Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
7

Waddinxveen zet Hisalis Heren 1 verrassend opzij

De eerste tien minuten zette Hisalis de tegenstander goed vast binnen hun 23 meter gebied, maar daarna brak Waddinxveen steeds gemakkelijker door de verdediging van de thuisploeg heen, en wist na een kwartier de score te openen. Dezelfde aanvaller als van het eerste goal viel kort daarna opnieuw op rechts aan, speelde zich vrij van zijn verdediger, en schoot de bal hard in de verre hoek: 0-2.

De uitblinkende nummer 14 werd op slag van rust opnieuw erg gevaarlijk voor het doel van Hisalis, waarna twee verdedigers besloten de man fors af te stoppen op de rand cirkel. Gelukkig voor Hisalis werd er geen strafbal gegeven maar de strafcorner van Waddinxveen werd alsnog hard op de plank gelegd zodat Hisalis met een 0-3 achterstand de rust in ging.

Kort na rust greep keeper Flip van ’t Pad Bosch hardhandig in nadat de aanval van Waddinxveen door de verdediging heen was gebroken, de terecht gegeven strafbal zorgde voor de 0-4 voor de bezoekers.

Hisalis kreeg meerdere strafcorners en speelde diverse varianten. Sven Cozijn voerde zijn harde sleeppush uit op het doel van Waddinxveen, maar de boomlange doelverdediger was zeer goed in vorm en met een zweefduik sloeg hij dit vrijwel zekere doelpunt uit de rechter bovenhoek van zijn doel.

De thuisploeg leek wat moedeloos te raken van de kansen die niet benut werden; er werden steeds meer foutjes in de mandekking gemaakt en de irritaties onderling groeiden. Het spelplezier nam verder af na de 0-5 en de 0-6. Een deel van de Hisalis spelers leek zich mentaal niet over de achterstand heen te kunnen zetten. De snelle Floris Verheij werkte hard in de verdediging en legde veel kilometers af, maar na hakken op de stick moest hij er toch nog met geel af.

Karst van der Borg soleerde nog vanaf de middellijn langs drie verdedigers maar zijn uiteindelijke backhandslag op doel ging hoog over. Omdat ook Jean Marck Lip geel ontving wegens spelbederf, moest Hisalis de wedstrijd met negen man uitspelen.

Waddinxveen drong niet verder aan zodat de eindstand op 0-6 bepaald werd waarna Hisalis kon gaan evalueren.