Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
21

D1 pakt winst op Purmerend: 2-3 uit

Na twee goede trainingen was dames 1 erg gemotiveerd om dit weekend drie punten te pakken tegen Purmerend.  De speelsters begonnen sterk aan het eerste kwart, waarin zij meerdere kansen kregen. Deze kansen werden beloond met de 0-1: na een mooie actie van Tess van Bochove over de achterlijn, kwam de bal bij Kim de Munk terecht. Deze pushte zij mooi in het doel. Een paar minuten later was het weer raak. Tess van Bochove maakte een mooie loopactie over de achterlijn en kon de bal zelf in de verre hoek pushen: 0-2.

Purmerend scoorde de 1-2 uit een strafcorner, maar hier had dames 1 snel een antwoord op: direct na dit doelpunt kreeg Sanne Dijkstra de bal in de diepte aangespeeld en kon zij met haar backhand de 1-3 maken. Dames 1 ging met deze stand de rust in.

De tweede helft werd er niet scherp gestart waardoor Purmerend de 2-3 kon maken. Er werd erg rommelig gespeeld maar waren er nog best wat kansen. Toch bleef de eindstand 2-3 waardoor dames 1 de drie punten mee naar Lisse nam. Volgende week zondag speelt dames 1 een belangrijke pot waar zij weer gaan spelen voor de drie punten.

Verslag: Anne van Tol