Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
17

D1 verliest net van Abcoude: 2-3

Afgelopen zondag speelde dames 1 hun zesde wedstrijd thuis tegen Abcoude. Na een verlies bij FIT vorig weekend, was het team na een week hard trainen erop gebrand om de drie punten thuis te houden. Aanvankelijk moest Hisalis even in de wedstrijd komen. Passes waren niet scherp en de directe tegenstanders werden nog niet volledig gedekt. Dit zorgde halverwege het eerste kwart voor een strafcorner tegen, welke Dames 1 op een 0-1 achterstand zette.  Na een korte bespreking gingen de dames het tweede kwart in waar ze het spel overnamen. De passes werden beter en er werden meer kansen gecreëerd. Ondanks deze acties bleef de stand 0-1 voor Abcoude.

Na de bespreking in de rust ging Hisalis volle moed het 3e kwart in waarin ze eindelijk hun eerste doelpunt maakten. Tess van Bochove liep met de bal de cirkel in en schermde de bal goed af. Ondanks de kleine hoek kreeg de aanvalster het voor elkaar de bal keihard met een backhand in het doel te slaan: 1-1. Hisalis kreeg vertrouwen in de wedstrijd en behaalde al snel hun volgende strafcorner. Via een sleep wist Zoë Duivenvoorden de bal in de rechterhoek te krijgen wat tot een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg zorgde.

Abcoude kwam terug tot 2-2 waardoor het een spannend laatste kwart werd. De tegenstander verzilverde tien minuten voor het einde alsnog hun laatste strafcorner waardoor Hisalis op een 2-3 achterstand kwam. De laatste vijf minuten zette Hisalis alles op alles om er nog een gelijkspel uit te halen, maar dit lukte ondanks alle inspanningen niet zodat een nipt verlies geaccepteerd moest worden.

Wedstrijdverslag: Lucia van Schaik, foto’s Dames 1: Sam Hoekstra