Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
6

Dames 1 Hisalis verslaat Voorhout in regio derby met 3-1

Op een stralende zondag trad Dames 1 aan tegen streekgenoot Voorhout, een derby die altijd wat extra gezonde wedstrijdspanning geeft. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Hisalis goed druk op de tegenstander. Toen dit effectief bleek gaf direct veel zelfvertrouwen en de speelsters wisten elkaar goed te vinden in een hoog speltempo.

Toch duurde het lang voordat de ploeg beloond werd voor haar inzet, maar kort voor de rust kreeg Hisalis een strafcorner mee door een handige actie van Tess van Bochove. Zijzelf sloeg de bal hard in en via een stick van de lijnstopper vloog hij nog net in de rechterbovenhoek:1-0.

Na rust speelde Hisalis de bal rustig rond, wachtend op nieuwe kansen. De eerste kwam al snel, want Loeke Nieuwenhuis wist door een mooie actie Voorhout uit te spelen en met een backhandslag de bal hard op de plank te leggen wat voor de 2-0 zorgde. De achter- en middenlinie bewaarden de rust en hierdoor hield Voorhout voortdurend balbezit zodat Voorhout wel moest komen en zich moe liep. De spitsen van Hisalis werkten goed samen en zorgden met een fraaie actie voor de 3-0 waarbij de keepster van Voorhout kansloos was.

Voorhout kreeg nog wel meerdere strafcorners mee in een wanhoopsoffensief in de laatste fase van de wedstrijd. Hisalis keepster Laura Vos wist echter alle ballen goed weg te werken, bij de laatste strafcorner geholpen door lijnstopper Lindy Out die goed op positie stond.

Door een misverstandje bij Hisalis onderling gaf Hisalis nog wel een doelpunt weg in de laatste minuten, maar het team  van coach Nathalie Rietkerk was terecht dolbij met deze mooie overwinning waardoor het team weer een plaats steeg in de competitie.

Foto's Dames 1: Christopher Olie