Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
17

H1 wint wedstrijd tegen Terriers: 3-2

Nieuws afbeelding

Aangezien tegenstander Terriërs uit Heiloo evenveel punten had als Hisalis was deze wedstrijd een belangrijke. Krap twee uur voor aanvang bleek dat  keeper Yorik Dijkhuis van Hisalis niet fit genoeg was om te spelen zodat Maarten Knaap van de Veteranen opgeroepen werd als last minute invaller.

De eerste helft was het spel van beide partijen wat onzorgvuldig. Toch wist Hisalis na voorgeven van Mats de Bruin op 1-0 te komen door het netjes intikken van Maarten de Wit. Tien minuten daarna maakte Terriërs gelijk uit een strafcorner.

De tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen enkele kansen die zij niet wisten te verzilveren. Invalkeeper Maarten Knaap hield zijn team in de wedstrijd door enkele keren goed uit te komen op een aanval van Terriërs.

Toen maakte Sam Hoekstra, voor het eerst na lange tijd weer in het veld na een ernstige blessure, een fraaie actie waarbij hij de bal op Terriërs veroverde en de bal bij Mats de Bruin kon brengen.

Die wist handig met de bal tot op de linkerachterlijn van de Terriërs te komen waarna hij zijn voorzet haarfijn op de inkomende Hidde Kuijper speelde die de bal hard door de benen van de duikende keeper op de plank legde: 2-1. De voorsprong werd bijna nog uitgebreid maar een aanval van Hisalis eindigde met een bal op de paal door Maarten de Wit.

Tien minuten voor tijd gaf Boudewijn Broersen een verre scoop rechtsvoor op Maarten de Wit, die haalde de bal keurig uit de lucht en tikte de bal in de loop over zijn directe verdediger. Een decimeter in de cirkel van Terriërs gekomen haalde de Wit op volle snelheid uit en zijn ongenadig harde slag belandde hoog in de kruising: 3-1, een weergaloos doelpunt.

Drie minuten voor tijd scoorde Terriërs nog de 3-2 maar de verdediging van Hisalis zorgde ervoor dat zij de wedstrijd veilig konden uitspelen zodat zij de drie punten binnenhaalden en hiermee voorlopig op een derde plaats in de competitie belandden. De komende twee wedstrijden zullen zwaar worden tegen de nummers één en twee maar Hisalis lijkt er klaar voor.

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra