Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
14

D1 wint laatste uitwedstrijd met 1-4

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen vertrok Dames 1 van Hisalis naar hekkensluiter Uitgeest. Gebrand om punten te pakken stapte het team het veld op. Het eerste kwart begon goed, binnen een paar minuten werd een strafcorner geforceerd. Door een prachtige rebound van Jolien van Schieveen stond Hisalis al snel 0-1 voor. Het hele eerste kwart hadden de bezoekers duidelijk de overhand. Het tweede kwart verliep wat rommelig waardoor Uitgeest meer ruimte kreeg, die benutte ze dan ook goed hetgeen resulteerde in de 1-1.

Na de rust wist  Hisalis het spel opnieuw meer naar zich toe te trekken. De bal kwam via de rechterkant voor de goal terecht en Linde de Haas wist de bal over de doellijn te duwen zodat Hisalis weer op voorsprong kwam. Even later maakte invaller uit MA1 Kaya Duivenvoorden een mooie actie over rechts en speelde de bal hard voor de goal langs.  Anne van Tol wist deze fantastisch het goal in te krijgen met een mooie sliding zodat het 1-3 werd. In de laatste paar minuten kreeg Hisalis nog een strafcorner mee  en deze wist Linde de Haas vanuit de rebound het doel in te tippen wat de eindstand op 1-4 winst bracht.

Met deze mooie seizoensafsluiting nam Dames 1 na twee seizoenen afscheid van trainer/coach Marnix Stegers. Ook voor keeper Laura Vos  was het de laatste wedstrijd, zij heeft een ongelooflijk lange periode van 15 jaar lang in Dames 1 gekeept, waarvan de laatste 8 jaar bij Hisalis, een topprestatie:

Dames 1 bedankt tenslotte alle supporters voor hun steun het afgelopen seizoen en ziet iedereen graag vanaf september weer langs de lijn!

Foto’s Dames 1: Auke Hoekstra

Verslag: Benice Wielinga