Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
7

Heren 1 overwint Saxenburg in doelpuntenfestijn

Trainer/coach Patrick Peeters van Hisalis Heren 1 heeft dit seizoen een sterk verjongd team met 7 jongens die uit de A1 zijn overgekomen, aangevuld met de 16 -jarige Hidde Kuiper die terugkeerde bij Hisalis en die direct in het eerste kon starten. De eerste drie wedstrijden konden de nieuwkomers aan de ervaren Heren 1 mannen wennen, en twee keer gelijk spel waaronder tegen het sterke FIT gaf al aan dat het een interessant seizoen belooft te worden.

Goalgetter Dorus Sporken ging de eerste minuten direct helemaal los en scoorde al slalommend door het veld twee keer zodat het verbouwereerde Saxenburg binnen 8 minuten tegen achterstand aankeek. De bezoekers herstelden zich echter en door fanatiek doorzetten wisten zij de stand 20 minuten later naar 2-3 in hun voordeel om te buigen. Sporken werd onreglementair afgestopt in de cirkel van Saxenburg en hij scoorde zelf met de strafcorner de gelijkmaker. Hij maakte het nog mooier door in de laatste minuut de 4-3 te maken toen Dirk Jan Remmerswaal in een strafcornervariant de bal opnieuw bij Sporken wist te brengen die de bal trefzeker op de plank sloeg.

Na rust leek Saxenburg binnen 5 minuten de gelijkmaker te pakken te hebben maar het leek dubieus of de bal over de doellijn was geweest. Na arbitraal overleg werd het doelpunt niet toegekend. Kort daarop werd het na een verdedigingsfout van Hisalis alsnog 4-4. Michael Post nam de bal in zijn aanval helemaal langs de rand cirkel mee, maar zijn scorende backhandslag startte net buiten de cirkel zodat dit doelpunt afgekeurd werd.

Kort daarom speelde Dorus Sporken scherp Boris ter Haak aan die keurig de 5-4 kon maken. Sporken beloonde zichzelf 5 minuten daarna door eerst zichzelf vrij te spelen en met een soepele backhandslag de 6-4 op de plank te leggen. Dit betekende voor de uitblinker van vandaag zijn tiende doelpunt in vier wedstrijden.

Korte tijd later speelde Michael Post Hidde Kuiper hard aan die de bal kon intippen, 7-4. Saxenburg kon de bal in deze fase moeilijk uitspelen en ontsnapte aan een tegendoelpunt toen na een interceptie van Remmerwaal deze met een harde slag Sporken voor de de tip in wilde bereiken en die maar net miste.

Getergd had Saxenburg na dit moment een snelle counter en scoorde de 7-5.
De genadeslag viel toen Remmerswaal de bal vanaf het middenveld diep speelde op Sporken, die met een harde diagonale pass Michael Post wist te bereiken die vanaf linksvoor de eindstand op 8-5 bepaalde met zijn fraaie doelpunt. Heren 1 zette deze middag een heel leuke pot hockey neer voor de vele toeschouwers die in het aangename zonnetje genoten van deze sensationele wedstrijd.