Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
3

Souburgh H1 wint in de counter van Hisalis: 2-4

Hisalis H1 speelde zondag een thuiswedstrijd tegen Souburgh H1. Een lastige pot. Souburgh stond 2e in de competitie en deden het tot nu toe erg goed, waar Hisalis H1 op de 9e positie stond.

Souburgh begon sterk aan de wedstrijd en met een lange pass vanuit achteruit bereikten ze een spits die de bal diagonaal met de backhand in het doel werkte. 0-1. Hisalis kwam na de zwakke beginfase beter in de wedstrijd en begon het spel te maken. Souburgh leunde naar achter loerend op de counter.
Hisalis versierde een strafcorner, die hard werd ingeslagen door Boudewijn Broersen. De bal kwam op de voet van de lijnstop waardoor Hisalis een strafbal kreeg. De bal werd keurig rechts onder in de hoek gepusht door Bruno Juray. 1-1. Hisalis bleef het spel maken, maar vlak voor rust kwam Souburgh er met een scherpe counter goed uit die zij vakkundig achter de keeper combineerde. 1-2 met rust dus.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Hisalis bleef sterk spelen en kregen ook kansen op de gelijkmaker. Koen Wubbe kreeg de bal in de cirkel op een presenteerblaadje aangespeeld, maar net toen hij uit wilde halen werd hij opzettelijk tegen de grond gewerkt door een verdediger van Souburgh. Weer een strafbal voor Hisalis! Sven Cozijn ging achter de bal staan. Helaas wist dit keer de keeper van Souburgh redding te brengen. Met meer geluk dan wijsheid ging de bal via de helm van de keeper over.
Met 2 scherpe counters van Souburgh wist de uitspelende ploeg uit te lopen naar 1-3 en 1-4.
Vlak voor tijd wist Sven Cozijn toch nog op het scorenbord te komen. Na een slim balletje van Dirk- Jan Remmerswaal had Sven Cozijn open goal. 2-4.

foto's Auke Hoekstra

Een sterke wedstrijd van de heren van Hisalis, maar helaas met lege handen door het effectieve spel van Souburgh. Volgende week staat de wedstrijd tegen Tempo ’34 op het programma. Hisalis (9e in de competitie) tegen de nummer 11. Het wordt dus aanhaken met de middenmoot of voorlopig in de staart blijven hangen.