Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
18

D1 verliest 2-4 van Castricum

17 maart speelde Dames 1 thuis tegen MHC Castricum. Na een goede comeback in de eerste seizoenshelft begon de ploeg met vertrouwen aan de wedstrijd.

Het eerste kwart werd slordig gestart. Door de hoge druk van Castricum werd het moeilijk om het eigen spel te spelen. Dit resulteerde in een snel tegendoelpunt: 0-1 voor Castricum. Na een aantal goede acties kwamen de dames wat beter in de wedstrijd. De kansen ging over en weer. Er werd een strafcorner gehaald en deze werd benut door Jolien van Schieveen. Met een harde flats passeerde zij de keepster van Castricum: 1-1.

In het tweede kwart kreeg Marije Schuit de bal aangespeeld. Met haar backhand gaf ze de bal voor op Lisanne de Jong die helemaal vrij stond voor het doel. Met een tip-in wist ze de bal in het doel te krijgen: 2-1.

Na de rust gingen beide ploegen fel van start. Castricum creëerde wat kansen en kwamen via een fraaie tip-in op voorsprong. Het bleef lang spannend. Aan het einde van het 4e kwart wisselde coach Andreas Lehmann de keepster in voor een extra veldspeler om zo meer druk naar voren te kunnen geven. Helaas haalde Castricum een strafcorner en konden zij deze in een leeg goal pushen. Dit doelpunt zette de eindstand op: 2-4

Wedstrijdverslag: Zoë Duivenvoorden, foto’s Sam Hoekstra

Op zondag 10 maart speelde Hisalis dames 1 een uitwedstrijd bij Hoorn, de nummer 10 van de competitie. Het was voor de dames, die nummer 8 staan in de competitie, dan ook belangrijk om de punten mee naar Lisse te nemen. De vorige wedstrijd tegen Hoorn was geëindigd in 1-1 dus de dames waren gebrand op revanche. Met 3 invalsters uit M018-2 begonnen ze aan de wedstrijd.

Hisalis begon en had meteen wat moeite om elkaar te vinden en te combineren. Het spel ging daardoor beide kanten op, zonder rendement. Hoorn kreeg een aantal kansen, maar keepster Sanne Cahalan was scherp en hield de goal schoon. Aan het einde van de eerste helft kwam er na een actie op de rechterkant van het veld een kans voor Hisalis om de voorsprong te pakken, maar het backhandshot vanaf de kop van de cirkel belandde net naast de rechterpaal.

In de tweede helft ging Hisalis over op een half-court tactiek. De ruimte die de dames daarvoor aanvallend voor zichzelf creëerden bood kansen voor snelle counters, die een aantal keer ook benut werden, helaas zonder resultaat. Hoorn zette het laatste kwart nog alles op alles om een goal te maken, maar Hisalis speelde de wedstrijd netjes uit, waardoor de score 0-0 bleef en Hisalis een punt pakte.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen