Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
23

Heren 1 Hisalis houdt Kieviten in Wassenaar op 1-1 gelijkspel

Het eerste herenteam van Hisalis is na de winterstop goed op dreef. De nummer 1 Noordwijk kon nog maar net aan de dadendrift van hun streekgenoot ontsnappen met een krappe overwinning nadat Hisalis lang op een verrassende maar verdiende voorsprong stond. Daarna wonnen de Lissenaren van Dopie en Scoop Delft.

Vorige week was het weer raak toen Hisalis in een geweldig spannende thuiswedstrijd de nummer twee Waddinxveen op 2-2 wist te houden.  Aanvoerder Boudewijn Broersen had daar een belangrijk aandeel in met doelpunten uit twee strafcorners.

Deze zondag speelde Hisalis onder zomerse omstandigheden in Wassenaar tegen de Kieviten. De bezoekers leken nog er nog niet helemaal bij want ze lieten de tegenstander veel te gemakkelijk door de linies breken. Dit zorgde ervoor dat Hisalis al na 2 minuten tegen een achterstand aankeek: 1-0.

Hisalis herpakte zich en kreeg het spel weer beter in de greep. Dit resulteerde in meerdere goede kansen voor het doel maar de bal ging telkens over of naast. Bovendien was de keeper van de Kieviten ook niet van plan zich snel gewonnen te geven.

Het was Bruno Juray die kort voor rust met een vliegende actie vanaf de middellijn door de verdediging heen brak en vanaf vrijwel de achterlijn de bal hard voor kon geven.  Marcel Bakx stond goed opgesteld bij de tweede paal en wist de bal attent tegen de plank te schuiven. De 1-1 was zeker verdiend maar meer dan dat zat er deze dag niet in. Het was keeper Pim Vreeken die net als vorige week zijn team in de wedstrijd hield met enkele spectaculaire reddingen in de slotfase van de wedstrijd.