Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
19

Hisalis Super Sunday - de uitslagen

Op een heerlijke zomerse dag speelden de eerste teams van Hisalis beide een thuiswedstrijd. Heren-1 en Dames-1 speelden respectievelijk tegen de nummer twee en drie van de competitie. Kortom, in combinatie met de zinderende warmte beloofde het een zware middag te worden voor de eerste teams. Het was zelfs dermate warm dat de arbitrage ervoor koos om vier kwarten te laten spelen, in plaats van twee helften, zodat de spelers wat vaker water konden drinken.

Dames-1 hield lang stand tegen Purmerend, en leek bijna voor een sensatie te zorgen door goed en solide tegenspel te bieden aan de sterkere tegenstander. Uiteindelijk moest toch het hoofd gebogen worden voor de bezoekers, wat resulteerde in de eindstand 0-4. Opvallend detail was het meespelen van Dominique Hoogendoorn en Rebecca Eekhout (beide uit de MC1). De jonge talenten wisten goed mee te draaien met het eerste damesteam, dus dat belooft wat voor de toekomst.

Heren-1 trad aan tegen Maarssen. De eerste wedstrijd was maar krap verloren, dus Hisalis ging vol goede moed van start. Dit leidde tot een verrassend veldoverwicht dat tot in het derde kwart duurde. Maarssen kwam bijna niet van eigen helft af, en Hisalis creĆ«erde aanval na aanval op het doel van de bezoekers. Hisalis kreeg maar liefst zes strafcorners mee, maar wist er helaas geen te verzilveren.

Na een uitbraak van Maarssen wist hun gevaarlijke spits uit onverwachte hoek met een fraaie backhandslag te scoren. Toen er daarna nog twee doelpunten voor Maarsen vielen leek Hisalis zich bij verlies neer te leggen. Rogier redde de eer van zijn ploeg door op het einde van de wedstrijd de 1-5 in te tippen. Zeker vermeldenswaardig was de gestopte strafbal door een snoekduik van keeper Flip van 't Pad Bosch. De alerte reactie kon worden ingezet door het juist inschatten van de bal-richting uit de houding van de aanvaller!