Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
11

Heren 1 rekent in tweede helft af met Spijkenisse: 4-2 winst

Afgelopen november had Spijkenisse thuis nog met 5-2 van Hisalis gewonnen, maar dat was voordat het team uit Lisse bedacht had dat ze na de winsterstop geen wedstrijd meer wilden verliezen. Dat werd gisteren thuis opnieuw waargemaakt.

De eerste fase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Toen maakte Deniz de Jong de openingstreffer met een subtiele tip in. Na een snelle uitbraak van Spijkenisse werd het echter korte tijd later 1-1. En na een verdedigingsfout van Hisalis kwam de spits van de bezoekers helemaal alleen voor het doel van Pim Vreeken en kon eenvoudig intikken: 1-2.

Daarop besloot Hisalis orde op zaken te stellen en ging meer druk zetten. Dit resulteerde in een scrimmage voor het doel van Spijkenisse waarbij Dirk Jan Remmerswaal minimaal drie verdedigers omspeelde die tevergeefs op zijn stick hakkend hem probeerden af te stoppen. De scheids gaf hem voordeel en daardoor kon Remmerswaal vervolgens met een harde backhandslag scoren, zodat de teams met 2-2 de rust in gingen.

Na rust kreeg Hisalis het spel nog meer in haar greep en was het wachten op doelpunten. Eerst was er een prachtige sleeppush van Koen Wubbe hoog in het net bij de strafcorner: 3-2. Sam van Tol maakte 10 minuten later met een subtiel haakje de 4-2 maar de scheidsrechter had zijn voorafgaande shoot gezien en zijn doelpunt werd afgekeurd. Opnieuw Wubbe maakte het af met zijn doelpunt tegen het eind van de wedstrijd, daarna legde Spijkenisse het hoofd in de schoot en kon Hisalis de wedstrijd uitspelen.