Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
10

H1 haalt punt na spannende strijd bij FIT

De uitwedstrijd tegen de nummer twee FIT beloofde een pittige wedstrijd te worden voor Hisalis. Het team van trainer/coach Tabe Roggeveen mist nog steeds Sam Hoekstra en Kane Zuiderduin wegens langdurige blessures, maar was verder compleet en ging met gezonde spanning en vertrouwen het veld op.

Halverwege het eerste kwart  was er een eerste serieuze aanval van Hisalis: via een lange corner kwam Pepijn de Zwart na het uitspelen van enkele FIT-verdedigers de cirkel in en gaf een voorzet. Helaas wist Hisalis hier geen doelpunt uit te maken ondanks enkele goede mogelijkheden. Een minuut later was er wat onduidelijkheid bij de verdediging over een mogelijke overtreding, wat uiteindelijk leidde tot een doelpunt van FIT: 1-0.

Het spel ging op en neer en de teams bleken inderdaad aan elkaar gewaagd. Jurriaan Beelen haalde nog een strafcorner voor zijn team na het passeren van twee FIT-spelers, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Maarten de Wit werd in de cirkel onderuit gehaald waarvoor Hisalis een strafcorner mee kreeg.

Hisalis speelde een verrassende "turn corner" variant waarbij Pepijn de Zwart na aanname van de bal die via een draai links naar Tristan Beelen passte die hem hard op de plank pushte: 1-1.

1

2

3!

Tien minuten na rust speelde Daniƫl Dammann diagonaal naar Jurriaan Beelen, die nam de bal mee de cirkel in en maar zijn snoeiharde slag op doel ging net naast. Kort daarop kreeg FIT een strafcorner mee die in tweede instantie via een Hisalis verdediger alsnog het doel van Hisalis invloog: 2-1.

Het laatste kwart zetten de bezoekers een tandje bij wat leidde tot wat slordigheden maar ook tot kansen. Hisalis haalde een strafcorner en speelde opnieuw een variant. Jochem van Schieveen sloeg de bal rechts van de rechterpaal waar Deniz de Jong klaarstond om de bal in het doel te tippen waardoor de stand tot 2-2 gelijk getrokken werd.

1

2!

De laatste 5 minuten waren nog heel spannend omdat beide ploegen nog probeerden de winst te pakken, maar de teams moesten uiteindelijk toch de punten delen, wat ook wel de krachtsverhouding weergaf.

Foto's: Auke Hoekstra, wedstrijdverslag: Ron Wijling/Caroline van den Bosch