Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
26

Heren 1 Hisalis houdt Kraaien op 4-4 na zenuwslopende strijd

De bezoekers uit Wijdewormer scoorden binnen vijf minuten de 0-1 na een snelle aanval die de verdediging van Hisalis wist te verrassen. Daarna bleef het spel lange tijd gelijk op gaan, met enkele gevaarlijke uitbraken van de Kraaien. Maar in de loop van de eerste helft kwam Hisalis onder de druk van de tegenstander uit en kregen ze ook verschillende strafcorners mee na hun goed opgebouwde aanvallen. Boudewijn Broersen scoorde kort voor rust de gelijkmaker met een harde slag op de plank uit de strafcorner: 1-1. Dirk Jan Remmerswaal kreeg bij een verdedigende actie de bal op zijn voorhoofd wat een flink bloedbad opleverde, hij moest naar het ziekenhuis voor hechtingen. Het verlies van deze ervaren speler was een aderlating maar werd goed opgevangen door het team.

Kort na aanvang tweede helft kwamen de Kraaien op voorsprong door hun velddoelpunt. Na een kwartier kreeg Hisalis opnieuw een strafcorner, de sleeppush van Sven Cozijn werd in eerste instantie gestopt door de keeper, maar in de rebound kon Cozijn kordaat de 2-2 maken. Maar weer kwam de tegenstander op voorsprong na een gevaarlijke counter en opnieuw moest Hisalis op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam in de vorm van een strafcorner die opnieuw succesvol ingeslagen werd door Broersen. Het kleumende publiek volgde met ontzetting hoe de Kraaien met een uiterste krachtinspanning weer op 3-4 voorsprong kwamen.

De opluchting was daarom des te groter toen Cozijn bij de laatste strafcorner voor Hisalis de bal met zijn harde sleeppush hoog het net injoeg. De 4-4 werd tot op de laatste seconde verdedigd tegen het ontketende team van de Kraaien die de volle winst mee naar huis wilden nemen. Ook Hisalis liet zich niet onbetuigd en zette meermalen nog druk op het doel van de Kraaien door harde ballen die van de 23-meter lijn in de cirkel geslagen werden, maar deze wedstrijd lukte het de aanvallers niet om er nog een stick tegenaan te leggen. Het team van Tabe Roggeveen wist ook de strafcorner van de Kraaien in de laatste minuut goed te verdedigen zodat iedereen op en langs het veld opgelucht en redelijk tevreden met 1 punt naar het warme clubhuis kon gaan. In maart komen de teams terug het veld op, vanaf december start de zaalcompetitie.

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra