Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
15

Heren 1 redt het net niet tegen Kraaien in spannend duel: 2-4

Op een heerlijke vroege lentemiddag ontving heren 1 van Hisalis het team van de Kraaien uit Wijdewormer. Na wat inleidende schermutselingen werd het na ongeveer een kwartier spelen 0-1 voor de Kraaien door een goed uitgespeelde strafcorner: de eerste 4 pogingen werden gestuit door de verdediging van Hisalis, maar de 5e slag op doel trof dan toch de plank. Daarna werd de thuisploeg enigszins in de verdediging gedrukt door de tegenstander die wat feller op de bal zat. Vlak voor rust hakte Kevin van der Wijden in zijn verdedigende actie op de stick van de aanvaller waarna de scheidsrechter niet anders dan een strafbal voor kon geven zodat de teams met een stand van 0-2 voor de Kraaien de rust ingingen.

De tweede helft liep een stuk beter voor Hisalis: het team was feller en won meer duels. Nieuwkomer uit de Jongens A1 Jurriaan Beelen kon van zijn rechtsvoorpositie de bal enkele malen vanaf diep op de rechterachterlijn richting strafbalstip geven, maar er werd niet uit gescoord. Door het betere spel leek Hisalis vastbesloten om de Kraaien het vuur nader aan de schenen te leggen. Na 20 minuten in de tweede helft wist Hidde Kuiper goed door te drukken in de cirkel en kon de 1-2 scoren. Maar in de counter die direct daarop volgde wisten de aanvallers van de Kraaien de cirkel van Hisalis te bereiken en de spits van maakte de 1-3. Een protest hiertegen van Hisalis werd niet toegekend.

In de slotfase waren er meerdere goede mogelijkheden voor Hisalis. Boudewijn Broersen sneed door de as van links naar rechts en haalde op volle snelheid uit op kop cirkel. Zijn harde schot verraste de keeper van de Kraaien en het werd 2-3. Jaimy Hoek moest tussendoor alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de voorsprong van Kraaien werd uitgebouwd en zorgde meermalen voor reddingen door goed uit te lopen.

In de slotfase van de wedstrijd werd alles uit de kast getrokken voor de gelijkmaker. Helaas voor Hisalis ging de bal er telkens net niet in. Door het hogere risico wat het gevolg was van de aanvalsdrift lukte het De Kraaien om op slag van affluiten nog de 2-4 te scoren. Maar Hisalis had gevochten voor wat het waard was en had hierdoor het publiek een leuke wedstrijd hockey laten zien.