Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
17

Dames 1 Hisalis overklast Eemvallei met aanvallend spel

De jonge ploeg van Hisalis is de tweede helft van het seizoen gestart met de nieuwe coach Martijn van Minderhout (hij vervangt Michiel Cosijn wegens ziekte). Vorige week was nog net verloren, maar tegen het wat hoger geplaatste Eemvallei was Hisalis duidelijk van plan om voor thuispubliek een gewonnen wedstrijd meer te zetten. Het was daarom een flinke domper dat de bezoekers halverwege de eerste helft met 0-2 voorstonden.

Het geloof in eigen kunnen bleek echter duidelijk toen het team echt goed begon te draaien: Sophie van der Linden doorbrak de ban door de 1-2 te scoren. Nathalie Rietkerk kwam kort daarop met de gelijkmaker.  Tess van Bochove zorgde voor voorsprong met een solo waarna ze de keeper van Eemvallei omspeelde en met een backhandslag de bal in de verre hoek legde: 3-2.

In de tweede helft nam Hisalis definitief het initiatief over van Eemvallei en controleerde de rest van de wedstrijd. De bezoekers konden slechts rondspelen maar vrijwel elke aanvalsopzet werd geblokkeerd door Hisalis en ook divere malen onderschepte de zeer gretig spelende Tess van Bochove ballen van Eemvallei om vervolgens gevaarlijk aan te vallen.

Nathalie Rietkerk speelde ook een sterke wedstrijd en maakte halverwege de tweede helft de 4-2. Er was nog enige commotie over een bal die al over de doellijn geweest leek te zijn, maar er werd uiteindelijk geen doelpunt toegekend. Sophie van der Linden was al enkele malen gevaarlijk voor het doel van Eemvallei geweest, en rondde haar acties af met een heel fraai doelpunt. Eerst onderschepte ze de bal van een verdediger, soleerde naar de keeper en door goed te kijken omspeelde ze de keeper en sloeg de bal beheerst in de uiterste hoek wat de eindstand op 5-2 bepaalde.