen. De 1-2 was tevens de ruststand.

 Kort na aanvang van de tweede helft kwam Hoorn zelfs op 1-3 voorsprong door een snelle aanval door het centrum waar Hisalis niet op berekend was. Andreas Lehmann zorgde voor de aansluitende treffer door op spectaculaire wijze een bal van rechtsachter door te tennissen in de linkerhoek: 2-3. Hisalis bleef de hele wedstrijd met vertrouwen in eigen kunnen door hockeyen. Boudewijn Broersen ging nog even neer na een pittige verdedigende actie op de spits van Hoorn, maar kon uiteindelijk doorspelen. Twee doelpunten van Hoorn werden wegens indirect afhouden afgekeurd wat nogal wat beroering opleverde.

 De inzet van Hisalis werd beloond toen zij in de slotfase nog een strafcorner kregen. Na enkele doelpogingen kwam de bal hoog in de cirkel bij Hidde Kuiper die de bal met zijn stick in de lucht van richting kon veranderen en wel richting doel: 3-3. Het gelijkspel werd in de laatste minuten met verve verdedigt en ook een strafcorner van Hoorn werd gelukkig voor de thuisploeg door Hisalis keeper Pim Vreeken goed weggewerkt. Het fluitsignaal bracht opluchting, niet in de laatste plaats voor het vele publiek dat langs de lijn stond om aan te moedigen, Hisalis had dit punt zeker verdiend.

 

foto's Auke Hoekstra

 

8-10-2018
D1 Hisalis verliest met 1-6 tegen de nummer 1 Hoorn
 
De nummer 1 Hoorn was te sterk voor Dames 1. De eer van Hisalis werd gered door het fraaie tegendoelpunt van Zoë Duivenvoorden.

 foto: Sam Hoekstra


 

2-10-2018
Heren 1 verdedigt eenvoudig koppositie tegen Catwijck thuis: 5-0
 

Het eerste Herenteam van Hisalis ontving streekgenoot Catwijck op een mooie nazomerse middag in Lisse. Er was veel publiek gekomen om deze streekderby te bekijken en ook de teams hadden er zin in.  

Al na korte tijd werd de score door Hisalis geopend. Sam Hoekstra bereikte met een strakke scoop Boudewijn Broersen die  zo een zogenaamd "banaantje” kon starten: hij liep langs de rechterlijn van het veld door met de bal en gaf langs de achterlijn opkomend een pass richting strafbalstip. De mee opgekomen rechtsvoor Jurriaan Beelen kwam op snelheid voor zijn verdediger en tipte de bal attent in de linker korte hoek. Daarna maakte Broersen de 2-0 met zijn befaamde keiharde slag uit de strafcorner.

 Na rust werd het 3-0 door Broersen na een verzorgd een-tweetje tussen de aanvoerder en Hidde Kuiper. Het vierde doelpunt van Hisalis werd terecht afgekeurd omdat Dirk Jan Remmerswaal de bal bij zijn strafcorner boven de plank insloeg. Die score kwam alsnog op het bord toen Boudewijn Broersen met een strakke pass Kuiper bereikte die de 4-0 kon intikken. Sam Hoekstra maakte de stand rond door zelf ruimte te creëren om met een backhandslag in te slaan: eindstand 5-0.

 De uitslag had nog verder kunnen oplopen door enkele levensgrote kansen voor Deniz de Jong en Matthijs Wijling, maar deze werden niet verzilverd. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Catwijck nog wat druk te zetten op Hisalis en kreeg enkele strafcorners mee. Maar Maarten Knaap, invallende keeper van Hisalis Veteranen, hield het hoofd koel en zijn doel schoon met enkele reddingen.

 

Hisalis Heren 1 met trainercoach Tabe Roggeveen speelde een zeer verzorgde en gecontroleerde wedstrijd en behoudt  de eerste plaats in de competitie. Volgende week zondag volgt een nieuwe uitdaging wanneer Hisalis Hoorn zal ontvangen in eigen huis. Maar het vertrouwen is groot bij de Hisalis-ploeg na de eerste wedstrijden.


 foto s: Henk Cozijn
 

1-10-2018
Dames 1 verliest thuis van streekgenoot Catwijck: 1-4
 

Na de verloren uitwedstrijd bij Catwijck vorig seizoen waren de dames van Hisalis gebrand om nu te gaan winnen. Echter dachten de bezoekers daar ook zo over. Na een slordige 20 minuten, waarin het ontbrak aan scherpte en felheid bij Hisalis, stond de score op 0-2 voor Catwijck. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam Hisalis meer in hun spel. Helaas was het niet voldoende om de wedstrijd om te buigen. Na de 0-3 van Catwijck kon Hisalis wat terug doen: op slag van rust wist Jolien van Schieveen wist te scoren vanuit een strafcorner.


 


 


In de tweede helft probeerde Hisalis de achterstand goed te maken door sneller en actief hockey. Ondanks mooie reddingen van keepster Laura Vos, wist Catwijck nog de 1-4 te scoren. In de laatste 10 minuten wist Hisalis vaker de achterhoede van Catwijck onder druk te zetten en konden de dames zelfs wat kansen te creëren. Helaas was dit te laat en niet genoeg en bleef de eindstand staan op 1-4.

 

 

Verslag: Kim de Munk

Foto’s: Henk Cozijn

 

24-9-2018
In Hoevelaken ontsnapt Heren 1 nipt aan nederlaag: 2-2
 

Heren 1 reisde in de regen af naar Hoevelaken en die neerslag bleef de rest van de dag gestaag vallen. Toch was de stemming optimistisch want Hoevelaken had nog geen punten gehaald terwijl Hisalis de volle 6 punten al had staan na twee gewonnen wedstrijden. Maar Hoevelaken bleek een taaie ploeg en het spel ging in de eerste fase gelijk op. Na een verkeerde terugspeelbal van Hisals kwam de thuisploeg op voorsprong. Hoevelaken zette zelfs nog een tandje bij en de bezoekers hadden het moeilijk. Dirk Jan Remmerswaal brak nog wel fraai door de linies en Hidde Kuiper maakte met keihard schot op doel een kuil in de paal maar de bal ging er niet in.

 


Kort in de tweede helft werd het zelfs 2-0 voor Hoevelaken door een strafcorner. Het veld was nogal glad door de weersomstandigheden en er waren diverse glijpartijen. Hisalis begon wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg een strafcorner mee. De bal werd gestopt door de keeper van Hoevelaken, Hidde Kuiper stond klaar om in de rebound te scoren maar werd gehinderd door een verdediger van de thuisclub. De strafbal waar om gevraagd werd, werd echter niet gegeven. Kort daarna gaf Bruno Juray een voorzet op Remmerswaal, die bereikte Kuiper die de 2-1 kon scoren. 

De doorweekte teams zetten alles op alles in de slotfase: Hoevelaken om de winst vast te houden en Hisalis om nog een punt te pakken. In de laatste minuut kreeg opnieuw Remmerswaal een goede scoringskans maar kreeg een duw in de rug van een verdediger van Hoevelaken. Nu ging de bal wél op de stip en specialist Sven Cozijn aarzelde niet en haalde met zijn doelpunt het gelijkspel en het verdiende punt binnen. Door verlies en gelijkspel van de top drie staat Hisalis nu gedeeld op de eerste positie met Hoorn: de top 5 van dit seizoen lijkt aan elkaar gewaagd.

 

 

 

17-9-2018
Heren 1 wint thuis van nieuwkomer Rijnvliet: 4-2
 

In de voorbereidingsfase van de competitie had Hisalis uit bij Rijnvliet met 0-2 gewonnen in een oefenduel, dus de ploeg startte met vertrouwen. Rijnvliet besloot echter met een vliegende start hun tegenstander te imponeren en zo kwam het dat na twee minuten de aanval van de mannen uit Utrecht door de verdediging van Hisalis heenliep en de spits de 0-1 wist in te tikken. 

Dit zorgde tien minuten voor enigszins paniekhockey voordat de thuisploeg de rust weer hervond. Het vertrouwen werd hersteld door de gelijkmaker van Hidde Kuiper. Kort daarna zorgde Jean-Marck Lip voor een verrassing door niet een verwachtte voorzet te geven maar vanaf de linker cirkelrand voor eigen kansen te gaan: zijn fraaie backhandslag belandde onhoudbaar hoog in het net: 2-1. Keeper Pim Vreeken zorgde ervoor dat met enkele goede interventies en reddingen zijn team met voorsprong de rust in kon gaan. 


Begin tweede helft kreeg Hisalis twee strafcorners maar er werd niet uit gescoord doordat de snel acterende keeper van Rijnvliet goed in de wedstrijd zat. Na een verkeerde passing van Hisalis kon de handige spits van de bezoekers na enkele goede passeerbewegingen de 2-2 maken. Hisaliscoach Tabe Roggeveen schakelde over op zone verdediging omdat mandekking onvoldoende soelaas bood tegen de telkens van positie wisselende tegenstanders. Dit creëerde meer rust en Hisalis kreeg meer en meer de overhand in het spel, ook omdat de conditie beter was dan de tegenstander die moeite kreeg om Hisalis bij te lopen.  

Bij de volgende strafcorner kwam de bal op de verkeerde positie aan bij stopper Dirk Jan Remmerswaal, maar die zag in een flits Kuiper richting linkerpaal gaan en met een zorgvuldige pass op zijn spits kon die rustig binnenschuiven: 3-2. Daarna ging het voor de wind met Hisalis. Opnieuw Remmerswaal speelde vanachter de middellijn de snelle Jurriaan Beelen aan, die onhoudbaar voor zijn verdediger over links zijn rush inzette.

de brommer Jurriaan Beelen...….vindt topscoorder Hidde Kuiper zoals vanouds.

 Bij de achterlijn maakt hij dit af door zijn voorzet op maat voor het goal te geven. Deniz de Jong stond klaar om deze in te slaan, maar Kuiper was hem net voor en legde zelf zijn derde doelpunt van de wedstrijd op de plank. Dit toonde de wil van Hisalis om te winnen en deze 4-2 werd ook de eindstand van deze sportief verlopen wedstrijd.  Roggeveen wil met deze jonge ploeg die vrijwel ongewijzigd is doorgegaan, gesteund door enkele routiniers waarop gebouwd kan worden, dit seizoen in de top 5 eindigen. Door met name de sterke slotfase van deze wedstrijd lijkt dit zeker reëel.

                 

foto's: Auke Hoekstra
 

10-9-2018
H1 pakt in laatste seconde winst
 

Dit eerste competitieweekend  speelde Hisalis Heren 1 een uitwedstrijd tegen Woerden. Het team van trainercoach Tabe Roggeveen is dit seizoen uitgebreid met de teruggekeerde Jock Kessler, H2 speler Thijs Legel en Tristan Beelen uit de JA1. 

De eerste helft verliep nog wat stroef en Hisalis kwam 1-0 achter. Na rust werd het zelfs 2-0 voor Woerden uit een strafbal, toegekend nadat bij een strafcorner voor Woerden een Hisalisverdediger achter de keeper de bal met de voet tegenhield.


 


Hisalis liet het hier echter niet bij zitten, de koppen werden bij elkaar gestoken en het team ging volle kracht vooruit in de aanval. Snel kregen de bezoekers een strafcorner mee. De sleeppush van Sven Cozijn werd echter geblokt door de keeper van Woerden. Maar in de rebound was Hidde Kuiper attent en kon alsnog binnenslaan. Tristan Beelen moest geel incasseren door een wat te drieste actie op zijn man. Kort daarna maakte Bruno Juray de gelijkmaker met zijn velddoelpunt: 2-2.

 

De stemming werd nog beter toen Kuiper zijn rebound kunstje herhaalde bij de volgende strafcorner en zijn team op 2-3 voorsprong zette. Even leek het nog mis te gaan toen door een slordigheid van Hisalis enkele minuten voor het einde Woerden alsnog langszij kwam.  De spanning was enorm en het publiek van beide kanten leefde mee en genoot van beide fanatieke teams en de doelpunten. 


 


Hisalis zette maximale druk en Jock Kessler haalde in de laatste minuut van de wedstrijd nog een strafcorner voor Hisalis doordat zijn bal een voet van een Woerden verdediger trof. Sven Cozijn hield het hoofd koel en koos voor zijn sleeppush nu de rechterkant en de bal ging onhoudbaar hoog in het net.  De ontlading bij Hisalis was enorm nu het het team was gelukt om in de slotfase nog de volle winst binnen te halen. Deze 3-4 winst is een uitstekende seizoensstart voor Hisalis.

 

11-6-2018
Heren 1 rekent in tweede helft af met Spijkenisse: 4-2 winst
 

Afgelopen november had Spijkenisse thuis nog met 5-2 van Hisalis gewonnen, maar dat was voordat het team uit Lisse bedacht had dat ze na de winsterstop geen wedstrijd meer wilden verliezen. Dat werd gisteren thuis opnieuw waargemaakt.


De eerste fase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Toen maakte Deniz de Jong de openingstreffer met een subtiele tip in. Na een snelle uitbraak van Spijkenisse werd het echter korte tijd later 1-1. En na een verdedigingsfout van Hisalis kwam de spits van de bezoekers helemaal alleen voor het doel van Pim Vreeken en kon eenvoudig intikken: 1-2.

 Daarop besloot Hisalis orde op zaken te stellen en ging meer druk zetten. Dit resulteerde in een scrimmage voor het doel van Spijkenisse waarbij Dirk Jan Remmerswaal minimaal drie verdedigers omspeelde die tevergeefs op zijn stick hakkend hem probeerden af te stoppen. De scheids gaf hem voordeel en daardoor kon Remmerswaal vervolgens met een harde backhandslag scoren, zodat de teams met 2-2 de rust in gingen.

 

Na rust kreeg Hisalis het spel nog meer in haar greep en was het wachten op doelpunten. Eerst was er een prachtige sleeppush van Koen Wubbe hoog in het net bij de strafcorner: 3-2. Sam van Tol maakte 10 minuten later met een subtiel haakje de 4-2 maar de scheidsrechter had zijn voorafgaande shoot gezien en zijn doelpunt werd afgekeurd. Opnieuw Wubbe maakte het af met zijn doelpunt tegen het eind van de wedstrijd, daarna legde Spijkenisse het hoofd in de schoot en kon Hisalis de wedstrijd uitspelen.

 foto's Auke Hoekstra

 

 

4-6-2018
H1 continueert zegereeks en verslaat Westland uit met 1-2
 


Er lijkt geen stop op de dadendrang van het eerste herenteam van Hisalis, zondag werden in Naaldwijk opnieuw 3 punten opgehaald, het team is 7 wedstrijden achtereen nu ongeslagen.

 

Westland begon goed door in het begin van de wedstrijd uit een strafcorner te scoren. Het team van Tabe Roggeveen hield het hoofd koel en creëerde genoeg kansen om het de thuisploeg lastig te maken. De strafcorners gingen er echter niet in door goed verdedigingswerk van de keeper van Westland. Sam van Tol uit de Jongens B1 maakte zijn debuut bij Heren 1 en speelde een goede wedstrijd. Deniz de Jong was ook sterk in de aanval maar de bal ging er telkens net niet in zodat Hisalis met 1-0 achterstand de rust in ging.

 

Vlak na rust werd vanuit achterveld een verre scoop op Maarten de Wit gegeven. Hij wist hem goed aan te nemen, omspeelde een verdediger en nadat hij de cirkel in was gesprint kon de Wit het afmaken door de bal in de korte hoek te leggen: 1-1.  Maar Hisalis was hier niet tevreden mee, Westland leek in te zakken en de druk werd door de bezoekers opgevoerd. Hidde Kuipers wist jonglerend de bal hooghoudend op de stick de cirkel in te komen en tenniste uiteindelijk de bal het goal in. Deze voorsprong van 1-2 werd niet meer uit handen gegeven, wel waren er in de slotfase nog wat kaarten voor Hisalis door verkeerd begrepen handelingen van enkele spelers. Maar Hisalis kon uiteindelijk zeer tevreden naar Lisse terugkeren.

 

Deze overwinning resulteert in een gedeelde 6e plaats in de competitie. Een 5e positie ligt nog binnen de mogelijkheden omdat er nog 2 wedstrijden te gaan zijn. 


foto: Auke Hoekstra


 

28-5-2018
Heren 1 wint nipt van hekkensluiter Tempo ’34 uit Rotterdam: 2-1
 

Heren 1 Hisalis wint nipt van hekkensluiter Tempo ’34  H1 uit Rotterdam: 2-1

 Het was zondag gelukkig voor de teams wat bewolkt, zodat de temperatuur onder de 27 graden bleef zodat er geen 4 kwarten gespeeld hoefden te worden.

 De stemming bij Hisalis was opperbest, omdat Dames 1 net met 8-0 van hun tegenstander had gewonnen, en Heren 2 met 6-5 na een zeer spannende wedstrijd. Het was dus Super Sunday bij Hisalis, een zondag waarop alle seniorenteams thuis spelen, zodat er dan altijd veel publiek is.


 Ondanks de lage positie van de tegenstander van Heren 1, ging de wedstrijd gelijk op . De eerste strafcorner van Hisalis ging hoog in de touwen in plaats van op de plank, en werd dus terecht afgekeurd.  Halverwege de eerste helft kwam er een aanval van Hisalis over rechts na een goede interceptie van een uitname van Tempo. Bruno Juray sprintte het halve veld over met de bal, en scoorde uiteindelijk zelf door beheerst de bal eerst naar zijn backhand te verleggen en vervolgens die hard op de plank te slaan: 1-0.  


Bij de volgende strafcorner van Hisalis trad sleepspecialist Sven Cozijn aan. Helaas voor zijn ploeg kwam zijn bal keihard via de linkerpaal weer in het veld terug en wist Tempo vervolgens uit te verdedigen. De razendsnelle uitbraak van Jurriaan Beelen  langs de rechterlijn in samenspel met Bruno Juray werd in de kiem gesmoord door affluiten van de arbitrage voor het einde van de eerste helft.

 

In de tweede helft besloot Hisalis meer rust in het spel te brengen, wat resulteerde in meerdere fraaie aanvallen. Opnieuw  liep Juray diep door tot op de achterlijn en gaf vervolgens hard voor op decimeters van de achterlijn. De mee opgekomen  Maarten de Wit kon de bal er attent in tikken: 2-0.

 Aan het eind van de wedstrijd kreeg Tempo nog een strafbal mee door vermeend duwen van een Hisalisverdediger in de cirkel. Deze buitenkans werd verzilverd door de spits van Tempo. De eindstand bleef 2-1 ondanks aandringen van Hisalis.

 foto's: Auke Hoekstra

 

 

14-5-2018
Heren 1 pakt wederom een punt bij top 3 team Souburgh uit: 5-5
 

Het hockeyteam van coach Tabe Roggeveen laat ook in de uitwedstrijden zien dat Hisalis Heren 1 een team is om rekening mee te houden. De hockeyers uit Lisse staan op een stabiele 7e positie, maar hielden een paar weken geleden al de nummer 2 Waddinxveen op 2-2.

 

Gisteren was Souburgh Heren 1 in Alblasserdam de tegenstander, de nummer 3 van de competitie. Hisalis was in de beginfase rommelig en niet scherp, wat resulteerde in een riante voorsprong voor Souburgh met 3-0.  Toen herpakte Hisalis zich, de verdediging werd goed neergezet en elke aanval werd gestructureerd voorbereid. Eerst zorgde Dirk Jan Remmerswaal voor blijdschap bij zijn team door een voorzet van Bruno Juray in het net te pushen. Daarna werd een strakke backhandvoorzet van Boudewijn Broersen door Souburgh gepromoveerd tot doelpunt.  Gesterkt door het vinden van de aansluiting ging Hisalis de rust in.

 

Na de rust werd de jacht op de gelijkmaker geopend: Souburgh werd  teruggedrukt in de verdediging en lieten gaten vallen in het middenveld.  Hidde Kuiper was weer attent bij het doel en scoorde in de rebound na een strafcorner de 3-3.  Op vleugels ging het verder, en het drama voor Souburgh leek compleet toen Matthijs Wijling zijn team uit een schitterende aanval op voorsprong zette: 3-4. Helaas gaf de thuisploeg direct na de afslag een slimme scoop door de as die de verdediging van Hisalis verraste en kwam Souburgh weer langszij na afmaken door hun vaardige spits: 4-4. De spanning was enorm en het publiek van beide kanten genoot van beide fanatieke teams en de vele doelpunten. Opnieuw Hidde Kuiper zette zijn team op voorsprong door een voorzet van Maarten de Wit binnen te tikken. Dat was helemaal bijzonder omdat in die fase Hisalis met 9 man in het veld stond na enkele overtredingen van Broersen en Beelen  in het 23 meter gebied van Souburgh.

 

In de laatste minuut kwam Souburgh toch nog langszij toen zij voor verwarring bij de Hisalis verdediging zorgden in hun laatste aanvalsrush, waarbij de thuisploeg alles op  alles zette om niet te verliezen. Omdat de winst voor het grijpen was geweest ging Hisalis slechts redelijk tevreden met de 5-5 huiswaarts, maar de toeschouwers hadden een geweldige spannende wedstrijd met veel doelpunten gezien met weer een punt voor Hisalis.


CvdB/DJR
 

23-4-2018
Heren 1 Hisalis houdt Kieviten in Wassenaar op 1-1 gelijkspel
 

Het eerste herenteam van Hisalis is na de winterstop goed op dreef. De nummer 1 Noordwijk kon nog maar net aan de dadendrift van hun streekgenoot ontsnappen met een krappe overwinning nadat Hisalis lang op een verrassende maar verdiende voorsprong stond. Daarna wonnen de Lissenaren van Dopie en Scoop Delft. 

Vorige week was het weer raak toen Hisalis in een geweldig spannende thuiswedstrijd de nummer twee Waddinxveen op 2-2 wist te houden.  Aanvoerder Boudewijn Broersen had daar een belangrijk aandeel in met doelpunten uit twee strafcorners.


Deze zondag speelde Hisalis onder zomerse omstandigheden in Wassenaar tegen de Kieviten. De bezoekers leken nog er nog niet helemaal bij want ze lieten de tegenstander veel te gemakkelijk door de linies breken. Dit zorgde ervoor dat Hisalis al na 2 minuten tegen een achterstand aankeek: 1-0.

 

Hisalis herpakte zich en kreeg het spel weer beter in de greep. Dit resulteerde in meerdere goede kansen voor het doel maar de bal ging telkens over of naast. Bovendien was de keeper van de Kieviten ook niet van plan zich snel gewonnen te geven.


Het was Bruno Juray die kort voor rust met een vliegende actie vanaf de middellijn door de verdediging heen brak en vanaf vrijwel de achterlijn de bal hard voor kon geven.  Marcel Bakx stond goed opgesteld bij de tweede paal en wist de bal attent tegen de plank te schuiven. De 1-1 was zeker verdiend maar meer dan dat zat er deze dag niet in. Het was keeper Pim Vreeken die net als vorige week zijn team in de wedstrijd hield met enkele spectaculaire reddingen in de slotfase van de wedstrijd.

 

foto's Auke Hoekstra en CvdB

 

7-3-2018
Zaalhockey D1 en H1: spannend tot en met de laatste speeldag
 

De eerste wedstrijden gingen niet goed. Het liep niet lekker, het team kampte met blessures en de keeper zag het spelen in de zaal niet zitten. Een spannende pot tegen buurclub Voorhout werd fanatiek begonnen maar eindigde in een nederlaag van 6-4. Duidelijk was dat de knop om moest. "Gewoon weer hockeyen”,  aldus aanvoerder Boudewijn Broersen. "Met plezier de trainingen in gaan en vooral niet zo verkrampt spelen”. Tegen de sterke tegenstander Scoop Delft werd vervolgens twee maal met 5-6 gewonnen en het spel van de heren werd steeds soepeler. Zo werd het spannend tot de laatste speeldag waarbij zowel Scoop Delft, Voorhout en Hisalis kansen hadden het kampioenschap binnen te halen. Alles hing van de laatste wedstrijd af. Het team kon voor het eerst weer rekenen op Jurriaan Beelen die zijn sleutelbeen had gebroken. De keeper had afgezegd maar een fantastisch keepende Rens Heemskerk van de junioren A1 wilde wel invallen. Het team kwam met 3-1 achter. Ging het dan toch nog mis? Maar mede door de gigaharde pushen van Sven Cozijn kwamen de heren op een 3-3 gelijk en onder meer door een sublieme lob over de uitgelopen keeper van Hidde Kuiper werd het zelfs 3-5. Tegenstander Tempo ‘34 zette alles op alles en wisselde vlak voor het einde van de wedstrijd de keeper in voor een extra – zesde – veldspeler. Deze tactiek werd door Boudewijn Broersen afgestraft door vanuit een counter de 3-6 in het lege doel te scoren. En daarmee promoveert het team door hard werken van de derde naar de tweede klasse zaalhockey.

Ook voor de Dames 1 was het heel spannend. Zij waren vorig jaar knap naar de 2eKlasse gepromoveerd en wilden zich in deze klasse graag staande houden. Het team zat het niet mee, slechts 8 speelsters waren inzetbaar en het kampte daarnaast met veel blessures. Zo was Nerissa Heemskerk tijdens het spelen geblesseerd geraakt aan haar ribben. Hierdoor moest vaak gebruik worden gemaakt van juniorenspeelsters. Dat is lastig, want de tactieken die in een team bekend zijn door veel samen te spelen worden door de invallende speelsters niet zomaar overgenomen of begrepen. Een zware kluif voor het team en aanvoerster Loeke Nieuwenhuis. De eerste wedstrijden werden verloren en degradatie terug naar de derde klasse leek een feit. Maar de dames vochten terug en de laatste 2 wedstrijden tegen Pollux (5-3) en Ommoord (3-1) werden gewonnen. Daarmee hebben de dames knap stand gehouden en spelen zij het volgende zaalseizoen opnieuw in de 2eKlasse!

Nanda Ruigrok, teammanager van de Dames 1 geeft aan dat het van groot belang is veel oefenwedstrijden te spelen en uiteraard te trainen om mee te kunnen doen in de zaalcompetitie. Daarnaast is het voor keepers van belang dat zij eerst intensief kunnen oefenen in de zaal. De rol van de keeper is essentieel binnen het zaalhockey. Nog veel meer dan op het veld kan een keeper het verschil maken tussen winst en verlies.

Het grote probleem van zaalhockey in Nederland is het gebrek aan trainingsruimte. De teams van hockeyclub Hisalis kunnen gelukkig veelvuldig gebruik maken van de Ter Speckehal. Door de weeks wordt er getraind en in de weekenden worden de wedstrijden, georganiseerd door de KNHB, gespeeld. Het is goed dat de teams dicht bij huis kunnen trainen en spelen, zodat ook het thuispubliek de wedstrijden en trainingsverrichtingen kunnen aanschouwen.

Dat is ook terug te zien in de resultaten van àlle zaalhockeyteams van Hisalis dit seizoen. Deze zijn dit seizoen weer beter geweest dan het seizoen daarvoor. We hopen dan ook weer op een prachtig nieuw zaalhockeyseizoen later dit jaar.

Foto: Boudewijn Broersen

 

14-11-2017
Dames 1 wint met grote cijfers
 
De dames speelden zondag Thuis tegen Zandvoort, de hekkensluiter in de poule. Met als doel hun eigen spel te spelen en de tegenstander met snelheid zoek te spelen gingen de dames de eerste helft van start. Het eerste kwartier wist Zandvoort nog goed tegenstand te bieden, maar uiteindelijk wist Tess van Bochove te scoren uit een rebound. Gesterkt door dit doelpunt gaven de dames meer gas en werden er flink wat kansen gecreëerd. Nog voor de rust wist verdedigster Jolien van Schieveen via de rechterkant in de cirkel te komen en kon met een strakke flats de 2-0 maken.

Na een goede peptalk van coach Robert Noall gingen de dames vol zelfvertrouwen de tweede helft in. Ze wisten met snel hockey en goede combinaties goede kansen te creëren. Het duurde dan ook niet lang voor de 3-0 viel via de stick van Veerle de Nes, die de bal van boven haar hoofd het doel wist in te tikken. 

De dames kregen de smaak te pakken en al snel was daar de 4-0. Dit keer was Michelle Wijnhout de doelpuntenmaakster. Zij wist de keeper op mooie wijze uit te spelen en kon de bal daarna simpel in het goal leggen. Het team kwam nu echt goed op dreef en ging op zoek naar nog meer doelpunten. Ze bleven op de Zandvoortse verdediging drukken, wat met man en macht aan het verdedigen was. Dit maakte voor Anne van Tol niets uit. Zij kreeg de bal op kop cirkel en met een snoeiharde backhand scoorde zij de 5-0. De 6-0 kwam van de stick van invalster Lisa Uffen (MA1). 

Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd kort voor tijd gemaakt door Zoë Duivenvoorden. Zij wist een strafcorner te verzilveren met een goed geplaatste sleeppush.
Met de 7-0 op zak zijn de dames weer een plaatsje geklommen in de eindstand en staan nu op de 6e plaats.

Zondag de een na laatste wedstrijd voor de winterstop. De dames spelen dan om 12:45 uit tegen Pijnacker.

 

13-11-2017
Heren 1 wint thuis sensationeel van nummer 3 Westland met 3-2
 

Hisalis H1 speelde zondag 12 november een thuiswedstrijd tegen Westland Heren 1. Op papier een lastige tegenstander. Westland stond op de 3e plek en had al aardig wat grote uitslagen neergezet. Hisalis had het tot nu toe lastiger in de 3eklasse B en stond op een 9e positie.


De eerste helft was het een wedstrijd die gelijk op ging. Westland kreeg wat kansjes en kwam daarom ook terecht met 0-1 voor, maar daarna was het de beurt aan Hisalis. Westland had maar 1 wissel en raakte wat vermoeid aan het einde van de eerste helft waardoor Hisalis 2x kon scoren: Matthijs Wijling haalde met een individuele actie een strafcorner. Een buitenkansje voor captain en specialist Boudewijn Broersen die de bal vanuit de strafcorner hard in de linkerhoek sloeg. Vlak voor rust werd het dus ook nog 2-1 voor Hisalis nadat Jurriaan Beelen weer eens de complete rechterflank overstak met een van zijn rushes. Hidde Kuiper stond voor de goal te wachten maar kreeg de bal net wat achter zich van Beelen dus kon niet lekker afwerken. Toch ging de bal via via omhoog en ging de bal via een stick van de tegenstander de goal in. 


Hisalis ging aldus met 2-1 de rust in tegen de nummer 3. Nu was het een kwestie van de voorsprong zien vast te houden. Dat ging uitstekend.
Pim Vreeken stond weer uitstekend te keepen en pareerde en ene na de andere kans van Westland. Ook werd er door heel Hisalis als collectief goed verdedigd, wat waarschijnlijk volgde na de gezellige teamactiviteit van vrijdagavond.
Het was Westland dat aanviel in de 2e helft maar niet wist te scoren. Uiteindelijk was het dan ook Hisalis wat de 3-1 wist te maken. Een identieke rush van Jurriaan Beelen langs de rechterflank bracht spits Hidde Kuiper in staat om de 3-1 te maken.
Westland ging alles of niet spelen. Die hadden immers niks meer te verliezen. Dat resulteerde nog wel in een terechte strafbal na hakken in de cirkel van Hisalis. De strafbal werd matig ingeschoten, maar vond toch het net. 3-2. Verder dan de 3-2 kwam Westland niet, dus hield Hisalis H1 de 3 punten op het eigen sportpark ter Specke! De 2e overwinning dit seizoen. Door deze overwinning stijgen de mannen naar een 7e plek in de competitie. Volgende week staat er voor de mannen een uitwedstrijd tegen hekkensluiter Spijkenisse op het programma. De een na laatste hindernis tot de winterstop. 

Marcel Bakx

 

8-11-2017
Dames 1 doet goede zaken uit in Saxenburg: 0-5
 
Na een hele mooie wedstrijd op vrijdagavond hadden de speelsters en coach er alle vertrouwen in dat dit een goede wedstrijd zou worden. De dames begonnen met veel energie aan de wedstrijd. Meteen waren zij veel in balbezit en hebben ze aardig want kansen gehad. Saxenburg hield goed stand en verdedigde met man en macht in de cirkel. In de 16e minuut viel dan eindelijk de 1-0. Na een mooie actie over de achterlijn werd de bal voorgegeven en na een aantal rebounds ging de bal het doel in via de stick van Lisa van Haaster.
Een klein kwartiertje later was het weer raak. Loeke Nieuwenhuis maakte een actie en draaide de bal mooi om de keeper heen, 2-0.

Na de rust gingen de dames onverstoorbaar verder met waar ze mee bezig waren. Na 5 minuten kregen ze een strafcorner en deze werd mooi binnen geslagen door Tess van Bochove. 10 minuten later kwam dezelfde Tess via de linkerkant de cirkel binnen over de achterlijn en wist de bal handig in het doel te leggen. 15 minuten voor tijd scoorde Rebecca Eekhout (MA1) via de 2e paal de 5-0 en dit was ook de eindstand.

Zaterdag 11 november staat om 12:45 de wedstrijd thuis tegen Zandvoort D1 op het programma.

Zoë Duivenvoorden

 

3-11-2017
Souburgh H1 wint in de counter van Hisalis: 2-4
 

Hisalis H1 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Souburgh H1. Een lastige pot. Souburgh stond 2e in de competitie en deden het tot nu toe erg goed, waar Hisalis H1 op de 9e positie stond.  


Souburgh begon sterk aan de wedstrijd en met een lange pass vanuit achteruit bereikten ze een spits die de bal diagonaal met de backhand in het doel werkte. 0-1. Hisalis kwam na de zwakke beginfase beter in de wedstrijd en begon het spel te maken. Souburgh leunde naar achter loerend op de counter.
Hisalis versierde een strafcorner, die hard werd ingeslagen door Boudewijn Broersen. De bal kwam op de voet van de lijnstop waardoor Hisalis een strafbal kreeg. De bal werd keurig rechts onder in de hoek gepusht door Bruno Juray. 1-1. Hisalis bleef het spel maken, maar vlak voor rust kwam Souburgh er met een scherpe counter goed uit die zij vakkundig achter de keeper combineerde. 1-2 met rust dus.

 


Na rust eenzelfde spelbeeld. Hisalis bleef sterk spelen en kregen ook kansen op de gelijkmaker. Koen Wubbe kreeg de bal in de cirkel op een presenteerblaadje aangespeeld, maar net toen hij uit wilde halen werd hij opzettelijk tegen de grond gewerkt door een verdediger van Souburgh. Weer een strafbal voor Hisalis! Sven Cozijn ging achter de bal staan. Helaas wist dit keer de keeper van Souburgh redding te brengen. Met meer geluk dan wijsheid ging de bal via de helm van de keeper over.
Met 2 scherpe counters van Souburgh wist de uitspelende ploeg uit te lopen naar 1-3 en 1-4.
Vlak voor tijd wist Sven Cozijn toch nog op het scorenbord te komen. Na een slim balletje van Dirk- Jan Remmerswaal had Sven Cozijn open goal. 2-4.

 foto's Auke Hoekstra

Een sterke wedstrijd van de heren van Hisalis, maar helaas met lege handen door het effectieve spel van Souburgh. Volgende week staat de wedstrijd tegen Tempo ’34 op het programma. Hisalis (9e in de competitie) tegen de nummer 11. Het wordt dus aanhaken met de middenmoot of voorlopig in de staart blijven hangen. 

Marcel Bakx

 

9-10-2017
Waddinxveen komt terug na 3-0 achterstand op 3-3
 

Op zondag 8 Oktober nam Hisalis H1 het in een uitwedstrijd op tegen Waddinxveen H1. Op papier een spannende pot. De nummer 7 tegen de nummer 8 waarbij Waddinxveen net 2 punten meer verzameld had tot nu toe. 

Hisalis H1 kwam op een 0-1 voorsprong nadat rechtsachter Jurriaan Beelen weer met een voor hem herkenbare rush over de rechterkant begon. Bij de achterlijn aangekomen gaf hij de bal voor, waar er een stick van Waddinxveen tussen kwam. Via deze stick belande de bal achter de keeper. Een Eigen goal van Waddinxveen dus!

0-1 was ook de ruststand in een wedstrijd waarbij beide ploegen niet hun gebruikelijke niveau haalde, en er weinig kansen over en weer waren. In de 2e helft schoot Hisalis H1 uit de startblokken. Matthijs Wijling Maakte een actie over de linker achterlijn waarbij hij liftend met de bal 2 tegenstanders passeerde. Hij gaf de bal voor waar spits Hidde Kuiper uiteraard al op stond te wachten. Kuiper tikte de bal beheerst achter de keeper. 0-2 in het voordeel van Hisalis.

Hisalis H1 drukte direct weer door. Jurriaan Beelen ging weer gas geven over de rechterkant. Met een zelfde actie waar ook de 0-1 uit viel gaf hij nu de bal voor op Hidde kuiper die de bal door de benen van de keeper tikte. 0-3!

Hierna zakte Hisalis H1 volledig door de ondergrens. Waddinxveen ging alles of niets spelen en daar kon Hisalis even niks tegenover stellen. Binnen een kwartier kwam Waddinxveen terug tot 3-3, met goals uit een strafcorner, een aanval over rechts en een snelle counter. 

Het was aan keeper Pim Vreeken te danken dat Hisalis hier nog met een punt weg liep. Met een paar fenomenale reddingen Hield hij Hisalis in de slotfase op de been. Wel weer een punt voor de mannen van Hisalis. Over de hele wedstrijd gezien verdiende Hisalis deze dag ook niet meer. 

Volgende week staat de wedstrijd tegen Kieviten H1, de nummer 11 van dit moment, op het programma. Om 14:45 gaat het fluitsignaal op het eigen sportpark ter Specke in Lisse. 

Marcel Bakx

 

3-10-2017
Heren 1 pakt punt thuis tegen Scoop Delft H1: 1-1
 

Op zondag 1 oktober nam Hisalis H1 het in Lisse op tegen Scoop Delft H1, het plaatselijke studententeam. Waar Hisalis vorige week ook al tegen Dopie speelde, de andere studentenclub uit Delft.  Vorige week werd er nog op spectaculaire wijze uit met 2-3 gewonnen van Dopie. Dit keer zat er helaas niet meer in dan een punt van de mannen uit Hillegom, Sassenheim en Lisse.


In de eerste helft van de wedstrijd was Hisalis de bovenliggende partij. Er waren veel kansen en strafcorners. In een reeks van 3 strafcorners achter elkaar ging uiteindelijk de 3e erin. Boudewijn Broersen sloeg de bal via de lijnstop de goal in. 1-0.
Matthijs Wijling leek kort daarna de 2-0 te maken. De bal werd vanaf links de cirkel in gespeeld waar Dirk-Jan Remmerswaal de bal kreeg. Die gaf hem voor op Matthijs Wijling die hem op zijn beurt weer beheerst achter de keeper pushte. Helaas werd de goal afgekeurd na overleg tussen de scheidsen. Zij hadden een situatie van indirect afhouden geconstateerd in de cirkel. Een dubieuze beslissing, omdat die werd geforceerd door aanhoudend klagen van de tegenpartij.


Hisalis bleef de bovenliggende partij. Maarten de Wit en Deniz de Jong bleven met acties de cirkel in gaan, waarbij een aantal strafcorners werden versiert. Bij een van die strafcorners had Sven Cozijn veel tijd voor zijn sleeppush die hij hard langs de keeper pushte. Helaas redde de lijnstop door de bal boven zijn hoofd van de lijn weg te slaan.
Vlak voor rust scoorde Scoop Delft de gelijkmaker uit een strafcorner,. Een van de spaarzame kansen voor de mannen uit Delft, die dus uiterst effectief met hun kansen omschoten.

1-1 met Rust. Na rust een ander spelbeeld. Scoop Delft kreeg meer grip op de wedstrijd en bestookte het doel van Hisalis. Gelukkig was keeper Pim Vreeken een paar keer een goede sta in de weg.
Uiteindelijk scoorde Hisalis zo’n 20 minuten voor tijd de 2-1. Na een voorzet vanaf rechts kon Dirk-Jan Remmerswaal de bal hoog achter de Delfte keeper pushen.


Het noodlot sloeg alsnog toe voor Hisalis. Zo’n 6 minuten voor tijd kreeg Jurriaan Beelen een dubieuze gele kaart waardoor Scoop Delft een overtal situatie kreeg. Die benutte zij goed en scoorden 3 minuten voor tijd de 2-2.

Wel weer een punt dus voor de mannen van Hisalis, maar het gevoel van teleurstelling overheerste vlak na de wedstrijd.
Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen Waddinxveen H1 op het programma. De nummer 7 tegen de nummer 8. Dat zal dus weer een spannende pot worden waar al van alles op het spel staat. 

 Marcel Bakx


 

18-9-2017
Strafcornerwapen van Noordwijk verslaat Heren 1 thuis: 1-6
 

De eerste thuiswedstrijd van Hisalis was tegen streekgenoot Noordwijk, dat vorig jaar uit de tweede klasse gedegradeerd is en vast van plan is om daar na dit seizoen naar terug te keren.  Hisalis Heren 1 speelt dit seizoen onder leiding van de nieuwe trainer-coach Tabe Roggeveen, afkomstig van HC Bennebroek.

 

De opening van het hockeyseizoen was vorige week  uit tegen Krimpen, waar in de laatste minuut net van verloren werd: 4-3. De wedstrijd van vandaag zou niet gemakkelijk worden, maar Hisalis was plan om alles op alles te zetten om een goede wedstrijd neer te zetten voor het thuispubliek.

 

Na tien minuten spelen sleepte Noordwijk de bal fraai hoog in het doel van Hisalis bij de eerste strafcorner. Kort daarop kreeg Hisalis nog een goede kans op de gelijkmaker maar de hoge backhandslag van Dirk Jan Remmerswaal ging net over het doel van Noordwijk. De volgende strafcorner van de tegenstander werd via een variant bij de linkerpaal binnengetipt: 0-2.

Kort voor rust maakte Hidde Kuiper de aansluitende treffer na aangeven van Boudewijn Broersen van diep rechtsvoor zodat de teams met 1-2 de rust ingingen.

 De tweede helft zette Noordwijk steeds meer druk wat resulteerde in een lange reeks strafcorners. Ondanks veel reddingen van de nieuwe keeper Pim Vreeken, wisten de bezoekers nog 4 maal te scoren.

 

18-9-2017
Dames 1 Hisalis verliest van streekgenoot Noordwijk met 0-3
 

Vorige week was het team van trainer-coach Robert Noall zeer goed op dreef in de eerste wedstrijd van het seizoen. Uit bij Castricum werd overtuigend met 0-3 gewonnen. De eerste thuiswedstrijd tegen Noordwijk bood perspectieven, want bij de laatste ontmoeting vorig seizoen werd het 2-2 gelijk na een spannende wedstrijd.


Dit keer had Hisalis een stuk moeilijker. Ondanks aandringen wilde de bal er niet in, terwijl Noordwijk wel succesvol bleek in de aanval. Uiteindelijk werd met 0-3 verloren.

Foto's: Frank de Haas

 

 

22-6-2017
Dames 1 speelt laatste wedstrijd tegen koploper Strawberries
 

 Met een temperatuur van rond de 28 graden speelde Dames 1 van Hisalis haar laatste wedstrijd tegen de koploper Strawberries in Driehuis. Het werd uiteindelijk 6-1 voor de Strawberries. Hisalis eindigde dit seizoen op een keurige 7e plaats in de competitie. Volgend seizoen komt het team wederom uit in de derde klasse onder leiding van hoofdtrainer Robert Noall.


 

22-6-2017
Heren 1 sluit seizoen af met klein verlies tegen Abcoude
 

Met een temperatuur die boven het kunstgras tot over de 30 graden opliep speelden beide teams hun laatste wedstrijd van het seizoen. Abcoude staat enkele posities boven Hisalis in de ranglijst en dit kwam uiteindelijk ook tot uiting in de wedstrijd en uitslag. Wegens de hitte werd de wedstrijd in 4 kwarten gespeeld. Abcoude had 3 doelpunten gescoord toen Sven Cozijn in de laatste minuten van het tweede kwart zijn sleeppush hoog in het net joeg: 3-1.

 

Na langdurig sproeien van het veld kon het derde kwart beginnen, maar er zat niet veel actie in de wedstrijd door de warmte. Hisalis zorgde nog voor een verrassing door een paar sterke aanvalsacties. Sam Hoekstra zorgde voor spanning bij de verdediging van Abcoude door een harde backhandslag op doel. Deze werd in eerste instantie door de keeper verwerkt maar vervolgens toch attent door Dirk Jan Remmerswaal hoog in het net geslagen: 3-2.

 Abcoude liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen en scoorde nog twee keer. Sleeppushspecialist Cozijn maakte nog een fraai doelpunt , ditmaal onhoudbaar halfhoog rechts in het net. Dit zorgde voor een faire eindstand van 5-3. Volgend seizoen komt Hisalis zowel met het eerste Heren- als Damesteam wederom uit in de derde klasse.


 

29-5-2017
Verslag Dames 1
 

Zondag stond een belangrijke wedstrijd op de planning, Hisalis Dames 1 moest tegen Noordwijk, die een punt achter Hisalis staan in het klassement. Noordwijk opende sterk met in de eerste minuut een schot op goal, die Kim de Munk van de lijn wist te halen. Hisalis maakte een goede comeback en binnen vijf minuten wist Tess van Bochove de bal met een spectaculaire backhand slag in het doel te knallen. 

Noordwijk liet hun koppen niet hangen en haalden uiteindelijk een strafcorner, deze kans benutte zij en de stand was 1-1.  In de rust kreeg Hisalis nuttige aanwijzingen van coach Robert Noall. Vol vertrouwen liep Dames 1 het veld weer op. In de cirkel creëerden ze de benodigde kansen en uiteindelijk leverde dit een strafcorner op die Anne van Stapele keihard in de linkerhoek sloeg. Noordwijk had ook de nodige kansen in de cirkel van Hisalis maar gelukkig werd er sterk verdedigd.

Noordwijk werd uiteindelijk toch beloond met een strafcorner die tussen de palen eindigde. Ondanks het doorzettingsvermogen van Hisalis Dames 1 konden de 3 punten niet worden binnengehaald, de eindstand was 2-2.

Lindy Out

PS: Zondag 28 mei won Dames 1 uit overtuigend met 1-4 van Catwijck!

 

29-5-2017
Verslag Heren 1
 

Zondag 21 mei speelde Hisalis H1 tegen Hoorn H1. Uit had Hisalis  7-1 verloren, dus Hisalis had iets goed te maken. De tactiek was om de bus te parkeren en wachten op de counter. Met rust stond Hisalis 0-2 achter, door persoonlijke fouten. Na rust maakte Sven Cozijn het weer spannend door een strafcorner te benutten. Helaas na 10 minuten onoplettendheden stond het 1-5 voor Hoorn.

Na hard werken scoorde Sven Cozijn ook de 2e goal van Hisalis via een goed benutte strafcorner. Verder dan 2-5 kwam Hisalis niet.

Maarten Verspoor

PS: 28 mei won Heren 1 overtuigend uit van Muiderberg H1 met 1-5!

 

9-4-2017
Heren 1 beloont zichzelf niet tegen Castricum: 1-2 verlies
 


Wegens de enorme drukte bij Keukenhof en allerlei activiteiten in de Bollenstreek kon het team van Castricum slechts op het nippertje op tijd Hisalis bereiken. Het leek de tegenstander niet te deren, want direct legde Castricum behoorlijke druk op de thuisploeg. Castricum kreeg al in de beginfase twee strafcorners mee maar die werden slecht verwerkt. Evenzo kon Hisalis enkele malen gevaarlijk counteren maar ook dat resulteerde niet in doelpunten. Hisalis liet zich verleiden om in het hoge speltempo van Castricum mee te gaan en het slordig uitverdedigen leiden tot de 0-1 voor de bezoekers: zij onderschepten de bal, via de as werd hij naar de spits in de cirkel gespeeld, hij nam aan met het puntje en sloeg de bal vanuit de lucht onhoudbaar in het net.

  foto Kirsten Fransen

Na rust hield Sven Cozijn zijn team in de wedstrijd met een fraaie redding op de doellijn nadat de keeper al gepasseerd was. Beide teams speelden een gelijkwaardige wedstrijd en het kon nog beide kanten op gaan. Een verrassende counter van Castricum gevolgd door een doelpunt gaf Hisalis een korte mentale tik. Hisalis wist zich hieronder uit te werken en zorgde voor druk op het doel van de tegenstander. De strafcorner die Hisalis kreeg werd door Hidde Kuiper koel en loeihard op de plank gelegd: 1-2.

Ondanks veel druk in de laatste fase van de wedstrijd door Hisalis lukte het de thuisploeg toch niet om gelijk te maken.

 

 

9-4-2017
Dames 1 biedt lang weerstand tegen nr 2 Roomburg: 0-3 verlies
 

 

Op een werkelijk stralende lentedag ontving het eerste damesteam van Hisalis de nummer twee van de competitie Roomburg uit Leiden. Door solide spel kon Hisalis de confrontatie met deze subtopper goed aan, en de eerste helft was het een gelijkwaardige wedstrijd. In de laatste vijf minuten kreeg Roomburg een strafcorner mee. De keeper Laura Vos van Hisalis werd omspeeld en via de stick van de lijnstopper kaatste de bal toch nog in de linkerhoek: 0-1.

Na rust werd Hisalis door de full press van Roomburg in eerste instantie behoorlijk vastgezet op eigen helft. De thuisploeg wist zich hier langzaam onderuit te vechten en kwam uiteindelijk weer langszij wat balbezit betrof. Na een counter van Roomburg werd de voorzet met de bolle kant ingeslagen. Dit doelpunt werd na overleg tussen de scheidsrechters  alsnog afgekeurd. De keepster van Hisalis stopte kort daarna een strafbal en hield haar ploeg op de 0-1.

 

Roomburg speelde haar volgende strafcorner met een mooie variant via de strafbalstip naar links: het eerste schot werd geblokkeerd door lijnstopper Kim de Munk, maar zij was kansloos op de lob die daarna over haar heen gespeeld werd: 0-2. In de slotfase was Hisalis moegespeeld, Roomburg onderschepte de uitname over rechtsachter, de aanvalster liep van links over het midden en kon uiteindelijk net de cirkel binnensprinten en vrij uithalen diep in de linkerhoek. Deze 0-3 werd de eindstand maar Hisalis kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.

 

26-3-2017
Dames 1 overklast hekkensluiter AMHC FIT met 6-0
 

Het eerste team van Hisalis was vastberaden om voor het thuispubliek haar beste beentje voor te zitten tegen de bezoekers uit Amsterdam Noord waartegen punten te halen waren. Tess van Bochove stoomde als eerste door de verdediging van FIT heen en maakte de openingstreffer. Anne van Stapele schoot haar strafcorner via de linker binnenkant paal: 2-0. Loeke Nieuwenhuis zag haar kans schoon en zette haar eigen aanval op waar ze zichzelf tenslotte ook voor beloonde door de 3-0 te scoren.

 

Na rust bleef HISALIS  onverminderd druk zetten en dit had als resultaat dat FIT zich steeds vaster op eigen helft liet zetten. Opnieuw  kwam Tess van Bochove op met een snelle aanval over rechts. Met een lange slag maakte ze de onhoudbare 4-0.

Na 5 minuten kon van Bochove dit kunststukje evenaren maar ditmaal werd ze gestuit door de uitlopende keeper van  FIT.

 Invalster uit de MB1 Eline Herberghs probeerde vanaf diep op de rechterachterlijn een voorzet te geven op de meeoplopende spits van Hisalis. Maar in dit geval werd de bal nogal onhandig gepareerd door een FIT verdedigster zodat dit resulteerde in een eigen doelpunt van FIT:  5-0.

 

In een ware scrimmage met tegen hoofden opspringende ballen werd het ook nog 6-0 voor HISALIS. FIT had geen antwoord meer op de pressie die Hisalis in haar spel op de tegenstander kon doorvoeren. Het enige dat FIT nog deed waren harde ballen naar voren slaan maar daar had de geoliede verdediging van Hisalis geen moeite mee zodat de bepaling van het spel via het middenveld telkens weer in de handen van de thuisploeg werd gelegd. Anne van Stapele scoorde nog een droge 7-0 uit de strafcorner maar die werd in tweede instantie afgekeurd omdat de scheidsrechter de bal nog niet had vrijgegeven. Hisalis had het thuispubliek een prachtige staaltje machtsvertoon laten zien waar de dames zelf ook volop van genoten hadden.

 

 

26-3-2017
Heren 1 erkent meerdere in AMHC FIT: 0-7 verlies thuis
 

Hisalis ontving thuis de nummer vier van de ranglijst  FIT uit Amsterdam Noord. Het bleek al snel dat het inderdaad een moeilijke wedstrijd ging worden want FIT ging vanaf het eerste fluitsignaal als een troep jonge honden van start tegen het meer afwachtende Hisalis. FIT veroverde haar eerste strafcorner al na 5 minuten maar er werd niet uit gescoord. Hisalis worstelde zich daarna onder de druk van de gasten uit en het duurde 20 minuten voordat FIT dan toch haar eerste doelpunt wist te scoren. Keeper Jamy Hoek kende enkele goede reddingen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd.


 In de slotfase van de eerste helft kreeg FIT nog een strafcorner mee: die werd direct terug op de aangever gespeeld en die scoorde met zijn klassieke tip inn de 0-2 voor FIT.


 Na rust was het toch snel gedaan met de aanvankelijke weerstand van Hisalis: binnen een kwartier stond het 0-5 voor de gasten. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht maar dat kwam mede omdat FIT niet meer sterk aandrong: zij hadden hun krachten toen al behoorlijk verspeeld door telkens vol in de aanval te gaan. Toch bleek het Amsterdamse  team op individuele klasse in staat om toch nog twee keer te scoren zodat de stand  uiteindelijk op 0-7 in het voordeel van FIT kwam te staan.


 

15-3-2017
Dames 1 verdient meer dan gelijkspel tegen Saxenburg: 1-1
 

De eerste helft van de eerste wedstrijd na de winterstop was tegen Saxenburg uit Haarlem, direct boven Hisalis in de competitie dus het was een belangrijke wedstrijd. Dit belang leek de teams was te verlammen want de eerste helft verliep nogal tam.

 

Reservekeeper Nanda Ruigrok-Jansen verving de nog altijd geblesseerde Laura Vos en speelde een goede wedstrijd. Een kwartier voor rust kon Saxenburg de 0-1 scoren zodat de tegenstander  met voorsprong de rust in ging.

 

Na de rust leek er een ander Hisalis team in het veld te staan: iedereen was fel op de bal en er werd veel druk op de tegenstander gezet die hierdoor regelmatig balverlies leed. Hisalis domineerde de wedstrijd en de ene aanvalsgolf volgde op de andere.

 

Het harde werken werd beloond met een drietal veroverde strafcorners: de derde werd met een variant helemaal naar links gespeeld op de inkomende Jolien van Schieveen die harde de gelijkmaker inschoot.  Maar hoe hard de thuisploeg verder ook werkte, de keeper van Saxenburg was zeer goed op dreef en hield haar doel schoon zodat Hisalis genoegen moest nemen met gelijkspel.

 

 

15-3-2017
Heren 1 redt het net niet tegen Kraaien in spannend duel: 2-4
 

Op een heerlijke vroege lentemiddag ontving heren 1 van Hisalis het team van de Kraaien uit Wijdewormer. Na wat inleidende schermutselingen werd het na ongeveer een kwartier spelen 0-1 voor de Kraaien door een goed uitgespeelde strafcorner: de eerste 4 pogingen werden gestuit door de verdediging van Hisalis, maar de 5e slag op doel trof dan toch de plank. Daarna werd de thuisploeg enigszins in de verdediging gedrukt door de tegenstander die wat feller op de bal zat. Vlak voor rust hakte Kevin van der Wijden in zijn verdedigende actie op de stick van de aanvaller waarna de scheidsrechter niet anders dan een strafbal voor kon geven zodat de teams met een stand van 0-2 voor de Kraaien de rust ingingen.

 

De tweede helft liep een stuk beter voor Hisalis: het team was feller en won meer duels. Nieuwkomer uit de Jongens A1 Jurriaan Beelen kon van zijn rechtsvoorpositie de bal enkele malen vanaf diep op de rechterachterlijn richting strafbalstip geven, maar er werd niet uit gescoord. Door het betere spel leek Hisalis vastbesloten om de Kraaien het vuur nader aan de schenen te leggen. Na 20 minuten in de tweede helft wist Hidde Kuiper goed door te drukken in de cirkel en kon de 1-2 scoren. Maar in de counter die direct daarop volgde wisten de aanvallers van de Kraaien de cirkel van Hisalis te bereiken en de spits van maakte de 1-3. Een protest hiertegen van Hisalis werd niet toegekend.

 In de slotfase waren er meerdere goede mogelijkheden voor Hisalis. Boudewijn Broersen sneed door de as van links naar rechts en haalde op volle snelheid uit op kop cirkel. Zijn harde schot verraste de keeper van de Kraaien en het werd 2-3. Jaimy Hoek moest tussendoor alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de voorsprong van Kraaien werd uitgebouwd en zorgde meermalen voor reddingen door goed uit te lopen.

 In de slotfase van de wedstrijd werd alles uit de kast getrokken voor de gelijkmaker. Helaas voor Hisalis ging de bal er telkens net niet in. Door het hogere risico wat het gevolg was van de aanvalsdrift lukte het De Kraaien om op slag van affluiten nog de 2-4 te scoren. Maar Hisalis had gevochten voor wat het waard was en had hierdoor het publiek een leuke wedstrijd hockey laten zien.

 

 

 

30-11-2016
H1 verslaat Abcoude in spannend duel met 4-2
 

Hisalis ontwaakte snel uit de droom van een aangename herfsthockeywedstrijd omdat de tegenstander Abcoude binnen no time met 0-1 voorkwam door een geslaagde strafcorner. Gelukkig voor de thuisploeg werd het al snel 1-1 door een strafcorner sleeppush van Sven Cozijn. Diezelfde specialist scoorde ook de 2-1 waarbij de bal via de lijnstopper van Abcoude in het doel belandde. Bij deze stand leek het nog lang onzeker hoe de einduitslag zou uitvallen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, totdat langzamerhand in de tweede helft Hisalis duidelijk de betere partij werd.

 

Marcel Bakx plaatste een pass vanaf de linker achterlijn loepzuiver op de razendsnel inkomende Bruno Juray die keihard op binnenkant rechterplank zijn doelpunt scoorde: 3-1. Kort daarna kwam Abcoude weer dichterbij door de 3-2 uit hun strafcorner. De spanning droop van het veld want Hisalis rook aan de overwinning. De Heren 1 keeper van vorig seizoen, Flip van ’t Pad Bosch, stond tussen de palen wegens blessure leed van de huidige keep van Hisalis Jaimy Hoek. Van ‘t Pad Bosch speelde een geweldige wedstrijd en wist met spectaculaire reddingen meerdere tegendoelpunten te voorkomen..

In de slotfase van de wedstrijd pikte wederom Bruno Juray de bal op van de middellijn en kwam door zijn snelheid en handige acties tot in de cirkel van Abcoude. Met een scherpe pass naar Marcel Bakx maakte hij zijn actie af en Bakx beloonde het hele team met een plankharde 4-2.

Keeper van ‘t Pad Bosch zorgde daarna nog door zijn assertieve uitlopen dat de Abcoude aanvallers afgestopt werden en met stick en handschoen werden hoge ballen uit zijn doel geslagen.  Gecombineerd met een solide verdediging behield Hisalis hierdoor haar comfortabele voorsprong  zodat na 90 minuten de verdiende overwinning gevierd kon gaan worden.

 

 

30-11-2016
D1 verrast koploper Strawberries met 2-2 gelijkspel
 

In het laatste competitieduel voor de winterstop trof dames 1 van Hisalis de koploper Strawberries uit Driehuis Noord-Holland. Een grote uitdaging dus voor het team uit Lisse. Trainer/coach Robert Noall had een speciale voorbereiding voor deze wedstrijd getroffen: hij had zijn team de laatste weken getraind om te strijden in een meer offensieve opstelling dan het team gewend was. Dus risico nemen met minder verdedigers en vol gaan voor de aanval. Dit plan was niet zonder gevaar want bij een snelle counter aanval van de tegenpartij zou rekening gehouden moeten worden met tegendoelpunten. Binnen de eerste minuut scoorde Strawberries al via een strafcorner de  0-1, maar Hisalis liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Kort daarna was er een snelle aanval van Hisalis; Tess van Bochove leek de bal over de keeper van Strawberries heen te spelen, zij blokkeerde het schot maar de bal kwam in de forehand van Nerissa Heemskerk en zij kon kortdaad de 1-1 scoren.

De 1-2 kwam voort uit een strafcorner van Strawberries; Hisalis keeper Laura Vos kon niet goed bij de bal en lijnstopper Lindy Out wrong zich nog in allerlei bochten maar kon uiteindelijk de treffer onmogelijk voorkomen. Veerle de Nes en Anne van Tol werkten zeer hard en bleven gaan voor alle kansen maar deden ook hun verdedigende werk. De snelle Hisalis spits Michelle Wijnhout kwam meerdere keren in scoringspositie, maar werd door de harde verdediging van Strawberries daarbij meerdere keren op de stick geslagen om haar onreglementair af te stoppen. Dit werd gezien door de arbitrage en ook 2x bestraft met geel, maar dit was een schrale troost voor Hisalis natuurlijk omdat Wijnhout’s doelkansen om zeep geholpen werden.

 

De geblesseerde Zoë Duivenvoorden kwam nog vanaf de bank met de gouden tip voor de strafcorner: Strawberries zou de korte hoek vrijlaten. Jolien van Schieveen nam de laatste strafcorner voor Hisalis: in plaats van de bal te geven voor de tip in speelde zij nu direct hard in de korte hoek over de rechtervoet van de keeper en maakte daarmee de gelijkmaker: 2-2. Een geweldig resultaat en opsteker voor Hisalis Dames 1 en coach Robert Noall.

 

17-11-2016
Heren 1 redt het niet tegen razendsnel Muidenberg: 3-7
 

Hekkensluiter Muiderberg deed vorige week goede zaken door koploper AMVJ op 2-2 te houden. In die opperbeste stemming verschenen de bezoekers bij Hisalis en lieten de eerste helft goed spel zien. Door een fraaie sleeppush van Muiderberg ging Hisalis met 0-1 achterstand de rust in.


 Binnen tien minuten na rust scoorde Muiderberg twee keer en Hisalis werd in de verdediging gedrongen. Sven Cozijn bracht enige verlichting door de strafcorner met zijn sleeppush te verzilveren. De 1-3 stond niet lang want Muiderberg scoorde al vrij snel de 1-4. In de laatste fase van de wedstrijd werd het erg spannend en de teams gingen beide volop in de aanval. Spits Maarten de Wit werd bereikt bij de strafbalstip. Met een handige pirouette verraste hij de keeper van Muiderberg en tikte de bal achter hem op de plank. 2-4 leek even de start van een mogelijke aansluiting, maar de bezoekers waren niet van plan om daaraan mee te werken en scoorden de 2-5.


 Kort daarop speelde Hidde Kuiper zich vrij in de cirkel van Muiderberg en lobte de bal over de keeper. Hisalis telde het doelpunt al bijna, maar de keeper draaide zich razendsnel om en wist met zijn stick de bal alsnog uit zijn doel te slaan. De bal kwam echter opnieuw bij Kuiper terecht die nu zonder genade de bal keihard in de verre hoek sloeg: 3-5. Muiderberg wist in de slotfase nog twee keer tegen te scoren zodat de eindstand 3-7 in het voordeel van Muiderberg was.

 foto s Auke Hoekstra

 

17-11-2016
Dames 1 kan wil niet opleggen aan Catwijck: 1-4
 

Het eerste kwartier van de wedstrijd domineerde Hisalis de wedstrijd, maar het team wist dit echter niet om te zetten in doelpunten. Catwijck ontworstelde zich langzaam aan de druk van de thuisploeg en wist  zelf wel te scoren. De strafcorner van Catwijck na 30 minuten spelen ging ook nog met enig geluk via een uitgestoken stick van het doel in zodat bij rust Hisalis met 0-2 achterstond.

 

De tweede helft begon moeizaam voor Hisalis en Catwijck wist opnieuw twee keer te scoren. Getergd door die forse achterstand begon Hisalis steeds beter te spelen en wist Catwijck meerdere malen in de problemen te brengen. Bij een aanval over rechts werd de bal strak rechtsvoor gegeven, maar doordat Tess van Bochove struikelde kon ze net de bal niet meer inslaan.  Hisalis kreeg verschillende  strafcorners, Jolien van Schieveen speelde een variant rechts van de paal voor de tip in, maar de bal kon net niet gehaald worden door de rechtsvoor. Vijf minuten voor tijd was er een fraaie aanvalsactie van opnieuw Tess van Bochove die 5 Catwijckse speelsters voorbij ging en uiteindelijk via de achterlijn de bal voor kon geven. De mee opgekomen Sophie van der Linden wipte de bal beheerst over de doellijn, en daarmee was met de 1-4 de eer gered.

 

1-11-2016
Heren 1 zet thuis Weesp weg met 5-3 in spannend duel
 

Op een fraaie herfstmiddag ontving Heren 1 van Hisalis hun tegenstander uit Weesp; vorig seizoen nipt gedegradeerd uit de 2e klasse. Na korte tijd kwam Hisalis op voorsprong door een één-tweetje van Hidde Kuiper en Maarten de Wit. Uiteindelijk werd de bal door de laatste keurig ingegeslagen. Echter, in de eerste helft lukte het Hisalis niet om de tegenstander hun wil op te leggen, en de sterke keeper van Weesp wist ook enkele sleeppushes van Sven Cozijn uit zijn doel te slaan.

Maarten de Wit ontving geel wegens obstructie en is geschorst voor de volgende wedstrijd. Weesp zag kans ook zelf ook te scoren en Hisalis kwam goed weg toen op slag van rust een vrijwel zeker doelpunt van Weesp tegen de paal ketste en weggewerkt kon worden door de verdediging. De ploegen gingen dus met 1-1 de rust in.

In de tweede helft kwam Hisalis echter vliegend uit de startblokken en drong Weesp voortdurend terug op eigen helft. Hidde Kuiper scoorde de 2-1 en zijn keiharde strafcorner 5 minuten daarna werd maar net door de lijnstopper van Weesp gekeerd. De volgende strafcorner werd hard op de plank ingeslagen door Boudewijn Broersen: 3-1.

Weesp herpakte zich weer enigszins en kwam terug tot 3-2. Maar opnieuw Maarten de Wit maakte een eind aan die illusie door vanaf de rechterkant cirkel hard halfhoog in het net te scoren nadat de bal door de verdediging van Weesp niet goed was weggewerkt na een aanval van Jorijn Mathot. Weesp scoorde nog wel de 4-3, maar de druk van Hisalis bleef onverminderd hoog en in de laatste minuut drong de Wit opnieuw diep in de verdediging van Weesp door, speelde koel vanaf rechtsvoor op de mee opgekomen Hidde Kuiper die de bal vanaf hoogte strafbalstip eenvoudig in het doel kon leggen. Dit maakte de eindstand 5-3 voor Hisalis.


Foto's H1: Auke Hoekstra

 

1-11-2016
Dames 1 wint thuis vrij eenvoudig met 2-0 van Ypenburg
 

Het was geweldig hockeyweer in Lisse en Dames 1 van Hisalis had er duidelijk zin in om een goede pot hockey op het veld neer te zetten. Er was veel vertrouwen in de ploeg en de bal werd goed rondgespeeld, zoekend naar een opening. Die kwam in de vorm van een aanval over rechts die perfect werd afgerond door een doelpunt van Zoë Duivenvoorden, een invalster uit de Meisjes B1. De openingstreffer was verdiend want Ypenburg leek er niet op uit om Hisalis zwaar in de problemen te brengen.


De thuisploeg bleef rustig en wist dat er meer inzat vandaag. Uiteindelijk kwam de einduitslag tot stand door een fraaie actie van Tess van Bochove; zij speelde haar pass scherp naar Sophie van der Linden om in te tippen, dit lukte ook maar via de stick van de Ypenburg verdedigster. Het resultaat bleef een verdiende 2-0 overwinning.


Foto's D1: Christopher Olie

 

22-9-2016
H1 niet opgewassen tegen gedreven Westerpark: 1-6
 

Heren 1 van Hisalis speelt dit seizoen opnieuw in de 3eklasse na hun kampioenschap en promotie vorige seizoen. Het team speelt met een nieuwe keeper, Jaimy Hoek afkomstig uit Noordwijk, omdat Flip van t Pad Bosch wegens een langdurige voetblessure een stapje terug moest doen.


De eerste wedstrijd uit tegen de Kraaien ging maar nipt met 4-3 verloren. Afgelopen zondag kwam Westerpark uit Amsterdam op bezoek, een team met kampioensaspiratie. Dat bleek ook wel want Westerpark legde vanaf het begin veel druk op Hisalis en dat zorgde meteen voor kansen en ook een doelpunt voor Westerpark. De in het team teruggekeerde Robin Bakker zorgde voor de aansluiting met zijn specialisme: de sleeppush bij de strafcorner. Na de 1-1 voerde Westerbeek de druk echter nog meer op en het team scoorde meermalen uit handige spelcombinaties waarbij de verdediging en keeper van Hisalis uitgespeeld werden. Dit resulteerde in een eindstand van 1-6.

Foto’s Heren 1:  Auke Hoekstra

 

22-9-2016
Dames 1 houdt thuis Pijnacker op gelijkspel: 1-1
 

Dames 1 speelt dit seizoen onder leiding van de nieuwe coach/trainer Robert Noall. De eerste uitwedstrijd tegen Saxenburg ging vorige week met 2-0 verloren.


Afgelopen zondag ontvingen de dames thuis Pijnacker, het team dat vorig jaar hoog in de competitie geëindigd is. Het team van Noall hield goed stand de eerste helft maar kon niet voorkomen dat Pijnacker toch met 0-1 voor de rust in ging. Na rust speelde Hisalis tactisch sterker en zorgde regelmatig voor verwarring bij de tegenstander door onverwacht  nieuwe posities in te nemen. Kim de Munk zorgde in de tweede helft voor de aansluiting met haar fraaie doelpunt. Eigenlijk verdiende Hisalis nog de overwinning door goed spel in de tweede helft, maar de doelpogingen gingen er helaas niet in zodat genoegen genomen moest worden met gelijkspel: 1-1.

Foto:’s Dames 1: Christopher Olie

 

13-6-2016
H1 zet Voorhout definitief opzij en pakt kampioenschap met 6-3
 

Vrijdagavond om 20.00 uur betraden de eerste herenteams van Hisalis en Voorhout opnieuw het hoofdveld van Hisalis in Lisse om de resterende 19 minuten van de laatste wedstrijd van het seizoen uit te spelen. Opnieuw was er een grote opkomst van meer dan 250 toeschouwers; de meeste van Hisalis, maar ook publiek van Voorhout en zelfs teamleden van Loenen waren aanwezig. Bij verlies van Hisalis zouden namelijk Loenen kampioen worden.

 

Daarnaast waren ook vertegenwoordigers van de KNHB aanwezig gezien het belang van de wedstrijd en het tumultueuze voortijdig einde van de vorige ontmoeting bij de stand van 4-3 van afgelopen zondag. Ook bestuursleden van Hockeyclub Voorhout waren aanwezig.

 Hisalis begon vanaf de eerste minuut zeer gedreven en ging vol in het offensief. Voorhout startte de eerste 8 minuten met 10 man wegens de gele kaart waarmee de wedstrijd vorige zondag eindigde. Na twee minuten kreeg Hisalis de eerste strafcorner. Direct werd een variant gespeeld en de bal ging niet naar de eerste stop maar kort naar Michael Post die koud op de plank de 5-3 scoorde. Dirk Jan Remmerswaal bleek weer belangrijk in het controleren van het middenveld en het aanspelen van de spitsen van Hisalis.

 Voorhout kwam na een counter bijna op 5-4 maar het doelpunt werd na overleg door de arbitrage afgekeurd. Twee minuten voor tijd kwam er vanaf diep bij de rechterachterlijn een voorzet voor het doel van Voorhout. Michael Post tikte handig hoog in achter de keeper van Voorhout en zorgde voor de eindstand 6-3. Na het laatste fluitsignaal werd dan toch het kampioensfeest van Heren 1 van Hisalis gevierd met de promotie naar de 3e klasse. Dit na slechts 1 seizoen spelen in de 4e klasse waar het team van Arthur Pinckaers niet thuishoorde.


 Na alle commotie van de afgebroken wedstrijd van afgelopen zondag was het mooi om te constateren dat ditmaal de sfeer na de wedstrijd weer genormaliseerd was. Veel toeschouwers, de KNHB afgevaardigden, maar ook de spelers, coach en bestuursleden van Voorhout bleven hangen op het terras en dronken gezamenlijk hun drankje zoals  gebruikelijk na een hockeywedstrijd.

                                                                                    

 

13-6-2016
Dames 1 houdt Scoop Delft op gelijke hoogte: 1-1
 

De laatste wedstrijd van dit seizoen speelde zich af bij Scoop in Delft. Scoop kon Hisalis al niet meer inhalen, maar de teams lieten de toeschouwers een leuke wedstrijd zien waar echt om de dagzege  gestreden werd. Hisalis was sowieso al zeker van handhaving van hun positie in de 3e  klasse voor volgend seizoen.

 

Na een goede voorbereiding begon Hisalis scherp aan de wedstrijd en zette vanaf de eerste minuut Scoop flink onder druk. Helaas lukte het de bezoekers niet om deze kansen te benutten. Ook Scoop begon kansen te krijgen, maar door goede reddingen van de verdediging wist Hisalis de 0 te behouden. 1 minuut voor rust creëerde Hisalis een mooie aanval, met een één tweetje in de cirkel wist Manon Rietbroek  het mooi af te maken. Na de rust waren opnieuw goede combinaties en dito samenspel te zien, maar dit werd niet beloond met doelpunten. In een moment van onoplettendheid ontsnapte Scoop aan de druk van Hisalis en rolde de bal toch nog in het doel: 1-1. Scoop probeerde nog de 3 punten binnen te halen door de keeper te wisselen voor een veldspeelster. Hisalis hield het echter achterin goed dicht en het bleef bij 1-1 gelijkspel.

Foto’s Dames 1 van Christopher Olie.

 

 

6-6-2016
Dames 1 Hisalis vecht zich naar winst 5-3 op Kikkers
 

Om zeker te zijn van handhaving in de derde klasse moet Hisalis zoveel mogelijk punten binnenhalen aan het slot van de competitie. Vandaag kwam het eerste Damesteam van de Kikkers op bezoek. De wedstrijd bij de Kikkers uit ging nipt met 3-2 verloren, dus er waren reële  kansen op winst. De wedstrijd begon goed door een snel openingsdoelpunt van Tess van Bochove. Door de temperaturen van boven de 25 graden was besloten om 4x een kwartier te spelen. Aan het einde van het tweede kwart maakte de Kikkers gelijk. Direct in de beginfase van het derde kwart kwamen de bezoekers sterk terug met twee doelpunten in 5 minuten, dus toen keek Hisalis opeens tegen een 1-3 achterstand aan.

 

Coach Sjoerd Wolters bleek echter onvermoeibaar in het op de juiste plek zetten van zijn speelsters en in het geven van tactische aanwijzingen. Dit stimuleerde zijn speelsters om het beste van zichzelf te geven en resulteerde in een snelle counter van Hisalis waarbij Loeke Nieuwenhuis de 2-3 scoorde. Saskia Joosten gaf kort daarna een van de weinige strafcorners in de wedstrijd aan, kreeg de bal direct terug van de stopper en scoorde met haar verrassende tip-in de belangrijke gelijkmaker. In het vierde kwart bleef Hisalis sterk in de aanval en begon de wedstrijd met groeiend zelfvertrouwen naar zich toe te trekken. Jacky Vintges uit de MB1 maakte de 4-3 met een prachtige backhandslag vanaf kop cirkel. De vreugde was compleet toen opnieuw Loeke Niewenhuis met haar fraaie doelpunt de eindzege veilig wist te stellen: 5-3.

 

 

6-6-2016
Kampioenswedstrijd H1 eindigt in verwarring
 

Op een zonovergoten zondagmiddag waarbij de temperaturen opliepen tot boven de 25 graden, betrad Hisalis Heren 1 in positieve stemming het hoofdveld voor hun wedstrijd tegen streekgenoot Voorhout.

De eerdere partijen waren geëindigd in winst van 10-2 en 8-3 voor Hisalis, dus het kampioenschap bij winst was een reële optie. Zeker 200 man publiek was naar het hoofdveld in Lisse gekomen om het team aan te moedigen.

Voorhout was niet van plan om het Hisalis gemakkelijk te maken en de thuisploeg moest in de eerste helft alle zeilen bijzetten om grip op de wedstrijd te krijgen. Na een kwartier stuitte een Hisalis voorzet van linksvoor op de helm de inval-keeper van Voorhout, maar de bal rolde via zijn lichaam toch het doel in: 1-0 voor Hisalis. 

Tien minuten later verkeek de verdediging van Hisalis zich op een uitspeelbal waar Voorhout handig van profiteerde en de gelijkmaker wist te scoren. Kort daarna herhaalde dit scenario zich waarna de spits van Voorhout eenvoudig vanaf strafstippositie de bal kon intikken: 1-2.

Kort voor rust kreeg Hisalis een strafcorner mee; de sleeppush van Bruno Juray stuitte op een onderbeen van de lijnstopper. De hierna toegekende strafbal werd door Juray onhoudbaar op de plank gelegd zodat de ploegen met gelijke stand de rust in gingen.

 

In de tweede helft onderschepte Hidde Kuiper een uitname van Voorhout. Kuiper bereikte Dirk Jan Remmerswaal die met een elegante schijnbeweging om een verdediger van Voorhout draaide en vervolgens de bal hoog in het net pushte: 3-2.

Kort daarna kreeg Voorhout een strafcorner mee, die met een variant over drie stations met een doelpunt werd beloond. Na de 3-3 leek Hisalis de wedstrijd meer in zijn greep te krijgen, de druk op het doel van Voorhout werd groter en een strafcorner volgde. De harde slag van Michael Post werd  in eerste instantie gestopt door de keeper, maar daarna scoorde Hidde Kuiper uit de rebound met een hoge slag op doel. Direct na deze strafcorner werd het doelpunt betwist door Voorhout wegens vermeend hakken voorafgaand aan de hoge slag op doel.


Na lange discussie met de wedstrijdleiding en coaches verlieten de spelers van Voorhout uiteindelijk op initiatief van hun coach zelfs het veld, hetgeen zeer ongebruikelijk is in de doorgaans sportieve hockeysport. Voorhout is niet meer het veld in terug gekomen om de wedstrijd af te maken, zodat na 51 minuten spelen de scheidsrechters de wedstrijd bij een stand van 4-3 moesten affluiten. Al met al een zeer verbazingwekkend en treurig einde van de wedstrijd waarbij het beoogde kampioenschap van Heren 1 gevierd zou gaan worden. Wordt vervolgd.

  

 

23-5-2016
Heren 1 stelt kampioenschap 2 weken uit na verlies tegen Loenen
 

Ondanks de druilerige middag had een groot gezelschap van ruim 300 personen zich verzameld rond het hoofdveld van Hisalis om het eerste Herenteam kampioen te zien worden. Hiertoe moest echter wel minimaal gelijk gespeeld worden van de nummer twee Loenen, waar de laatste keer uit van verloren werd.


De verwachting legde behoorlijke druk op het team van Pinckaers en al snel bleek dat met name de jongere spelers niet in hun normale spel wisten te komen.  De ervaren dertigers uit Loenen namen in Lisse het heft in handen en waren niet van plan mee te werken aan het geplande feestje van Hisalis.

De bezoekers zetten vanaf het begin af veel druk op Hisalis en al in de tiende minuut moest verdediger Kevin van der Wijden op miraculeuze wijze met een hoge stickactie de bal uit de rechterbovenhoek tikken om zo een snel openingsdoelpunt te voorkomen.


Kort daarop werd het toch 0-1 door een strafcorner van Loenen droog op de plank. De 0-2 riep enige discussie op omdat de vrije slag waar de score uit voortkwam direct in de cirkel geslagen zou zijn, maar het punt werd uiteindelijk toch toegekend.  Op slag van rust zorgde Maarten de Wit voor vreugde en aansluiting door zijn treffer.

 Coach Arthur Pinckaers besprak blijkbaar in de rust een duidelijk offensief plan, en de eerste tien minuten van de tweede helft zette Hisalis Loenen behoorlijk onder druk door full press te spelen. Het beoogde doelpunt viel echter niet en toen Loenen via een aanval over links de 1-3 wist te scoren kreeg Hisalis het erg moeilijk.  Loenen kwam sterk terug en wist Hisalis op eigen helft vast te zetten. Het was een kwestie van tijd tot Loenen nogmaals door de verdediging wist te breken. Toen het vijf minuten daarna 1-5 werd, uit voor de derde keer een snelle aanval over links, leek Hisalis gebroken. Het geloof in de goede afloop ebde weg en de mentaal ook zeer sterke mannen uit Loenen konden de wedstrijd verder naar hun hand zetten. De paar acties waarbij Hisalis nog gevaarlijk uithaalde werden zeer goed gepareerd door de uitstekende keeper van Loenen. De spitsen van Hisalis die normaal gesproken het verschil kunnen maken haalden niet hun normale niveau in deze belangrijke wedstrijd. Door onzeker uitverdedigen en onnodig balverlies kwam het zelfs tot een eindstand van 1-6 in het voordeel van Loenen.


Gelukkig is er nog vrij weinig aan de hand voor Hisalis, want over twee weken wordt bij winst op Voorhout alsnog het kampioenschap binnengehaald, waarop het lang verwachte feestje nog zeker doorgang zal vinden. Dus over twee weken verwachten we weer een grote opkomst van supporters om Heren 1 aan te moedigen.

 

 

23-5-2016
Dames 1 Hisalis vecht als leeuwen tegen Roomburg
 

Hisalis moest uitkomen tegen de dames van Roomburg uit Leiden, die meedraaien in de top van de competitie. Maar Hisalis was niet onder de indruk van deze positie en legde de bezoekers het vuur aan de schenen met aanvallend hockey. De eerste helft gingen de teams gelijk op. De speelsters van Hisalis liepen op elke bal en door dit jagen brachten ze Roomburg een paar keer flink in het nauw. Met een verdiende 0-0 gingen de teams de rust in.

 

(foto archief Christopher Olie)

Na rust bleek dat Hisalis erg veel van zichzelf gevergd had. Roomburg kwam langzaam meer in haar spel en bleek conditioneel ook sterker dan Hisalis. De thuisploeg werd op eigen helft terug gedrongen en de verdediging vocht uit alle macht om de vele aanvallen van Roomburg te pareren. Het krachtsverschil brak Hisalis in het laatste deel van de wedstrijd toch op: tien minuten voor tijd werd het binnen vijf minuten 0-2 voor Roomburg. Hisalis liet dit niet op zich zitten en kort daarna kwam de thuisploeg met  een flitsende aanval over de as in de cirkel van Roomburg.  Anne van Tol bereikte met een een-tweetje Loeke Niewenhuis  die cool de 1-2 scoorde.

 Als allerlaatste redmiddel om de gelijkmaker te kunnen scoren haalde de coach Sjoerd van Hisalis  keepster Laura Vos naar de kant om veldspeelster Jolien van Schieveen als vliegende keep erin te zetten. In de laatste minuut kon Roomburg door slim rond te spelen in de cirkel van Hisalis helaas toch nog de 1-3 maken. Maar Hisalis had gevochten voor wat het waard was en kon daardoor behoorlijk tevreden naar de kleedkamer. 

 

6-4-2016
Heren 1 heeft uiteindelijk geen moeite met Voorhout uit: 3-8
 

Hisalis kwam redelijk ontspannen bij Voorhout het veld op, maar dat gevoel verdween al snel toen Voorhout met 1-2 op voorsprong kwam. De thuisploeg was kennelijk goed voorbereid op de ontvangst van koploper Hisalis en wist goed druk te zetten met hoge scoopballen waarmee Hisalis aanvankelijk veel moeite had. Bij rust stond Hisalis net voor met 3-4 waardoor het team waarschijnlijk in de rust door coach Pinckaers op scherp gezet werd.

In de tweede helft werd de dominatie zichtbaar: Voorhout kreeg nog nauwelijks kansen en ook de scoops werden onschadelijk gemaakt door de beter anticiperende verdediging van Hisalis. Doelpunten makers van Hisalis waren Hidde Kuiper, Michael Post, Jean-Marck Lip, Ties Kruijer, Floris de Leeuw en Andi Lehmann. De wedstrijd werd beslist met 3-8.

 

6-4-2016
Dames 1 Hisalis verslaat Voorhout in regio derby met 3-1
 

Op een stralende zondag trad Dames 1 aan tegen streekgenoot Voorhout, een derby die altijd wat extra gezonde wedstrijdspanning geeft. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Hisalis goed druk op de tegenstander. Toen dit effectief bleek gaf direct veel zelfvertrouwen en de speelsters wisten elkaar goed te vinden in een hoog speltempo.

Toch duurde het lang voordat de ploeg beloond werd voor haar inzet, maar kort voor de rust kreeg Hisalis een strafcorner mee door een handige actie van Tess van Bochove. Zijzelf sloeg de bal hard in en via een stick van de lijnstopper vloog hij nog net in de rechterbovenhoek:1-0.


 Na rust speelde Hisalis de bal rustig rond, wachtend op nieuwe kansen. De eerste kwam al snel, want Loeke Nieuwenhuis wist door een mooie actie Voorhout uit te spelen en met een backhandslag de bal hard op de plank te leggen wat voor de 2-0 zorgde. De achter- en middenlinie bewaarden de rust en hierdoor hield Voorhout voortdurend balbezit zodat Voorhout wel moest komen en zich moe liep. De spitsen van Hisalis werkten goed samen en zorgden met een fraaie actie voor de 3-0 waarbij de keepster van Voorhout kansloos was.

 Voorhout kreeg nog wel meerdere strafcorners mee in een wanhoopsoffensief in de laatste fase van de wedstrijd. Hisalis keepster Laura Vos wist echter alle ballen goed weg te werken, bij de laatste strafcorner geholpen door lijnstopper Lindy Out die goed op positie stond.


 Door een misverstandje bij Hisalis onderling gaf Hisalis nog wel een doelpunt weg in de laatste minuten, maar het team  van coach Nathalie Rietkerk was terecht dolbij met deze mooie overwinning waardoor het team weer een plaats steeg in de competitie.

 Foto's Dames 1: Christopher Olie

 

21-3-2016
Dames 1 geeft koploper Westerpark goed weerwerk
 

De eerste wedstrijd na de winterstop speelde Dames 1 vorige week thuis tegen Saxenburg. Deze wedstrijd ging maar net met 0-1 verloren ondanks dat dit team 3 plaatsen boven Hisalis in de competitie staat.

Gisteren moest Dames 1 aantreden tegen koploper Westerpark in Amsterdam. Hisalis liet zich niet intimideren en wist de schade in de eerste helft beperkt te houden tot 2-0. Ook in de tweede helft werd Hisalis geïnspireerd door de kwaliteit van de tegenstander en hield lange tijd Westerpark op afstand. Maar uiteindelijk kwam toch de kracht van de koploper naar voren en Westerpark maakte de wedstrijd af met 4-0. Maar Hisalis kon met opgeheven hoofd het veld verlaten. 

(Foto's: Christopher Olie)

 

21-3-2016
Heren 1 leeft zich uit op onmachtig Magnus: 12-0
 

Vorige week was de eerste veldwedstrijd van Hisalis Heren 1 na de winterstop en direct was het een uitwedstrijd tegen de nummer 2 Loenen. Ondanks aanmoediging van veel meegekomen supporters werd deze openingswedstrijd met 2-0 verloren, wat  een onverwachte tegenvaller was voor de tot dan toe ongeslagen koploper van de competitie Hisalis.

 Topscorer Hidde Kuiper

Tot over de oren gemotiveerd begon Heren 1 gisteren dan ook aan de wedstrijd tegen middenmoter Magnus uit Schagen. Invallend coach was keepertrainer Casper Claassen die zijn mannen hoogstens wat in toom moest houden, want aanvuren bleek al snel overbodig: binnen 15 seconden scoorde Hidde Kuijper de openingstreffer met een listige tip in. Na een paar minuten maakte hij ook de 2-0 wat direct de toon van de wedstrijd zette. Bij rust stond het al 7-0 voor Hisalis, met treffers van Kuipers (nog 2 maal), Michael Post, Jean-Marck Lip en Sven Cozijn met zijn sleeppush.

 

Na rust herpakte Magnus zich enigszins, en de aanvalsdrift van Hisalis stokte. De bezoekers kregen twee strafcorners mee maar wisten die niet te verzilveren. Na een kwartier kwam Hisalis weer op stoom en zette wederom de verdediging van Magnus zwaar onder druk. De laatste man van de bezoekers probeerde keer op keer met hoge scoops  tevergeefs zijn eigen aanvallers te bereiken maar de verdediging van Hisalis kon telkens eenvoudig de ballen oppikken en vervolgens aanval na aanval op de geplaagde keeper van Magnus uitvoeren.

Dirk Jan Remmerwaal verdeelt 

Michael Post scoorde nog fraai met een slag vrijwel vanaf de achterlijn waarbij de bal via de legguards in het doel tikte. Floris de Leeuw maakte een mooi doelpunt met een snoeiharde uitgespeelde backhandslag recht voor het goal. Sven Cozijn scoorde wederom uit de strafcorner. Hidde Kuiper was de man of the match met nog twee doelpunten waarmee hij uitkwam op een dubbele hattrick: de gedreven aanvaller scoorde in totaal zes keer. Deze zeer overtuigende overwinning van Hisalis was de hoogste score in de competitie tot nu toe, 10 doelpunten was de eerdere topscore (door Hisalis en Loenen behaald).

Michael Post


 

1-12-2015
Saxenburg krijgt geen kans tegen sterk Hisalis H1: 9-3
 

Onder stormachtige omstandigheden trof Heren 1 van Hisalis de nummer 3 van de competitie Saxenburg. Hisalis was nog maar net een beetje warm aan het spelen toen de bezoekers de thuisploeg verrasten met een strafcornervariant die fraai gescoord werd: na 5 minuten stond het opeens 0-1 voor Saxenburg.


Dat paste niet in het plan van Hisalis en direct werd de tegenaanval ingezet. Sven Cozijn speelde vanaf linksachter Marcel Bakx aan die over rechts de complete verdediging van Saxenburg omspeelde en de gelijkmaker zette. Vervolgens ontving Michael Post een pass die hij min of meer tussen zijn benen aannam en op miraculeuze wijze kon intippen: 2-1. Door een misverstand in de Hisalis verdediging kwam Saxenburg weer langszij, maar Cozijn zelf stelde orde op zaken en maakte de 3-2. Maarten de Wit zorgde voor een treffer met een harde backhandslag op de plank. Fabian Wanders realiseerde zijn eerste hattrick van dit seizoen met drie treffers in de eerste helft, zodat het team met een comfortabele 7-2 de rust in ging.

 De tweede helft kwam Hisalis wat  minder goed uit de verf. Passes kwamen niet altijd aan en het totale spelbeeld was wat slordiger. Toch kon Cozijn nog de 8-2 scoren met zijn harde push nadat Hisalis een terechte strafbal toegewezen had gekregen toen een Hisalis-aanvaller in scoringspositie keihard op zijn stick werd geslagen.

Saxenburg scoorde nog 1 keer tegen maar legde het hoofd in de schoot nadat Joaquim Kessler in een rebound situatie de bal panklaar voor zijn stick kreeg en ongeveer vanaf de strafbalpositie de bal strak in kon slaan. Dit bepaalde de eindstand op 9-3. De hockeyteams gaan nu de zaal in en komen 13 maart weer in actie op het veld na de winterstop.

 

 

 

1-12-2015
Dames 1 Hisalis op de weg terug met winst op Scoop: 2-1
 

Na drie keer gelijk spel dit seizoen behaalde Dames 1 van Hisalis haar eerste dik verdiende overwinning op het team van Scoop uit Delft.

 

In de stromende regen zag invallende coach Robin Bakker hoe het team vanaf het fluitsignaal geconcentreerd naar de overwinning toewerkte.  Er waren meerdere goede kansen voor Hisalis en het was wachten op de openingstreffer. Manon Rietkerk opende de score tegen het einde van de eerste helft op aangeven van Tess van Bochove zodat het team met vertrouwen de rust in ging. Na rust maakten de aanvallers van Scoop het de verdedigers van Hisalis knap moeilijk. Lindy Out wist nog een zeker doelpunt te voorkomen door met een fraaie sliding de bal liggend uit het doel te slaan. Toch wisten de vrouwen uit Delft nog met een fraaie tip inn de gelijkmaker te  scoren.


Het team van Hisalis was  echter vastbesloten om de winst te pakken en zette alles op alles. Er werd goed gewerkt voor elkaar en deze eendracht zorgde ervoor dat Hisalis nog een strafcorner veroverde. Tess van Bochove sloeg deze corner tot grote vreugde van haar team en het thuispubliek hard op de plank en zette haar team weer op voorsprong. 


De winst kwam de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar omdat de verdediging elke nieuwe aanvalspoging van Scoop wist te stuiten.  De teamspirit was uitstekend en dat leidde uiteindelijk leidde tot de 2-1 overwinning. Met een goed gevoel kon Dames 1 de winterstop in, 13 maart volgend jaar keren ze terug op het veld.

 

 

Foto's: Christopher Olie

 

23-11-2015
Dames 1 Hisalis verrast bijna tegenstander Kikkers
 

In Nieuw Vennep was het geen best hockeyweer met regelmatige hagelbuien, maar Hisalis Dames 1 leek er weinig last van te hebben. Het team speelde fris en positief. Tess van Bochove scoorde twee keer uit de strafcorner en bijna leken de bezoekers voor een verrassing te gaan zorgen. Helaas wist de tegenstander het doel van Hisalis drie keer te vinden zodat de overwinning net aan het team voorbij ging.

Uiteindelijke werd het dus 3-2 voor de Kikkers.

 

23-11-2015
Hisalis H1 zet Zandvoort weg met 0-7
 

Af en toe een winterse bui trotserend speelde koploper Hisalis Heren 1 een uitwedstrijd bij de Zandvoortsche Hockeyclub. Ondanks het feit dat dit team onderaan in de competitie staat kwam de doelpuntenmachine van Hisalis maar langzaam op gang. Na 35 minuten spelen stond het pas 0-2 voor de bezoekers, en die stand bleef tot diep in de tweede helft op het scorebord staan. De laatste tien minuten van de wedstrijd herpakten de mannen uit Lisse zich en scoorden nog 5 doelpunten op rij. Maarten de Wit maakte een hattrick, Michael Post scoorde twee keer en Andreas Lehmann en Joaquim Kessler konden beide ook het doel van de tegenstander vinden, zodat alsnog een afgetekende overwinning tot stand kwam.

 

 

15-11-2015
Roomburg verslaat Hisalis D1 met 8-1 in Leiden
 

Dames 1 van Hisalis moest aantreden tegen Roomburg in Leiden. Het was de eerste wedstrijd voor Tess van Bochove na een lange blessure en zij speelde gretig. Hisalis kwam met 5 invallers uit de B omdat het eigen team enkele uitvallers telde.

Ondanks de inzet van alle speelsters, niet in de laatste plaats van de invalsters die lieten zien wat ze in huis hadden en ook veel konden leren van het tempo bij een seniorenwedstrijd, verliep de wedstrijd niet goed voor Hisalis.

Het verschil in positie in de ranglijst kwam tot uiting in de score: Roomburg was goed voor acht treffers, maar Tess van Bochove redde de eer van haar team met haar tegendoelpunt. 

Foto: Chris Ollie


 

15-11-2015
Dames 1 Hisalis pakt thuis punt tegen Alkemade: 1-1
 

Dames 1 was vastbesloten punten te pakken tegen de bezoekers Alkemade uit Rijpwetering. De spelwijze was van tevoren goed afgesproken en het team wist de wedstrijd goed naar haar hand te zetten. Dit kwam tot uiting in een verdiend doelpunt van Manon Rietbroek. Vanaf de 23-meter lijn soleerde zij langs de rechterlijn richting de keeper van Alkemade, die omspeelde zij handig en kon daarna de bal in een leeg doel pushen: 1-0.

 

Na rust was de doelstelling om de voorsprong verder te vergroten, en Hisalis voerde daartoe de druk op de tegenstander op. Het spel ging in de tweede helft echter gelijk op en Hisalis wist ondanks aandringen niet meer doelpunten te scoren. Tot teleurstelling van de thuisploeg wist Alkemade uit een strafcorner toch nog de gelijkmaker te scoren, zodat uiteindelijk genoegen genomen moest worden met een gelijkspel.

 

 foto's Christopher Olie

 

15-11-2015
Gewonnen wedstrijd H1 ontsierd door 5 gele kaarten
 

Hisalis speelde thuis tegen de nummer vier van de competitie Mijdrecht.  De eerste strafcorner van de wedstrijd werd in de korte variant gespeeld naar Michael Post die direct de 1-0 insloeg.  Korte tijd later pikte Andreas Lehmann de bal op van Mijdrecht, passte op de snel inkomende Dirk Jan Remmerswaal die via Hidde Kuiper uiteindelijk opnieuw Post bereikt die de 2-0 scoorde.


Mijdrecht kwam met een geslaagde strafcorner terug op 2-1. Kort voor rust zette Hisalis een aanval op via de linkerflank. Hidde Kuiper speelde strak Post aan die op volle snelheid richting doel sprintte. In de beweging aannemend completeerde Post zijn zuivere hattrick door de bal hoog in het doel te slaan.

 

Na rust was er even een onhandige situatie met een geblesseerde verdediger van Mijdrecht die buiten de cirkel op de mat lag. Hisalis was nog vol in de aanval en Hidde Kuiper wachtte koeltjes tot de voorzet uitgestuiterd was om de bal vervolgens in het net te wippen: 4-1. Sven Cozijn maakte de 5-1 met zijn strakke sleeppush.

Hisalis kreeg vele strafcorners mee en Post scoorde zijn vierde doelpunt van de wedstrijd met een keiharde slag op de plank. In de slotfase speelde Post strak af op Hidde Kuiper die de bal halfhoog in het doel tenniste: 7-1. Mijdrecht werd almaar gefrustreerder door de gang van zaken op het veld en dit kwam tot uiting in voortdurend praten en protesteren tegen de beslissingen van de scheidsrechters. 

De bezoekers wisten nog wel de 7-2 te maken maar de stemming was zodanig verslechterd door het slechte resultaat dat diverse spelers van Mijdrecht zich niet meer in de hand leken te hebben. Toen de rook van de tweede helft opgetrokken was waren er in totaal 5 gele kaarten aan Mijdrecht uitgedeeld en eindigden de bezoekers met 9 spelers in het veld hetgeen geen reclame was voor de hockey sport. De spelers van Hisalis bleven rustig onder de hectiek en konden uiteindelijk terugkijken op een terechte ruime overwinning.

 

 

15-11-2015
Hisalis H1 overloopt IJburg op eigen terrein: 1-9 overwinning
 

Op een stormachtige middag in het buitengebied van Amsterdam trad Hisalis Heren 1 aan tegen IJburg. De koploper van de competitie had weinig moeite met de thuisploeg, en er waren zelfs twee hattricks te noteren: voor Michael Post en Ties Kruijer. Ook Floris de Leeuw, Sven Cozijn en Maarten de Wit wisten te scoren. Bij een stand van 0-5  scoorde IJburg tegen met een fraai doelpunt: de voorstopper van IJburg gaf een verre scoop naar zijn spits. De bal stuiterde op vlak voor de keeper van Hisalis en de spits van IJburg pikte hem attent op uit de stuit en lobde hem over de keeper heen in het doel: 1-5.

Door de ongelijke strijd liepen de gemoederen wat op in de loop van de wedstrijd. Hisalis toonde haar sportieve kracht door nog enkele keren te scoren. De eindstand van 1-9 in het voordeel van Hisalis onderstreepte uiteindelijk het feitelijke krachtsverschil.

 

2-11-2015
H1 overklast streekgenoot Voorhout met dubbele cijfers: 10-2
 

Na het gelijkspel van directe concurrent Loenen vorige week staat Hisalis Heren 1 inmiddels 5 punten los aan kop van de competitie. Vandaag trof het team streekgenoot en middenmoter Voorhout. Er was weer veel publiek op deze thuiswedstrijd afgekomen om Heren 1 aan te moedigen.


Na een tiental minuten gaf Jean-Marck Lip een pass achterlangs op Michael Post die beheerst de openingstreffer maakte. Kort daarop sloeg Fabian Wanders de 2-0 hoog in de kruising. Hisalis had volledig overwicht in de eerste helft en Voorhout had geen antwoord op de aanhoudende druk van Hisalis.

Strafcorner na strafcorner kreeg de thuisploeg mee, maar de sleeppush liep niet naar wens. De zesde strafcorner ging met een variant naar Hidde Kuiper die aannam, twee verdedigers omspeelde en koel op de plank de 3-0 scoorde. Kort daarop creëerde Dirk-Jan Remmerswaal een vrije slag dicht bij de vijandelijke cirkel, liep zelf naar binnen en maakte met een harde backhandslag de 4-0. In deze fase van de wedstrijd had Voorhout niets in te brengen tegen de geoliede aanvalsmachine van Hisalis.


Na rust kreeg Hisalis opnieuw veel strafcorners mee. Hidde Kuiper herhaalde zijn kunstje van de eerste helft en scoorde de 5-0. Vijf minuten later ketste de snoeiharde sleeppush van Sven Cozijn tegen de lat. De bal kwam terug bij Ties Kruijer die op doel sloeg. De verdedigende actie van de keeper van Voorhout bracht de bal op rechts bij Andy Lehmann die bij de linkerpaal de bal attent kon intikken. De volgende sleeppush van Cozijn was loepzuiver en zorgde voor de 7-0. Kort daarna trof ook Jean-Marck doel.

Na deze riante voorsprong van 8-0 kreeg  Hisalis wat moeite om de concentratie vast te houden. Dit resulteerde in wat slordigheden in de verdediging en Hisalis ontving een strafcorner en een strafbal waaruit Voorhout optimaal profiteerde: 8-2. Hierna trok Hisalis de wedstrijd weer naar zich toe en het duo Hidde Kuiper en Michael Post zorgde voor de eindstand: eerst een interceptie op een Voorhout aanval van Kuiper die de bal naar Post speelde die met zijn backhandslag scoorde. En tenslotte een snelle turn van Post op de cirkelrand die de bal naar Kuiper bracht die de eindstand op 10-2 bepaalde.

Het ongeslagen vernieuwde team van Arthur Pinckaers lijkt dit seizoen oppermachtig in de competitie en de spelvreugde op de grasmat vertaalt zich in dergelijke klinkende overwinningen.   

 

2-11-2015
Pijnacker uiteindelijk toch maatje te groot voor D1 Hisalis : 0-4
 

Het eerste damesteam van Hisalis moest in de mist thuis aantreden tegen de nummer 5 Pijnacker.  Bij een aanvallende strafcorner van Hisalis sloeg Jolien van Schieveen hard op doel, de bal sprong van de de klomp van de keepster van Pijnacker hoog terug het veld in, en kwam vol op de neus van de inkomende Anne van Tol terecht. 

Hevig bloedend en met een fors beschadigde neus moest zij het veld verlaten en richting ziekenhuis. Beide teams waren onder de indruk van dit incident waarvoor de wedstrijd enige tijd stilgelegd moest worden.  Het team van Martijn van Minderhout was toch aangeslagen, korte tijd daarna kreeg Pijnacker een strafcorner mee waaruit de bezoekers de 0-1 wisten te scoren. Verder hield Hisalis de schade beperkt de eerste helft en wist goed tegenstand te bieden.

 

De tweede helft kwam Hisalis wat minder goed uit de verf, terwijl Pijnacker langzaam meer grip op de wedstrijd kreeg. Wat de thuisploeg ook probeerde, alle aanvalsacties liepen uiteindelijk dood op de solide verdediging van Pijnacker. Toen de mist was opgetrokken stond het uiteindelijk 0-4 voor de bezoekers.


 

15-10-2015
Heren 1 pakt koppositie door nipte winst op Loenen: 2-1
 

Tegenstander van Hisalis op deze stralende maar koude zondag was koploper Loenen. Bij winst zou Heren 1 de ranglijst van de competitie gaan aanvoeren, dus het was een beladen wedstrijd met veel publiek om Hisalis aan te moedigen.

Loenen zette direct de eerste tien minuten veel druk op Hisalis en keeper Flip van ’t Pad Bosch moest alles uit de kast strekken om zijn doel schoon te houden. Op aangeven van Dirk Jan Remmerswaal wist Marcel Bakx echter het openingsdoelpunt te scoren, en na deze 1-0 kreeg Hisalis de wedstrijd steeds meer onder controle.

De ene na de andere aanval werd opgezet en Loenen mocht blij zijn dat Hisalis niet meer kansen verzilverde in deze fase. Hidde Kuiper wist bijvoorbeeld na zijn onderschepping van de bal de aanvaller Floris de Leeuw te bereiken, maar die werd gestuit door de goed uitkomende keeper van Loenen. Ook middenvelder Joaquim Kessler brak regelmatig door de verdediging van Loenen maar dit resulteerde niet in doelpunten. Hisalis ging dus weliswaar met voorsprong de rust in, maar winst was nog geenszins zeker. Dat bleek ook toen Loenen sterk uit de kleedkamer kwam. De teams waren in de tweede helft gelijkwaardig en de bezoekers wisten na enige tijd de gelijkmaker te scoren. Na deze 1-1 werd een Loenen speler zeer hard op de enkel gespeeld door zijn teamgenoot die opnieuw een scoringskans zag. Hij moest ondersteund het veld verlaten.

Hierna ging het spel wederom gelijk op en de spanning was voelbaar. In de slotfase werd twee maal een strafbal aan Hisalis toegekend binnen 5 minuten. De eerste, voor onreglementair afstoppen van een doorgebroken aanvaller door de keeper van Loenen, werd na scheidsrechtersoverleg weer ingetrokken. De tweede strafbal werd in ieder geval trefzeker en hard benut door Sven Cozijn die zijn team hiermee op de nagejaagde voorsprong zette.

De slotminuten waren zeer spannend omdat Loenen per se niet wilde verliezen en Hisalis wilde voor geen prijs deze voorsprong uit handen geven. Cozijn moest met nog 4 minuten te gaan naar de kant met geel voor een verbeten afstopactie van een aanvaller van Loenen, maar de voorsprong voor Hisalis kwam niet meer in gevaar tot opluchting van de thuisploeg en het publiek.

 

15-10-2015
D1 niet opgewassen tegen aanvalskracht Castricum
 

De damesselectie van Hisalis trad aan tegen de nummer 2 van de competitie: Castricum. Aangezien Hisalis zich in de onderste regionen bevindt was het vooraf al duidelijk dat het een zware pot ging worden. Coach Martijn van Minderhout had invalsters Dominique Hoogendoorn, Rebecca Eekhout , Floortje Cornelissen en Anouk Langeveld uit de B1 en A1 meegenomen om zijn team aan te vullen.

Het begon niet goed voor Hisalis omdat ze een strafcorner tegen kregen na een slag met de bal hoog op het lichaam van een verdediger. In plaats van uitslaan wegens gevaarlijk spel werd Castricum een strafcorner wegens shoot toegekend, en de bezoekers wisten met een variant het openingsdoelpunt te scoren. Na slordig uitverdedigen van Hisalis kon een Castricum aanvalster de bal oppikken, de verdediging werd slim uitgespeeld en de 0-2 was een feit.

Een kwartier na rust kreeg Castricum een strafcorner waaruit middels een afschuif variant naar rechts de 0-3 werd gescoord. Hisalis probeerde alles wat in haar vermogen lag om de bezoekers af te stoppen, maar de Castricum speelsters wisten elkaar goed te vinden en bouwden prima hun aanvalsacties op.

Na een mooie solo-actie van de Castricum spits wist zij door te dringen tot vlak rechtsvoor de keeper van Hisalis. Met een mooie slag "cross" scoorde zij de 0-4 laag in de linkerhoek. Kort daarop werd het 0-5 door een snelle counter van Castricum. Cornelissen probeerde oplossingen te vinden om de hegemonie van de tegenstander te doorbreken maar ondanks veel balbezit werd zij telkens gestuit door de ervaren middenvelders van Castricum. Hoogendoorn en Eekhout waren onvermoeibaar in hun loopacties en maakten het de verdediging van Castricum regelmatig lastig, maar Hisalis wist niet echt door de tegenstander heen te breken.

In de slotfase van de wedstrijd werd vanaf de linkerkant cirkel door een aanvalster van Castricum de bal half hoog met een backhandslag op doel geslagen. Deze bal werd knap door de spits met haar stick verhoogd en in het net gespeeld, wat de uitslag op 0-6 bepaalde.

 

28-9-2015
D1 Hisalis verliest uit van streekgenoot Voorhout: 4-2
 

Op een stralende zondag vertrok het team van Hisalis Dames 1 met enkele invallers naar streekgenoot Voorhout. Na een peptalk in de kleedkamer was het team vastbesloten om direct al met de warming up op 200% te beginnen.

Door deze mentale en fysieke voorbereiding startte de wedstrijd erg goed voor Hisalis. Na het fluitsignaal wist het team met vier passes direct de cirkel van Voorhout te bereiken. Vlak voor de achterlijn werd de bal teruggelegd en kon Anne van Tol de 1-0 scoren. Daarna waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd, maar Hisalis miste wat pit wat de tegenstander een opening bood om de gelijkmaker te scoren. Met 1-1 gingen de teams de rust in.

In de tweede helft hadden beide teams over en weer goede kansen om het doelsaldo op te voeren.  De scheidsrechter was streng en er werden meer foutjes gemaakt wat resulteerde in twee doelpunten voor Voorhout.  Manon Rietbroek behield overzicht en wist in de laatste tien minuten via een mooi uitgespeelde combinatie de 3-2 te scoren. Helaas bleef het hierbij voor Hisalis en kon Voorhout in de laatste minuut de 4-2 realiseren.

Foto: Christopher Olie


 

28-9-2015
H1 draaft door na de Feestweek: 8-3 winst tegen Zandvoort
 

Hisalis betrad met zelfvertrouwen het veld na de ruime winst van vorige week. De bezoekers uit Zandvoort startten ontspannen zonder warming up, maar verrasten vriend en vijand door binnen 1 minuut slalommend door de Hisalis verdediging de 0-1 te scoren. 

Na van de schrik bekomen te zijn maakte  Maarten de Wit kort daarop gelijk. Hidde Kuiper stelde orde op zaken met zijn 2-1 en 3-1. Kuiper ging bij de volgende strafcorner voor een zuivere hattrick, maar de uitloper van Zandvoort liep gevaarlijk direct in de slaglijn en ontving de snoeiharde bal net onder zijn knie. Ondanks dat Sven Cozijn in de rebound scoorde met zijn hoge push, werd het doelpunt toch afgekeurd wegens vermeend te hoog inslaan. De uitloper moest geblesseerd het veld verlaten waarna Zandvoort door moest zonder een enkele reserve op de bank. 

De spits van Zandvoort scoorde in een dood spelmoment de 3-2. Michael Post bracht direct daarna de bal naar zijn backhand kant en scoorde hoog in het net de 4-2.Opnieuw zeer kort daarop kreeg Zandvoort een strafcorner mee waaruit zij direct scoorden: drie kansen en drie doelpunten, zeer effectief. 


Een hoge  backhandslag van ditmaal Fabian Wanders zorgde voor een keerpunt in de wedstrijd. Met de 5-3 op zak liet Hisalis het thuispubliek zien dat zij echt een maatje te groot waren voor Zandvoort. De bezoekers werden het laatste half uur volledig op eigen helft gedwongen. Elke uitbraakpoging werd onschadelijk gemaakt door het middenveld en telkens weer werden harde ballen de cirkel in gevuurd in de hoop dat er gescoord kon worden. De stugge verdedigers voorkwamen echter een doelpunten festival. Een strafcorner variant werd direct kort op Michael Post gespeeld die simpelweg droog en hard de bal op de plank legde: 6-3. In een scrimmage voor het doel wist Hidde Kuiper de bal uiteindelijk nog in het doel te werken en zo toch zijn derde doelpunt te maken. De 8-3 kwam tot stand nadat opnieuw Post geheel vrij kon uithalen op de rand van de cirkel, de bal schoot via een verdediger onhoudbaar in het doel wat de einduitslag bepaalde.


 

21-9-2015
H1 start Feestweek in opperbeste stemming met 9-1 winst
 

Hisalis Heren 1 startte het hockeyseizoen vorige week met een uitwedstrijd tegen het sterke Mijdrecht. Nadat Hisalis op achterstand was gekomen zorgde Hidde Kuiper voor de gelijkmaker. Andreas Lehmann scoorde daarna en Michael Post bepaalde de 1-3. Met het tweede doelpunt van Lehmann leek Hisalis op een zekere voorsprong te komen, maar het team kreeg vervolgens nog twee doelpunten om de oren. Gelukkig kon Hisalis met een 3-4 overwinning huiswaarts keren.

Verslag 20 september:

Deze zondag van de Lissese Feestweek kwamen veel supporters naar de eerste thuiswedstrijden van de eerste teams kijken, en ze werden niet teleurgesteld door Heren 1. De Mini van de week was deze keer Patrick van den Aardweg uit de JF1.

Dit seizoen speelt Heren 1 in de vierde klasse, maar de nieuw aangestelde trainercoach Arthur Pinckaers liet er geen misverstand over bestaan: ”De doelstelling is om direct dit seizoen weer naar de derde klasse te promoveren, er zit voldoende potentie in het team om dat te realiseren”. Na de degradatie vorig seizoen vertrokken enkele spelers, maar er kwam sterke aanvulling uit Heren 2, uit Jongens A1 en vanuit hockeyclub Alkemade.


Hisalis begon erg sterk; binnen een paar minuten pushte Floris de Leeuw eenvoudig de 1-0 binnen. Hidde Kuiper zorgde binnen een kwartier voor de 2-0 en 3-0, waarbij hij bij het derde doelpunt zo hard op de keeper speelde dat de bal tussen de legguards alsnog het doel inrolde. Toen het zo gemakkelijk leek te gaan verslapte de thuisploeg, waarna keeper Flip van ’t Pad Bosch zich op een sleeppush van het geïrriteerde IJburg verkeek zodat het 3-1 werd. Met een strafcornervariant werd de bal bij Michael Post gelegd die de bal keihard op de bovenrand van de plank sloeg, hetgeen enige discussie opriep of de bal wel reglementair gescoord was. Uiteindelijk werd het doelpunt toegekend, maar de wedstrijd viel daarna een beetje stil.


Ook na rust kon Hisalis zijn draai het eerste kwartier niet vinden tegen de taaie tegenstander. Met een fraaie backhandslag vanaf vrijwel de achterlijn halfhoog in het net bracht Michael Post weer elan in de wedstrijd. Kevin van der Weijden gaf een prima voorzet op de mee opgekomen Floris de Leeuw die hard met zijn backhandslag de 6-1 aantekende. In de tien minuten daarna gaf routinier Dirk Jan Remmerswaal eerst een voorzet op maat aan opnieuw Post en daarna aan Ties Kruijer, die beiden attent scoorden. Fabian Wanders zorgde voor de laatste score in de reeks door hard tussen de benen van de keeper van IJburg door te spelen wat de eindstand op 9-1 bepaalde. Kortom, een sterk begin van het seizoen voor Hisalis Heren 1.

 

21-9-2015
Dames 1 Hisalis erkent meerdere in solide Westerpark: 0-7
 

Het eerste damesteam van Hisalis opende het seizoen vorige week uit tegen Saxenburg. Door een fraai doelpunt van Anne van Tol werd het een verdiend gelijkspel: 1-1.


Verslag 20 september:

Deze zondag was de eerste thuiswedstrijd van het vrijwel ongewijzigde team van trainercoach Martijn van Minderhout tegen Westerpark, uitkomende in de derde klasse. De eerste helft speelde Hisalis redelijk, vocht hard voor haar kansen en de spitsen jaagden voorin op alle ballen. De uitblinkende midvoor van Westerpark liep zich echter voortdurend vrij op het moment dat ze in de cirkel van Hisalis kwam, en door drie fraaie tip-ins moest de thuisploeg met een 0-3 achterstand de rust in.

Na rust was Hisalis duidelijk vol goede moed van plan om de aansluiting te gaan vinden. Het eerste kwartier waren de ploegen zeker gelijkwaardig aan elkaar en Hisalis wist meermalen de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Daarna zette Westerpark een tandje bij en werd het doel van keeper Laura Vos bestookt door harde schoten van de spitsen van de bezoekers. Vos moest alle zeilen bijzetten en wist met enkele spectaculaire reddingen haar doel schoon te houden. Het laatste kwartier echter kon Hisalis de druk van Westerpark niet meer pareren en werd er vier keer in korte tijd tegen gescoord, wat de eindstand op 0-7 bepaalde.

 

8-6-2015
Hisalis verslikt zich in Mijdrecht uit: 1-0 verlies
 

Mijdrecht staat onderaan de ranglijst en Hisalis Dames 1 was vastberaden om in deze laatste uitwedstrijd van het seizoen drie punten te gaan pakken. Mijdrecht bleek in het voordeel omdat ze ervaring hadden opgedaan met hun nieuwe waterveld. Hisalis had  hier wat meer moeite mee, de stuiterende ballen waren lastig onder controle te krijgen.

Daarbuiten leek Hisalis de wedstrijd van begin tot einde te beheersen en was overduidelijk het meeste in balbezit. De individuele duels werden echter vaak verloren en de bezoekers bleken niet goed in staat om een gedegen aanval op te zetten. Mijdrecht profiteerde van een moment van onoplettendheid bij Hisalis en scoorde de 1-0. Het lukte Hisalis niet om gebruik te maken van hun overwicht en daarom ging helaas voor hen de wedstrijd uiteindelijk toch verloren.

 

8-6-2015
Zware middag voor Hisalis Heren 1 bij AMVJ: 8-3 verlies
 

Afgelopen november waren Hisalis en AMVJ aan elkaar gewaagd bij de thuiswedstrijd in Lisse. Er werd nipt verloren met 3-4. Het beeld van vandaag was minder positief: binnen een kwartier stond het 3-0 voor AMVJ. Dorus Sporken scoorde tegen het eind van de eerste helft met een handige backhandslag vanaf linksvoor. Dit herhaalde hij in de tweede helft vanaf de andere kant. 

Helaas voor Hisalis bleef AMVJ telkens een stapje voor en hun bijzonder handige spits scoorde meerdere malen op basis van individuele kwaliteit. De strafcorner van Hisalis liep niet geweldig; de slagen op doel waren vaak boven de plank en de sleeppushes werden uit het doel geslagen door de keeper van  de Amstelveners die goed op dreef was. Andy Lehmann scoorde nog voor zijn ploeg met een listig uit de lucht geslagen balletje vanuit een nogal chaotische situatie voor het doel van AMVJ. 

Maar wat Hisalis verder ook probeerde, ze kwamen niet veel dichter bij hun tegenstander. De eindstand was uiteindelijk 8-3 voor de thuisploeg uit Amstelveen. Hisalis zal hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen degraderen naar  de vierde klasse.

 

31-5-2015
Westerpark verslaat H1 thuis met ruime cijfers: 1-7
 

Hisalis Heren 1 ontving in eigen huis Westerpark. Direct in het begin van de wedstrijd leek Hisalis de score al te openen door een strak backhandshot van Kees van Schieveen, maar de bal ging helaas over. Tot halverwege de eerste helft hielden beide teams elkaar aardig in evenwicht met strafcorners en kansen voor alle twee de ploegen.

De Hisalis verdedigers hadden nog enkele reddingen op de achterlijn, maar de spitsen van de thuisploeg wisten echter niet te scoren: alle pogingen gingen naast of over of werden geblokt door de goede keeper van de bezoekers. Na  enkele fraaie counters en varianten stond Westerpark na 35 minuten met 0-3 voor, twee keer na een initiële redding door de keeper van Hisalis, maar de rebound ging er dan alsnog in.

De tweede helft probeerde Hisalis met man en macht om zich terug in de wedstrijd te vechten. Heel snel kreeg de thuisploeg een strafcorner mee maar die werd voor de tweede keer  te hoog ingeslagen en derhalve afgekeurd. Ook sloeg Hisalis nog een keer de bal op de paal dus het geluk zat niet mee. Tegen het einde van de wedstrijd was de score opgelopen tot 0-7 in het voordeel van Westerpark. Jeroen Brouwer redde de eer door na een snelle counter in de slotfase van de wedstrijd voor zijn team te scoren.

Met dank aan input Piers Kirby.

 

31-5-2015
Dames 1 Hisalis onderuit tegen sterk Westerpark: 0-5
 

Afgelopen november werd bij  Westerpark de uitwedstrijd met 5-0 verloren, dus het eerste dames team van Hisalis wist dat het een zware wedstrijd ging worden thuis. Westerpark bleek in de loop van het seizoen ook nog gegroeid te zijn en speelde een foutloze wedstrijd. Met harde klappen van achteruit werden keer op keer nauwkeurig de spitsen bereikt die op individuele kwaliteit  wisten te scoren. 

Hisalis vocht voor wat het waard was en zou op basis van het harde werken verdiend hebben om nog een van haar kansen verzilverd te zien. Maar toen de rook opgetrokken was stond het wederom 0-5 voor de bezoekers. 

 

19-5-2015
Voorhout verslaat Dames 1 Hisalis in streekderby
 

Streekgenoot Voorhout kwam zondag op bezoek bij Hisalis. De bezoekers staan maar enkele plaatsen boven Hisalis in de ranglijst dus het was mogelijk om punten te halen. Voorhout leek daar echter niet aan mee te willen werken: het team bleek taai te bespelen en ondanks het feit dat Hisalis meer op de helft van de tegenstander was dan andersom, stond het bij rust toch 0-1 voor Voorhout. 

In de tweede helft ging Hisalis weer goed van start, maar de tegenstander pushte hun eerste strafcorner met een variant hoog in de rechterhoek: 0-2. Tess van Bochove verbrak de ban door haar strafcorner hard en droog op de plank links te slaan zodat er weer aansluiting was. Het team van Hisalis voerde de druk volledig op en voor de toeschouwers leek het erop alsof het wachten was op de gelijkmaker. Aanval na aanval volgde maar de thuisploeg wist niet te scoren. Voorhout speelde bij de strafcorner weer de dezelfde variant en in de scrimmage voor het doel dat hierop volgde wisten de bezoekers de 1-3 te scoren. In de slotfase kreeg Hisalis nog een strafcorner mee. De eerst ging niet goed maar de corner die volgde sloeg opnieuw Tess weer hard in. Hierna ging Hisalis weliswaar fanatiek op jacht naar een doelpunt maar ook het geluk zat niet mee zodat de wedstrijd alsnog met 2-3 verloren ging.

 
Bijlage: DSCN3463.JPG

17-5-2015
Heren 1 Hisalis verslaat Castricum thuis in thriller met 7-5
 

Een fraaie lentedag met een lekker zonnetje was het decor voor een van de laatste wedstrijden van Hisalis Heren 1, dat strijdt voor behoud van een plaats in de derde klasse.

De gedrevenheid van de ploeg was groot, en werd ook niet minder toen de tegenstander binnen een kwartier voorkwam met 0-2. Met een strafcornervariant werd in derde instantie Kees van Schieveen bereikt die de bal hoog het net in pushte: 1-2. In deze fase van de wedstrijd werd regelmatig slordig uitverdedigd door Hisalis wat resulteerde in nog een doelpunt voor Castricum. Maar Hisalis toonde karakter en wist van geen wijken, de volgende stafcorner van Dorus Sporken kwam op de paal, maar werd in de rebound uiteindelijk door Michael Post binnengetikt: 2-3.


Kort daarop brak Dorus Sporken door de verdediging van Castricum en wist uiteindelijk de bal bij Dirk Jan Remmerswaal op rechts te brengen. Die schoot hard in waarbij de bal via een verdediger in het eigen doel belandde zodat de teams met gelijke stand de rust in gingen.

De doorbraak kwam toen Dorus Sporken zijn eerste doelpunt met precisie in de uiterste linkerhoek op de plank knalde: 4-3. Andi Lehmann ontving geel wegens spelbederf en moest voor 10 minuten naar de kant, Castricum profiteerde direct en maakte gelijk. Maar Hisalis behield focus en zette Castricum maximaal onder druk.

Remmerswaal gaf een diagonale pass op maat naar de mee opgekomen Sporken. Die liep door tot vlak voor de linkerachterlijn waardoor de verdediging een voorzet verwachtte. Maar vanuit een onmogelijk geachte hoek op 20 cm van de achterlijn sloeg de uitblinkende aanvaller de bal met een hoge backhandslag nog hoog richting doel . De bal raakte de binnenkant paal en ketste tot ongeloof van alle toeschouwers naar de andere kant van het doel in het zijnet: 5-4.

Even hield het publiek haar adem in toen Castricum met een strafcorner weer gelijk maakte. Maar Dorus Sporken voltooide zijn zuivere hattrick door de 6-5 te scoren. Fabian Wanders viel op door zijn harde werken voor het team, hij bezorgde Castricum kopzorgen met zijn vele goede intercepties en verdedigingsacties. De vreugde was compleet nadat via een aanval over rechts de bal via Kessler naar van Schieveen ging. Die sloeg in volle snelheid hard de bal richting strafbalstip waar de aanstormende Hidde Kuiper de bal strak aannam en in dezelfde beweging het doel in joeg.

De 7-5 overwinning kon terecht gevierd worden door Hisalis die hiermee eindelijk beloond werd voor hard doorvechten vanuit een achterstandspositie.

 
Bijlage: DSCN3514.JPG

3-5-2015
Dames 1 Hisalis verslaat onverwachts koploper Hoorn met 3-1
 

Tegenstander Hoorn staat al sinds het begin van de competitie bovenaan in de ranglijst,  terwijl Hisalis een middenmoter is. Het verbaasde dan ook niet dat Hoorn de score na korte tijd opende. De 0-1 achterstand leverde een "niets te verliezen” stemming bij Hisalis op, wat het spel zeer ten goede kwam.

Coach Martijn van Minderhout had het speltype van Hoorn bij de uitwedstrijd geanalyseerd en zette daar een ander speltype met veel druk op de verdediging van Hoorn tegenover wat veel ruimte creëerde voor de aanvallers van Hisalis. De vreugde was groot toen Tess van Bochove de score tien minuten voor rust gelijk trok. 

Het werd nog mooier toen opnieuw Tess de bal vanaf links kreeg van Lisette Bakker en met een harde flats in de verre hoek de stand op 2-1 zette. Het team speelde onbevangen en met veel vertrouwen in eigen kunnen. Hoorn streed voor wat het waard was en kreeg in de tweede helft zeer veel kansen om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Maar elke aanval ging of naast of over of werd gestopt door de pas 15-jarige invalkeepster uit Meisjes B1 Madelon de Nes, die een erg goede wedstrijd speelde en haar team in de wedstrijd hield.

Tess van Bochove voltooide haar hattrick met een derde doelpunt in de slotfase waarna het team deze onverwachte maar verdiende overwinning uitgebreid konden gaan vieren.

 

23-4-2015
Koploper thuis in het nauw door energiek spelend H1: 4-3
 

Hisalis Heren 1 reisde af naar Purmerend zonder al te veel verwachtingen: dit solide team staat al vanaf het begin van het seizoen aan kop van de ranglijst, terwijl Hisalis moet vechten voor elke punt.  Bij Hisalis ontbraken vooral door blessures vijf vaste spelers, en daarom had coach Prinsen Boudewijn Broersen, Floris de Leeuw en Jurriaan Beelen van Jongens A1 meegenomen.

Niet onverwacht opende Purmerend de score, maar niet lang daarna liet Hisalis zijn tanden zien en tekende Dorus Sporken met zijn strak genomen strafcorner de 1-1 aan. De thuisploeg realiseerde zich dat er een tandje bij moest en in de loop van de eerste helft scoorden ze nog twee maal. Kort voor rust kreeg Hisalis een strafcorner mee, in de rebound pakte invaller de Leeuw attent de bal op en lobde die beheerst over de liggende keeper heen: 3-2.

Kort daarna was er een counter van Hisalis en de voorzet vanaf rechts bereikte de mee opgekomen Hidde Kuiper in de cirkel. De Purmerend verdediger maakte shoot om Kuiper af te stoppen. In eerste instantie door de scheidsrechter beoordeeld als opzettelijk dus een strafbal, maar na overleg als meegenomen met de voet dus onopzettelijk. De strafcorner die Hisalis overhield ging er helaas voor de bezoekers niet in.

Vijf minuten in de tweede helft vergrootte Purmerend zijn voorsprong met een handig velddoelpunt. Keeper Flip van ‘t Pad Bosch voorkwam samen met verdediger Sven Cozijn erger door met enkele spectaculaire draai- en duikacties de bal uit het doel te houden.

Fabian Wanders gaf zijn team weer aansluiting door een voorzet vanaf diep links hoog het net in te tippen: 4-3. Vanaf dat moment leek Hisalis zelfs licht veldoverwicht te krijgen. De ploeg speelde onbevangen en vol energie. Coach Thomas Prinsen gaf de drie 16-jarige invallers vertrouwen en veel speeltijd en deze draaiden goed mee in de wedstrijd. De tweede helft was weliswaar voor Hisalis maar de zeker verdiende gelijkmaker viel niet. Toch was het getoonde spel van Hisalis een opsteker om de rest van het seizoen met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

 

23-4-2015
D1 raakt in tweede helft de weg kwijt in Purmerend: 6-0
 

Afgelopen oktober had Hisalis Dames 1 de nummer twee Purmerend thuis nog met 4-1 klop gegeven, dus de 0-0 in de eerste helft  was nu hoogstens een uitgangspunt om in de tweede helft voor de winst te gaan.

Hoe anders liep het dit keer in Purmerend. De thuisploeg begon warm te draaien en toonde dat zij verdiend nog steeds de tweede plaats in de competitie bezetten. Het begon doelpunten te regenen en toen de bui opgedroogd was stond de teller op 6 voor Purmerend. 

Hisalis verloor vertrouwen in eigen kunnen en was niet in staat om dit gevoel van zich af te schudden en de wedstrijd te kantelen. Keepster Laura Vos wist het oplopen van de score nog te voorkomen door enkele beheerste reddingen maar het verlies deed zeer.

 

12-4-2015
D1 komt thuis net te kort tegen nummer drie Catwijck: 1-2
 

Afgelopen oktober had het eerste damesteam van Hisalis op bezoek bij streekgenoot Catwijck een fors verlies van 5-1 geleden, dus het was duidelijk dat er gestreden moest worden. Dat liet het team ook direct zien: vanaf het eerste fluitsignaal werd er op elke bal gejaagd en werd het de tegenstander erg moeilijk gemaakt om in hun spel te komen.

Tot tien minuten voor rust leidde de pressie van de thuisploeg tot licht veldoverwicht van Hisalis maar de stand bleef 0-0. Kort voor rust werd Hisalis wel wat slordiger en enkele verdedigingsfoutjes creëerden zelfs een paar keer gevaarlijke acties voor het doel van Hisalis, maar dezelfde verdedigers maakten dit telkens weer goed met solide reddingen.

Vrij snel na rust zorgde Loeke Nieuwenhuis met haar voorzet op Lisette Bakker voor vreugde bij Hisalis, omdat Lisette deze kans wist te verzilveren. Helaas kon Hisalis niet lang genieten van de voorsprong omdat twee minuten daarna Catwijck de gelijkmaker scoorde. Sophie van der Linden leek haar ploeg weer op voorsprong te zetten maar haar slag op doel ging hoog over.

Catwijck verzamelde al haar krachten en in de laatste fase van de wedstrijd scoorden de bezoekers alsnog hun winnende doelpunt uit een strafcorner.

 

12-4-2015
Wedstrijd H1 tegen Abcoude explodeert in de slotfase: 5-6
 

Tegenstander Abcoude stond direct onder Hisalis, dus winst op 12 april was de absolute doelstelling van het team van Thomas Prinsen. De eerste twintig minuten was het aftasten van elkaar en het uitdelen van speldenprikken, maar daarna opende Abcoude de score met een doelpunt uit de strafcorner, en vier minuten daarna was het 0-2 door een uitgespeeld velddoelpunt.

Een verdediger van Abcoude keerde kort daarna een schot op doel met zijn rug, en Sven Cozijn scoorde beheerst met zijn hoge push de 1-2 uit de strafbal.  Hierdoor getergd maakten de bezoekers al na enkele minuten de 1-3, maar op slag van rust bracht een strafcorner voor Hisalis weer aansluiting: 2-3.

Na rust kende Hisalis een vliegende start: Dorus Sporken leek ontketend en kwam meerdere malen alleen voor het doel van Abcoude. Een strafbal werd hem onthouden, maar hij nam wraak door de strafcorner droog op de plank in te tikken: 3-3.  Dirk Jan Remmerswaal wilde ook zijn doelpunt pakken en slalomde langs meerdere verdedigers langs de achterlijn richting doel totdat het shoot werd. De strafcorner werd door Maarten Verspoor eerst op de paal geslagen, maar de terugstuitende bal werd door Sporken alsnog in het doel gelegd. 4-3.

Abcoude zette meer druk op de verdediging van Hisalis en enige tijd leek de thuisploeg de bal niet in het spel te kunnen krijgen. Uiteindelijk wist Hidde Kuiper uit de klem van de tegenstander te komen en hij gaf een steekpass op de versnellende Sporken. De aanvaller stak het halve veld over, passeerde drie verdedigers en scoorde weergaloos de 5-3. De wedstrijd leek gespeeld ruim vijf minuten voor tijd toen de situatie echter dramatisch kantelde.

Eerst kwam Remmerswaal in een zware tang van twee Abcoude verdedigers terecht die zijn schouder kraakten. Keeper Flip van ‘t Pad Bosch kwam vervolgens te driest in op een doorgebroken Abcoude spits die hij onreglementair tegen de grasmat werkte. Naast geel en dus verwijdering leverde dit ook een strafbal op, die onhoudbaar was voor invalkeep Pim Vreeken. Met tien man en het gemis van de geblesseerde routinier Remmerswaal leek Hisalis het hoofd niet koel te kunnen houden in de slotfase, terwijl de coach van Abcoude zijn mannen opzweepte om vol voor de winst te gaan. De druk van de tegenstander werd gigantisch, het doel van de goed invallende Vreeken kreeg aanval na aanval te verduren en binnen een minuut tikte Abcoude de 5-5 binnen.

De emoties liepen nog hoger op en Abcoude rook de winst. De verdediging van Hisalis kreeg de bal niet uit het 23 meter gebied en de aanvallers van Abcoude beten zich volledig vast in hun geloof in winst, dit resulteerde in hun winnende doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd,  het team van Hisalis in verbijstering achterlatend. Natuurlijk was dit een zware teleurstelling voor het team, maar tegelijkertijd had Hisalis het publiek een geweldige wedstrijd laten zien vol emoties en spanning, waar de toeschouwers enorm van hadden genoten.

 

26-3-2015
Heren 1 beslist zenuwslopende wedstrijd tegen Catwijck met winst: 2-3
 
Mini s Finley en Callum Kirby openen wedstrijd Heren 1
 

26-3-2015
H1 dwingt thuis gelijkspel af tegen Kraaien: 2-2
 

Op een zonovergoten zondag ging  het eerste Herenteam van Hisalis de sportieve strijd aan met de bezoekende Kraaien uit Wijdewormer om de overwinning van vorige week een passend vervolg te geven.  Het was SUPER SUNDAY bij Hisalis, dat wil zeggen dat alle senioren teams thuis spelen, daardoor was er veel publiek om te genieten van het voorjaar en de wedstrijden. De Kraaien staan enkele posities boven Hisalis in de ranglijst zodat er punten in het verschiet lagen.

"Volle bak spelen en de Kraaien niet in hun spel laten komen" was de korte samenvatting van de voorbespreking door coach Thomas Prinsen, opgetekend uit de mond van teammanager Kees van Schieveen Sr. De opdracht aan de aanvallers was om zich vanaf het fluitsignaal 100% te geven om zo de tegenstander direct onder druk te zetten. Dit zorgde voor een felle opening van de wedstrijd. 

De Kraaien leken dezelfde tactiek te willen toepassen. De eerste fase van de wedstrijd ging gelijk op, maar het eerste schot op doel was voor Hisalis, gekeerd door de keeper van de Kraaien. Ook het tweede schot was voor Hisalis maar ging over. Na een klein kwartier kregen de Kraaien hun eerste strafcorner van de velen die nog volgden deze wedstrijd. Keeper Flip van ‘t  Pad Bosch stond echter op scherp en wist zijn doel schoon te houden, ook bij verschillende veldaanvallen waarvan er één maar net naast ging.

Net toen de structuur bij Hisalis wat verloren leek tegen het einde van de eerste helft, wist het middenveld een mooie opening te creëren en lanceerde Dorus Sporken die zijn aanval met succes  kon afronden: 1-0. In de tweede helft voerden de Kraaien de druk op en dit resulteerde al snel in strafcorner voor de bezoekers. Hisalis wist het gevaar in eerste instantie af te wenden maar al vrij snel zijn het toch de Kraaien die de gelijkmaker scoorden vanaf links.

Hisalis ging met veel energie op zoek naar de voorsprong en via een actie van Sporken kreeg Hisalis zijn eerste strafcorner. Andi Lehmann’s tip in na zijn een-tweetje ging maar net naast. De Kraaien maakten goed gebruik van een snelle counter en kregen ook een strafcorner mee. Dit keer werd gekozen voor een variant over rechts waarbij de keeper gepasseerd werd met een hard schot in de linkerhoek: 1-2 achter.

Hisalis drong aan maar werd diverse keren teruggefloten door de arbitrage wat een aantal spelers leek af te leiden van het speelplan. Toen volgde een uitbraak over rechts door Dorus Sporken, nadat hij meters gemaakt heeft sneed hij de cirkel in legde vlakbij de keeper gekomen de bal terug op Michael Post die gedecideerd de gelijkmaker scoorde. Toonde Hisalis voldoende stamina en kon het net als vorige week doordrukken? 

Er volgden meerdere aanvalsacties van Hisalis over beide zijden van het veld maar zonder resultaat. De Kraaien kwamen terug met een sterke slotfase waarin ze nog drie strafcorners kregen maar ook zij kwamen niet meer tot scoren. Beide teams leken niet tevreden met het resultaat, maar gezien het spelbeeld was het gelijkspel terecht. De ploeg van Prinsen pakte inmiddels de derde wedstrijd na de winterstop op rij belangrijke punten.

 

26-3-2015
Kikkers effectiever dan D1: 1-5 verlies thuis
 

Het was prima toeven op de sportvelden van Hisalis afgelopen zondag. Het zonnetje zorgde ervoor dat velen even kwamen kijken bij de streekderby tussen Hisalis en De Kikkers uit Nieuw-Vennep. Nummer 8 (Hisalis) tegen nummer 5, het verschil leek vooraf niet onoverbrugbaar dus het vertrouwen was toch wel groot voor aanvang van de wedstrijd.

Helaas bleek echter in de eerste helft dat De Kikkers toch wel een stukje effectiever hockeyden. Ze bouwden mooi op van achteruit en wisten via de zijkanten slim om het middenveld van Hisalis heen te manoeuvreren. De Hisalis dames hadden graag op eenzelfde wijze hun aanvallen opgezet, maar waren duidelijk nog niet gewend aan het systeem.

Hierdoor volgden vele misverstanden die genadeloos door de Kikkers werden afgestraft. De Kikkers kwamen zelfs met 0-3 voor na enkele mooie aanvallen en een mooi uitgespeelde strafcorner. Vlak voor rust deed Loeke Nieuwenhuis met een mooie actie iets terug waardoor de moed in de rust toch weer werd hervonden.

In de tweede helft moest Hisalis dus iets gaan doen. Door heel hoog druk te zetten werden De Kikkers ver teruggedrongen op eigen helft, dit creëerde meerdere goede kansen die helaas niet verzilverd werden. De spaarzame uitvallen van De Kikkers leverden echter nog wel twee doelpunten op zodat uiteindelijk met 1-5 verloren werd ondanks het harde werken van Hisalis in deze wedstrijd.

 

16-3-2015
Zenuwslopende wedstrijd H1 tegen Catwijck: 2-3 winst
 

Heren 1 van Hisalis ging op bezoek bij streekgenoot Catwijck, wat altijd wat extra gezonde wedstrijdspanning lijkt te geven. Afgelopen september verloor Hisalis in de laatste minuten de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander, dus het team was gebrand op een overwinning. Er waren veel Hisalis supporters naar Katwijk gekomen wat hun team te steunen wat de sfeer ten goede kwam.

Hisalis startte wat afwachtend op het trage zandveld en kreeg na enige tijd de openingstreffer van Catwijck te verwerken. De bezoekers lieten zich echter niet gek maken, speelden de bal zorgvuldig rond en bouwden telkens hun aanval solide op. 

Diep in eerste helft werd Hisalis beloond met de gelijkmaker door een rake backhandslag van Dorus Sporken in de verre hoek die onvoldoende werd dichtgezet door de keeper. In de tweede helft scoorde Catwijck snel vanuit de strafcorner ondanks appelleren van Hisalis voor duidelijk afhouden van de aanvaller, zodat opnieuw de achtervolging moest worden ingezet.

Keeper Flip van t Pad Bosch keerde samen met zijn solide verdedigers met spectaculaire acties diverse gevaarlijke aanvalsopzetjes zodat de schade verder beperkt bleef. Middenvelders Jeroen Brouwer en Boris ter Haak deden belangrijk verdedigend en aanvallend werk om de ballen zo vaak mogelijk strak bij de spitsen af te leveren. Fabian Wanders kreeg nog geel wegens meermalen onvoldoende afstand houden en de spits van Catwijck ontving er één wegens praten.

Hisalis was bijzonder effectief in het benutten van de gekregen kansen en strafcorners , opnieuw Sporken maakte weer gelijk met een onverwachte en daardoor verrassende zachte push. Hisalis voerde duidelijk de druk op en Sporken liep eerst voorbij de keeper en sloeg toen alsnog vrijwel vanaf de achterlijn op het doel. De lijnstopper van Catwijck blokkeerde het doelpunt met zijn been en de strafbal die daarop volgde werd kalm door goalgetter Sporken in de touwen geveegd, wat begrijpelijkerwijs met vreugde door zijn teamgenoten werd ontvangen. 

De eindstand van 2-3 kwam in de resterende tijd geen moment meer in gevaar door strak op balbezit spelen van de Hisalis verdediging.

 

16-3-2015
Dames 1 overklast Kraaien met 0-7
 

Na het verlies van vorige week was Hisalis Dames 1 vastbesloten om niet alleen punten maar ook veel doelpunten te gaan pakken tegen de Kraaien. De spitsen Tess van Bochove en Anne van Tol gingen direct op jacht, en al heel snel speelde Anne de keeper van Kraaien uit en scoorde de 0-1 met een zorgvuldig geplaatste push op doel. Dat kunststukje herhaalde ze nog een keer en in de tweede helft reageerde ze heel attent op een snoeiharde pass van Loeke Nieuwenhuis; via haar tip in ging de bal hoog het net in. 

Ondanks hun lage positie in de competitie toonden de dames van de Kraaien hun goede mentaliteit door te blijven strijden en ook bij niet-balbezit te gaan voor elke bal. Daarom kon Hisalis het zich niet te veroorloven te verslappen. Twee meisjes uit de B1, Judith Bakker (debuterend) en Linde de Haas, speelden daarbij een belangrijke rol en maakten een goede indruk door hun solide spel.

Tess van Bochove maakte twee velddoelpunten door telkens dwars door de verdediging te slalommen met handige stickbewegingen en haar doorzettingsvermogen. Jolien maakte het feest compleet door haar strafcorner te nemen met een stuiterende flats die onhoudbaar tussen keeper en lijnstopper door ging.

De tweede helft was Hisalis erg bezig was om zo veel mogelijk doelpunten te scoren en daardoor ging wat van de rust in het spel verloren, maar dit verhinderde niet dat het saldo van Hisalis door deze goede wedstrijd goed werd opgehoogd.

 

11-3-2015
Sterke openingswedstrijd H1 tegen titelkandidaat FIT: 4-4
 

De eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen op 8 maart 2015 werd gespeeld onder ideale omstandigheden: volop zon, 12 graden en veel publiek. Vanaf de eerste minuut werd dynamisch en aantrekkelijk hockeyspel getoond. Het leek erop dat het aantrekken van de nieuwe trainercoach Thomas Prinsen, afkomstig van HBS en daarna Castricum, het team nieuw elan had gebracht.

Elke speler wilde werken voor een goed resultaat en ook bij tegenslag zakte het team niet in. Een enorme opsteker was dat binnen een paar minuten na aanvang Michael Post de stand al op 1-0 wist te brengen met een overtuigende backhandslag. Kort daarop anticipeerde de Hisalis verdediging niet goed op een voordeelsituatie en liet het spel stilvallen bij het uitverdedigen. FIT profiteerde van de verwarring en scoorde de gelijkmaker.

Gelukkig voor Hisalis bracht de lichtvoetige Dorus Sporken zijn team daarna weer op voorsprong nadat hij attent de bal van de FIT-verdediging had onderschept. De strafbal die FIT meekreeg na hakken in de cirkel leek een veel te zware sanctie voor de Hisalis verdediging, maar FIT wist hiermee wel de 2-2 te realiseren. Eind tweede helft werd nog een doelpunt van Sporken om onduidelijke redenen afgekeurd.

De tweede helft toonde keeper Flip van ’t Pad Bosch opnieuw zijn waarde voor het team door snoeiharde aanvallen en strafcorners vaak met zijn handschoen uit het doel te slaan. Kort in de tweede helft was een derde aanvalspoging op rij van FIT echter wel raak: 2-3.

Hisalis leek hierdoor getergd en creëerde direct hierop een strafcorner met een kort geslagen variant op Michael Post die hem hard en gedecideerd in de verre hoek sloeg: 3-3.

Hisalis koos in de tweede helft iets te veel voor het overslaan van opbouw via het middenveld door het geven van veel scoops vanaf de verdediging richting de spitsen, maar dit had lang niet altijd het gewenste resultaat. Toch behield Hisalis in deze fase een licht overwicht in de wedstrijd tegen het als tweede geplaatste FIT, dat geen overtuigend antwoord had op het doorzettingsvermogen van de gemotiveerde thuisploeg.

In de slotfase van de wedstrijd scoorde FIT nog een keer met de strafcorner met een bal die met onverwacht effect in het doel rolde, maar Sporken zorgde voor de terechte gelijkmaker met een droog schot op de plank vijf minuten daarna, opnieuw uit een strafcorner. Twee minuten voor tijd voorkwam Dirk Jan Remmerswaal nog een tegendoelpunt door met zijn zeer snelle uitlopen het schot op doel door FIT’s strafcornerspecialist te blokkeren.

Hisalis Heren 1 en coach Thomas Prinsen konden tevreden terugblikken op deze aantrekkelijke wedstrijd met een positief resultaat. Een goede eerste stap naar de doelstelling voor handhaving van een positie in de derde klasse voor Hisalis werd hiermee gerealiseerd.

   

 

11-3-2015
Dames 1 Hisalis kan niet aanhaken bij Alkemade: 2-4 verlies
 

Het eerste damesteam van Hisalis speelde op 8 maart 2015 een zonnige thuiswedstrijd tegen Alkemade, dat enkele plaatsen onder Hisalis in de ranglijst stond. Op papier zou dit mogelijkheden moeten bieden, maar op het veld bleken de bezoekers een moeilijk te bespelen team dat overtuigd leek om een goede wedstrijd in Lisse neer te zetten.

Alkemade kwam in de eerste helft al vrij snel met 0-2 voor, waarbij één doelpunt wat ongelukkig via een verdediger van Hisalis gescoord werd. Op slag van rust maakte Tess van Bochove nog een tegendoelpunt waarbij de bal in een rechtstreeks duel via de stick van Alkemade het doel in verdween.

Na rust bleef het niet lang 1-2, want al na vijf minuten scoorde de handige spits van Alkemade het derde doelpunt. Niet lang daarna was er sprake van misscommunicatie bij de verdediging van Hisalis, want op de linkerhelft van de cirkel stonden twee aanvallers van Alkemade vrij om in te schieten wat bij de eerste aanvalskans ook lukte met een fraaie onhoudbare backhandslag.

De strafcorner voor Hisalis die later volgde werd boven de plank ingeslagen zodat hij helaas niet telde. Het team van Martijn van Minderhout slaagde er niet in om overwicht te krijgen op de tegenstander, maar het verschil werd wel kleiner gemaakt toen Anne van Tol vijf minuten voor tijd in een fanatieke strijd op de vierkante meter voor het doel van Alkemade de bal met het puntje van haar stick in het doel kon leggen wat de eindstand op 2-4 bepaalde.

   

 

26-10-2014
Koploper Purmerend houdt huis tegen H1 op thuisbasis: 1-7
 

Hisalis Heren 1 ontving in eigen huis koploper Purmerend, een team dat al vijf jaar in ongeveer dezelfde samenstelling speelt en daardoor zeer ervaren en solide is. Dit bleek ook toen in de eerste helft de tegenstander twee keer wist te scoren zodat Hisalis met een 0-2 achterstand de rust in ging. De tweede helft trad er licht herstel op bij de thuisploeg. De achterhoede bouwde een snelle aanval op vlak langs de linkerlijn, en wist met een harde pass Dorus Sporken te bereiken. Sporken gaf vanaf rand cirkel de bal scherp op de mee ingekomen Michael Post, maar zijn harde schot werd gekeerd door de sterk spelende keeper. 

Tien minuten daarna werd de defensie van Hisalis op het verkeerde been gezet door slim spel van de tegenstander. De toen geheel vrijstaande aanvaller kon  vanaf diep links zijn pass ongehinderd op zijn spits plaatsen die de bal beheerst het doel in wist te tennissen. Hetzelfde trucje herhaalde Purmerend binnen vijf minuten en toen stond het opeens 0-4.  Een mooi ingeschoten strafcorner van Hisalis werd nog terecht afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel was geweest.  De strafcorner daarna werd door Dirk Jan Remmerswaal slim op aangever Maarten Verspoor geplaatst die de bal attent op de plank tikte: 1-4.

Chris Peeters wist door zijn snelle uitlopen nog enkele strafcorners onschadelijk te maken, maar desondanks scoorde Purmerend nog drie keer met zijn sleeppushspecialist: twee keer boven het hoofd van de lijnstopper en 1 keer verrassend laag op de plank aan de andere kant.  Peeters moest nog 5 minuten het veld af met geel wegens praten. In de laatste minuut van de wedstrijd leek Purmerend nog de 1-8 te maken maar de snoeiharde backhandslag was het eerste slag op doel dus dit doelpunt werd terecht teruggedraaid. Na de bijbehorende commotie konden beide teams bijkomen in het clubhuis.

 

26-10-2014
Hisalis D1 floreert tegen Purmerend met een 4-1 overwinning
 

Het eerste damesteam van Hisalis trad aan tegen Purmerend,  de nummer twee in de competitie. In de eerste fase van de wedstrijd leek Hisalis wellicht wat geïntimideerd door de tegenstander, die hier gebruik  van maakte en het openingsdoelpunt scoorde. Hisalis was echter niet van plan om zich te voegen naar de tegenstander en al na een paar minuten wist Anne van Tol met een fraai uitgespeeld doelpunt de stand gelijk te trekken. Jolien van Schieveen voorkwam een vrijwel al geteld doelpunt door met een soort spagaatactie de bal van de  eigen doellijn weg  te werken.

Coach Martijn van Minderhout praatte zijn team in de pauze bij over het vinden van de zwakke plekken bij Purmerend en het meer doordrukken van zijn eigen ploeg. Sterk gemotiveerd kwam Hisalis het veld weer op en binnen tien minuten werd het team voor hun inzet beloond: Lindy Out bracht de bal langs de achterlijn naar binnen, gaf de bal aan Tess van Bochove die hem naar Sophie van der Linden kaatste die hem met een hard backhandschot in de verre hoek sloeg: 2-1.

Een kwartier later ging van Bochove voor eigen kansen: vanuit een onmogelijk lijkende kleine hoek sloeg ze de bal langs de verbouwereerde keeper die een voorzet verwachtte. Purmerend probeerde met een tegenoffensief de achterstand om te bouwen, maar een gevaarlijke aanval werd met kunst en vliegwerk door Anne van Tol en Loeke Nieuwenhuis van de lijn gehaald. Ook Hisalis keepster Laura Vos speelde een solide wedstrijd waarbij ze haar team meermalen uit gevaarlijke situaties wist te redden door actief op te treden.

Manon Rietbroek maakte tegen het eind van de wedstrijd nog een indrukwekkende solo over het middenveld waarbij ze minimaal drie tegenstanders dolde. Rietbroek rondde haar actie af met een strakke pass naar Sophie van der Linden die met een fraai lobje over de keepster van Purmerend de eindstand op 4-1 bepaalde. De keepster wist vervolgens haar emoties niet te beheersen en werd na het gooien van haar stick door de coach gewisseld zodat Purmerend met een vliegende keep de wedstrijd uit moest spelen. Mini van de week Liz van der Meet riep Jolien van Schieveen uit tot woman of the match wegens haar uitstekende verdedigende werk.

 

12-10-2014
H1/D1 verliezen uit-wedstrijden (12 oktober)
 

 

Op een heerlijke nazomermiddag trad Hisalis aan tegen hekkensluiter Abcoude uit.Wellicht nog wat in de roes van de prachtige overwinning van vorige week leek Heren 1 niet scherp te starten, dit resulteerde in een vrij snelle achterstand. Gelukkig vonden de bezoekers weer aansluiting door de gelijkmaker van Hidde Kuiper. 

Dit herhaalde zich: halverwege de eerste helft scoorde Abcoude de 2-1 en daarna bracht het doelpunt van Dorus Sporken weer opluchting bij Hisalis. Net voor rust maakte de thuisploeg de 3-2 zodat Abcoude iets gemakkelijker de rust in ging. Bij de tegenstander leek de hoop op een mogelijke overwinning te groeien en dit gaf het team vleugels in de tweede helft. Abcoude reageerde fel op elk duel en maakte de 4-2 en vervolgens de 5-2 al na korte tijd na rust. Hisalis had moeite met het spelen op het waterveld en miste ook de rust van afwezige routinier Dirk Jan Remmerswaal. 

Wat goed ging was het opvangen van de zeer vele strafcorners die Hisalis tegen kreeg. De snelle Chris Peeters wist er twee uit te lopen en Sven Cozijn stopte een kogel op de lijn, hierdoor werd verdere schade voorkomen. Ook Maarten Verspoor speelde een solide wedstrijd. Na een week rust wegens herfstvakantie zal Hisalis thuis tegen Purmerend gebrand zijn op een overwinning, maar dat zal niet eenvoudig worden tegen deze nummer twee in de ranglijst.

 
Dames 1 Catwijck verslaat in eigen huis Hisalis met 5-1

Dames 1 van Hisalis speelde op een prachtige nazomerdag uit tegen streekgenoot Catwijck. Deze ploeg staat enkele posities hoger in de ranglijst dan Hisalis, en dat bleek ook tot uiting te komen in het spel. 

Wat Hisalis ook probeerde, de tegenstander had overal antwoord op en wist met gedegen spel de wedstrijd te domineren. Nathalie Rietkerk had nog een heel mooie scoringskans in de eerste helft maar de bal ging net naast. 

Na rust consolideerde Catwijck de al opgebouwde voorsprong en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Voor een verrassing zorgde de 15-jarige invalster Nikki van der Kroft uit Meisjes B1 door in de tweede helft de 5-1 te scoren zodat Hisalis met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.


 

 

7-10-2014
Dames 1 erkent meerdere in koploper Maarssen
 
De nieuwe trainer/coach Martijn van Minderhout speelde met zijn jonge Hisalis Dames 1 team hun vierde wedstrijd dit seizoen tegen koploper Maarssen. Met twee gewonnen  en één verloren wedstrijd was de competitie goed gestart.

Het ervaren Maarssen speelde het eerste kwartier full press en imponeerde de thuisploeg met twee razendsnelle doelpunten. Alle zeilen moesten bijgezet worden om dit niet verder te laten oplopen. Hisalis kwam hierdoor zelf niet goed in haar spel.

De tweede helft kon Maarssen het hoge tempo niet meer goed volhouden en Hisalis kon meer in de wedstrijd komen. Desondanks bleef de sfeer nerveus en kon de verdediging moeizaam de bal in het spel brengen.

Na een kwartier wist Maarssen de stand nog op 0-3 te brengen door een fraaie tip in. In de laatste fase van de wedstrijd werd de opbouw van Hisalis steeds beter en maakten de aanvallers het leven van de verdediging van Maarssen steeds moeilijker. Dit resulteerde in een verdiend doelpunt van Sophie van der Linden die na aangeven van Lindy Out de bal fraai in het doel wist te leggen met haar tip in. De eindstand kwam daarmee op 1-3.
 

7-10-2014
Heren 1 overwint Saxenburg in doelpuntenfestijn
 
Trainer/coach Patrick Peeters van Hisalis Heren 1 heeft dit seizoen een sterk verjongd team met 7 jongens die uit de A1 zijn overgekomen, aangevuld met de 16 -jarige Hidde Kuiper die terugkeerde bij Hisalis en die direct in het eerste kon starten. De eerste drie wedstrijden konden de nieuwkomers aan de ervaren Heren 1 mannen wennen, en twee keer gelijk spel waaronder tegen het sterke FIT gaf al aan dat het een interessant seizoen belooft te worden.

Goalgetter Dorus Sporken ging de eerste minuten direct helemaal los en scoorde al slalommend door het veld twee keer zodat het verbouwereerde Saxenburg binnen 8 minuten tegen achterstand aankeek. De bezoekers herstelden zich echter en door fanatiek doorzetten wisten zij de stand 20 minuten later naar 2-3 in hun voordeel om te buigen. Sporken werd onreglementair afgestopt in de cirkel van Saxenburg en hij scoorde zelf met de strafcorner de gelijkmaker. Hij maakte het nog mooier door in de laatste minuut de 4-3 te maken toen Dirk Jan Remmerswaal in een strafcornervariant de bal opnieuw bij Sporken wist te brengen die de bal trefzeker op de plank sloeg.

Na rust leek Saxenburg binnen 5 minuten de gelijkmaker te pakken te hebben maar het leek dubieus of de bal over de doellijn was geweest. Na arbitraal overleg werd het doelpunt niet toegekend. Kort daarop werd het na een verdedigingsfout van Hisalis alsnog 4-4. Michael Post nam de bal in zijn aanval helemaal langs de rand cirkel mee, maar zijn scorende backhandslag startte net buiten de cirkel zodat dit doelpunt afgekeurd werd.

Kort daarom speelde Dorus Sporken scherp Boris ter Haak aan die keurig de 5-4 kon maken. Sporken beloonde zichzelf 5 minuten daarna door eerst zichzelf vrij te spelen en met een soepele backhandslag de 6-4 op de plank te leggen. Dit betekende voor de uitblinker van vandaag zijn tiende doelpunt in vier wedstrijden.

Korte tijd later speelde Michael Post Hidde Kuiper hard aan die de bal kon intippen, 7-4. Saxenburg kon de bal in deze fase moeilijk uitspelen en ontsnapte aan een tegendoelpunt toen na een interceptie van Remmerwaal deze met een harde slag Sporken voor de de tip in wilde bereiken en die maar net miste.

Getergd had Saxenburg na dit moment een snelle counter en scoorde de 7-5.
De genadeslag viel toen Remmerswaal de bal vanaf het middenveld diep speelde op Sporken, die met een harde diagonale pass Michael Post wist te bereiken die vanaf linksvoor de eindstand op 8-5 bepaalde met zijn fraaie doelpunt. Heren 1 zette deze middag een heel leuke pot hockey neer voor de vele toeschouwers die in het aangename zonnetje genoten van deze sensationele wedstrijd.

 

19-5-2014
Hisalis Super Sunday - de uitslagen
 
Op een heerlijke zomerse dag speelden de eerste teams van Hisalis beide een thuiswedstrijd. Heren-1 en Dames-1 speelden respectievelijk tegen de nummer twee en drie van de competitie. Kortom, in combinatie met de zinderende warmte beloofde het een zware middag te worden voor de eerste teams. Het was zelfs dermate warm dat de arbitrage ervoor koos om vier kwarten te laten spelen, in plaats van twee helften, zodat de spelers wat vaker water konden drinken.
 
Dames-1 hield lang stand tegen Purmerend, en leek bijna voor een sensatie te zorgen door goed en solide tegenspel te bieden aan de sterkere tegenstander. Uiteindelijk moest toch het hoofd gebogen worden voor de bezoekers, wat resulteerde in de eindstand 0-4. Opvallend detail was het meespelen van Dominique Hoogendoorn en Rebecca Eekhout (beide uit de MC1). De jonge talenten wisten goed mee te draaien met het eerste damesteam, dus dat belooft wat voor de toekomst. 


 
Heren-1 trad aan tegen Maarssen. De eerste wedstrijd was maar krap verloren, dus Hisalis ging vol goede moed van start. Dit leidde tot een verrassend veldoverwicht dat tot in het derde kwart duurde. Maarssen kwam bijna niet van eigen helft af, en Hisalis creëerde aanval na aanval op het doel van de bezoekers. Hisalis kreeg maar liefst zes strafcorners mee, maar wist er helaas geen te verzilveren. 

Na een uitbraak van Maarssen wist hun gevaarlijke spits uit onverwachte hoek met een fraaie backhandslag te scoren. Toen er daarna nog twee doelpunten voor Maarsen vielen leek Hisalis zich bij verlies neer te leggen. Rogier redde de eer van zijn ploeg door op het einde van de wedstrijd de 1-5 in te tippen. Zeker vermeldenswaardig was de gestopte strafbal door een snoekduik van keeper Flip van 't Pad Bosch. De alerte reactie kon worden ingezet door het juist inschatten van de bal-richting uit de houding van de aanvaller!

 
 
Ten slotte de uitslagen van de andere teams:

H2 versus Haarlem: 4-3
HA versus Amsterdam: 4-0
D2 versus Amsterdam: 2-2
D4 versus Athena: 2-3

(De wedstrijden van H3 en D3 werden door omstandigheden afgelast).

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM Hisalis
 
 

5-5-2014
Dames 1 Hisalis houdt goed stand tegen koploper Castricum
 
De eerste competitiehelft hadden de dames van Castricum het team van Hisalis met 10-1 afgedroogd, dus het was duidelijk dat het ook thuis in Lisse een zware pot ging worden. Castricum staat inmiddels gedeeld op de eerste plaats en alle speelsters lieten hun individuele kwaliteiten goed zien de eerste helft. Hisalis heeft echter de afgelopen maanden sterk aan kracht en techniek gewonnen en speelde als een hecht team. Op deze manier wist zij deze sterke tegenstander met ogenschijnlijk gemak op afstand te houden.

Door een wat ongelukkig moment werd de eerste helft wel met een minimale achterstand van 0-1 afgesloten, maar Hisalis liet een goede wedstrijd zien. Wat zeker hielp is de terugkomst van vaste keeper Sabine Huizing, die heel wat doelpogingen van Castricum wist te keren. 

De tweede helft wist Hisalis het goede spel vast te houden. Door nog een goede actie van de spits van Castricum werd het weliswaar toch nog 0-2, maar Hisalis kon het veld met opgegeven hoofd verlaten.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

Stand in de poule
Team # Pntn W G V ++ -- Straf
1 Spandersbosch D1 17 44 14 2 1 65 16 0
2 Castricum D1 17 44 14 2 1 62 13 0
3 Purmerend D1 18 39 13 0 5 59 39 0
4 Zeewolde D1 16 27 9 0 7 37 31 0
5 Soest D1 18 24 7 3 8 32 50 0
6 Eemvallei D1 17 23 7 2 8 33 36 0
7 Kikkers D1 16 20 6 2 8 31 32 0
8 Hisalis D1 17 18 6 0 11 35 54 0
9 Alkemade D1 17 15 4 3 10 19 43 0
10 Baarn D1 16 11 3 2 11 21 50 0
11 Westerpark D1 17 6 2 0 15 20 50 0


 

5-5-2014
Heren 1 houdt voorsprong tegen Nieuwkoop niet vast: 2-2
 
Nieuwkoop staat 3 posities boven Hisalis, en de uitwedstrijd ging vorig jaar met 0-2 verloren, dus Hisalis was gewaarschuwd voor deze tegenstander. Het was daarom enigszins verrassend dat halverwege de wedstrijd Hisalis met 2-0 voorstond. Sven Cozijn scoorde twee keer: een sleeppush strafcorner en daarna een rebound van een strafcorner die er toen alsnog inging. 

De laatste uitwedstrijd tegen Culemborg (2-5 winst voor Hisalis) had Cozijn ook al twee keer gescoord dus deze verdediger is de laatste tijd naast het uitvoeren van zijn verdedigende taken ook goed op dreef in het strafcornergebied.

Nieuwkoop leek uitermate getergd door deze onverwachte achterstand, en begon in de laatste 20 minuten een waar tegenoffensief waarbij Hisalis zwaar op eigen helft werd gedrukt. Het eerste tegendoelpunt van de bezoekers leek nog overkomelijk, maar de pressie nam toe en in het laatste kwartier kreeg Hisalis 4 strafcorners tegen. Helaas voor de thuisploeg ging de laatste er via een variant via de stick van de keeper er toch nog in, terwijl Flip van ’t Pad Bosch met goede reddingen de eerste drie corners nog gekeerd had.

Uiteindelijk werd het dus toch nog een gelijkspel waarmee men vooraf waarschijnlijk al aardig tevreden mee zou zijn geweest. In ieder geval toch weer een punt binnen voor Hisalis

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis 
Stand in de poule
Team # Pntn W G V ++ -- Straf
1 Noordwijk H1 19 50 16 2 1 73 24 0
2 Maarssen H1 19 48 15 3 1 63 39 0
3 Mijdrecht H1 19 34 11 1 7 67 63 0
4 Catwijck H1 19 30 9 3 7 61 48 0
5 Nieuwkoop H1 19 28 8 4 7 74 57 0
6 Waddinxveen H1 19 25 8 4 7 53 43 3
7 Zwaluwen H1 19 25 8 1 10 59 57 0
8 Hisalis H1 19 24 6 6 7 56 64 0
9 Soest H1 19 20 5 5 9 54 54 0
10 Culemborg H1 18 18 4 6 8 48 65 0
11 Leidse Studs H1 18 8 3 2 13 37 64 3
12 Eemvallei H1 19 3 0 3 16 28 95 0


 

7-4-2014
Dames 1 bewijst haar klasse tegen Baarn: 2-1 winst
 
In Baarn had Hisalis haar uitwedstrijd zeer ruim met 7-2 gewonnen. Thuis voor eigen publiek liep het spel voor rust minder overtuigend. Het overwicht leek wel in de handen van Hisalis, maar er kwamen geen doelpunten uit voort.

Na rust begon het beter te lopen en bij de eerste strafcorner was het wel raak: de strafcorner van Tess van Bochove werd in eerste instantie gekeerd door de keeper van Baarn. 

De reboundpoging van Saskia Joosten ging er ook niet in maar Michelle Wijnhout wist met haar derde aanvalsactie de bal in het doel te krijgen: 1-0. Hisalis drong de bezoekers op eigen helft en speelde de bal voortdurend rond met regelmatige aanvalsacties. Baarn kon weinig anders doen dan zo goed mogelijk proberen uit te verdedigen. 

Nathalie Rietkerk scoorde met een goed opgezette aanval de verdiende 2-0, wat iets meer lucht gaf. In de laatste minuut scoorde Baarn nog de 2-1 door een moment van onoplettendheid maar de winst kwam niet meer in gevaar.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis


 

7-4-2014
Heren 1 te laat op stoom tegen Leidse Studs: 3-3
 
In de eerste minuten gaf het team van Hisalis al haar visitekaartje af toen Dirk Jan Remmerswaal alleen voor de keeper kwam, helaas voor de thuisploeg kwam hij niet tot scoren. Hisalis zette meteen druk en het leek wachten op het eerste doelpunt. 

Laatste man Floris Verheij moest wel eerst knap een hard geslagen bal van de doellijn halen, maar de snelle counter over links daarna gaf Dorus Sporken de gelegenheid om net over de middellijn al een snoeiharde pass naar spits Max Keuzenkamp te geven. 

De bal leek te diep, maar met een spectaculaire snoekduik wist hij met het uiterste puntje van zijn stick de bal achter de keeper te tippen: 1-0.

Helaas voor Hisalis herpakten de Leidse Studenten zich heel snel. De 1-1 kon voor open doel gemaakt worden door eerst de keeper van Hisalis weg te spelen. Op slag van rust kregen de bezoekers nog een strafcorner mee die hard op de plank gescoord werd: 1-2 voor de Studs.

Direct in de tweede helft maakten de Studs er nog 1-3 van, waarna Hisalis zich echter goed  wist te herstellen. De jacht op doelpunten werd geopend door Dorus Sporken, die eenmaal tot in het doelgebied doorgedrongen op de keeper stuitte en bijna een halve minuut klem met de uitgekomen keeper leek te zitten.

Jean Marck Lip profiteerde van deze aparte situatie en kreeg de bal in het doel maar deze poging werd terecht door de arbitrage afgekeurd. Kort daarna passte Michael Post zuiver naar de opnieuw goed ingekomen Keuzenkamp, die zijn tweede doelpunt maakte. Vijf minuten voor tijd kreeg Hisalis nog een strafcorner mee. 

De klap van Karst van der Borg werd gestopt, maar hij wist in de rebound situatie de bal opnieuw onder controle te krijgen en speelde hem schuin links voor het goal waar Andreas Lehmann hem hard insloeg: 3-3. Het gelijkspel was zeker verdiend maar er had vandaag eigenlijk meer in gezeten wat de stemming enigszins drukte.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

24-3-2014
IJzersterk herstel van Heren 1 in tweede helft tegen Catwijck
 
De streekderby tegen Catwijck zorgt altijd voor wat gezonde spanning, nu zeker gezien het feit dat deze tegenstander slechts 1 punt meer had vergaard dan de Lissenaren. De thuiswedstrijd was geëindigd in 1-1, dus het was goed voor het moraal dat op aangeven van Jongens A1 invaller Dorus Sporken, Dirk Jan Remmerswaal in de tweede minuut al de 0-1 wist in te tikken.

Minder prettig was dat na twee strafcorners van de thuisploeg het al snel 2-1 stond, en afgemaakt door een velddoelpunt stond het 3-1 voor Catwijck bij rust. Keeper Flip van ’t Pad Bosch wist hierbij in de laatste minuut nog erger te voorkomen door een goed genomen sleeppush door Catwijck met zijn stick het doel uit te slaan.In de rust werden harde woorden gesproken, dit had het nodige effect want  direct kwam Hisalis zeer alert uit de startblokken en startte het tegenoffensief. Binnen 5 minuten stond het 3-2 nadat een harde slag op doel in eerste instantie geblokt werd door de keeper van Catwijck. Die bal kwam in de rebound via aangeven van Van der Borg bij de mee opgekomen Remmerswaal terecht die de bal hoog over de keep het doel in tipte. 

Vervolgens meende de bezoekers op jacht te kunnen gaan naar de gelijkmaker, maar hadden hierbij buiten de mannen van Catwijck gerekend. Heel snel werd het 4-2: na een aanval op links werd de bal door de linksbuiten van de thuisploeg panklaar voor de spits op de stip klaargelegd, maar de keep van Hisalis had een uitstekende redding in huis door zich voor de inkomende bal te gooien, de rebound bleek echter onhoudbaar. 10 minuten later kwam de aanvalsgolf over rechts, de voorzet werd met een snoekduik door de Catwijckse spits in het doel van Hisalis geveegd.De 5-2 werkte echter als een rode lap op een stier voor Hisalis: in plaats van bij de pakken neer te zitten hervond het team zich en op karakter werd teruggevochten. Eerst werd een strafcorner van Van der Borg in de rebound heel attent ingeschoten door de mee opgekomen Dorus Sporken. De strafcorner erna eindigde in een strafbal door een bolle kant actie van Catwijck. Protest van de thuisploeg leidde tot de zoveelste gele kaart en tijdstraf van een speler.Van der Borg joeg de strafbal moeiteloos en onhoudbaar hoog in het net en maakte de 5-4. Met nog 5 minuten te spelen gooide Hisalis alle energie nog eens in de strijd en met een fraaie aanval maakt opnieuw Sporken de 5-5 gelijkmaker met een prachtige backhandslag nadat hij zich geheel vrij had gespeeld over de as van het veld. 

Hisalis kreeg het nog even benauwd toen Jean Marck Lip in de slotfase de negende (!) kaart ontving wegens spelbederf. De wedstrijden tegen Catwijck kennen een historie met de nodige kaarten, maar de negen kaarten van vandaag leken toch schromelijk overdreven. Aanvoerder van der Borg ontving bijvoorbeeld geel voor praten tegen de scheidsrechter hetgeen als aanvoerder toch formeel toegestaan is.

De laatste minuten werd de bal voornamelijk rondgespeeld en Hisalis kon na het fluitsignaal zeer tevreden zijn over het getoonde spel in de slotfase van deze buitengewoon enerverende wedstrijd.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

17-3-2014
Dames 1 Hisalis overklast Eemvallei met aanvallend spel
 
De jonge ploeg van Hisalis is de tweede helft van het seizoen gestart met de nieuwe coach Martijn van Minderhout (hij vervangt Michiel Cosijn wegens ziekte). Vorige week was nog net verloren, maar tegen het wat hoger geplaatste Eemvallei was Hisalis duidelijk van plan om voor thuispubliek een gewonnen wedstrijd meer te zetten. Het was daarom een flinke domper dat de bezoekers halverwege de eerste helft met 0-2 voorstonden. 

Het geloof in eigen kunnen bleek echter duidelijk toen het team echt goed begon te draaien: Sophie van der Linden doorbrak de ban door de 1-2 te scoren. Nathalie Rietkerk kwam kort daarop met de gelijkmaker.  Tess van Bochove zorgde voor voorsprong met een solo waarna ze de keeper van Eemvallei omspeelde en met een backhandslag de bal in de verre hoek legde: 3-2.

In de tweede helft nam Hisalis definitief het initiatief over van Eemvallei en controleerde de rest van de wedstrijd. De bezoekers konden slechts rondspelen maar vrijwel elke aanvalsopzet werd geblokkeerd door Hisalis en ook divere malen onderschepte de zeer gretig spelende Tess van Bochove ballen van Eemvallei om vervolgens gevaarlijk aan te vallen. Nathalie Rietkerk speelde ook een sterke wedstrijd en maakte halverwege de tweede helft de 4-2. Er was nog enige commotie over een bal die al over de doellijn geweest leek te zijn, maar er werd uiteindelijk geen doelpunt toegekend. Sophie van der Linden was al enkele malen gevaarlijk voor het doel van Eemvallei geweest, en rondde haar acties af met een heel fraai doelpunt. Eerst onderschepte ze de bal van een verdediger, soleerde naar de keeper en door goed te kijken omspeelde ze de keeper en sloeg de bal beheerst in de uiterste hoek wat de eindstand op 5-2 bepaalde.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

17-3-2014
Hisalis Heren 1 kent geen problemen met Eemvallei
 
De eerste thuiswedstrijd van  het eerste Herenteam van Hisalis na de winterstop was druk bezocht, mede door het prachtige weer. Tegenstander was nummer laatst Eemvallei uit Amersfoort. Aangezien deze lage positie van de tegenstander ook een valkuil kan zijn startte Hisalis de wedstrijd zeer gefocust en gaf direct een visitekaartje af: na enkele minuten was het bijna 1-0 nadat Thijs Kwakkenbos de bal vanuit een scherpe voorzet van linksvoor hoog in het zijnet sloeg.Toch stond het binnen het kwartier 2-0 voor Hisalis door twee zeer hard genomen strafcorners door Karst van der Borg. Eemvallei leek hierdoor wat geïntimideerd en Hisalis kon vrijuit spelen. In een wat onduidelijke situatie voor het doel sprong Max Keuzenkamp naar voren, veroverde de bal en scoorde fraai de 3-0. Invaller Michael Post maakte met een subtiele tip-in de 4-0 na voorzet van Jean Marck Lip.

Op slag van rust kreeg Hisalis een strafcorner tegen na een verdedigende fout. De getergde spits van Eemvallei kreeg de bal goed op zijn stick en sleepte hem hoog over de keeper van Hisalis het net in zodat de teams met 4-1 de rust in gingen.

Net na rust wist Dirk Jan Remmerswaal bij uitverdedigen van Eemvallei de bal te onderscheppen en van de cirkelrand links gaf hij een zuivere pass op de attent meegekomen Dorus Sporken. De bal was echter te hard om in de sprint goed onder controle te krijgen en het werd geen goal. De keeper van Eemvallei keerde 10 minuten later nog een al vrijwel geteld doelpunt door met een wonderbaarlijke actie de bal met zijn stick het doel uit te slaan. Er was nog een aparte fase in de wedstrijd toen Hisalis korte tijd met 8 man op het veld stond wegens 3 gele kaarten. Laatste man Floris Verheij had een aanvaller op kop cirkel neergehaald, Dirk Jan Remmerswaal zou geen 5 meter afstand gehouden hebben na eerdere waarschuwingen en Max Keuzenkamp haalde zijn gram op een verdediger met hakken nadat zijn aanval geblokkeerd was.Hisalis hield zich even gedeisd en speelde succesvol op balbezit, waardoor Eemvallei  niet van deze overtalsituatie kon profiteren. Van der Borg haalde nog twee keer uit met zijn keiharde strafcornerslag zodat de eindstand 6-1 werd. 

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

14-3-2014
Hisalis Heren 1 verslaat Mijdrecht op eigen terrein met 4-5
 
De eerste competitiewedstrijd na de winterstop voor Heren 1 was meteen uit  tegen de nummer 3 van de competitie, Mijdrecht. Hisalis leek baat gehad te hebben bij de periode van winterrust, en ging direct vol in de aanval tegen deze op papier moeilijke tegenstander.

Helaas profiteerde Mijdrecht van de gretigheid van Hisalis en brak in de eerste minuut al door de linies van Hisalis en scoorde de 1-0.  Wakker geschud wist Heren 1 het veld verder gesloten te houden en slaagde er zelfs in uiteindelijk veldoverwicht op te bouwen waarna doelpunt na doelpunt volgde. 

Er werd zelfs een voorsprong behaald van 2-4 na doelpunten van Max Keuzenkamp, Karst van der Borg, Dirk  Jan Remmerswaal en Thijs Kwakkenbos. Een belangrijke rol hierbij speelde Floris Verheij, die op de zeer sterke (ex-hoofdklasse) spits van Mijdrecht was gezet. Verheij maakte deze aanvaller het vrijuit spelen onmogelijk door hem voordurend op de huid te zitten zodat hij slecht aanspeelbaar was.

Het spelverloop zorgde wel voor irritatie bij Mijdrecht op het veld hetgeen resulteerde in een aantal gele kaarten in de tweede helft. De thuisploeg kwam terug tot 4-4, maar tot opluchting en vreugde van Hisalis wist van der Borg in de laatste minuten van de wedstrijd nog de volle winst binnen te halen door een snoeiharde bal in de verre hoek. 

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis


 

14-3-2014
Dames 1 Hisalis haalt uit (net) geen punten bij Zeewolde
 
Na een lange winterstop was Zeewolde de eerste tegenstander van Dames 1.  Dit team staat 4 posities hoger in de ranglijst dan Hisalis, dus het was duidelijk dat het geen gemakkelijke pot ging worden.

Het was daarom een enorme opsteker voor Hisalis dat zij in de eerste helft duidelijk de betere ploeg waren. Gedegen opgezette aanvallen leidden tot twee doelpunten van Sophie van der Linden en Tess van Bochove. Zeewolde bood vrij zwak verweer en wist slechts 1x te scoren zodat Hisalis bij de rust met 1-2 voorstond. 

Helaas begon het spel bij de thuisploeg in de tweede helft steeds beter te lopen, en omdat Hisalis slechts 1 wisselspeelster had begon het tempo in de wedstrijd het team op te breken. Zeewolde profiteerde met enkele goede uitbraken en doelpunten zodat de wedstrijd alsnog nipt verloren ging.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

25-11-2013
Heren 1 redt het niet tegen koploper Noordwijk
 
In de motregen trad het eerste herenteam van Hisalis aan tegen koploper Noordwijk.
Door de positie van de tegenstander was besloten om te kiezen voor een wat defensieve opstelling, alsmede door afwezigheid van enkele sterke spelers.

Noordwijk bepaalde de eerste helft het spel en vrij snel kwam de 0-1 tot stand na een goed uitgespeelde aanval. Kort daarna kreeg Noordwijk een strafcorner mee. De bal kwam op het lichaam van de lijnstopper van Hisalis, waarna de terecht gegeven strafbal tot de 0-2 leidde. Helaas voor de thuisploeg kwamen de bezoekers daarna steeds beter in hun spel, en bij rust stond er 0-5 op het scorebord.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien: Noordwijk drong minder aan en Hisalis wist enkele malen gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander te komen wat een aantal strafcorners opleverde, maar helaas voor de thuisploeg zonder succes. Keeper Flip van ’t Pad Bosch wist zijn doel met enkele spectaculaire acties verder vrij te houden zodat ruststand eveneens eindstand werd.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis


 

25-11-2013
Dames 1 verslaat Westerpark met ruime cijfers
 
Na enkele zware wedstrijden trad Dames 1 aan tegen het lager dan zijzelf geplaatste Westerpark uit Amsterdam. Vanaf het begin van de wedstrijd blaakte het Hisalis-team van zelfvertrouwen en de wedstrijd werd direct gecontroleerd. Na een kwartier pikte Saskia Joosten de bal op en soleerde vanaf het middenveld over de as van het veld naar het doel van Westerpark, waarna zij berekenend de 1-0 insloeg. Tess van Bochove had enkele fraaie acties over de linkerkant van het veld die echter niet tot doelpunten leidden. 

Op slag van rust kreeg Hisalis een strafcorner mee. Er werd een variant gespeeld waarbij de bal links van de gewone stop bij Brit Rahal werd geplaatst. Zij pushte de bal fraai hoog richting rechterhoek van het goal, waarbij zij geholpen werd door een ongelukkig geplaatste stick van een Westerpark verdediger die de bal net in eigen doel tikte:  2-0.

Hisalis kwam vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer en ging met volle energie de tweede helft in. Binnen tien minuten scoorde invalster Anne van Tol twee maal met schitterende tip-in’s. De eerste keer op aangeven van Brit Rahal, de tweede keer na een voorzet van Jolien van Schieveen. Westerpark leek zich hierna over te geven, Hisalis bepaalde verder het wedstrijdverloop en kreeg nog vier strafcorners mee waar niet meer uit gescoord werd. Het team kon tevreden terugzien op de 4-0 overwinning.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

18-11-2013
Heren 1 zorgt bijna voor verrassing bij Maarssen
 
Het eerste Herenteam van Hisalis moest uit aantreden bij de nummer twee Maarssen. Wegens deze hoge ranglijstpositie had het team uit Lisse voor een 4-4-2 opstelling gekozen in plaats van de traditionele 4-3-3 formatie. Dit verrassingselement leek direct te werken, want na tien minuten zette Thijs Kwakkenbos zijn ploeg al op voorsprong: 0-1.

Hij schoot weliswaar van buiten de cirkel op doel, maar aangezien de keeper de bal nog aanraakte telde het doelpunt alsnog. Maarssen was niet blij met deze wedstrijdstart en ging direct vol in de aanval op jacht naar de gelijkmaker.

De spits van de thuisploeg brak door tot in de cirkel van Hisalis. Zijn harde uithaal op het doel werd weliswaar door keeper Flip van ’t Pad Bosch uit het doel geschopt, maar de bal ging hierbij omhoog. Laatste man Karst van der Borg en de aanvaller van Maarssen waren vrijwel gelijk bij de neerkomende bal. Bij zijn poging om de bal snel weg te werken sloeg van der Borg de bal snoeihard richting zijlijn, maar zijn harde actie leidde tot het breken van de stick van de aanvaller. De strafbal die hiervoor gegeven werd zorgde voor een gelijke stand.

Vijf minuten later liet Maarssen zien waarom zij hoog in de competitie staan: Hisalis had geen antwoord op een fraai uitgespeelde strafcornervariant en de thuisploeg wist opnieuw te scoren. Kort daarop werd Dirk Jan Remmerswaal in zekere scoringspositie onderuit gehaald door zijn directe verdediger, maar de scheidsrechter zag hier tot ergernis van Hisalis geen strafbal in.

Na rust hield Maarsen veel druk op Hisalis om te voorkomen dat zij in hun spel raakten. Door deze press kon de verdediging niet altijd goed het spel opbouwen en bij een van deze situaties wist Maarssen de bal te onderscheppen en met een fraaie backhandslag te scoren: 3-1. Hisalis bleef echter vechten en creëerde hierbij diverse goede kansen, en halverwege de tweede helft wist Andy Lehmann met zijn zuivere pass spits Max Keuzenkamp te bereiken die eenvoudig kon intikken.

Helaas voor de bezoekers duurde de wedstrijd vervolgens te kort om nog iets aan de kleine achterstand te doen en eindigde de wedstrijd in 3-2 voor Maarssen.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

18-11-2013
Dames 1 haalt geen punten bij Purmerend
 
Tegenstander van Dames 1 was deze zondag de nummer drie Purmerend. Het verschil bleek te groot in deze uitwedstrijd en al gauw kwam Purmerend op een 2-0 voorsprong. 

Loeke Nieuwenhuis bewees opnieuw haar waarde voor het team en scoorde de tegentreffer met een fraaie backhandslag.  

De dames uit Purmerend wisten met hun sterk fysieke spel de speelsters van Hisalis te ontregelen, en dit leidde tot nog meer aanvallen zodat de stand uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg was.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

11-11-2013
Hisalis Heren 1 verslaat Zwaluwen in zinderende wedstrijd
 
De wedstrijd was nog paar minuten oud toen Hisalis een strafcorner mee kreeg. Deze werd echter niet goed verwerkt en de Zwaluwen profiteerden met een snelle counter over rechts, die resulteerde in een onverwachte openingtreffer van de bezoekers. 

Hisalis liet zich echter niet van de wijs brengen: kort daarna sloeg Dirk Jan Remmerswaal zijn steekpass loeihard vanaf de linkerkant cirkel naar de rechterpaal waar Jean Marck Lip de bal met een minimale maar precies gedoceerde beweging in het doel kon tippen: 1-1. 

De vreugde was echter van korte duur want de spits van de Zwaluwen speelde zich met een handige actie vrij van zijn verdediger en zijn harde backhandslag vanaf kop cirkel slipte onder de klomp van keeper Flip van ’t Pad Bosch door zodat het team weer op achterstand stond. 

Het werd nog erger toen dezelfde man van de Zwaluwen  de bal simpel laag op de plank wist te leggen na een uitgespeeld 1-2tje over rechts. Het getergde Hisalis ging vol in de tegenaanval en na een attente interceptie van Remmerswaal werd hij op volle snelheid van achteren neergehaald door zijn te trage verdediger en hij wond zich hier flink over op. 

Het adrenaline gehalte bij Hisalis steeg en de druk op het doel van de Zwaluwen werd verder opgevoerd. Karst van der Borg legde de bal met een fraai lobje bij Lip, die opnieuw volledig beheerst de bal over de keeper in het doel liftte, wat een ruststand van 2-3 opleverde. 

Bij terugkomst uit de kleedkamer werden de spelers verrast door een onverwachts winters tafereel: een enorme hagelbui had een witte deken over het veld gespreid, maar na overleg met de arbitrage werd besloten toch verder te spelen, nu met een oranje bal. Met als consequentie dat een kleurenblinde speler zich moest laten wisselen tot het weer mogelijk was om met een witte bal door te gaan. 

De Zwaluwen kwamen snel op 2-4, maar na een bizar eigen doelpunt van de laatste man van de bezoekers die de bal zonder directe druk in eigen doel sloeg ipv van voor het doel langs, wist Hisalis toch aansluiting te houden. De thuisploeg kreeg een strafcorner mee en Sven Cozijn legde zijn prachtige sleeppush onhoudbaar  in de rechterhoek 10cm boven de plank. 

Deze 4-4 leek al mooi, maar Hisalis ging duidelijk voor de winst en zette maximale druk op de bezoekers uit Utrecht, die tot ergernis van Hisalis steeds fysieker gingen spelen omdat ze het technisch niet konden winnen van hun tegenstander.

In de slotfase maakte Thijs Kwakkenbos  zich los van zijn direct verdediger en sloeg vanuit diep rechtsvoor de bal richting strafbalstip. De bal werd getoucheerd door een verdediger en kwam uit bij de steeds sterk spelende Remmerswaal, die de bal eerst controleerde en vervolgens hoog in het net sloeg. Dit fraaie doelpunt zorgde voor de zeer verdiende 5-4 overwinning.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

11-11-2013
‘t Spandersbosch houdt Dames 1 Hisalis van zich af
 
In de maand november moet het eerste dameselftal van Hisalis aantreden tegen de top 3 van de competitie, wat geen gemakkelijke opgave is. Vorige week werd ruim verloren van koploper Castricum,en vandaag stond ’s Spandersbosch uit Hilversum op het programma.

De eerste helft ging het de eerste 15 minuten gelijk op, maar toen begonnen de bezoekers beter te draaien en dat leverde eerst een wat gelukkig verkregen doelpunt op. De 0-2 was echter een fraaie goal uit een backhandslag van de goed aangespeelde spits van ’t Spandersbosch.

Kort voor rust kon de wederom goed keepende Lindy Out niet voorkomen dat zij werd uitgespeeld door twee doorgebroken speelsters van ’s Spandersbosch zodat het team met een 0-3 achterstand de rust in ging.

De peptalk had Hisalis goed gedaan want het team kwam direct goed terug in de wedstrijd. Lisette Bakker zette aan voor een snelle aanval over rechts maar werd in het 23 meter gebied op volle snelheid onderuit gehaald.

Een verdiende strafcorner werd echter niet gegeven en Hisalis kon niet profiteren. Hoewel de teams niet voor elkaar onder leken te doen in de aanval, werd elke gevaarlijke aanval van de Hilversummers beloond met een doelpunt, terwijl dat niet voor Hisalis gold.

Zo kwam het dat het tegen het einde van de wedstrijd 0-6 stond. In de slotfase kon het publiek opnieuw een snelle aanval van Hisalis vanuit de as bewonderen, waarbij Brit Rahal de bal over de laatste vrouw naar Loeke Nieuwenhuis wist te plaatsen die vervolgens koel het doelpunt kon zetten en zo de eer van haar team redde.

Even leek er nog sprake van een extra verrassing toen in de laatste aanval van Hisalis de rechtsvoor de snel opkomende Sophie van der Linden zuiver in haar stick wist te spelen, maar de snelheid van de speelster en bal waren te groot om controle te verkrijgen en het schot ging naast.

In de laatste seconden wist Lindy Out nog een tegendoelpunt te vermijden door een hoog ingeslagen bal met het uiterste puntje van haar stick uit het doel te slaan zodat de eindstand 1-6 bleef.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis 

28-10-2013
Hisalis wint overtuigend van de Studs in Leiden met 2-6
 
Middenmoter Leidse Studs ontving 20 oktober jongstleden Heren 1 van Hisalis op het tweede (!) veld bij LOHC (aangezien Heren 1 aldaar op het waterveld speelde). Geen probleem voor Hisalis, maar de Studs  konden naar eigen zeggen slecht uit de voeten op zand.

De bezoekers openden de score met een doelpunt van Jean Marck Lip die zich goed losmaakte van zijn mandekking. Kort daarna werd het gelijk na een counter van de Studs, maar Thijs Kwakkenbos werd daarna goed gelanceerd door het middenveld en zette Hisalis weer op voorsprong, 1-2. Toen opnieuw Lip de 1-3 op de plank legde, leken de Studs gebroken, maar vlak voor rust  greep keeper Flip van ’t Pad Bosch hardhandig in op een doorgebroken aanvaller van de Studs. De terecht gegeven strafbal zorgde voor de 2-3 ruststand waardoor de strijd nog niet gestreden bleek.  

Na rust ging Hisalis het spel steeds verder controleren en kon in redelijke vrijheid aanval na aanval opzetten. Een belangrijke rol hierbij was weggelegd voor de voormalig Hisalis speler Jeroen Brouwer, teruggekomen van Groen Geel ivm zijn studieprogramma, die met zijn overzicht de aanvalslijnen goed wist uit te zetten. Dit resulteerde snel na rust in een doelpunt van Max Keuzenkamp, die ook voor het eerst weer bij Hisalis acteerde na een zware enkelblessure. Brouwer zelf tekende aan voor de 2-5, en vlak voor het eindsignaal wist opnieuw Keuzenkamp zijn laatste strafcorner te verzilveren met een hoge sleeppush in de touwen. 

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis


 

28-10-2013
Kikkers winnen van Hisalis Dames-1 met 1-3
 
De bezoekers uit Nieuw Vennep stonden enkele plaatsen boven Hisalis en kwamen vol vertrouwen op 27 oktober aan in Lisse. De basis van Dames-1 is met elf spelers op dit moment nog niet op volledige sterkte. De rangen van Dames-1 werden deze week in het doel versterkt door keepster Emily de Lijster uit de MA1. Zij verdedigde de (overigens volledig vernieuwde) doelen met hart en ziel, en speelde een zeer goede wedstrijd. De A1 leverde naast Emily eveneens Julie Vergroesen en Anne Verkolf die bijzonder waardevol waren voor het team.

Helaas konden de invallers niet voorkomen dat de eerste helft verloren ging met 0-3 voor de Kikkers. Hisalis wist het spel in de tweede helft om te zetten en de Kikkers kwamen er daarna niet meer door. De thuisploeg wist haar eigen aanvalsters steeds beter in stelling te zetten en Loeke Nieuwenhuis bekroonde dit door een fraai doelpunt in de laatste tien minuten. 

De eerste helft verloren, de tweede helft gewonnen, maar onder de streep helaas netto een verlies voor Dames-1.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

28-10-2013
Culemborg en Hisalis houden elkaar in evenwicht met 3-3
 
Culemborg kwam 27 oktober op bezoek bij Hisalis op een stormachtige, maar zonnige namiddag. De wedstrijd begon met wat vertraging omdat de lading bladeren die naar beneden gekomen was het normale hockeyspel verhinderde. Na het geïmproviseerde bladruimen kwam de wedstrijd direct goed op gang. Beide teams hadden 8 punten, maar Culemborg een beter doelsaldo, bij winst zou Hisalis dus direct een plaats op de ranglijst stijgen.

Misschien was de thuisploeg iets te "eager” in de aanval, en door de ruimte die hierdoor ontstond wist Culemborg het eerste doelpunt te maken 0-1. Thijs Kwakkenbos werd hierbij door zijn directe tegenstander nogal onbehouwen met een hoge stick in het gezicht geraakt, en moest met een open wond onder zijn oog kort het veld af. De EHBO had het sowiso druk deze zondag met een vergelijkbare verwonding bij de veteranen eerder op de ochtend.

Enigszins beduusd nam Hisalis wat gas terug en met minder risico werd via het middenveld de aanval gecontroleerder opgezet. Joaquim Kessler greep zijn kans en zijn schot op doel telde, hoewel het niet helemaal zeker leek of de bal de doellijn wel gepasseerd was. In ieder geval gaf de gelijke stand meer vertrouwen en Menno Goertz zette kort daarop goed door waardoor zijn directe verdediger in een ultieme poging om deze aanval te stoppen de bal per ongeluk in eigen doel werkte: 2-1.

Tot grote frustratie van Hisalis boog Culemborg deze achterstand met twee slimme acties om in een 2-3 voorsprong bij rust. De tweede helft ging het spel voortdurend op en neer, Hisalis drong erg aan en kreeg diverse strafcorners mee maar wist niet te scoren. Culemborg raakte meer en meer in de verdrukking maar de stugge verdedigers en de goede keeper hielden het doel schoon. De inmiddels verbonden Kwakkenbos maakte nog een indrukwekkende solo over het halve veld, passeerde eigenlijk al de keeper maar zijn backhandslag ging via buitenkant paal uit. 

In de slotfase bracht Andy Lehmann vreugde voor zijn ploeg toen hij bij de laatste strafcorner de bal attent in de rebound van de slag van Kees in het doel werkte. De verdiende 3-3 werd met opgelucht gejuich ontvangen.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

28-10-2013
Hisalis dames 1 overklast Baarn met 2-7 (uit)
 
Hekkensluiter Baarn ontving 20 oktober tegenstander Hisalis thuis op een prachtige zonnige herfstdag. Hisalis was nog in de winning mood van de winst van vorige week, maar vergat in het begin van de wedstrijd dit om te zetten in daadkracht. Het lukt Baarn zelfs om binnen de eerste tien minuten de score te openen.

Hierdoor wakker geschud zette het bezoekende team iedereen weer op zijn plek en Hisalis voerde de druk op de tegenstander op. Veldspeelster Lindy Out verdedigde het doel opnieuw met verve, en de twee 14-jarige invalsters van de MB1, Nikki vd Kroft en Maud Wijsman zetten een goede wedstrijd neer. Het sterke spel resulteerde in doelpunten van Michelle Wijnhout, Brit Rahal, Tess  van Bochove en Sabine van Rijn (invalster van Dames-4) zodat Hisalis met een 1 - 4 voorsprong de rust in ging. 

Na rust scoorde Loeke Nieuwenhuis nog uit een strafcorner, en ook opnieuw Tess en Sophie van der Linden deden een duit in het zakje.

Toen de rook was opgetrokken was de einstand 2-7 voor Hisalis.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis
 

7-10-2013
Hisalis Dames 1 heeft geen moeite met Alkemade
 

Tegenstander Alkemade had evenveel punten als Hisalis, dus er hing een gezonde spanning in de lucht voor de wedstrijd. Het eerste kwartier gingen de partijen vrijwel gelijk op, maar toen opende Loeke Nieuwenhuis de score met een mooi velddoelpunt na een strak uitgespeelde aanvalscombinatie.

Stap voor stap ging Hisalis de wedstrijd meer controleren, en kort voor rust was er een mooie opbouw opnieuw over de as, waarna de scherpe pass van Tess van Bochove aanvalster Sophie van der Linden wist te bereiken die mooi wist in te tippen: 2-0. Gelegenheidskeeper Lindy Out hoefde niet veel in grijpen. De ballen die gevaarlijk waren wist zij heel goed uit haar doel te houden.

De tweede helft zakte het spel aan beide zijden wat in, er waren veel duels die even vaak verloren als gewonnen werden over en weer. Alkemade kon zich niet over de achterstand heen zetten en Hisalis leek de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen door de tegenstander goed onder druk te zetten en goed op de bal te jagen. Invalster Anne van Tol liet zich goed zien voorin en was meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Alkemade.

Hisalis kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een strafcorner mee. In eerste instantie werd de bal door de keeper gestopt maar Brit Rahal zette goed door, omspeelde twee verdedigers en wist vervolgens met een hard schot de 3-0 te scoren, tevens de verdiende eindstand.
 

 

7-10-2013
Waddinxveen zet Hisalis Heren 1 verrassend opzij
 
De eerste tien minuten zette Hisalis de tegenstander goed vast binnen hun 23 meter gebied, maar daarna brak Waddinxveen steeds gemakkelijker door de verdediging van de thuisploeg heen, en wist na een kwartier de score te openen. Dezelfde aanvaller als van het eerste goal viel kort daarna opnieuw op rechts aan, speelde zich vrij van zijn verdediger, en schoot de bal hard in de verre hoek: 0-2. 

De uitblinkende nummer 14 werd op slag van rust opnieuw erg gevaarlijk voor het doel van Hisalis, waarna twee verdedigers besloten de man fors af te stoppen op de rand cirkel. Gelukkig voor Hisalis werd er geen strafbal gegeven maar de strafcorner van Waddinxveen werd alsnog hard op de plank gelegd zodat Hisalis met een 0-3 achterstand de rust in ging. 

Kort na rust greep keeper Flip van ’t Pad Bosch hardhandig in nadat de aanval van Waddinxveen door de verdediging heen was gebroken, de terecht gegeven strafbal zorgde voor de 0-4 voor de bezoekers.  

Hisalis kreeg meerdere strafcorners en speelde diverse varianten. Sven Cozijn voerde zijn harde sleeppush uit op het doel van Waddinxveen, maar de boomlange doelverdediger was zeer goed in vorm en met een zweefduik sloeg hij dit vrijwel zekere doelpunt uit de rechter bovenhoek van zijn doel. 

De thuisploeg leek wat moedeloos te raken van de kansen die niet benut werden; er werden steeds meer foutjes in de mandekking gemaakt en de irritaties onderling groeiden. Het spelplezier nam verder af na de 0-5 en de 0-6. Een deel van de Hisalis spelers leek zich mentaal niet over de achterstand heen te kunnen zetten. De snelle Floris Verheij werkte hard in de verdediging en legde veel kilometers af, maar na hakken op de stick moest hij er toch nog met geel af. 

Karst van der Borg soleerde nog vanaf de middellijn langs drie verdedigers maar zijn uiteindelijke backhandslag op doel ging hoog over. Omdat ook Jean Marck Lip geel ontving wegens spelbederf, moest Hisalis de wedstrijd met negen man uitspelen.

Waddinxveen drong niet verder aan zodat de eindstand op 0-6 bepaald werd waarna Hisalis kon gaan evalueren. 

30-9-2013
Catwijck en Hisalis Heren 1 houden elkaar in evenwicht
 
De tegenstander van Hisalis op deze prachtige zonnige nazomerdag was streekgenoot Catwijck. Dit team stond op de derde plaats in de ranglijst, dus een geduchte tegenstander. Dit bleek ook want de teams hielden elkaar de eerste helft  druk bezig met pittige aanvallen over en weer, overigens zonder doelpunten te maken.

Na rust voerde Catwijck het tempo duidelijk op om een voorsprong te forceren, maar Hisalis wist de aanvalsgolven af te slaan, hoewel op sommige momenten het moeite had om de bal goed uit te verdedigen  omdat de voorhoede van de bezoekers fanatiek op elke bal joeg.

Na tien minuten was er een succesvolle uitbraak van Hisalis waarbij het middenveld de bal diep rechts naar voren wist te krijgen. Het hakken van de verdediger op de Hisalis rechtsvoor werd door de scheidsrechter wel erg genereus beloond met het geven van een strafbal voor Hisalis. Met als reden het opzettelijke verhinderen van voorzet op Thijs Kwakkenbos die voor een doelpoging zou kunnen gaan. 

Maar Hisalis was blij met deze buitenkans en Jean Marck Lip bracht zelfverzekerd de bal naar de stip en joeg deze vervolgens op stickhoogte in de touwen naast de kansloze keep: 1-0. 

Deze voorsprong zorgde enige tijd voor vleugels bij Hisalis en dit resulteerde in meer druk op het doel van Catwijck. Maar de bezoekers wisten het spel weer naar zich toe te trekken en een van de aanvalspogingen resulteerde in een strafcorner voor Catwijck. De spits kreeg de bal goed op de stick en haalde uit voor een vernietigend schot in de linkerhoek. De kogel leek onhoudbaar maar de al liggende keeper Flip van ’t Pad Bosch dook naar rechts en sloeg met het puntje van zijn stick de bal uit zijn doel tot grote opluchting van zijn team.

Kort daarna kreeg Hisalis een strafcorner mee maar helaas sloeg aanvoerder Karst van der Borg de bal snoeihard boven de plank zodat de treffer afgekeurd moest worden. Hierdoor gesterkt ging Catwijck ging nu werkelijk op jacht naar de tegentreffer en de druk op Hisalis resulteerde in een strafcorner die met een sleeppush leidde tot de gelijkmaker: 1-1.

De thuisploeg probeerde nog van alles om de overwinning te behalen. Joaquim Kessler trok diverse indrukkende sprints over de breedte van het veld om de  Catwijckse verdediging in verwarring te brengen maar helaas voor Hisalis leidde dit niet tot doelpunten. Kort voor tijd moest een speler van Catwijck met geel vertrekken wegens voortdurend hakken, waar tot dan nauwelijks tegen opgetreden werd door de arbitrage. De schrik sloeg Hisalis en alle toeschouwers om het hart toen Catwijck in de laatste minuut nog een strafcorner kreeg, maar deze sleeppush ging net naast. De gelijke eindstand was een prima uitslag voor Hisalis.


 

23-9-2013
Dames 1 haalt geen punten bij Eemvallei, 1-8 verlies
 
Dit seizoen is het Hisalis Dames 1 team vrijwel volledig samengesteld uit de Meisjes A1 ploeg van vorig jaar. De gemiddelde leeftijd is circa  17 jaar, wat het een hele uitdaging maakt voor dit jonge talententeam om in 1 klap in de seniorencompetitie te starten. 

De openingswedstrijd van het seizoen begin september tegen Soest verliep echter buitengewoon goed; Loeke Nieuwenhuis scoorde die wedstrijd drie keer, 1x uit rebound strafcorner en twee velddoelpunten. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Nathalie Rietkerk zodat direct een eerste winstpartij in de boeken geschreven kon worden. Vorige week thuis ging het wat minder soepel tegen Zeewolde, waar een 0-3 verlies geïncasseerd moest worden. 

Deze zondag was Eemvallei in Amersfoort de tegenstander. Aangezien Heren 1 hier later op de dag ook moest spelen had Hisalis een bus gehuurd om de teams en aanhang naar Amersfoort te brengen. Dit was goed voor de stemming, en ook de eerste 20 minuten ging het team van Michiel Cosijn voortvarend aan de slag en was meermalen gevaarlijk voor het doel van Eemvallei. Het goed zetten van de press resulteerde in een strafcorner voor Hisalis die hard en beheerst door Tess van Bochove op de plank werd  geslagen. 

Na deze voorsprong leek het of de bezoekende ploeg de scherpte verloor, en door wat miscommunicatie in de verdedigende organisatie kon de gevaarlijke spits van Eemvallei meerde malen in stelling gebracht worden. Dit resulteerde in een opeenvolging van doelpunten voor de thuisploeg. Enkele treffers uit strafcorners leken dubieus door vermeend afhouden wat niet zo gezien werd door de arbitrage, maar de uiteindelijke overmacht van Eemvallei was duidelijk. 

De volgende thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Alkemade zal zeker door dit jonge Hisalis team gebruikt worden om het thuispubliek te laten zien waartoe ze allemaal in staat zijn.

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis 

23-9-2013
Heren 1 met volle winst naar huis vanuit Eemvallei
 

De openingswedstrijd van het nieuwe hockeyseizoen was twee weken geleden tegen Soest, waar met 4-4 gelijk gespeeld werd. Vorige week thuis kreeg het team van coach Patrick Peeters flink klop van Mijdrecht, dat Hisalis met 0-5 aan de kant zette. Deze zondag speelden de mannen wederom uit, nu bij Eemvallei in in Amersfoort, de voormalige Bunschotense hockeyclub.

Heren 1 is een mix van routiniers en jonge honden, die deze derde wedstrijd benutten om zich als groeiend team te laten zien. De eerst helft viel dat nog niet mee; ondanks duidelijk overwicht van Hisalis kwam Eemvallei halverwege op voorsprong na een uitgespeelde strafcorner. Jean Marck Lip wist nog in vliegende vaart vanuit de lucht diep links een backhand voorzet op de inkomende Thijs Kwakkenbos te geven, maar de hoge bal kwam op diens borst en kon niet gecontroleerd worden. Karst van der Borg sloeg nog twee strafcorners boven de plank zodat het team getergd met 1-0 achter de rust in moest.

Enkele minuten na de hervatting kreeg Hisalis opnieuw een strafcorner, en ditmaal legde van der Borg de bal snoeihard op de plank. Kort daarna wist Jean Marck Lip met een lange pass de hardwerkende Thijs Kwakkenbosch te vinden, die zonder aarzelen hoog in de korte hoek de 1-2 aantekende. Nog even later herhaalde van der Borg zijn strafcorner actie zodat de bezoekers binnen 10 minuten opeens op een terechte voorsprong van 1-3 stonden.

Keeper Flip van ’t Pad Bosch wist nog met meerdere snoekduiken ballen vanuit strafcorners en andere aanvallen uit zijn doel te houden, zodat telkens opnieuw de eigen counteraanval kon worden opgebouwd. De zevende strafcorner voor Hisalis eindigde in een slalommetje richting doel door Karst van der Borg, en het wippertje over de keep werd door de attent meegekomen Andreas Lehmann eenvoudig naar binnen geveegd, 1-4.

Tien minuten daarna kreeg Dirk Jan Remmerswaal alle ruimte voor een harde backhandslag op doel. Die werd in eerste instantie gekeerd door de keeper maar in de rebound zeer knap in het doel gelegd vanuit een kleine hoek door de mee ingekomen Floris Verheij. Dit doelpunt bepaalde de uitslag op 1-5 voor Hisalis wat in het zonnetje in Amersfoort aangenaam gevierd kon worden.

 

Caroline Beelen-van den Bosch
PRCOM HC Hisalis

 

 

 

17-6-2013
Vernieuwd Dames 1 herovert plaats in de 3e klasse!
 
Zondag 16 juni werden op de velden van Leonidas Rotterdam plaatsingswedstrijden gespeeld. Dames 1 van Hisalis was gedegradeerd uit de 3e klasse, maar het team voor het volgend seizoen, voor 85% bestaande uit huidige Meisjes A1 speelsters, had een wild card aangevraagd en gekregen om te strijden voor een plekje in deze klasse. In totaal 6 teams met een wild card streden met 2 teams die tweede werden in de 4e klasse om 2 beschikbare plaatsen in de 3e klasse.

Het werd een loodzware dag voor alle teams, die elk 3 wedstrijden van 2 x 20 minuten speelden. De eerste wedstrijd leek het nieuwe Dames 1 bevangen door zenuwen en kreeg totaal geen grip op eigen kunnen en de wedstrijd. Na een krap verlies zette interim trainer/coach Dirk-Jan Remmerswaal met een duidelijk gesprek de neuzen weer in de juiste richting, wat leidde tot een knappe 3-0 overwinning in de tweede wedstrijd. Ook de andere teams in de poule wonnen en verloren, zodat de laatste wedstrijd tegen HC Goor beslissend werd.In de eerste helft werd er vrij snel door Hisalis gescoord, maar Goor gaf zich niet gewonnen en loerde op een tegentreffer. Met name in de tweede helft werd het meer overleven dan hockeyen, de vermoeidheid sloeg toe bij beide teams maar niemand wilde hieraan toegeven. Keepster Frouka Dooper hield haar team in de wedstrijd door op cruciale momenten de bal uit het doel te schoppen en te slaan.

Het meegekomen publiek van Hisalis liet flink van zich horen, en de dames vochten als leeuwinnen om de voorsprong te verhogen. Dit doorzetten resulteerde in een verdiende 2-0. De schrik sloeg ieder om het hart toen Hisalis met 10 man de wedstrijd uit moest spelen na een gele kaart. De tegenstanders maakten het Hisalis met de overtal-situatie nog een paar keer erg moeilijk, maar telkens intervenieerde Frouka Dooper op het juiste moment. Het is te hopen voor Hisalis dat deze keepster volgend seizoen weer onder de lat zal staan voor Dames 1; haar ervaring zal voor dit zeer jonge team uiterst waardevol zijn!Na het fluitsignaal was er nog niet direct duidelijkheid, omdat er een uitslag op doelsaldo moest volgen. Maar na 5 minuten extra zweten werd bekend dat Hisalis 1e was geworden in de poule en direct haar plaats kon opeisen in de 3e klasse. De blijdschap was groot bij de vermoeide dames, die samen met de begeleiding opgelucht een klein feestje op het Rotterdamse veld konden vieren voordat ze op huis aangingen om verder na te kunnen genieten van deze succesvolle dag bij Leonidas.


Bovenste rij:
 
Frouka Dooper, Saskia Joosten, Michelle Wijnhout, Anne Verkolf, Anna Marbus, Tess van Bochove, Sophie van der Linden, Lindy Out, Brit Rahal en Dirk-Jan Remmerswaal
 
Onderste rij:
 
Piet Marbus, Lisette Bakker, Jolien van Schieveen, Nathalie Rietkerk, Josephine Suurmond en Loeke Nieuwenhuis
 
Niet op de foto:

Laura Kortekaas

 

 

 

 

14-5-2013
Wedstrijdverslag Heren-1 (12 mei)
 
Afgelopen zondag was middenmoter Westerpark de tegenstander van Heren 1. Het was bekend bij de Lissese ploeg dat er mogelijkheden waren; de thuiswedstrijd was namelijk maar net verloren gegaan in november. Het bleek in Amsterdam spannend tot en met de laatste minuut toen de teruggekeerde routinier Ben Blokhuizen de winst met een fraai doelpunt voor Hisalis kon binnenhalen! In de bijlage is het complete verslag terug te lezen (inclusief foto's). Veel leesplezier!

Deze week overigens helaas geen verslag voor dames-1 (uitslag: 1-7 versus de Kikkers).
 

29-4-2013
Wedstrijdveslagen Hisalis tophockey teams 28 april
 
In prachtige lenteomstandigheden kwamen de eerste teams van Hisalis tegenover bezoekers uit Driehuis en Purmerend te staan. Het wedstrijdverslag van heren-1 tegen de Strawberries is hier te bekijken. De prestaties van dames-1 tegen Mixed Hockey Club Purmerend zijn in het bijgaande verslag terug te lezen. Veel leesplezier!
 

15-4-2013
Hisalis H1/D1 verslaan Saxenburg teams
 

Zowel Hisalis Heren-1 als Dames-1 speelde 14 april thuis tegen de teams van Saxenburg. De formaties van Hisalis bleken in deze derby sterker. Het verslag van de heren is hier te lezen. Het wedstrijdverslag van dames-1 is via deze link beschikbaar.


 

9-4-2013
Wedstrijdveslagen Hisalis tophockey teams 7 april
 

Hisalis Heren-1 speelde in Amsterdam tegen een zeer sterk spelend AMVJ. Het verslag van deze wedstrijd is hier te lezen. Dames-1 trad afgelopen zondag aan tegen de Leidse studentenhockeyvereniging Studs. Een tegenstander met twintig punten meer in de competitie! De streekgenoten gaven elkaar echter prima partij. Het wedstrijdverslag is via deze link te bekijken.

Veel leesplezier!


 

25-3-2013
Wedstrijdveslagen Hisalis tophockey teams van 24 maart
 

In winterse sferen speelde Hisalis dames-1 en heren-1 gisteren tegen bezoekende teams uit respectievelijk Amsterdam (Westerpark) en Wijdewormer (Kraaien). De toeschouwers konden zich slechts verwarmen aan het fanatieke spel van deze teams. Ook de spelers hadden natuurlijk enige last van de kou maar gelukkig ging het er zondag op veld 1 warm aan toe!

Het wedstrijdverslag van dames-1 is via deze link te bekijken. Foto's van de dameswedstrijd zijn voor de fans wederom via het archief beschikbaar.

Het verslag van heren-1 is hier te lezen. Ook van deze wedstrijd zijn natuurlijk hoge resolutie foto's als download voorhanden.

Veel lees- en kijkplezier!


 

11-3-2013
Wedstrijdverslag 10 maart 2013 Hisalis Heren 1
 
In een snijdend koude wind bij een temperatuur van 2 graden was het niet echt aangenaam te noemen op het hoofdveld van Hisalis. Ondanks de sneeuwranden was het veld toch goedgekeurd zodat Hisalis de nummer 4 van de ranglijst, Purmerend, kon ontvangen voor de eerste wedstrijd na de winterstop. In de bijlage is het volledige verslag te lezen, en hoge resolutie foto's zijn voor de fans natuurlijk weer in het fotoarchief terug te vinden.

 


 

11-3-2013
Wedstrijdverslag 10 maart 2013 Hisalis Dames 1
 

Met een temperatuur van 2 graden en een ijzige wind was het zeer guur tijdens de eerste competitiewedstrijd van Hisalis D1 na de winterstop. Bezoekend team was Fletiomare, de nummer 2 van de competitie. Ons verslag hebben we als bijlage opgenomen. De fans van dames 1 kunnen in ons fotoarchief mooie hoge resolutie foto's downloaden!

 

 

27-11-2012
Wedstrijdverslag 25 november 2012 Hisalis Heren 1
 

Hisalis speelde zondag tegen het eerste team van Bennebroek. Dit team bestaat grotendeels uit teruggekeerde hoofd-, overgangs- en eersteklasse spelers. In het verslag is te lezen hoe het de heren 1 van Hisalis verging in dit duel. In aanvulling op het verslag zijn hoge resolutie foto's voor de fans in het fotoarchief terug te vinden.

 

27-11-2012
Wedstrijdverslag 25 november 2012 Hisalis Dames 1
 

De dames van Hisalis traden zondag aan tegen middenmoter Woerden. In de bijlage is het volledige verslag van deze wedstrijd terug te lezen. Voor alle fans van dames 1 hebben we ook weer een mooie verzameling hoge resolutie foto's in ons fotoarchief opgenomen.

 

12-11-2012
Wedstrijdverslag Heren 1 H.C. Hisalis (11 oktober)
 

Na twee verloren wedstrijden tegen Strawberries en koploper Fit, was Heren 1 vastbesloten om op deze zonovergoten herfstdag het publiek een goede wedstrijd te laten zien, en dat gebeurde ook. Lees het gehele verslag in de bijlage! Voor de liefhebbers hebben we een aantal hoge resolutie foto's verzameld; deze zijn te downloaden via de navolgende link.

 

12-11-2012
Wedstrijdverslag Dames 1 H.C. Hisalis (11 oktober)
 

Dames 1 redt het helaas niet tegen de hoog geplaatste Kikkers uit Nieuw Vennep. De uitblinkende spits van de Kikkers wist het de dames knap lastig te maken. Lees het volledige verslag in de bijlage. Voor de echte fans hebben we diverse hoge resolutie foto's als ZIP bestand beschikbaar gemaakt (te downloaden via deze link).

 

15-10-2012
Dames 1 Hisalis pakt wederom punt tegen Montfoort: 1-1 gelijkspel
 

Op een regenachtige middag ontving Hisalis D1 het eerst damesteam van Montfoort. Zij wisten alleen nog te winnen van hekkensluiter Saxenburg waar Hisalis gelijk tegen speelde. Er was dus kans op het behalen van punten. De eerste helft toonde een licht overwicht van Hisalis, mede tot uiting komende in meerdere strafcorners, maar mede door de afwezigheid van aanvalster Femke Austie door een langdurige peesblessure, werden deze corners keer op keer niet verzilverd.

De getrainde verdedigingspatronen werden keurig uitgevoerd, maar strandden meestal op het middenveld zodat er geen aanval uit voort kon vloeien. De score werd door Montfoort geopend met een strafbal voor de bezoekers: 0-1. In de tweede helft gingen de spitsen van Hisalis wat hoger staan, dit creëerde meer ruimte in het spel en zorgde ervoor dat Hisalis meer greep op de wedstrijd kreeg. Er waren meerdere mooie aanvalsacties te zien, maar de keepster van Montfoort liet zich geen enkele keer verrassen.

De achtste strafcorner voor Hisalis werd ingeschoten door Judith Bruning, gepakt door de keeper, maar in de rebound wist Simone Augustinus met een attente actie de bal met een tip hoog in het linkerzijnet te plaatsen. De wedstrijd ging daarna op en neer zonder duidelijk overwicht voor de ene of andere partij. De 1-1 bleek uiteindelijk de eindstand.

(zie bijlage voor grote foto)

Caroline Beelen-van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

15-10-2012
Hisalis Heren 1 thuis in laatste minuut verslagen door Nieuwkoop: 4-5
 

 

In de stromende regen startte Hisalis tegen de bezoekers uit Nieuwkoop. Door een misverstand direct in het begin van de wedstrijd liet Hisalis de bal bewust in eigen doel rollen, maar de scheidsrechter kende toch een doelpunt aan Nieuwkoop toe. Kort daarop voorkwam lijnstopper Rogier Elsendoorn met een strakke actie op de linkerdoellijn een tweede doelpunt. Er volgden diverse kansen voor Hisalis, maar de aanvallers slaagden er niet in om de bal over de doellijn te krijgen. Keeper Flip van ’t Pad Bosch toonde nog enkele spectaculaire reddingen op doorgebroken aanvallers van Nieuwkoop.

Na een kwartier ontstond er een onduidelijke situatie voor het doel van Nieuwkoop, al liggend plaatste Jean Marck Lip de bal alsnog richting doel, waarbij de laatste actie van de eveneens liggende Max Keuzenkamp niet meer nodig was: 1-1. Hisalis kreeg een strafcorner tegen wegens hakken op de stick van de tegenstander, maar opnieuw Elsendoorn stopte de ingeschoten kogel voor de lijn. In de laatste minuut creëerde Dirk Jan Remmerswaal een strafcorner die Karst van der Borg schampend via de stick van de lijnstopper van Nieuwkoop hard op de plank legde. Met 2-1 gingen de heren de rust in.

Direct na rust maakte Nieuwkoop gelijk met een strafbal na opnieuw hakken door Hisalis. Er waren diverse fraaie aanvalspogingen na solo’s van respectievelijk Remmerswaal, Lip en Lehmann, maar die werden niet beloond met een doelpunt.

Hisalis ging aanvallender spelen waardoor er wat gaten begonnen te vallen achterin. Nieuwkoop profiteerde met een fraaie backhandslag diagonaal in de cirkel in de verre hoek: 2-3 .

Opnieuw Remmerswaal zorgde voor een strafcorner door zich klem te laten lopen in de cirkel, en Jean Marck Lip plaatste zijn sleeppush snoeihard in de uiterste hoek links op de plank 3-3. Na deze gelijkmaker ontving Rafa Bureo geel een gele kaart voor een wat onduidelijke fysieke overtreding waardoor Hisalis wat in de verdediging gedrukt werd. Kort daarop kwam Nieuwkoop weer op voorsprong door een snel doelpunt. Max Keuzenkamp werd in de cirkel gemangeld door de verdediging van Nieuwkoop, en opnieuw Lip scoorde met een sleeppush uit de gegeven strafcorner: de keeper dook naar de hoek waar hij de push verwachtte, maar Lip speelde een leep balletje rechtdoor achter de keep langs: 4-4. In de laatste minuten werd de druk door Nieuwkoop sterk opgevoerd, en tot ontzetting van Hisalis en het publiek scoorden de bezoekers de 4-5 vlak voor het fluitsignaal.

(zie bijlage voor grote foto)

Caroline Beelen-van den Bosch

 

PRCOM HC Hisalis

 

 

 

9-10-2012
Dames 1 Hisalis pakt eerste punt bij Saxenburg: 0-0
 

Vorige week tegen de Leidse Studs werd met 0-6 verloren, maar de week ervoor was het maar net een 1-0 verlies uit tegen Westerpark, beide middenmoters in de competitie. Tegen Westerpark liet Dames 1 goed veldspel spel zien met een aantal mooie aanvalscombinaties. Verdediger Doris Seegers zorgde met haar vele reddingen voor een optimistische sfeer in de ploeg. De bal rolde echter 1 x ongelukkig in het doel van Hisalis zodat er toch nipt verloren werd.


Afgelopen weekend ging Hisalis Dames 1 op bezoek bij Saxenburg in Haarlem, beide teams staanonderaan in de ranglijst met 0 punten. Saxenburg was echter ook gebrand op de winst en zette veel druk. De thuisploeg  wist driestrafcorners mee te krijgen in de eerste tien minuten maar wist er geen enkele te verzilveren. Hisalis werd de eerste dertig minuten op eigen helft vastgezet, maar hield goed stand door goed en solide verdedigend spel. De tweede helft ging meer gelijk op, maar de doelpunten wilden bij beide ploegenniet vallen. De eindstand bleef dus 0-0.

 
Bijlage: D1 foto.JPG

9-10-2012
Hisalis Heren 1 weer in de winning mood: 1-4 winst op Saxenburg
 
De afgelopen twee wedstrijden waren voor Heren 1 verloren gegaan. Uit tegen de Kraaien werd het 1-6, en vorige week thuis tegen AMVJ moest het team een 3-7 verlies accepteren. Tegen AMVJ begon Heren 1 goed: de eerste strafcorner eindigde maar net in een hoge push op de paal maar de tweede schoot Karst van der Borg hard in. Helaas voor de thuisploeg scoorde AMVJ de eerst helft drie keer zodat Hisalis met een 1-3 achterstand de rust in ging. Na rust liep het in eerste instantie beter bij de thuisploeg. Jean Marck Lip zette een goede aanval in over links, die Max Keuzenkamp fraai wist te verzilveren. AMVJ liet zich echter ook niet onbetuigd en Hisalis liet zich te veel in de verdediging drukken door de tegenstander. In de laatste minuut liet Hisalis nog wel het derde doelpunt aantekenen maar aangezien AMVJ er 7 in had gelegd kon Hisalis hier toch niet tevreden over zijn.

 

Na deze twee verloren wedstrijden had het eerste Herenteam van Hisalis zich nu helemaal opgeladen om punten te gaan pakken bij hekkensluiter Saxenburg in Haarlem. Na 10 minuten spelen kon Karst van der Borg een slecht uitgespeelde  bal van Saxenburg te onderscheppen en hij wist Jean Marck Lip te bereiken. Die omspeeldede keeper en pushtetegen een blokkerende verdediger aan zodat Hisalis een strafbal meekreeg. Van der Borg scoorde deze met een fraaie push net onder de lat in de rechterbovenhoek. Gesterkt door dit openingsdoelpunt ging het bezoekende team steeds beter spelen, en aanval na aanval werdopgezet. Vanuit het middenveld werd Lip op de rand cirkel hard aangespeeld, waarna deze aanvaller vernietigend weet uit halen met zijn backhandshot: 0-2 laag in de verre hoek. Het werd bijna nog 0-3 toen Joachim Kessler  een grote kans kreeg bij de tweede paal, maar de bal ging net naast. Kort voor rust raakte Hisalis de weg een beetje kwijt en de verdediging werd afgestraft  door een uitgespeelde aanval van Saxenburg die bekroond werd met een doelpunt zodat de teams met 1-2 de rust ingingen.

 

De tweede helft verliep minder sterk voor Hisalis, ze kregen strafcorner na strafcorner, maar wisten er geen enkele te benutten. Eévan de corners ging er weliswaar in, maar werd afgekeurd omdat hij hoog ingeslagen zou zijn.  Halverwege de tweede helft herpakte Hisalis zich en de aanvalspatronen begonnen weer te lopen. Andreas Lehmann bereikte de keeper van Saxenburg, wist hem te omspelen en zag zijn push gekeerd door het lichaam van een verdediger. De toegekende strafbal werd ditmaal genomen door Jean Marck Lip, die hem links in het zijnet legde: 1-3. Saxenburg raakte blijkbaar geïrriteerd door de achterstand en de betere tegenstander. Dit kwam tot uiting in enkele fysieke charges op Hisalis spelers, resulterend in twee gele kaarten. Kort voor tijd maakte Rafa Bureo nog de 1-4 met een fraaie aanvalsactie op de vierkante cm in  de cirkel, uitmondend in een lage harde backhand slag op de plank. Door deze overwinning laat Hisalis nog twee teams onder zich in de ranglijst.


 

 

 
Bijlage: H1 foto.JPG

17-9-2012
Wedstrijdverslagen H1 en D1 16 september
 

Hisalis Heren 1 pakt thuis eerste punt: 3-3 gelijk tegen Noordwijk; Dames 1 Hisalis nog zonder punten: D1 verliest thuis van Alkemade met 1-5. Beide verslagen (inclusief foto's) zijn in de bijlage terug te vinden.

 

14-6-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (10/06)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 10 juni.
 

4-6-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (03/06)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 3 juni.
 

21-5-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (20/05)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 20 mei.
 

14-5-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (13/05)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Dames 1 en Heren 1 van zondag 13/05.
 

7-5-2012
Wedstrijdverslag Heren 1 (06/05)
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van Heren 1 van zondag 6 mei.
 

23-4-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (22/04)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 22 april.
 

17-4-2012
Wedstrijdverslagen Dames1 en Heren1 (15/04)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 15/04.
 

19-3-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (18/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 18 maart.
 

19-3-2012
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (11/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 11 maart.
 

29-11-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (27/11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en  Heren 1 van zondag 27 november.
 

21-11-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (20/11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 20 november.
 

2-11-2011
Wedstrijdverslag D1 en H1
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van Heren 1 van afgelopen zondag.
 

20-10-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (16/10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 16 oktober.
 

10-10-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1
 
Zie de bijlage voor de volledige wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

26-9-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (25/09)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van  afgelopen zondag.
 

19-9-2011
Wedstrijdverslag Dames 1 en Heren 1
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 18 september.
 

13-9-2011
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (12/09)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames van zondag 11 september.
 

30-5-2011
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (29/05)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

16-5-2011
Wedstrijdverslag Heren 1 (15/05)
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van Heren 1 van zondag 15 mei.
 

2-5-2011
Wedstrijdverlag Dames 1 en Heren 1 (01/05)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 1 mei.
 

18-4-2011
Wedstrijdverslagen Kampioen JD1, H1 en D1 (16/04)
 
Afgelopen zaterdag (16/04) is de JD1 kampioen geworden!!!
Daarnaast hebben de Heren 1 en Dames 1 weer hun wedstrijden gespeeld.
Zie bijlage voor de wedstrijdverslagen.
 

11-4-2011
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (10/04)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van zondag 10 april.
 

4-4-2011
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (03/04)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van zondag 03/04.
 

28-3-2011
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (27/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van zondag 27 maart.
 

21-3-2011
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (20/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van zondag 20 maart.
 

15-3-2011
Wedstrijdverslagen D1 en H1 (13/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 13 maart.
 

9-2-2011
Wedstrijdverslag H1 Zaalhockey (06/02)
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van de Heren 1 zaalhockey van zondag 6 februari.
 

22-11-2010
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (21/11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van H1 en D1 van afgelopen zondag.
 

7-11-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (31-10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1.
 

18-10-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (17/10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen voor de Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag.
 

11-10-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (10/10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Heren 1 en Dames 1 van zondag 10 oktober.
 

4-10-2010
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (03/10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

28-9-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (26-09)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Heren 1 en Dames van zondag 26-09.
 

20-9-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (19/09)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Heren 1 en Dames 1 van zondag 19 september.
 

13-9-2010
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1 (12/09)
 
Afgelopen zondag hebben de Heren 1 en Dames 1 de eerste wedstrijden gespeeld.
Heren 1 - Alkemade: 1 - 4
Dames 1 - Athena: 0 - 13
 
(Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen)
 

17-5-2010
Laatste wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 voor dit seizoen
 
Hier zijn de laatste wedstrijdverslagen van de Dames 1 en Heren 1 voor dit seizoen!
Zie de bijlage voor de verslagen zelf.
 

10-5-2010
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (09/05)
 

Hier weer de verslagen van het een na laatste competitieweekend van Hisalis.
Helaas twee keer verlies, Heren 1 zal geen promotiewedstrijden gaan spelen om een plaats in de tweede klasse te veroveren. Maar toch doet dit onervaren team van Bep Botman het onverwachts heel goed in de competitie dit seizoen.
Geeft veel verwachtingen voor volgend seizoen!

Dames 1 komt niet in de gevaren zone van degradatie, maar zal als derde van onderen eindigen.
(Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen.)

 

3-5-2010
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (02/05)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag.
 

27-4-2010
Wedstrijdverslagen Dames en Heren (25/04)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

20-4-2010
Wedstrijdverslagen D1 en H1 (18/04)
 
Afgelopen zondag zijn de wedstrijden geweest van Dames 1 - Bennebroek D1 (2-2) en Heren 1 - Reeuwijk H1 (7-1).
Zie de bijlage voor de volledige wedstrijdverslagen.
 

12-4-2010
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (11/04)
 
Afgelopen zondag hebben Dames 1 en Heren 1 weer hun wedstrijden gespeeld. Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen.
 

30-3-2010
Wedstrijdverslagen Dames en Heren 1 (28/03)
 
Afgelopen zondag zijn de wedstrijden van Dames en Heren 1 gepeeld.
Dames tegen Athena en Heren tegen Alkemade.
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen.
 

22-3-2010
Wedstrijdverslagen Dames en Heren 1 (21/03)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

9-3-2010
Wedstrijdverslagen H1 en D1 (07-03)
 
Zij de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag 7 maart.
 

1-2-2010
Wedstrijdverslag Heren 1 Zaalhockey
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van Heren 1 (31/01).
 

31-12-2009
H1 speler zoekt het hoger op
 
Vanaf de top van Afrika.....de Kilimanjaro (5895 + 2 meter), wensen wij jullie allen een heel goed 2010!!!
 
gr. Wouter Driessen
 

7-12-2009
Wedstrijdverslagen D1 en H1 (06-12)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

30-11-2009
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (29-11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van zondag 29 november.
 

23-11-2009
Wedstrijdverslagen Dames 1 en Heren 1 (22-11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

16-11-2009
Wedstrijdverslag Heren 1 en Dames 1 (15-11)
 
In de bijlage de wedstrijdverslagen van Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag.
 

10-11-2009
Dubbele winst thuis: Dames 1 en Heren 1
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van Dames 1 en heren 1.
 

2-11-2009
Wedstrijdverslag Dames 1 en Heren (1/11)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen voor Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag.
 

19-10-2009
Wedstrijdverslag Heren 1 en Dames 1 (18/10)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen voor Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag.
 

12-10-2009
Wedstrijdverslagen Heren 1 en Dames 1
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Heren 1 en Dames 1 van afgelopen zondag 11 oktober.
 

5-10-2009
Hisalis Heren 1 uit tegen Leidse Studs Heren 1: 4-2
 
De wedstrijden tegen de Studs zijn altijd leuk, en dit keer bleek dat ook weer. Het leek erop dat de Studs totaal niet uitgeput waren van de Leids Ontzet festiviteiten: ze gingen fanatiek aan de slag en kwamen al na 5 minuten voor. Het werd nog erger voor Hisalis toen 10 minuten daarna de spits van de Studs met een slimme manoevre om keeper Flip van ’t Pad Bosch heendraaide en fraai met de backhand scoorde.
 
Onze jonge ploeg kreeg een broodnodige peptalk in de rust van routiniers Karst van der Borg en Dirk Jan Remmerswaal, en dit had het gewenste effect in de tweede helft.  Met een uitgekookte combinatie van Karst van der Borg en Oscar de Vroomen kon de laatste kort na rust al de moed in het team terugbrengen door prachtig te scoren. Vervolgens gaf  peptalker Dirk Jan nog even het goede voorbeeld door er  1 in te slaan. Hierna wist Sebastiaan Kortekaas ook nog eens te scoren en Karst vervolmaakte het resultaat met een geslaagde strafcorner, zodat de uitslag opeens een heel ander beeld gaf dan de eerste helft deed vermoeden.  Ondanks de vreugde van de overwinning was er geen sprake van een feeststemming: de gedachten van het team waren bij coach/trainer Bep Botman die plotseling bijzonder moeilijke familieomstandigheden heeft, waardoor ze ook niet bij de wedstrijd kon zijn.
 

5-10-2009
Hisalis Dames 1 uit tegen Voorhout Dames 1 : 0-0
 
Deze 'derby'  tegen Voorhout is altijd lastig, en deze wedstrijd bleek geen uitzondering.  Voorhout werd goed ondersteund door het thuispubliek en maakte het Hisalis de eerste helft erg moeilijk. De bezoekers knepen in hun handen dat ze met 0-0 de rust konden halen. In de tweede helft kroop Hisalis uit haar schulp en er kwamen kansen over en weer, waarbij Hisalis grote kans maakte om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Toch lukte het de spitsen niet om de aanvallen succesvol af te ronden en daarom moest Hisalis deze keer genoegen nemen met een gelijkspel.
 

30-9-2009
Dames 1 zondag 27 september
 
Zie de bijlage voor het wedstrijdverslag van de Dames 1 van afgelopen zondag.
 

22-9-2009
Wedstrijdverslag Dames 1 en Heren (20/09)
 
Zie de bijlage voor de wedstrijdverslagen van de Dames 1 en Heren 1 van afgelopen zondag.
 

14-9-2009
Goede start hockeyseizoen voor HC Hisalis
 
Dit weekend is voor HC Hisalis het hockeyseizoen weer gestart met thuiswedstrijden van zowel Dames 1 als Heren 1. Beide teams, die dit seizoen in de 3e klasse uitkomen, zijn behoorlijk vernieuwd ten opzichte van het vorige seizoen. Door een goede voorbereiding en veel enthousiasme lukte het de twee verjongde teams om de hockeycompetitie succesvol te openen.
 

5-5-2009
Vrijdag 8 mei om 20:30 uur inhaal wedstrijd Dames 1 tegen Heerhugowaard D1
 
Dames 1 speelt aanstaande vrijdagavond 8 mei de inhaal competitie wedstrijd tegen Heerhugowaard Dames 1. De wedstrijd op veld 1 vangt aan om 20:30 uur. De dames spelen graag voor publiek en doen daarom een beroep op een ieder om hen te komen ondersteunen.
 

5-5-2009
Hisalis D1 verrast Reigers D1 en zichzelf
 
Na de verloren uit wedstrijd bij de Reigers, stond al vast dat ook deze thuiswedstrijd een zware dobber zou worden. Met 5 afwezigen werd het er niet positiever op. Kim had vrijdag tijdens de training een bal tegen haar voet gekregen en de volgende dag in het ziekenhuis bleek dat ze een botje in haar voet heeft gebroken. De laatste 3 wedstrijden zal Kim dan ook helaas niet meer mee kunnen spelen. Gelukkig deed onze trouwe invalster Renske weer mee en ook konden we gelukkig een beroep doen op de zusjes Anne en Jiske van den Heuvel. Bedankt! Met 3 top invalsters en uiteraard niet te vergeten onze mini van de week, Julia, begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. De Reigers begonnen fel, maar we lieten ons niet zo makkelijk uit het veld slaan. De Reigers hadden teveel moeite om te scoren en kregen de bal er dan ook niet in. Dit vooral dankzij de verdediging die absoluut haar mannetje stond deze wedstrijd. Daar waar de Reigers niet tot scoren kwamen, lukte ons dat wel dankzij een doelpunt van Dominique, die overigens een weergaloze wedstrijd heeft gespeeld. Dominique die halverwege de 2e helft ten val kwam heeft, zo bleek later in het ziekenhuis , een botje in haar pols gebroken. Ondanks de val heeft zij toch gewoon de wedstrijd uit gespeeld (bikkel). We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong. In de 2e helft wisten we deze voorsprong uit te bouwen doordat Kristel met een mooie tip in de 2-0 wist te scoren. Daarna werden we redelijk onder druk gezet door De Reigers, maar de verdediging redde zich keer op keer weer prima uit de situatie. Reigers wist nog wel terug te komen tot 2-1, maar daar zou het dan ook bij blijven. Kortom een prima wedstrijd met een lekkere overwinning als resultaat. Nog maar 3 wedstrijden en dan is het seizoen alweer ten einde. Vrijdag avond spelen we een inhaalwedstrijd tegen Heerhugowaard.
 

28-4-2009
Wedstrijd dames 1: Bennebroek-Hisalis
 

Zondag 26 april heeft dames 1 een wedstrijd gespeeld tegen Bennebroek. Bennebroek stond boven Hisalis en tevens was de vorige wedstrijd tegen Bennebroek met 2-4 verloren. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. De wedstrijd begon vanuit de kant van Hisalis niet heel erg sterk. Het gevolg hiervan was dat Bennebroek de kans kreeg om een backhand slag op doel te geven, waardoor het al snel 1-0 werd voor Bennebroek werd. De 1-0 achterstand resulteerde bij Hisalis in strijdlust, waardoor Kim Out een strafcorner wist te krijgen. Deze strafcorner werd prima uitgevoerd. De tip-in van Kim Out zorgde dat we met gelijkstand de rust in gingen. De bespreking in de rust liet Hisalis alert en strijdlustig aan de wedstrijd beginnen. Het was dan ook niet meer dan terecht dat Pauline Visscher met een mooie hard slag op doel wist te scoren. Bennebroek liet dit niet op zich zitten en wist met behulp van een snelle omschakeling een (onterechte) strafcorner te krijgen. Het gevolg was dat deze strafcorner in een strafbal resulteerde. Deze strafbal werd erg goed benut door Bennebroek, waardoor er weer een gelijkstand ontstond. Er ontstond frustratie aan de kant van Hisalis, omdat de scheidsrechter niet helemaal eerlijk floot. Het gevolg was dan ook dat door een hoge push op doel van Bennebroek er een eindstand van 3-2 ontstond. Met teleurstellende hoofden verliet Hisalis het veld en was er relatief veel commentaar op de scheidsrechter.

 

20-4-2009
Hisalis Dames 1- Voorhout Dames 1 - Ook slechte wedstrijden kunnen gewonnen worden!
 
Afgelopen zondag was het zover, de altijd spannende derby Hisalis- Voorhout stond op het programma. De uitwedstrijd had Hisalis gewonnen, terwijl zij eerst met 2-0 achterstonden. Ook afgelopen zondag kwam Hisalis achter te staan met 0-1. Maar gelukkig zorgde Sabine ervoor, die jaren lang bij Voorhout heeft gespeeld, dat Hisalis met 1-1 de rust inging. Steven was nog niet helemaal gelukkig met de manier van hockeyen, iedereen moest beginnen zijn eigen vrouwtje te houden, kansen moesten beter benut worden en er moest slimmer gelopen worden. Na deze aanwijzingen in de rust, is het Hisalis niet helemaal gelukt het spel te verbeteren. Het heeft dan ook heel lang 1-1 gestaan, totdat Dominque (oorspronkelijk linksback) linksvoor werd gezet. Dominque wist de eerste bal die zij op deze positie aanraakte erin te tippen. Hierdoor heeft Hisalis uiteindelijk met 2-1 gewonnen.
Na de wedstrijd mocht Elise van Schaaijk, de mini van de week de 'Woman of the match' kiezen, zij koos voor Daphne, die overigens een briljante wedstrijd heeft gespeeld.
 

30-3-2009
Dames 1 wint overtuigend met 5-2 van Maarssen
 
Na weer enigszins bekomen te zijn van onze eerste nederlaag van het seizoen vorige week, moesten we zondag aantreden tegen Maarssen. Een tegenstander om niet te onderschatten. De thuiswedstrijd hadden we nipt gewonnen maar ze staan wel een paar plekken boven ons.
Zoals bijna alle wedstrijden van de afgelopen weken, waren we weer gebrand om te winnen.. Met Renske Faas als invaller begonnen we met een lekker zonnetje aan de wedstrijd. Al na een paar minuten scoorde Annemarie de 1-0 uit een strafcorner. Dat was een goede start. Helaas wisten we deze voorsprong niet al te lang vast te houden want uit een counter van de tegenpartij werd de 1-1 gescoord. We waren de eerste helft heer en meester op het veld en Kristel bracht de stand dan ook terecht vlak voor rust op 2-1. Na nog wat tips van Steven, gingen we weer vol goede moede moed de 2e helft in. Ook in de 2e helft hadden we veel meer overwicht dan Maarssen en er werd goed gespeeld. Al snel werd ook de 3e en 4e goal voor Hisalis gescoord, Kristel was voor de 2e keer succesvol en ook Thekla scoorde. Maarssen probeerde nog iets terug te doen door nog een keer te scoren, maar vlak daarna maakte Sabine alweer een goal voor Hisalis en bracht daarmee dan ook de eindstand op 5-2 voor Hisalis. Al met al een zeer goede pot gespeeld door het hele team. Volgende week staan Heerhugowaard op het programma waar we hopelijk net zo lekker tegen zullen spelen als vandaag tegen Maarssen.
 

23-3-2009
Dames 1 lijdt eerste nederlaag sinds de winterstop
 

Na een drietal succesvolle wedstrijden in 2009, trok Dames 1 dit weekend aan het kortste eind tegen FIT. Vorige keer was het nog een redelijk makkelijke overwinning; dit keer kwam FIT furieus uit de startblokken, aangevoerd door een erg goed spelende nr. 3. De 0-1 achterstand was dan ook volledig verdiend. Dat was tevens het sein om de zaken anders aan te pakken. Strakke mandekking door Daphne haalde de angel behoorlijk uit het FIT-spel, en ook de omzetting van Annemarie naar haar voorstopperplek zette meer zoden aan de Hisalis-dijk. De 1-1 kon niet uitblijven, en het was Kristel die de terechte gelijkmaker binnen pushte.
De tweede helft was eenrichtingsverkeer richting het FIT-doel. Het geluk was niet aan onze zijde, want de vele kansen konden niet worden verzilverd. Vlak voor tijd was het toch weer de nr. 3 die met een prachtige actie een vrijstaande medespeelster vond. De verder prima keepende Josje kon niet voorkomen dat het 1-2 werd. Met een alles of niets actie zette Hisalis het laatste offensief in, maar het bleef bij een fantastische tip-in van Manon die via de lat achter het doel verdween.

 

18-3-2009
Vanavond speelt Heren 1 om 20.30 uur een oefenwedstrijd tegen Noordwijk heren 1
 
Op 18 maart speelt Heren 1 om 20.30 uur een oefenwedstrijd tegen Noordwijk heren 1. Noordwijk is momenteel koploper in de 3e klasse en hebben nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Een wedstrijd op niveau dus waarbij Hisalis vertrouwen hoopt op te doen voor aanstaande zondag thuis tegen Haarlem.
 

16-3-2009
NOORDWIJK DAMES 1 - HISALIS DAMES 1 WEDEROM GELIJKSPEL
 
De dames van Hisalis waren vandaag weer gebrand om te winnen. Na de prachtige overwinning van vorige week op Loenen zijn de dames de tweede helft van de competitie op dreef. Toch geeft een streekderby tegen Noordwijk altijd wat extra spanningen. Hisalis begon iets wat onwennig aan de wedstrijd, daarbij speelt het veld een grote factor met zo veel zand. Achterin moest er geschoven worden door de afwezigheid van Anniek de Jong en Annemarie Westerbeek, maar met zo’n brede selectie is alles mogelijk. Door druk van Noordwijk wist Hisalis moeilijk uit de verdediging te komen en dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Al gauw wisten de dames deze achterstand om te buigen naar een gelijk spel. Door een goede strafcorner wist Anne van den Heuvel de bal achter de doellijn te tikken (1-1). Na de rust kwamen de meiden pas echt los via twee fraaie cornerdoelpunten van Thekla en Manon. Een opzettelijke overtreding in de cirkel tegen Kim was rijp voor een strafbal; de scheidsrechter besliste anders en de corner die werd gegeven kon niet worden verzilverd. Noordwijk kreeg de strafbal wel, en na deze 2-3 gingen ze nog even volle bak. Helaas moest de uitstekend keepende Josje de bal nog een keer uit het net halen, waardoor we op 3-3 bleven steken. Enerzijds twee punten gemorst, anderzijds toch wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
 

Back to Top

Agenda komende week
1-6    JB1 teambijeenkomst me...
Hele agenda
Hisalis app
iOS app Android app
Snelkoppeling
Fotoalbums


Verslagen
Nog geen verslagen.
Verslag schrijven
Club Prestaties
overall greengeelred
week greengeelred

overall: 31% |week: 48%

Clubcompetitie
Seizoen
# T RP P # w # d
1 Jongens A1 6,737 128 19 191
2 Meisjes A2 4,316 82 19 68
3 Meisjes B4 4,211 80 19 69
4 G-Hockey 2 4,143 29 7 29
5 Meisjes B3 4,000 76 19 81
Gehele clubcompetitie
Keeperscompetitie
  Keeper # tegen
1 P Vreeken 6
2 L Vos 7
3 R van der Vlis 16
4 J Lohman 17
5 M van den Berg 19
6 L Omvlee 23
7 S de Bart 23
8 M de Nes 25
9 M Sloos 32
10 M van der Linden 38
# tegen = aantal doelpunten tegen
Gehele keeperscompetitie
Laatste reacties
Statistieken
Zondag 26 mei 2019
Aantal leden (info) 691
Nu online 258
Leden met @ 100,0%
SMS Bereik (teams) 71,6%
Hockey.nl

Powered by LISA