Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
12

D1 verslaat Strawberries met 6-1

Afgelopen zondag speelde Hisalis Dames 1 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van de wedstrijd, het eerste damesteam van Strawberries, was afgelopen jaar gedegradeerd uit de tweede klasse dus het beloofde een pittige eerste pot te worden. Met 6 nieuwe speelsters, een nieuwe coach en nieuwe begeleiding gingen de dames vol goede moed het veld op. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor een overleden familielid van 1 van de speelsters. De dames droegen ook om deze reden een rouwband tijdens de wedstrijd.

De dames van Hisalis begonnen de wedstrijd fel en zetten veel druk op de verdediging van de Strawberries. Na een paar minuten wisten ze een strafcorner te behalen die Zoë Duivenvoorden het doel in tipte, na een voorzet van Jolien van Schieveen. Zo was het al snel 1-0 en kregen de dames vertrouwen in de wedstrijd. Ze voerden de druk op en hielden een aanval van Strawberries tegen waarna ze een mooie counter aan de rechterkant van het veld uitspeelden. Tess van Bochove gaf een assist die uiteindelijk door een verdediger van Strawberries het doel in kwam: 2-0.

Na een goed aangelopen press veroverde Tess van Bochove aan het eind van het 1e kwart de bal. Ze maakte een mooie beweging om de keeper heen en pushte de 3-0 binnen.

Na de eerste pauze van de wedstrijd werd de druk vanuit de kant van Strawberries opgevoerd en speelde het spel speelde zich meer af op de verdedigende helft van Hisalis. De dames stonden sterk en zorgden dat de aanvallen niet tot doelpunten leidden. Er werd een strafcorner gehaald die door Zoë Duivenvoorden met een sleeppush werd gescoord, zo gingen de dames met 4-0 de rust in.

Het 3e kwart was zwaarder voor Hisalis. Strawberries kwam sterk uit de rust en zette veel druk op de verdediging. Keepster Sanne Cahalan stond sterk te keepen en voorkwam dat de aanvallen in doelpunten resulteerden.

Hisalis begon weer sterker aan het vierde kwart en behaalde een strafcorner. Na een sleeppush van Bente Zandbergen lag de bal in het net en stond het 5-0. De dames van Strawberries waren gemotiveerd om één doelpunt te scoren en zetten hele hoge druk, wat resulteerde in een strafcorner die hoog in het net gepusht werd: 5-1. Aan het eind van het 4e kwart scoorde Kaya Duivenvoorden een doelpunt waardoor de wedstrijd eindigde in 6-1. Deze uitslag maakt de dames vooralsnog koploper in de poule.

Verslag: Bente Zandbergen
Foto’s D1: Sam Hoekstra