Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
21

Dames 1 Hisalis erkent meerdere in solide Westerpark: 0-7

Het eerste damesteam van Hisalis opende het seizoen vorige week uit tegen Saxenburg. Door een fraai doelpunt van Anne van Tol werd het een verdiend gelijkspel: 1-1.

Verslag 20 september:

Deze zondag was de eerste thuiswedstrijd van het vrijwel ongewijzigde team van trainercoach Martijn van Minderhout tegen Westerpark, uitkomende in de derde klasse. De eerste helft speelde Hisalis redelijk, vocht hard voor haar kansen en de spitsen jaagden voorin op alle ballen. De uitblinkende midvoor van Westerpark liep zich echter voortdurend vrij op het moment dat ze in de cirkel van Hisalis kwam, en door drie fraaie tip-ins moest de thuisploeg met een 0-3 achterstand de rust in.

Na rust was Hisalis duidelijk vol goede moed van plan om de aansluiting te gaan vinden. Het eerste kwartier waren de ploegen zeker gelijkwaardig aan elkaar en Hisalis wist meermalen de tegenstander vast te zetten op eigen helft. Daarna zette Westerpark een tandje bij en werd het doel van keeper Laura Vos bestookt door harde schoten van de spitsen van de bezoekers. Vos moest alle zeilen bijzetten en wist met enkele spectaculaire reddingen haar doel schoon te houden. Het laatste kwartier echter kon Hisalis de druk van Westerpark niet meer pareren en werd er vier keer in korte tijd tegen gescoord, wat de eindstand op 0-7 bepaalde.