Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
3

D1 pakt Spandersbosch uit met 3-4

Na het net nipte verlies van de eerste Silvercup Bekerwedstrijd afgelopen vrijdag was het eerste damesteam van Hisalis erop gebrand om competitie punten te pakken in Hilversum.  De wedstrijd begon sterk vanuit Hisalis en al in na een paar minuten maakte Zoë Duivenvoorden na een mooie aanval de 0-1. Hisalis hield haar snelle spel goed vol wat resulteerde in een strafcorner. Opnieuw Zoë Duivenvoorden sleepte de bal strak langs de paal: 0-2. Er volgden nog meer strafcorners maar Spandersbosch kon deze goed verdedigen. Nog steeds in het eerste kwart had Hisalis wederom een mooie aanval waarbij Francesca Eekhout de bal al slidend het doel in tipte zodat de bezoekers riant met 0-3 voorkwamen.

Na het tweede kwart werd Spandersbosch gevaarlijker en zakte het spel van Hisalis wat in. Toch lukte het wel om na een snelle rebound via Tess van Bochove Benice Wielinga in te spelen die de 0-4 wist te scoren.   Daarna draaide de wedstrijd om en wist Spandersbosch uit twee strafcorners te scoren: 2-4. Door de goals kreeg de thuisploeg weer hoop en ging steeds feller spelen. Het lukte Spandersbosch na een uitspeelfout van Hisalis nog een keer te scoren en hiermee vond het team de aansluiting: 3-4. Gelukkig voor Hisalis werd er kort daarna afgefloten zodat de volle winst mee naar huis genomen kon worden. Het team van de dit seizoen nieuwe trainer/coach Andreas Lehmann is tot nu toe nog ongeslagen in de competitie.

Wedstrijdverslag D1: Veerle de Nes