Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
14

H1 wint met 4-1 van Strawberries

Helaas moest Hisalis Heren 1 de thuiswedstrijd tegen Strawberries spelen zonder publiek door de nieuwe corona-maatregelen. Strawberries startte de wedstrijd op vol vermogen en wist na 5 minuten de score te openen: 0-1. De wedstrijd golfde daarna wat op en neer, pas kort voor rust wist Jongens A1-invaller Pepijn de Zwart de gelijkmaker te maken.

Na rust kreeg Hisalis langzaam de overhand in het spel. Deniz de Jong maakte de 2-1 en vervolgens de 3-1. Er ontstond enige commotie bij Strawberries omdat er werd betwist of de bal die de verdediger van Strawberries uit het doel werkte na de hoge aanvalsslag van De Jong wel achter de lijn was geweest. De arbitrage hield voet bij stuk en later leken de video beelden van de wedstrijd deze beslissing te bevestigen.

Om alle twijfel weg te nemen scoorde Sam Hoekstra, terugvan weggeweest na een lange blessure de 4-1. Het ingelogde thuispubliek kon de gehele wedstrijd vanaf de bank in de huiskamer volgen dankzij een video streaming opgezet door Jong Heren 1. Ook werd daarbij deskundig commentaar geleverd zodat men niets hoefde te missen behalve de hockeysfeer van naast het veld staan. Een goede service!

In het vierde kwart wist geen van beide ploegen de stand nog te veranderen zodat de overwinning van Hisalis duidelijk was. Heren 1 is hierdoor nog steeds ongeslagen in de competitie.

Foto’s: Henk Cozijn