Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
26

Kikkers effectiever dan D1: 1-5 verlies thuis

Het was prima toeven op de sportvelden van Hisalis afgelopen zondag. Het zonnetje zorgde ervoor dat velen even kwamen kijken bij de streekderby tussen Hisalis en De Kikkers uit Nieuw-Vennep. Nummer 8 (Hisalis) tegen nummer 5, het verschil leek vooraf niet onoverbrugbaar dus het vertrouwen was toch wel groot voor aanvang van de wedstrijd.

Helaas bleek echter in de eerste helft dat De Kikkers toch wel een stukje effectiever hockeyden. Ze bouwden mooi op van achteruit en wisten via de zijkanten slim om het middenveld van Hisalis heen te manoeuvreren. De Hisalis dames hadden graag op eenzelfde wijze hun aanvallen opgezet, maar waren duidelijk nog niet gewend aan het systeem.

Hierdoor volgden vele misverstanden die genadeloos door de Kikkers werden afgestraft. De Kikkers kwamen zelfs met 0-3 voor na enkele mooie aanvallen en een mooi uitgespeelde strafcorner. Vlak voor rust deed Loeke Nieuwenhuis met een mooie actie iets terug waardoor de moed in de rust toch weer werd hervonden.

In de tweede helft moest Hisalis dus iets gaan doen. Door heel hoog druk te zetten werden De Kikkers ver teruggedrongen op eigen helft, dit creƫerde meerdere goede kansen die helaas niet verzilverd werden. De spaarzame uitvallen van De Kikkers leverden echter nog wel twee doelpunten op zodat uiteindelijk met 1-5 verloren werd ondanks het harde werken van Hisalis in deze wedstrijd.