Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
11

Dames 1 Hisalis kan niet aanhaken bij Alkemade: 2-4 verlies

Het eerste damesteam van Hisalis speelde op 8 maart 2015 een zonnige thuiswedstrijd tegen Alkemade, dat enkele plaatsen onder Hisalis in de ranglijst stond. Op papier zou dit mogelijkheden moeten bieden, maar op het veld bleken de bezoekers een moeilijk te bespelen team dat overtuigd leek om een goede wedstrijd in Lisse neer te zetten.

Alkemade kwam in de eerste helft al vrij snel met 0-2 voor, waarbij één doelpunt wat ongelukkig via een verdediger van Hisalis gescoord werd. Op slag van rust maakte Tess van Bochove nog een tegendoelpunt waarbij de bal in een rechtstreeks duel via de stick van Alkemade het doel in verdween.

Na rust bleef het niet lang 1-2, want al na vijf minuten scoorde de handige spits van Alkemade het derde doelpunt. Niet lang daarna was er sprake van misscommunicatie bij de verdediging van Hisalis, want op de linkerhelft van de cirkel stonden twee aanvallers van Alkemade vrij om in te schieten wat bij de eerste aanvalskans ook lukte met een fraaie onhoudbare backhandslag.

De strafcorner voor Hisalis die later volgde werd boven de plank ingeslagen zodat hij helaas niet telde. Het team van Martijn van Minderhout slaagde er niet in om overwicht te krijgen op de tegenstander, maar het verschil werd wel kleiner gemaakt toen Anne van Tol vijf minuten voor tijd in een fanatieke strijd op de vierkante meter voor het doel van Alkemade de bal met het puntje van haar stick in het doel kon leggen wat de eindstand op 2-4 bepaalde.