Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
30

H1 kampioen met 6-0 overwinning

Heren 1 Hisalis toont kampioensmentaliteit in wedstrijd tegen Waddinxveen: 6-0 overwinning en promotie naar 2e klasse.

Er hing een gezonde spanning in de lucht bij Hisalis want Heren 1 kon zondag kampioen worden bij winst tegen hekkensluiter Waddinxveen. Met vuurwerk en rode rook werden de teams begroet door de zeer vele toeschouwers langs de lijn.

Waddinxveen had niet veel in te brengen tegen het gedisciplineerd spelende Hisalis en Sven Cozijn opende de score met een harde sleeppush uit de strafcorner.

Vijf minuten in het tweede kwart verraste Pepijn de Zwart (invaller uit de JA1 die op deze dag zijn 17de verjaardag vierde) de keeper van Waddinxveen, door vanaf de rechterkant de bal hard in de cirkel te slaan die vervolgens door Deniz de Jong met een mooie tip-in op de plank gelegd werd: 2-0.

Mats de Bruin werd onderuit gehaald in de cirkel en Hisalis kreeg wederom een strafcorner, maar de sleep van Cozijn ketste af op de rechterpaal. Waddinxveen onderging de een na de andere aanvalsgolf en na vakkundig samenspel scoorde opnieuw Deniz de Jong op aangeven van Jurriaan Beelen de 3-0.

Vlak voor rust kreeg aanvoerder Boudewijn Broersen de stick van een verdediger op zijn wenkbrauw toen hij doorbrak op de linkervleugel. De wond werd in de rust vakkundig verzorgd door het medische team zodat hij daarna weer ingezet kon worden.

Na rust kwam Sam Hoekstra ondanks zijn liesblessure in het veld om de positie van Broersen over te nemen. Binnen 10 minuten voorkwam hij een tegendoelpunt door de bal op de eigen doellijn weg te spelen, scoorde hij met een prachtige halfhoge sleeppush de 4-0 uit een strafcorner en bereikte vervolgens met een strafcornervariant Deniz de Jong die zich bij de rechterpaal gepositioneerd had en die vallend de 5-0 kon intikken, een hattrick!

In het laatste kwart ging bij de zoveelste strafcorner voor Hisalis de aanname weliswaar mis, maar de doorgeschoten bal werd opgepikt en weer in de cirkel gebracht door Hoekstra. In de aanvalsscrimmage die volgde bracht stickkunstenaar Hidde Kuiper de bal handig weer voor het doel waarna Job van Schieveen zijn doelpuntje meepakte met een harde push die via de stick van de keeper in het net vloog: 6-0.

Dirk Jan Remmerswaal kreeg een veel te dicht bij genomen scoop van een verdediger van Waddinxveen net achter zijn oor waardoor ook hij het veld moest verlaten. Andreas Lehmann scoorde nog de 7-0 maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens shoot van Hisalis. Lehmann en Bruno Juray  kregen daarna een applauswissel omdat zij aan het eind van het seizoen afscheid nemen van Heren 1.

Na het laatste fluitsignaal barstte de feestvreugde los met vuurwerk en champagne. Heren 1 is onder leiding van trainer/coach Tabe Roggeveen de afgelopen 5 seizoenen voorbereid om terug te keren naar de tweede klasse en deze doelstelling werd met deze prachtige wedstrijd overtuigend gehaald. De ontlading was groot bij het team, de begeleiding en het publiek en het kampioenschap werd daarna uitbundig gevierd op het veld en op het terras van de club.

Trainer/coach Tabe rechtsvoor

Als eerste actie kon toen de kampioensbal op het JubArt bord door Sven onthuld worden.

Er waren speeches van voorzitter Olaf Flippo en teambegeleider Ron Wijling die onder meer de vaste scheidsrechters Auke Hoekstra en Maarten Verspoor bedankte voor hun inzet.

Marjelle Vink werd geroemd voor haar tomeloze inzet voor het team voor en achter de schermen.

Ook werd er afscheid genomen van Andreas Lehmann, Sven Cozijn, Bruno Juray en Kane Zuiderduin die voor studie/opleiding of anderszins het team na dit seizoen verlaten. En natuurlijk werd Tabe van harte gefeliciteerd met het kampioenschap van zijn team, een geweldig en welkom resultaat na twee corona jaren.

Ron verraste het hele team inclusief invallers, scheidsrechters en begeleiders met een leuk kampioensshirt met alle namen. Heren Veteranen verzorgden een heerlijke barbecue en schonken Heren 1 een Methusalem bierfles waar ze wel raad mee wisten.

De muziek werd vakkundig verzorgd door GNR (oud-lid Ralph Janssen) zodat het nog lang onrustig bleef op de club. Hier zal nog lang met plezier aan teruggedacht worden.

Foto’s H1: Constant Vink