Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
6

Kampioenswedstrijd H1 eindigt in verwarring

Op een zonovergoten zondagmiddag waarbij de temperaturen opliepen tot boven de 25 graden, betrad Hisalis Heren 1 in positieve stemming het hoofdveld voor hun wedstrijd tegen streekgenoot Voorhout.

De eerdere partijen waren geëindigd in winst van 10-2 en 8-3 voor Hisalis, dus het kampioenschap bij winst was een reële optie. Zeker 200 man publiek was naar het hoofdveld in Lisse gekomen om het team aan te moedigen.

Voorhout was niet van plan om het Hisalis gemakkelijk te maken en de thuisploeg moest in de eerste helft alle zeilen bijzetten om grip op de wedstrijd te krijgen. Na een kwartier stuitte een Hisalis voorzet van linksvoor op de helm de inval-keeper van Voorhout, maar de bal rolde via zijn lichaam toch het doel in: 1-0 voor Hisalis.

Tien minuten later verkeek de verdediging van Hisalis zich op een uitspeelbal waar Voorhout handig van profiteerde en de gelijkmaker wist te scoren. Kort daarna herhaalde dit scenario zich waarna de spits van Voorhout eenvoudig vanaf strafstippositie de bal kon intikken: 1-2.

Kort voor rust kreeg Hisalis een strafcorner mee; de sleeppush van Bruno Juray stuitte op een onderbeen van de lijnstopper. De hierna toegekende strafbal werd door Juray onhoudbaar op de plank gelegd zodat de ploegen met gelijke stand de rust in gingen.

In de tweede helft onderschepte Hidde Kuiper een uitname van Voorhout. Kuiper bereikte Dirk Jan Remmerswaal die met een elegante schijnbeweging om een verdediger van Voorhout draaide en vervolgens de bal hoog in het net pushte: 3-2.

Kort daarna kreeg Voorhout een strafcorner mee, die met een variant over drie stations met een doelpunt werd beloond. Na de 3-3 leek Hisalis de wedstrijd meer in zijn greep te krijgen, de druk op het doel van Voorhout werd groter en een strafcorner volgde. De harde slag van Michael Post werd  in eerste instantie gestopt door de keeper, maar daarna scoorde Hidde Kuiper uit de rebound met een hoge slag op doel. Direct na deze strafcorner werd het doelpunt betwist door Voorhout wegens vermeend hakken voorafgaand aan de hoge slag op doel.

Na lange discussie met de wedstrijdleiding en coaches verlieten de spelers van Voorhout uiteindelijk op initiatief van hun coach zelfs het veld, hetgeen zeer ongebruikelijk is in de doorgaans sportieve hockeysport. Voorhout is niet meer het veld in terug gekomen om de wedstrijd af te maken, zodat na 51 minuten spelen de scheidsrechters de wedstrijd bij een stand van 4-3 moesten affluiten. Al met al een zeer verbazingwekkend en treurig einde van de wedstrijd waarbij het beoogde kampioenschap van Heren 1 gevierd zou gaan worden. Wordt vervolgd.