Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
25

D1 wint uit bij Mijdrecht: 1-3

Nieuws afbeelding

Op een zonovergoten middag traden de Dames 1 van Hisalis aan in Mijdrecht. Met de verlieswedstrijd van vorige week (0-1 Catwijck) nog in het achterhoofd, waren de dames van plan om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Na het startsignaal begonnen de dames sterk aan de wedstrijd. Direct waren er al diverse kansen en was de druk op Mijdrecht groot, maar de pogingen tot scoren werden niet verzilverd in het eerste kwart. In de korte rustpauze werden de Dames van tactische adviezen voorzien, om de bal wel in de goal te laten belanden. Na een goed opgezette aanval wist Tess van Bochove de bal hard in het doel te slaan, 0-1. Mijdrecht wist in datzelfde kwart welgeteld één keer in de cirkel te komen. Door de dames van Lisse werd er alles aan gedaan om een doelpunt te voorkomen. Met deze fanatieke verdedigende poging werd een strafbal vergeven, die dan ook hard in het net belandde. De stand voor de rust werd daardoor helaas weer gelijk.

Het begeleidingsteam onder leiding van Lehmann spoorde de dames in de rust aan om alles te geven, om niet zonder punten terug te gaan. In het derde kwart speelden de dames sterker en liet het meer haar eigen spel zien. Dit resulteerde in diverse strafcorners, waarna Zoë Duivenvoorden de bal keurig in het goal wist te slepen. Na deze bevrijdende goal was Hisalis vrijer en liet zien waardoor het team op de tweede plek in de competitie thuishoort. Mooie combinaties werden gemaakt, waardoor na een rebound invalster Marije Schuit nog een doelpunt wist te maken. De eindstand werd daardoor 1-3.

Wedstrijdverslag: Michelle Wijnhout, foto’s: Sam Hoekstra