header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur Feb
14

Try-out nieuwe barplanning

Nieuws afbeelding

Beste leden en ouders van Hisalis,

 

Het zaalseizoen loopt ten einde, de buitencompetitie gaat bijna beginnen en dat betekent dat de bar in het weekend ook weer opengaat. We gaan tot aan de zomer de invulling van de bar, als try-out, op een andere manier doen. 


Waarom dan zul je je misschien afvragen? 

Omdat het ons niet lukt om, ondanks herhaaldelijke oproepen, genoeg barcoaches te vinden. Het aantal bardiensten is voor deze vrijwilligersgroep daardoor veel te hoog geworden en de belasting is onevenredig verdeeld. Daarnaast was het voor onze barplanning ook niet meer te doen en was zij naast het maken van de gehele planning ook wekelijks zeker een dagdeel bezig om het allemaal te regelen en dat vinden we niet reëel meer om van iemand te vragen.

 

Hisalis is een vereniging en zoals gebruikelijk pakken we taken die daarbij komen kijken gezamenlijk op. Verenigen doen we tenslotte met z’n allen!

Naast dat het natuurlijk reuze gezellig is om een drankje of hapje te kunnen doen voor, tijdens of na de wedstrijd, levert de bar ook inkomsten voor Hisalis op. Dit geld hebben we hard nodig want hiermee kan de club bijvoorbeeld de coaches en materiaal betalen.

 

Hoe willen we het dan nu gaan doen? 

We gaan de invulling van een bardienst op zaterdag en zondag (ochtendblok of middagblok) bij de teams neerleggen. Zodra het wedstrijdschema bekend is plannen wij de teams op een dagdeel in voor de rest van het seizoen. We proberen zoveel mogelijk teams in te delen die thuisspelen in dat weekend. Aangezien we minder senioren teams hebben kan het zijn dat je als junioren of jongste jeugdteam ook op een zondag wordt ingepland. 

 

Elk team wordt ingedeeld op een dagdeel. Dit wordt zichtbaar in de app. Er zijn in totaal 32 teams (O8 is bij elkaar een team en O9 ook). Als team ben je dus 2 á 3 keer per geheel seizoen aan de beurt. Een bardienst blok duurt maximaal 5 uur. Onderling bepalen jullie wie er hoe lang staat. Op zaterdag duurt een bardienst max 5 uur voor een team en sta je telkens met 4 mensen. Op zondag varieert dat en is het sterk afhankelijk van de hoeveelheid thuiswedstrijden. Tot aan de zomer is er ter ondersteuning en voor vragen een barcoach aanwezig. De barcoach is extra en niet in plaats van.

 

Wie mogen er bardienst draaien? 

Alle leden vanaf 16 jaar en ouders van alle leden. 
Tijdens de bardienst bestaat het bardienstteam uit 4medewerkers, waarvan er maximaal 2 tussen de 16 en 18 jaar zijn.
Keuze is om het hele blok aan 1 team toe te wijzen of halverwege een 2
e groep van je team in te zetten; wat het beste uitkomt.

Wanneer een team geen invulling kan bieden aan het blok waarvoor dit team is ingediend dan zorgt het team er zelf voor dat er geruild wordt met een ander team.

 

De coaches of teambegeleiders coördineren dit binnen hun teams, maar zijn niet eindverantwoordelijk. Deze ligt bij de teamleden dan wel de ouders van de jeugd zelf. 

Wij rekenen erop dat er binnen het team een ouder, dan wel aanvoerder van een team de verantwoordelijkheid voor het invullen van de bardienst op zich neemt. 

 

Instructies voor de invulling van de diensten zijn op papier gezet en zullen naar alle leden gestuurd worden voordat het veldseizoen weer begint.

 

Wij rekenen op een mooi vervolg van de competitie en op jullie hulp om onze Hisalis bar draaiende te houden.

 

Met sportieve groet

het Bestuur & de Barcommissie

HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

17-4 Wafel Woensdag