Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
30

Catwijck en Hisalis Heren 1 houden elkaar in evenwicht

De tegenstander van Hisalis op deze prachtige zonnige nazomerdag was streekgenoot Catwijck. Dit team stond op de derde plaats in de ranglijst, dus een geduchte tegenstander. Dit bleek ook want de teams hielden elkaar de eerste helft  druk bezig met pittige aanvallen over en weer, overigens zonder doelpunten te maken.

Na rust voerde Catwijck het tempo duidelijk op om een voorsprong te forceren, maar Hisalis wist de aanvalsgolven af te slaan, hoewel op sommige momenten het moeite had om de bal goed uit te verdedigen  omdat de voorhoede van de bezoekers fanatiek op elke bal joeg.

Na tien minuten was er een succesvolle uitbraak van Hisalis waarbij het middenveld de bal diep rechts naar voren wist te krijgen. Het hakken van de verdediger op de Hisalis rechtsvoor werd door de scheidsrechter wel erg genereus beloond met het geven van een strafbal voor Hisalis. Met als reden het opzettelijke verhinderen van voorzet op Thijs Kwakkenbos die voor een doelpoging zou kunnen gaan.

Maar Hisalis was blij met deze buitenkans en Jean Marck Lip bracht zelfverzekerd de bal naar de stip en joeg deze vervolgens op stickhoogte in de touwen naast de kansloze keep: 1-0.

Deze voorsprong zorgde enige tijd voor vleugels bij Hisalis en dit resulteerde in meer druk op het doel van Catwijck. Maar de bezoekers wisten het spel weer naar zich toe te trekken en een van de aanvalspogingen resulteerde in een strafcorner voor Catwijck. De spits kreeg de bal goed op de stick en haalde uit voor een vernietigend schot in de linkerhoek. De kogel leek onhoudbaar maar de al liggende keeper Flip van ’t Pad Bosch dook naar rechts en sloeg met het puntje van zijn stick de bal uit zijn doel tot grote opluchting van zijn team.

Kort daarna kreeg Hisalis een strafcorner mee maar helaas sloeg aanvoerder Karst van der Borg de bal snoeihard boven de plank zodat de treffer afgekeurd moest worden. Hierdoor gesterkt ging Catwijck ging nu werkelijk op jacht naar de tegentreffer en de druk op Hisalis resulteerde in een strafcorner die met een sleeppush leidde tot de gelijkmaker: 1-1.

De thuisploeg probeerde nog van alles om de overwinning te behalen. Joaquim Kessler trok diverse indrukkende sprints over de breedte van het veld om de  Catwijckse verdediging in verwarring te brengen maar helaas voor Hisalis leidde dit niet tot doelpunten. Kort voor tijd moest een speler van Catwijck met geel vertrekken wegens voortdurend hakken, waar tot dan nauwelijks tegen opgetreden werd door de arbitrage. De schrik sloeg Hisalis en alle toeschouwers om het hart toen Catwijck in de laatste minuut nog een strafcorner kreeg, maar deze sleeppush ging net naast. De gelijke eindstand was een prima uitslag voor Hisalis.