header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
24

IJzersterk herstel van Heren 1 in tweede helft tegen Catwijck

De streekderby tegen Catwijck zorgt altijd voor wat gezonde spanning, nu zeker gezien het feit dat deze tegenstander slechts 1 punt meer had vergaard dan de Lissenaren. De thuiswedstrijd was geëindigd in 1-1, dus het was goed voor het moraal dat op aangeven van Jongens A1 invaller Dorus Sporken, Dirk Jan Remmerswaal in de tweede minuut al de 0-1 wist in te tikken.

Minder prettig was dat na twee strafcorners van de thuisploeg het al snel 2-1 stond, en afgemaakt door een velddoelpunt stond het 3-1 voor Catwijck bij rust. Keeper Flip van ’t Pad Bosch wist hierbij in de laatste minuut nog erger te voorkomen door een goed genomen sleeppush door Catwijck met zijn stick het doel uit te slaan.

In de rust werden harde woorden gesproken, dit had het nodige effect want  direct kwam Hisalis zeer alert uit de startblokken en startte het tegenoffensief. Binnen 5 minuten stond het 3-2 nadat een harde slag op doel in eerste instantie geblokt werd door de keeper van Catwijck. Die bal kwam in de rebound via aangeven van Van der Borg bij de mee opgekomen Remmerswaal terecht die de bal hoog over de keep het doel in tipte.

Vervolgens meende de bezoekers op jacht te kunnen gaan naar de gelijkmaker, maar hadden hierbij buiten de mannen van Catwijck gerekend. Heel snel werd het 4-2: na een aanval op links werd de bal door de linksbuiten van de thuisploeg panklaar voor de spits op de stip klaargelegd, maar de keep van Hisalis had een uitstekende redding in huis door zich voor de inkomende bal te gooien, de rebound bleek echter onhoudbaar. 10 minuten later kwam de aanvalsgolf over rechts, de voorzet werd met een snoekduik door de Catwijckse spits in het doel van Hisalis geveegd.

De 5-2 werkte echter als een rode lap op een stier voor Hisalis: in plaats van bij de pakken neer te zitten hervond het team zich en op karakter werd teruggevochten. Eerst werd een strafcorner van Van der Borg in de rebound heel attent ingeschoten door de mee opgekomen Dorus Sporken. De strafcorner erna eindigde in een strafbal door een bolle kant actie van Catwijck. Protest van de thuisploeg leidde tot de zoveelste gele kaart en tijdstraf van een speler.

Van der Borg joeg de strafbal moeiteloos en onhoudbaar hoog in het net en maakte de 5-4. Met nog 5 minuten te spelen gooide Hisalis alle energie nog eens in de strijd en met een fraaie aanval maakt opnieuw Sporken de 5-5 gelijkmaker met een prachtige backhandslag nadat hij zich geheel vrij had gespeeld over de as van het veld.

Hisalis kreeg het nog even benauwd toen Jean Marck Lip in de slotfase de negende (!) kaart ontving wegens spelbederf. De wedstrijden tegen Catwijck kennen een historie met de nodige kaarten, maar de negen kaarten van vandaag leken toch schromelijk overdreven. Aanvoerder van der Borg ontving bijvoorbeeld geel voor praten tegen de scheidsrechter hetgeen als aanvoerder toch formeel toegestaan is.

De laatste minuten werd de bal voornamelijk rondgespeeld en Hisalis kon na het fluitsignaal zeer tevreden zijn over het getoonde spel in de slotfase van deze buitengewoon enerverende wedstrijd.