Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
5

H1 wint kraker tegen Alliance met 1-0

Zondagmiddag stond de belangrijke wedstrijd tegen streekgenoot Alliance uit Heemstede op het programma voor heren 1, en speelde in de nieuwe thuisshirts van shirtsponsor Beelen Verpakkingen uit Lisse.

De nummer twee van de competitie Alliance bleek een geduchte tegenstander die direct vol in de aanval ging en binnen 8 minuten kreeg Hisalis al 4 strafcorners tegen. Invaller uit de veteranen Maarten Knaap had de legguards weer aangetrokken en stond als een rots in de branding in het doel: hij stopte de ballen of dwong ze naast of over zijn domein.  De bezoekers kwamen dus niet tot scoren en langzaam kwam Hisalis meer in eigen spel. De regen kwam met bakken naar beneden maar desondanks was er toch een woud aan paraplu’s langs de kant te zien van het trouwe publiek. De teams hielden elkaar in evenwicht tot de rust.

Na rust kwam Hisalis steeds beter in de wedstrijd en was er zelfs een overwicht in opbouw van de aanval te constateren. In het derde kwart sleepte Sam Hoekstra een strafcorner hoog tegen de rechterhandschoen van de keeper van Alliance, Jochem Dalhuisen ving attent de terugstuitende bal op en sloeg deze vanuit de lucht trefzeker in het doel: 1-0.

Hisalis voerde de druk verder op en na onderschepping van een uitbal was er bijna een tweede doelpunt door een fraaie doorbraak van Jurriaan Beelen dit de bal in de cirkel bij Maarten de Wit wist te brengen. Maar diens schot werd gekeerd door de attente keeper van Alliance.

De rest van de wedstrijd werd het nog erg spannend omdat de tot dan toe nog ongeslagen Alliance minstens een gelijkspel eruit wilde slepen. Maar keeper Knaap liet dat niet toe en had nog enkele belangrijke reddingen voor Hisalis. De hardwerkende Jochem van Schieveen had nog enkele mogelijkheden met zijn backhandslag maar de verdediging van Alliance blokkeerde zijn kansen.

Hisalis werkte als een hecht team goed samen en wist Alliance in bedwang te houden tot het laatste fluitsignaal. Door deze belangrijke overwinning staat Hisalis weer op nummer drie in de competitie.

Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch, Foto’s: Auke Hoekstra