Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
7

Hisalis Dames 1 heeft geen moeite met Alkemade

Tegenstander Alkemade had evenveel punten als Hisalis, dus er hing een gezonde spanning in de lucht voor de wedstrijd. Het eerste kwartier gingen de partijen vrijwel gelijk op, maar toen opende Loeke Nieuwenhuis de score met een mooi velddoelpunt na een strak uitgespeelde aanvalscombinatie.

Stap voor stap ging Hisalis de wedstrijd meer controleren, en kort voor rust was er een mooie opbouw opnieuw over de as, waarna de scherpe pass van Tess van Bochove aanvalster Sophie van der Linden wist te bereiken die mooi wist in te tippen: 2-0. Gelegenheidskeeper Lindy Out hoefde niet veel in grijpen. De ballen die gevaarlijk waren wist zij heel goed uit haar doel te houden.

De tweede helft zakte het spel aan beide zijden wat in, er waren veel duels die even vaak verloren als gewonnen werden over en weer. Alkemade kon zich niet over de achterstand heen zetten en Hisalis leek de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen door de tegenstander goed onder druk te zetten en goed op de bal te jagen. Invalster Anne van Tol liet zich goed zien voorin en was meerdere keren gevaarlijk voor het doel van Alkemade.

Hisalis kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een strafcorner mee. In eerste instantie werd de bal door de keeper gestopt maar Brit Rahal zette goed door, omspeelde twee verdedigers en wist vervolgens met een hard schot de 3-0 te scoren, tevens de verdiende eindstand.