Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
12

H1 wint ook laatste wedstrijd van Kraaien

Hisalis speelde de laatste wedstrijd van dit seizoen op een zonnig zandveld in hun speciale kampioensshirts bij de Kraaien in Wijdewormer, de nummer 5 van de competitie. De thuisploeg was duidelijk niet van plan om het de tot dan toe ongeslagen kampioen uit Lisse gemakkelijk te maken en ging direct vol in de aanval.

Dit resulteerde binnen drie minuten in een voorsprong voor de Kraaien die het eerste kwart controleerden. Keeper Yorik Dijkhuis voorkwam met enkele knappe reddingen een grotere achterstand.

Hisalis leek moeite hebben om de motivatie te vinden om na het grandioze kampioensfeest van twee weken geleden nog een goede partij op de mat te leggen. Coach Tabe Roggeveen greep in de rust in met motiverende woorden om de wat matte sfeer te laten omslaan en dit leek in het derde kwart direct een positief effect te hebben.

De ballen kwamen weer zuiver aan en Hisalis wist gevaar bij het doel van de Kraaien te creëren. Een gedegen spelopzet ingeleid door Sven Cozijn bereikte uiteindelijk Maarten de Wit die tot opluchting van het team de gelijkmaker op de plank wist te leggen: 1-1.

Hisalis veroverde twee strafcorners, de tweede kwam in de rebound uiteindelijk bij Daniël Dammann terecht die de rust bewaarde en beheerst de 1-2 kon scoren. Kort voor het einde van het derde kwart trokken de Kraaien echter de stand weer gelijk uit een strafcorner: 2-2.

In het laatste kwart was het erop of eronder: de Kraaien kwamen op 3-2 voorsprong na een snelle uitbraak die de Hisalis verdediging verraste. Maar direct daarna counterde Hisalis en het middenveld wist de bal bij aanvaller Deniz de Jong te brengen die slalommend door de verdediging van de Kraaien de bal uiteindelijk tussen de benen van de keeper op de plank sloeg.

Hisalis legde zich niet neer bij een gelijkspel in deze seizoensafsluiting en hield vol de druk erop. Hidde Kuiper bracht zijn team de overwinning door in de laatste seconden van de wedstrijd nog handig te scoren: 3-4.

Een prachtig slotakkoord van een succesvol seizoen voor het eerste herenteam van Hisalis dat in september in de tweede klasse zal uitkomen.

Foto’s H1: Auke Hoekstra