header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
11

Sterke openingswedstrijd H1 tegen titelkandidaat FIT: 4-4

De eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen op 8 maart 2015 werd gespeeld onder ideale omstandigheden: volop zon, 12 graden en veel publiek. Vanaf de eerste minuut werd dynamisch en aantrekkelijk hockeyspel getoond. Het leek erop dat het aantrekken van de nieuwe trainercoach Thomas Prinsen, afkomstig van HBS en daarna Castricum, het team nieuw elan had gebracht.

Elke speler wilde werken voor een goed resultaat en ook bij tegenslag zakte het team niet in. Een enorme opsteker was dat binnen een paar minuten na aanvang Michael Post de stand al op 1-0 wist te brengen met een overtuigende backhandslag. Kort daarop anticipeerde de Hisalis verdediging niet goed op een voordeelsituatie en liet het spel stilvallen bij het uitverdedigen. FIT profiteerde van de verwarring en scoorde de gelijkmaker.

Gelukkig voor Hisalis bracht de lichtvoetige Dorus Sporken zijn team daarna weer op voorsprong nadat hij attent de bal van de FIT-verdediging had onderschept. De strafbal die FIT meekreeg na hakken in de cirkel leek een veel te zware sanctie voor de Hisalis verdediging, maar FIT wist hiermee wel de 2-2 te realiseren. Eind tweede helft werd nog een doelpunt van Sporken om onduidelijke redenen afgekeurd.

De tweede helft toonde keeper Flip van ’t Pad Bosch opnieuw zijn waarde voor het team door snoeiharde aanvallen en strafcorners vaak met zijn handschoen uit het doel te slaan. Kort in de tweede helft was een derde aanvalspoging op rij van FIT echter wel raak: 2-3.

Hisalis leek hierdoor getergd en creëerde direct hierop een strafcorner met een kort geslagen variant op Michael Post die hem hard en gedecideerd in de verre hoek sloeg: 3-3.

Hisalis koos in de tweede helft iets te veel voor het overslaan van opbouw via het middenveld door het geven van veel scoops vanaf de verdediging richting de spitsen, maar dit had lang niet altijd het gewenste resultaat. Toch behield Hisalis in deze fase een licht overwicht in de wedstrijd tegen het als tweede geplaatste FIT, dat geen overtuigend antwoord had op het doorzettingsvermogen van de gemotiveerde thuisploeg.

In de slotfase van de wedstrijd scoorde FIT nog een keer met de strafcorner met een bal die met onverwacht effect in het doel rolde, maar Sporken zorgde voor de terechte gelijkmaker met een droog schot op de plank vijf minuten daarna, opnieuw uit een strafcorner. Twee minuten voor tijd voorkwam Dirk Jan Remmerswaal nog een tegendoelpunt door met zijn zeer snelle uitlopen het schot op doel door FIT’s strafcornerspecialist te blokkeren.

Hisalis Heren 1 en coach Thomas Prinsen konden tevreden terugblikken op deze aantrekkelijke wedstrijd met een positief resultaat. Een goede eerste stap naar de doelstelling voor handhaving van een positie in de derde klasse voor Hisalis werd hiermee gerealiseerd.